Омая
Омая
селище Омая - на площ 500 дка, с езера, басеин и 6 къщи, направени от камък, глина и дърво с различна архитектура, напомняща приказки и филми - място, което ако не сте посетили (и сте готови да дадете такса от 12 лева вход), определено си заслужава да го сторите! Готина дестинация, да знаете :)
Малко сайтове, че ме мързи (много бавно) да качвам от снимките ми. Иначе бих пуснал и моите ;) Е - не са готини като на Кентов и Боев, но не са и лоши :)
http://bg-bg.facebook.com/pages/%D0%9E% ... 3238082317
http://www.butiktravel.eu/%D0%B1%D1%8A% ... 0%B0%D1%8F
Малко сайтове, че ме мързи (много бавно) да качвам от снимките ми. Иначе бих пуснал и моите ;) Е - не са готини като на Кентов и Боев, но не са и лоши :)
http://bg-bg.facebook.com/pages/%D0%9E% ... 3238082317
http://www.butiktravel.eu/%D0%B1%D1%8A% ... 0%B0%D1%8F
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Nejimaki-dori
Преди време го гледах, но като видях цените цялото очарование се изпари. Вярно е много красиво, но ... тези дето имат парите да си го позволят- не биха отишли, а тези дето биха отишли - нямат парите да си го позволят. Колкото до таксата за разглеждане - да влезеш да разгледаш Дворецът Долмабахче ти излиза по евтино.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Re: Омая
да не би да не сме? Или защо не сме? Или защо сме? Или...bead_ написа:ние да не сме хобити?!?ELBI написа: Готина дестинация, да знаете :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
да, но разликата е, че като ДОлмабахче дворци доста, а такова място виждам за първи път. Да не говорим, че за куп неща даваме и повече пари - да - скъп е входа, но за мен си струваше! Даже си мисля, че трябва да остане скъп, за да не влизат сюрии от хора, които да освинят и разнебитят мястото. Дадох си сметка, че а са го пуснали на свободно или за по 2 лева, а за 2 седмици чистотата, красотата и всичко останало, което те очарова там ще е само спомен...Nejimaki-dori написа:да влезеш да разгледаш Дворецът Долмабахче ти излиза по евтино.
- Nejimaki-dori
Всъщност, като двореца Долмабахче няма доста, точно обратнотоELBI написа: да, но разликата е, че като ДОлмабахче дворци доста, а такова място виждам за първи път. Да не говорим, че за куп неща даваме и повече пари - да - скъп е входа, но за мен си струваше! Даже си мисля, че трябва да остане скъп, за да не влизат сюрии от хора, които да освинят и разнебитят мястото. Дадох си сметка, че а са го пуснали на свободно или за по 2 лева, а за 2 седмици чистотата, красотата и всичко останало, което те очарова там ще е само спомен...
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Скъпо е...
12 лева е входа за разхлеждане + ползване на басейна... Ако отидеш сутринтта и си решил да си убиеш един следобед време става.
Ние отидохме следобяда и искахме да го видим и да пием по една бира... на входа нямаше никой... слезнахме долу до барчето (уникално направено) и поискахме да пием по бира, наслаждавайки се на хубава гледка. Казаха че трябва да платим и входа. Не ми излезна сметката = 2 бири + входа са 30 кинта... щеше да е най-скъпата в живота ми.
За сравнение - Скалните манстири на Метеора са по 2 евро.
Уникалната църква Сен - Клементе в Рим - 5 евро
Колизеума в Рим - 9 евро
е не ми се връзва. Едва ли поддръжката е по малко...
Нужна им е по гъвкава политика за плащания, според мен...
Къщата в Лещен на същите собственици ли е? Мисля си че там е вариянта за по-евтино спане в еко- къщурка...
12 лева е входа за разхлеждане + ползване на басейна... Ако отидеш сутринтта и си решил да си убиеш един следобед време става.
Ние отидохме следобяда и искахме да го видим и да пием по една бира... на входа нямаше никой... слезнахме долу до барчето (уникално направено) и поискахме да пием по бира, наслаждавайки се на хубава гледка. Казаха че трябва да платим и входа. Не ми излезна сметката = 2 бири + входа са 30 кинта... щеше да е най-скъпата в живота ми.
Колизеума в Рим - 9 евро
е не ми се връзва. Едва ли поддръжката е по малко...
Нужна им е по гъвкава политика за плащания, според мен...
Къщата в Лещен на същите собственици ли е? Мисля си че там е вариянта за по-евтино спане в еко- къщурка...
Кърти, чисти, извозва...
- Piqndurnik
Два маса и едно портокалово сокче във Венеция - 35 евра. Ние всъщност искахме халби и като ме пита сервитьорката "големи ли?" казах "да". Не мислех, че там има и масове. Оказа се, че всъщност точно това сме искали, гаврътнахме ги като четвъртинки. С детска количка в жегата, Венеция напомня на полосата в казармата.itcome написа:... Не ми излезна сметката = 2 бири + входа са 30 кинта... щеше да е най-скъпата в живота ми.
Колизеума в Рим - 9 евро...
Наздраве 
Чудя се дали не си се засякъл с X-Factor-ите там?:-)
Нали по него време е снимано.
Марти е страшен пич! Малко старичък, но ... става.
Боряна е прекрасна и много талантлива! Жалко, че отпадна от по-нататъшно участие.
Американката ми е малко безцветна, но пее хубаво.
Извинявам се за отклонението!
Местенцето изглежда страхотно! Малко скъпичко ми се вижда. 12 лева всъщност за какво точно са?
Благодаря.
Нали по него време е снимано.
Марти е страшен пич! Малко старичък, но ... става.
Боряна е прекрасна и много талантлива! Жалко, че отпадна от по-нататъшно участие.
Американката ми е малко безцветна, но пее хубаво.
Извинявам се за отклонението!
Местенцето изглежда страхотно! Малко скъпичко ми се вижда. 12 лева всъщност за какво точно са?
Благодаря.
Re: Омая
като попита така... май не е като да не сме...ELBI написа:да не би да не сме? Или защо не сме? Или защо сме? Или...bead_ написа:ние да не сме хобити?!?ELBI написа: Готина дестинация, да знаете :)
just perfect