ква е разликата
Re: ква е разликата
Никога не съм се замисляла.bead_ написа:между томбола и лотария?
Има ли значение?
в случая - даpocti_bezobidna написа:Никога не съм се замисляла.bead_ написа:между томбола и лотария?
Има ли значение?
трябва да избера...
just perfect
- Green Light
"томбола" ми звучи по-остаряло.bead_ написа:в случая - даpocti_bezobidna написа:Никога не съм се замисляла.bead_ написа:между томбола и лотария?
Има ли значение?
трябва да избера...
представям си лели от 20те, полянка за пикник, покривчици, билетчета, всичко подреденичко, чистичко - пълна скука...
И голямата печалба е шевна машина.
ПП. сори, върща скучна работа днес, цял ден дрънкам пълни глупости
и двете думи са ми много противни. но пък не искам да го наричам "игра". тва се изтърка. изпаднала съм в лексиконова дупка...pocti_bezobidna написа:
just perfect
Какво е условието за включване? Нещо около късмет де развъртиш? Идва Коледа - баници с късмети, дрън-дрън, такива неща?bead_ написа:и двете думи са ми много противни. но пък не искам да го наричам "игра". тва се изтърка. изпаднала съм в лексиконова дупка...pocti_bezobidna написа:
Наскоро си говорихме тук за жребий.bead_ написа:и двете думи са ми много противни. но пък не искам да го наричам "игра". тва се изтърка. изпаднала съм в лексиконова дупка...pocti_bezobidna написа:
Ама зависи какво ще разигравате.
Във всички случаи това е трета дума някаква.
Четвъртите са "тука има - тука нема".
Panta rhei...
влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместоменМнемозина написа:
Наскоро си говорихме тук за жребий.
:
just perfect
атиккавощенидадешакогоизмислимвместотеб? :)bead_ написа:влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместоменМнемозина написа:
:
ами това си е шанс - нищо не губиш, нищо лотарийно няма, тоест без залог печелиш, вършиш нещо дето трябва да го звършиш (пазаруваш) - и хоп! приятна изненадка! Късмет си е това, не е игрла, не е лотария. Пробваш дали ще си изтеглиш късметче
ПП. Стига да не раздавате первол, от превола се отказвам моментално и отивам да пазарувам при конкуренцията.
На мен на прима виста ми се струва, че томболата предполага предметни награди, докато лотарията допуска и парични такива. Ама знам ли... Тва е на първо четене...bead_ написа:между томбола и лотария?
измислетегоищевидимкаквощевидам.pocti_bezobidna написа:
атиккавощенидадешакогоизмислимвместотеб? :).
just perfect
Според мен си е баш неква игра с (предметни) награди.bead_ написа: влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместомен
Томболата, пък и лотарията, предполагат по някакъв начин предварително да са известни всички участници и да се избират на случаен принцип тези от тях, които печелят нещо си. Т.е. всички да са купили билети, да са получили номерче, да са пуснали бюлетина
игра не ме кефи. напъни гениалната си мисъл за друго.Gaspode написа:Според мен си е баш неква игра с (предметни) награди.bead_ написа: влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместомен
:
just perfect
А ти рекламна брошурка ли правиш или пишеш документацията за пред Комитета по стандартизация? Щото има разликаbead_ написа:
игра не ме кефи. напъни гениалната си мисъл за друго.
по-скоро първотоGaspode написа:А ти рекламна брошурка ли правиш или пишеш документацията за пред Комитета по стандартизация? Щото има разликаbead_ написа:
just perfect
Ама то наистина не е ни томбола, ни лотария. И игра не е.bead_ написа:влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместоменМнемозина написа:
:
Това си е направо карма - колкото повече пазаруваш, толкова повече да пазаруваш.
Това на някакъв купон ли ще е? Защото ако е така, е по-скоро подобно на викторина, само че вместо да отговаряш на въпроси - пазаруваш.
Panta rhei...
- snowprincess
ама това е, превръщаш пазаруването в игра - играй и спечели, всеки може да спечели награда срещу...bead_ написа:игра не ме кефи. напъни гениалната си мисъл за друго.Gaspode написа:Според мен си е баш неква игра с (предметни) награди.bead_ написа: влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместомен
:

Бе пъна се тук, но ефекта е нулев. (Поне по отношение на мисленето де, иначе до ООнето ходихbead_ написа: игра не ме кефи. напъни гениалната си мисъл за друго.
Пазаруване и още нещо?
Пазаруване с неочакван край?
Пазаруване + изненада?
Пазаруване с хазартен елемент?
Фортуна?
Отивам пак до ООнето
- сър Айвънхоу
томболата е САМО предметна... т.е. печалбите са предмети.bead_ написа:между томбола и лотария?
лотарията може да е парично-предметна или парична.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Сигурно не е правилно, ама - в нестле вадят стока по подобен начин - "активност". Магазинът купува стока на определена стойност. Получава "наградата" и специално разработен за целта стелаж от картон и с доста футуристична форма която да се набива в очи, разлепят се плакати и воала. Служебно заетите лица в процеса говорят за активност, а персонала в магазина говори както си иска: игра; томбола; лотария, но най често става въпрос за промоция, като се стига и до хибриди като - промоционална активност.bead_ написа:влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместоменМнемозина написа:
:
ЧРД!
- snowprincess
честито на патерици и от менbead_ написа:благодаря!Ивайло написа:
ЧРД!
http://vbox7.com/play:30a27d86&al=2&vid=342420

snowprincess написа:честито на патерици и от менbead_ написа:благодаря!Ивайло написа:
ЧРД!
http://vbox7.com/play:30a27d86&al=2&vid=342420
just perfect
vyara написа:Да си жива и здрава, Бийд!bead_ написа:благодаря!Ивайло написа:
ЧРД!
just perfect
bead_ написа:...........
Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear Bead
Happy Birthday to You!
From good friends and true,
From old friends and new,
May good luck go with you,
And happiness too!
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
изгегли късметче, казва аз.bead_ написа:измислетегоищевидимкаквощевидам.pocti_bezobidna написа:
атиккавощенидадешакогоизмислимвместотеб? :).
ама пак зависиш каква е наградата
:)
ЧРД и успех!
такива мъченици с думи се решават най-добре като изцяло премахнеш думата, съм забелязалаbead_ написа:по-скоро първотоGaspode написа:А ти рекламна брошурка ли правиш или пишеш документацията за пред Комитета по стандартизация? Щото има разликаbead_ написа:
Тираж на късмета и толкова. Не че има логика в думите, но поне не се разбира един ли ще е, повече ли ще са..
Вашият шанс е напълно достатъчно, мен ако питаш...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
- Green Light
М. Е ква пък гениална мисъл в Гаспода?!bead_ написа:игра не ме кефи. напъни гениалната си мисъл за друго.Gaspode написа:Според мен си е баш неква игра с (предметни) награди.bead_ написа: влизаш, плащаш и /евентуално/ получаваш награда. условието е да си пазарувал над някаква сума. хипотетичната 1 ст. например. как да го кръстя тва... участваш в игра, в томбола, в лотария, в тамнещосикоетовиещегоизмислитевместомен
:
ЧРД, Бийд, да си жива и здрава! Да си весела, на кеф и все щастлива още двеста години, за да мога и аз двеста години да казвам, че познавам перфектната мадама!