Талебчо не помня да е казвал, че кризата удари ли един, ще удари всички. И аз не помня да съм казвал той да го е казвал. Но пък аз не съм чел всичките му писания...Sweety написа: друга гледна точка (със сигурност са написани томове вече де)...истината е че трябва да се каже не 'разните му там анализатори обясняват че, с помощта на техния математически апарат'
а 'разните му там анализатори злоупотребяват с помощта на техния математически апарат'
хич даже не им е било дори любопитно тоя математически апарат работи ли, не работи...поне малко
класически блъф щото много по-лесно е да се излъге като замъглиш погледа на някого с математика
покрай твоя Талебчо, както му казваш си мислих за Световната консирация...и за гобализацията...
Нали Талеб казва, колко кофти била тази глобална финансова система, като удари един, всички ги удря и т.н....
ама след Гърция, Исландия, Испания, Италия (не помня Португалия беше ли и тя там) май глобализацята в рамките на Европата ще е за добро, и ще неутрализираме всички американски конспирации!
...
В този смисъл Талебчо и той е измамник...
А за математиката - злоупотребата, мисля, не е целенасочена. Просто хората (си) вярват на математиката. И тя по принцип си е ОК. Проблемът е, че се използва неправилно - игнорират се големите отклонения, всичко се свежда до гаусовото разпределение... такива ми ти работи. Математиката е нещо интересно - ако искаш може да забием в тази посока...