............
............
............
Последно промяна от Ън на 29.06.08, 08:04, променено общо 1 път.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

А така сега!
Е те за тва имаме 2 църкви, 2 синода, 2 вери, 2 .....
Щото всеки е безкрайно православен и всички други са еретици! Ама да седне и да се замисли, че богът му е един и същ с този на папата и че различията са толкова пренебрежимо малки и най-вече са политически а не религиозни, не може.
Обичам такива хора!
Щото всеки е безкрайно православен и всички други са еретици! Ама да седне и да се замисли, че богът му е един и същ с този на папата и че различията са толкова пренебрежимо малки и най-вече са политически а не религиозни, не може.
Обичам такива хора!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ми, като са нищожни различията- да стане папата православен и готово!maggot написа:А така сега!
Обичам такива хора!

Е то стария (Бог да го прости - беше най-истинския папа от всички - и точно за него иде реч в това интервю) почти беше станал[unknown] написа: Ми, като са нищожни различията- да стане папата православен и готово!
Извинявай за мнението, ама тоз момък - новия ви митрополит, ми мяза малко на крайните мюсюлмани. Дето всичко що не изповядва правата вяра трябва да иде под ножа. Не знам защо. Уж приказките му меки, уж не е краен, но с такова впечатление ме оставя.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аз четох, че е точно такъв и именно за това са го избрали - защото е ултра православен (я, как звучи:eek:). Явно и църквата има нужда от твърда ръкаmaggot написа: Извинявай за мнението, ама тоз момък - новия ви митрополит, ми мяза малко на крайните мюсюлмани. Дето всичко що не изповядва правата вяра трябва да иде под ножа. Не знам защо. Уж приказките му меки, уж не е краен, но с такова впечатление ме оставя.
Явно не си само ти с такова мнение. Нарекоха го православен фанатик. Но аз все още го харесвам. Да отстояваш своето пред чуждото и да държиш на него, не е лошо качество. Зависи до каква крайност ще стигне. Реално погледнато, католиците са се отделили от нас, а не обратното. Затова и ние сме ПРАВОславни. Ако ще има обединение, то те трябва да се върнат при нас.maggot написа:Е то стария (Бог да го прости - беше най-истинския папа от всички - и точно за него иде реч в това интервю) почти беше станал[unknown] написа: Ми, като са нищожни различията- да стане папата православен и готово!
Извинявай за мнението, ама тоз момък - новия ви митрополит, ми мяза малко на крайните мюсюлмани. Дето всичко що не изповядва правата вяра трябва да иде под ножа. Не знам защо. Уж приказките му меки, уж не е краен, но с такова впечатление ме оставя.

4avdar4e написа: Аз четох, че е точно такъв и именно за това са го избрали - защото е ултра православен (я, как звучи:eek:). Явно и църквата има нужда от твърда ръкаВече ги бил погнал да ходят навсякъде с раса, никви дънки и други глюпости
Не знам. Не съм наясно какво й трябва на нашата църква (осен здрава ръка, разбира се), но съм наясно, че нещата никога не са само черни и бели.[unknown] написа: Явно не си само ти с такова мнение. Нарекоха го православен фанатик. Но аз все още го харесвам. Да отстояваш своето пред чуждото и да държиш на него, не е лошо качество. Зависи до каква крайност ще стигне. Реално погледнато, католиците са се отделили от нас, а не обратното. Затова и ние сме ПРАВОславни. Ако ще има обединение, то те трябва да се върнат при нас.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Малко смирение и трябва на църкватаmaggot написа:4avdar4e написа: Аз четох, че е точно такъв и именно за това са го избрали - защото е ултра православен (я, как звучи:eek:). Явно и църквата има нужда от твърда ръкаВече ги бил погнал да ходят навсякъде с раса, никви дънки и други глюпости
Не знам. Не съм наясно какво й трябва на нашата църква (осен здрава ръка, разбира се), но съм наясно, че нещата никога не са само черни и бели.[unknown] написа: Явно не си само ти с такова мнение. Нарекоха го православен фанатик. Но аз все още го харесвам. Да отстояваш своето пред чуждото и да държиш на него, не е лошо качество. Зависи до каква крайност ще стигне. Реално погледнато, католиците са се отделили от нас, а не обратното. Затова и ние сме ПРАВОславни. Ако ще има обединение, то те трябва да се върнат при нас.
И то не само на нашта
И обръщане към духовното
А не далавепки с имоти и блажене по време на пости
Обаче веднъж който бръкне в кацата с мед трудно ще му извадиш ръката
А по въпроса - въпрос на тълкувание. Щом има канон и папата не влиза в него, щом всички извън канона са еретици, ми то си следва логически.
ПП. Сетих се за едни виц за "По пътя на логиката... ". Да разказвам? Или да не спамя темата?
Той не бъркал...уж...Gaspode написа:
Малко смирение и трябва на църквата
И то не само на нашта
И обръщане към духовното
А не далавепки с имоти и блажене по време на пости
Обаче веднъж който бръкне в кацата с мед трудно ще му извадиш ръката
Нали!А по въпроса - въпрос на тълкувание. Щом има канон и папата не влиза в него, щом всички извън канона са еретици, ми то си следва логически.
Ми, че как- разказвай.ПП. Сетих се за едни виц за "По пътя на логиката... ". Да разказвам? Или да не спамя темата?

- Глас в пустиня
Re: Еретик ли е Папата?
Еретик - схизматик!
Разминаването иде не толкова от символите на вярата, а от тълкуването на Божето слово. Католиците казват така - Папата е човек и е грешен, но като духовно лице е безпогрешен в тълкуване на Божето слово(само той има връзка с бога и има правото да говори с него - презумция извлечена от първия Папа Петър, апостол и ученик на Христос). Две взаимно изключващи се твърдения. По тая логика и Вълкадин трябва да е Папа.
Вълкадин говори с бога.
пп Разказчето за мен е класика, нищо, че не е Пратчет или някой там от другите популярни.
Класика си е разказчето. И другите там. А Пратчет е просто друга губерния :)БоЕВ написа:Еретик - схизматик!
Разминаването иде не толкова от символите на вярата, а от тълкуването на Божето слово. Католиците казват така - Папата е човек и е грешен, но като духовно лице е безпогрешен в тълкуване на Божето слово(само той има връзка с бога и има правото да говори с него - презумция извлечена от първия Папа Петър, апостол и ученик на Христос). Две взаимно изключващи се твърдения. По тая логика и Вълкадин трябва да е Папа.
Вълкадин говори с бога.
пп Разказчето за мен е класика, нищо, че не е Пратчет или някой там от другите популярни.
10х БоЕВ
Позабравен автор. Добре ми дойде
- Глас в пустиня
Обичам си ги тия разказчета.Gaspode написа:
Класика си е разказчето. И другите там. А Пратчет е просто друга губерния :)
10х БоЕВ
Позабравен автор. Добре ми дойде
Много, много, много обичам Йовков...БоЕВ написа: Обичам си ги тия разказчета.
- Глас в пустиня
Йовков, Хайтов, Елин Пелин....оня ден си препрочетох "Мъжки времена".4avdar4e написа:Много, много, много обичам Йовков...БоЕВ написа: Обичам си ги тия разказчета.
Йовков, Хайтов, Елин Пелин....оня ден си препрочетох "Мъжки времена".
[/quote]
..начи, "Мъжки времена" и други подобни съм чел само в Орехово.../тва дето бях пуснал фотопис за него отдевешната Есен/. Хазаина там има богата библиотека, има я и тази книжка. Като я четох, бях някъде близо до тук....
Ся като ме подсети и ровнав от архивата туй фото

П.П. А, на Хайтов не съм му безрезервен фЭн... но се ми попадат Книгите му само като се намирам в Родопи...тук долу не.... и съм безразличен почти
ПVП. Снимката е от един от многобройните ПараклИси покрай Ропката
..начи, "Мъжки времена" и други подобни съм чел само в Орехово.../тва дето бях пуснал фотопис за него отдевешната Есен/. Хазаина там има богата библиотека, има я и тази книжка. Като я четох, бях някъде близо до тук....

П.П. А, на Хайтов не съм му безрезервен фЭн... но се ми попадат Книгите му само като се намирам в Родопи...тук долу не.... и съм безразличен почти
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- Stranniche
- Обратна връзка:
Пак опира до формата. А под расата съдържанието си е същото4avdar4e написа: Аз четох, че е точно такъв и именно за това са го избрали - защото е ултра православен (я, как звучи:eek:). Явно и църквата има нужда от твърда ръкаВече ги бил погнал да ходят навсякъде с раса, никви дънки и други глюпости
Доскоро си мислех, че за католиците сигурно ние сме кривославните.[unknown] написа: Нарекоха го православен фанатик. Но аз все още го харесвам. Да отстояваш своето пред чуждото и да държиш на него, не е лошо качество. Зависи до каква крайност ще стигне. Реално погледнато, католиците са се отделили от нас, а не обратното. Затова и ние сме ПРАВОславни. Ако ще има обединение, то те трябва да се върнат при нас.
А въпросът, кой християнин трябва да стане като другия, в наши дни ми се струва безсмислен. Митрополит Николай го приемам като новия политически шут - дай на народа скандали и зрелища...
Две студентки - едната математиквеничка (СМ), а другата по логика (СЛ), се прибират по тъмни доби... сигурно от мнооого късни лекции... към общежитието. По едно време забелязват, че някакъв ги следи. Ускоряват ход... и той след тях... затичват се... и той след тях... Забелязват, че тичат по-бавно от него... Тогава СМ вика:[unknown] написа: Ми, че как- разказвай.
СМ - Математически погледнато имаме нулев шанс да му избягаме. Обаче ако се разделим, всяка от нас ще има 50% шанс... щото той не може да гони и двете...
Речено - казано.
Разделили се... СМ се спасила.... след някое време се срещат в общежитието...
СМ - Кво стана?
СЛ - Ми права беше, като се разделихме и той тръгна след мен... Ама мноооого бързо тичаше... Като ме наближи съвсем и аз, по пътя на логиката, си вдигнах полата...
СМ -
СЛ - Ми той, по пътя на логиката, си смъкна панталона... Обаче с вдигната пола се тича мнооого по-бързо отколкото със смъкнат панталон... И му избегАх
- Глас в пустиня
..начи, "Мъжки времена" и други подобни съм чел само в Орехово.../тва дето бях пуснал фотопис за него отдевешната Есен/. Хазаина там има богата библиотека, има я и тази книжка. Като я четох, бях някъде близо до тук....Kent написа:Йовков, Хайтов, Елин Пелин....оня ден си препрочетох "Мъжки времена".
Не всичко тяхно ми е любимо, но ги харесвам.
Параклис Св. Никола летни, легендата разказва, че баба Джука е имала съновидение, а след това обикаляла и търсила мястото където навремето е имало голям манастирски комплекс(някога цялата долина се е наричала Малката Света гора, заради множеството манастири). В подножието на върха видяла зарево, като от клада, като огромен пожар и разбрала, че това е мястото. Построили параклиса, а към него и две стаи като гостоприемница, отиваш, палиш свещ и ако си странник се подслоняваш в пристройката.

Може и да е съвпадение, но точно на върха, над параклиса се намира древно тракийско светилище.
А това е моята планина, там някъде(зад бледата дъга) в облаците е връх Ком.

Gaspode написа:Две студентки - едната математиквеничка (СМ), а другата по логика (СЛ), се прибират по тъмни доби... сигурно от мнооого късни лекции... към общежитието. По едно време забелязват, че някакъв ги следи. Ускоряват ход... и той след тях... затичват се... и той след тях... Забелязват, че тичат по-бавно от него... Тогава СМ вика:[unknown] написа: Ми, че как- разказвай.
СМ - Математически погледнато имаме нулев шанс да му избягаме. Обаче ако се разделим, всяка от нас ще има 50% шанс... щото той не може да гони и двете...
Речено - казано.
СМ - Кво стана?
СЛ - Ми права беше, като се разделихме и той тръгна след мен... Ама мноооого бързо тичаше... Като ме наближи съвсем и аз, по пътя на логиката, си вдигнах полата...
СМ -:shocked: И КВООООО???
:shocked:
СЛ - Ми той, по пътя на логиката, си смъкна панталона... Обаче с вдигната пола се тича мнооого по-бързо отколкото със смъкнат панталон... И му избегАх![]()
Ай кажи сега, че жените не са умни и логични същества
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Винаги съществува вероятност да чуеш или прочетеш нещо, дет преди не си го ни чувАл, ни чел:lol::lol:Gaspode написа:Две студентки - едната математиквеничка (СМ), а другата по логика (СЛ), се прибират по тъмни доби... сигурно от мнооого късни лекции... към общежитието. По едно време забелязват, че някакъв ги следи. Ускоряват ход... и той след тях... затичват се... и той след тях... Забелязват, че тичат по-бавно от него... Тогава СМ вика:[unknown] написа: Ми, че как- разказвай.
Речено - казано.
СМ - Кво стана?
СЛ - Ми той, по пътя на логиката, си смъкна панталона... Обаче с вдигната пола се тича мнооого по-бързо отколкото със смъкнат панталон... И му избегАх![]()
Благодаря ти:lol::lol:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Глас в пустиня
касови апарати трябва да им се сложат
тия кво си мислят
опа свещи и няма касов апарат
баси
- Глас в пустиня
И аз. Особено Хайтов.БоЕВ написа:Йовков, Хайтов, Елин Пелин....оня ден си препрочетох "Мъжки времена".4avdar4e написа:Много, много, много обичам Йовков...БоЕВ написа: Обичам си ги тия разказчета.

Gaspode написа:Две студентки - едната математиквеничка (СМ), а другата по логика (СЛ), се прибират по тъмни доби... сигурно от мнооого късни лекции... към общежитието. По едно време забелязват, че някакъв ги следи. Ускоряват ход... и той след тях... затичват се... и той след тях... Забелязват, че тичат по-бавно от него... Тогава СМ вика:[unknown] написа: Ми, че как- разказвай.
Речено - казано.
СМ - Кво стана?

Ние с Гаспода сме фишкини фенове.БоЕВ написа:От къде ги вадиш такива бре серсемино!:lol:Gaspode написа:ерОтик е папата![]()
Ей сега стана скандала, като с карикатурите на пророка моха(б/м)ет.