Може би не толкова високо все пак. Но на дърво. Имам и подходящо дърво, мисля... Остава да го почвам

Кво ти пука бе? Чанч било... Дреме ми! Да се чанчат. Аз само ще викам отгоре : "ПОВЕЧКО МЛЯКО И ЗАХАР В КАФЕТОООО".Green Light написа:Готино. И аз искам.
Обаче представяш ли си какъв чанч ще е да се качиш, да се разположиш на един удобен стол горе на тая веранда. И да ти се допие кафе.
па немаше ли един орех у двора на село?Gaspode написа:нещо такова:
Може би не толкова високо все пак. Но на дърво. Имам и подходящо дърво, мисля... Остава да го почвам
Чукча писателсър Айвънхоу написа:па немаше ли един орех у двора на село?Gaspode написа:нещо такова:
Gaspode написа: Чукча писател
Нали съм писал бе - Имам и подходящо дърво, мисля...
намекваш, че сме изкукали ли?Quid написа: някой трябва да кука бе братчед.
тва кат ти се ... сещаш се... и за едното пикаене трябва да минеш 40 стъпъла надолу и нагореGaspode написа:нещо такова:
че кво ти пречи да "ториш" дървото, както си горе на него?bead_ написа: тва кат ти се ... сещаш се... и за едното пикаене трябва да минеш 40 стъпъла надолу и нагоре
п.п. пък и свети!
тва е риторичен въпроссър Айвънхоу написа:че кво ти пречи да "ториш" дървото, както си горе на него?bead_ написа: тва кат ти се ... сещаш се... и за едното пикаене трябва да минеш 40 стъпъла надолу и нагоре
п.п. пък и свети!
Ами как, как, хващаш се и действаш.itcome написа:Ехааааааааааа!!!
Как се сбъдват мечти... :)
Няма кьорава скица.Gaspode написа:Гадове. Дай подробности де. Скици, чертежи, техническа документация, количествени сметки, ръководства и прочее...
Съвсем неблагородно ви завидях, да знаете.
Страшни сте. Тоя приятел направо го командировайте насам и да почвам и аз :)vyara написа: Няма кьорава скица.
Първо мислехме да е на една стара черница. Обаче клоните на черницата са много нагъсто и трябваше да се ореже, а и мястото й не е толкова приятно.
Мъжа ми в последния момент реши да е на тези липи. На него му хрумна идеята да има две платформи и първо направиха тях. Питам го - абе няма ли да помислим първо къде ще има врата, къде верандичка, къде стълбичка. Абе не, казва, ще правим в движение. Дървото само да показва. И както се вижда дървото не е рязано, само един малък клон е отрязан засега. Даже малко се пречкат клоните... А тези стълбове, които да държат допълнително конструкцията също се измислиха в движение. Отдолу са едни метални държачи, които влизат на почти метър в земята и за вкопани в бетонна основа. Иначе платформите се крепят изцяло на дърветата, с едни дълги по педя винтове и трупчета, забити в дървото под всяка носеща греда. Преди да бъдат свързани двете платформи с мостчето, малко се полюляваха, но цялата конструкция със стълбовете ги укрепи допълнително. Стените на къщичката са от сглобяема ламперия, за да е по-лека.
И горе-долу това е.
Нямаше въпросителна, знам аз, че е така....vyara написа:Ами как, как, хващаш се и действаш.itcome написа:Ехааааааааааа!!!
Тази пролет Вяра гледаше една такава къщичка в едно списание и ми казва: мамо, искам и ние да си имаме такава... ама кога ли ще стане, сигурно никога.
На мен ми подейства като шамар, който ме извади от унеса ми и мечтите.
Казах на мъжа ми - дай да зарязваме плановете за огради, пътеки, площадки и най-напред да направим къщичката. Защото докато ние се натуткаме (както се туткаме от няколко години), те децата ще пораснат.
И така. Мъжа ми спешно се зае, един негов приятел се оказа майстор и всичко стана по-бързо, отколкото си мислех.
Дърводелци на всяка крачка има, какъв е проблема? Нашият човек не беше правил подобно нещо. Аз дори съм много приятно изненадана. Никой не знаеше какво ще се получи. Може да се каже даже, че до голяма степен майстора е вложил и собственото си виждане за нещата, защото никой не му е казвал кое как да изглежда точно.Gaspode написа:
Страшни сте. Тоя приятел направо го командировайте насам и да почвам и аз :)
Да ти кажа и аз това се питах, докато грундирах отвътре и гледах отворите за клоните. Мисля, че ще трябва да наблюдаваме дърветата и да правим някои промени и ремонти с времето. Ще трябва да затягаме болтовете, защото дървения материал съхне с времето. Общо взето ще трябва да се съобразяваме с природата, няма как.itcome написа:Нямаше въпросителна, знам аз, че е така....vyara написа:Ами как, как, хващаш се и действаш.itcome написа:Ехааааааааааа!!!
Тази пролет Вяра гледаше една такава къщичка в едно списание и ми казва: мамо, искам и ние да си имаме такава... ама кога ли ще стане, сигурно никога.
На мен ми подейства като шамар, който ме извади от унеса ми и мечтите.
Казах на мъжа ми - дай да зарязваме плановете за огради, пътеки, площадки и най-напред да направим къщичката. Защото докато ние се натуткаме (както се туткаме от няколко години), те децата ще пораснат.
И така. Мъжа ми спешно се зае, един негов приятел се оказа майстор и всичко стана по-бързо, отколкото си мислех.
Въпросче: предвидено ли е израстването на дървото... това ми се струва най трудно при такива живи основи?...
Права си, разбира се. Търся си оправдания просто. А времето минава...vyara написа:Дърводелци на всяка крачка има, какъв е проблема? Нашият човек не беше правил подобно нещо. Аз дори съм много приятно изненадана. Никой не знаеше какво ще се получи. Може да се каже даже, че до голяма степен майстора е вложил и собственото си виждане за нещата, защото никой не му е казвал кое как да изглежда точно.Gaspode написа:
Страшни сте. Тоя приятел направо го командировайте насам и да почвам и аз :)
Верке,
Не може да се каже, че го правим само заради децата. Ние с мъжа ми си искаме такава още преди да имаме деца.Green Light написа:Аз се възхищавам на това че по такъв начин обръщате внимание на децата си. Браво на теб и браво на мъжа ти. Много е високо вашата летва в това отношение.
Конкретно относно къщичката ми се струва много труд за малко полза.
Поздравления и от мен.
Имаме катерички, имаме. При два огромни ореха и лешници покрай оградата остава и да нямаме.Мнемозина написа: И през зимата вътре може да се крият катерички.
Много поздрави да им кажеш от мен.vyara написа: Имаме катерички, имаме. При два огромни ореха и лешници покрай оградата остава и да нямаме.
Май спят по таваните. Виждала съм как от комшийския покрив се мятат на черешата, оттам на ореха, оттам на сливата и муш на нашия таван и там тупуркат нещо. Имат си маршрути.
Веднъж успях да доближа една, беше на около метър и петдесет върху стъблото на единия орех. Бях я чула да издава звуци и се приближих, а тя любопитно ме заоглежда и пак почна да издава звуци. Мислех, че катеричките са безшумни същества, обаче доста силни крякат - нещо като "кет-кет-кет", абе много странно, не е като щракане, ама нещо такова.
Има и доста птици заради многото дървета наоколо, постоянно пеят.
едва ли помниш.. говорех ти някога и за "заедност"-таvyara написа:Ние с мъжа ми си искаме такава