За случайностите. Или не?
- windcolours
За случайностите. Или не?
Така. Ако сте го дискутирали тук, моля Мнемо да изрови темата. На нея тия работи не й се опират:lol:
Случка от по-миналата нощ. Спя. Сънувам. Последният образ, който сънувам преди да се събудя посреднощ е на частта от крака ми, намираща се под глезена. Масажирам я. Събуждам се и още в полусън тръгвам да завия малкия синковец в неговия креват. Слизайки от леглото подвивам стъпалото си и с писък падам. Кракът под глезена се подува, после Пирогов и тъй нататък.
Неведнъж съм имала силно предчуствие за нещо, което по-късно се е случвало, дори кагато вероятността за това е била едно към няколко десетки хиляди.
Възможно ли е ВСЕ ПАК да има някаква предначертаност?
Случка от по-миналата нощ. Спя. Сънувам. Последният образ, който сънувам преди да се събудя посреднощ е на частта от крака ми, намираща се под глезена. Масажирам я. Събуждам се и още в полусън тръгвам да завия малкия синковец в неговия креват. Слизайки от леглото подвивам стъпалото си и с писък падам. Кракът под глезена се подува, после Пирогов и тъй нататък.
Неведнъж съм имала силно предчуствие за нещо, което по-късно се е случвало, дори кагато вероятността за това е била едно към няколко десетки хиляди.
Последно промяна от windcolours на 11.10.11, 14:07, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
това твоето е напълно предвидима последица от брачното свидетесдтво. И на други се случва, споко. На някои по-рядко, на други по-често....Авторът написа:...а аз спя, сънувам секс, субуждам се, жената до мен, пак секс....днес цяла сутрин изчислявам вероятностите по различни статистически модели това наистина да се е случило, но при всички модели винаги крайния резултат клони към безкрайност...баси работата, а?!
Re: За случайностите. Или не?
Юнг изследва тези аспекти на съня, май беше в "Еон".windcolours написа:Така. Ако сте го дискутирали тук, моля Мнемо да изрови темата. На нея тия работи не й се опират:lol:
Тоест, според него е възможно. Отдавна съм чела, забравих как беше точно.
заради тая работа са се изпокарали с проф. Зигмунд, койото е виждал в Юнг свой приемник и продължител, пък той се отклонил от правия път и твърдял, че НЕ ВСИЧКО - се диктува от либидото.
Кракът ти е добре вече, надявам се...
- Green Light
де да знам.windcolours написа:Така. Ако сте го дискутирали тук, моля Мнемо да изрови темата. На нея тия работи не й се опират:lol:
п.п. добре, че вместо да си масажираш крака не си се почесала по носа.
just perfect
- windcolours
О, не го отрязаха, значи ще се оправи, няма къде да ходи без мен:lol:pocti_bezobidna написа:
Юнг изследва тези аспекти на съня, май беше в "Еон".
заради тая работа са се изпокарали с проф. Зигмунд, койото е виждал в Юнг свой приемник и продължител, пък той се отклонил от правия път и твърдял, че НЕ ВСИЧКО - се диктува от либидото.
Мерси за историята за Юнг и Фройд, ама мен ме интересува и ТИ какво мислиш.
- Green Light
- windcolours
ааа, аз съм рационалист и да ти кажа- подобни епизоди на засилена интуиция или квото е там ми бъркат в здравето!:lol:Green Light написа:И на мене са ми се случвали такива неща. Имах един кратък период, когато не ме беше срам да разказвам за предчувствия и сънища и медиумната ми аура грееше толкова по- ярко, колкото по- яки гаджета имаше на купона. Но после се ожених.
- windcolours
така мислиш, защото явно не играеш на тото и не залагаш на конни състезания:blum:Green Light написа:Ако те интересува и аз какво мисля, значи аз вярвам на тия неща. Само дето мисля че никаква работа не ни вършат паранормалните явления. Има ги, но са безполезни.
Аз ли? Чудя се сега къде заврях "Еон". Някъде на задните рафтове е.windcolours написа:О, не го отрязаха, значи ще се оправи, няма къде да ходи без мен:lol:pocti_bezobidna написа:
Юнг изследва тези аспекти на съня, май беше в "Еон".
Мерси за историята за Юнг и Фройд, ама мен ме интересува и ТИ какво мислиш.
Как искам една голяма, хубава бибилиотека, и всичките ми книги да са ми достъпни, не като сега...
Ами не знам, аз съм имала моментни интуитивни проблясъци, но в ПРЕПОРЕДЕЛЕНОСТ не вярвам.
Случайности - да. Ама предопеделеност ми е много фатаристично.
- windcolours
казват, че лакътя болял най-много. Старателно ще избягвам да сънувам своите или вашите лакти, обещавам.bead_ написа:
де да знам.
- Piqndurnik
Бързо оздравяване.
Аз много сънувам. Често се случва да се събудя след това и с часове да се въртя в лвглото. Миналата нощ насън минавах покрай дома на родителите ми. Видях, че свети и се качих да видя баща ми. Знаех, че майка ми е дежурна. Влязох и нямаше никой. Сетих се, че баща ми е в болницата и отидох там, обаче, когато стигнах, се сетих, че не зная в коя стая е. Докато умувах как да намеря стаята се сетих, че той всъщност почина миналата година.
Аз много сънувам. Често се случва да се събудя след това и с часове да се въртя в лвглото. Миналата нощ насън минавах покрай дома на родителите ми. Видях, че свети и се качих да видя баща ми. Знаех, че майка ми е дежурна. Влязох и нямаше никой. Сетих се, че баща ми е в болницата и отидох там, обаче, когато стигнах, се сетих, че не зная в коя стая е. Докато умувах как да намеря стаята се сетих, че той всъщност почина миналата година.
Наздраве 
- windcolours
Преди 10 години изгубих баба си и почти не минава ден, в който да не се сещам за нея. А съм я сънувала максимално 5 пъти. Защо така? Сънквам непознати, познати, но не и човек, за когото мисля всеки ден. Но това е друга тема де.Piqndurnik написа:Бързо оздравяване.
за сметка на тва мога да ти направя списък кво да сънуваш. начи... първо се сещам за една фризьорка дето последния път си остави ръцете, политици има няколко дузини, един дет ми паркира на мястото, половината журналя от големия и малкия екран, освен тва 2-3 колежки, съседи също ще намеря дет ме дразнят, роднини, туй-онуй... ще имаш поне за две години напред сънищаwindcolours написа:казват, че лакътя болял най-много. Старателно ще избягвам да сънувам своите или вашите лакти, обещавам.bead_ написа:
де да знам.
п.п. не съм злопаметна, само така си мислите
just perfect
- windcolours
ааа по-добре да будувам....много пък страшни неща ме караш да сънувам:-:lol:bead_ написа: за сметка на тва мога да ти направя списък кво да сънуваш. начи... първо се сещам за една фризьорка дето последния път си остави ръцете, политици има няколко дузини, един дет ми паркира на мястото, половината журналя от големия и малкия екран, освен тва 2-3 колежки, съседи също ще намеря дет ме дразнят, роднини, туй-онуй... ще имаш поне за две години напред сънища![]()
Ти пък едни такива драматургично-завършени ги сънуваш.Piqndurnik написа:Бързо оздравяване.
Зеления току виж ти го краднал съня за някой разказ...
що бе, ако се сбъдват, може по ценорацпис да сънуваш:windcolours написа:ааа по-добре да будувам....много пък страшни неща ме караш да сънувам:-:lol:bead_ написа: за сметка на тва мога да ти направя списък кво да сънуваш. начи... първо се сещам за една фризьорка дето последния път си остави ръцете, политици има няколко дузини, един дет ми паркира на мястото, половината журналя от големия и малкия екран, освен тва 2-3 колежки, съседи също ще намеря дет ме дразнят, роднини, туй-онуй... ще имаш поне за две години напред сънища![]()
- политтици - те на най-ниска тарифа, че ще е най-масово
- съседи - според големината на кооперацията
- роднини - според това колко са близки
- завещания - на процент...
- windcolours
pocti_bezobidna написа: що бе, ако се сбъдват, може по ценорацпис да сънуваш:
- политтици - те на най-ниска тарифа, че ще е най-масово
- съседи - според големината на кооперацията
- роднини - според това колко са близки
- завещания - на процент...
и ще си осигуря старините
уф, уинди, оправяй се бързо. много са интересни тези неща, но има много да чета, за да мога да се изкажа компетентно :)
но според мен не е свързано с предначертаност, колкото с разните усети и онази част от съзнанието си, която все още не ползваме
пияндурник, като напишеш повече от две думи в пост и винаги ми се забиват в главата
но според мен не е свързано с предначертаност, колкото с разните усети и онази част от съзнанието си, която все още не ползваме
пияндурник, като напишеш повече от две думи в пост и винаги ми се забиват в главата
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- windcolours
ако си ефективна може и срещу заплащанеwindcolours написа:
ааа по-добре да будувам....много пък страшни неща ме караш да сънувам:-:lol:
just perfect
- сър Айвънхоу
О, Ванга, добре си ни дошла!windcolours написа:Така. Ако сте го дискутирали тук, моля Мнемо да изрови темата. На нея тия работи не й се опират:lol:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Piqndurnik
При психолог:
- Измъчват ли ви еротични сънища?
- Не, приятни са ми.
Един сън, който ми се е запечатал в съзнанието: Няколко приятели сме и вървим леко приведени по поляна с не много гъста трева и леко нагорнище. Въоръжени сме. Нощ е, но има луна и се вижда. Зная, че от края на кората нещо ни наблюдава и сме идеална мишена. Всъщност ние точно това нещо търсим и го чакаме да се издаде с първи ход. По едно време някакъв проникващ в съзнанието глас почва да ни вика. Залягаме и с цялата сила на волята си противостоим на повика. Един не издържа, става и хуква към гласа. Останалите не можем да го спрем - силите ни стигат единствено да не тръгнем и ние.
Така се случи, че тоя, дето стана, наистина се изгуби. За повече от двадесет години сме се виждали само няколко пъти за по здрасти. Едва миналото лято успяхме да се засечем и да се наприказваме.
Говорили сме с колеги, завършили ФМИ, повечето, както и аз, от време на време сънуваме, че утре трябва да сме на някакъв изпит, а не стига, че нищо не сме чели, ами и не познаваме никой, дето е ходил на тези лекции.
- Измъчват ли ви еротични сънища?
- Не, приятни са ми.
Често сънувам цели истории. Някои даже са си готино фентъзи или фантастика. Идвало ми е като идея да пиша, ама ме няма по тази част, мисловният ми модел е IF THEN ELSE.pocti_bezobidna написа: Ти пък едни такива драматургично-завършени ги сънуваш.
Зеления току виж ти го краднал съня за някой разказ...
Един сън, който ми се е запечатал в съзнанието: Няколко приятели сме и вървим леко приведени по поляна с не много гъста трева и леко нагорнище. Въоръжени сме. Нощ е, но има луна и се вижда. Зная, че от края на кората нещо ни наблюдава и сме идеална мишена. Всъщност ние точно това нещо търсим и го чакаме да се издаде с първи ход. По едно време някакъв проникващ в съзнанието глас почва да ни вика. Залягаме и с цялата сила на волята си противостоим на повика. Един не издържа, става и хуква към гласа. Останалите не можем да го спрем - силите ни стигат единствено да не тръгнем и ние.
Така се случи, че тоя, дето стана, наистина се изгуби. За повече от двадесет години сме се виждали само няколко пъти за по здрасти. Едва миналото лято успяхме да се засечем и да се наприказваме.
Говорили сме с колеги, завършили ФМИ, повечето, както и аз, от време на време сънуваме, че утре трябва да сме на някакъв изпит, а не стига, че нищо не сме чели, ами и не познаваме никой, дето е ходил на тези лекции.
Наздраве 
брей, какви интересни неща сънуват хората :)Piqndurnik написа: Един сън, който ми се е запечатал в съзнанието: Няколко приятели сме и вървим леко приведени по поляна с не много гъста трева и леко нагорнище. Въоръжени сме. Нощ е, но има луна и се вижда. Зная, че от края на кората нещо ни наблюдава и сме идеална мишена. Всъщност ние точно това нещо търсим и го чакаме да се издаде с първи ход. По едно време някакъв проникващ в съзнанието глас почва да ни вика. Залягаме и с цялата сила на волята си противостоим на повика. Един не издържа, става и хуква към гласа. Останалите не можем да го спрем - силите ни стигат единствено да не тръгнем и ние.
предлагам да спиш повече и после да записваш всичко сънувано, ще се получат прекрасни малки разкази (може би с неочакван край :))
а и мисля, че определено можеш да си конкуренция на Грийна
и аман от талантливи и умни мъже в този форум
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- snowprincess
и аз искам да сънувам майка сиwindcolours написа:Преди 10 години изгубих баба си и почти не минава ден, в който да не се сещам за нея. А съм я сънувала максимално 5 пъти. Защо така? Сънквам непознати, познати, но не и човек, за когото мисля всеки ден. Но това е друга тема де.Piqndurnik написа:Бързо оздравяване.

Ами не знам дали е предначертаност. Ако беше така значи, че Бог нещо си е драснал за всеки и край- няма свободна воля, кукли на конци сме.
Аз си го представям по-скоро като взаимодействие. Има посока и път и ако си вървиш по него - ок, случват ти е определени неща, като вземеш да шаваш встрани или удариш преко бърдо - други. Т.е. важно е какво правиш.
А ти като имаш такава силна интуиция защо не и се доверяваш, а се плашиш?
Радвай се, че нещо те предупреждава и насочва.
Аз примерно имам много здрав сън и почти не се е случвало да си спомням какво съм сънувала.
А ти мислиш нещо, анализираш, кой те знае какво парвиш насън.
Аз си го представям по-скоро като взаимодействие. Има посока и път и ако си вървиш по него - ок, случват ти е определени неща, като вземеш да шаваш встрани или удариш преко бърдо - други. Т.е. важно е какво правиш.
А ти като имаш такава силна интуиция защо не и се доверяваш, а се плашиш?
Радвай се, че нещо те предупреждава и насочва.
Аз примерно имам много здрав сън и почти не се е случвало да си спомням какво съм сънувала.
А ти мислиш нещо, анализираш, кой те знае какво парвиш насън.
- сър Айвънхоу
може и да му стане...shshtt написа: ако като си легнеш и преди да заспиш започнеш да си мислиш разни хубави неща, които сте или би искала да преживеете заедно няма ли да стане?
Bella Ciao
Bella Ciao
Аз години наред я сънувах почти всяка седмица. Все съм при нея, все съм в миналото, все едно е жива и всичко е някак предишно. Ходех при нея насън, защото приживе съм ходила много по-рядко, а тя често се е надявала и ме е чакала.windcolours написа:
Преди 10 години изгубих баба си и почти не минава ден, в който да не се сещам за нея. А съм я сънувала максимално 5 пъти. Защо така? Сънквам непознати, познати, но не и човек, за когото мисля всеки ден. Но това е друга тема де.
Тази година реших да спра. Осъзнах, че не го правя заради нея, а заради себе си. И реших, че моят живот е сега. Някой ден сигурно ще се съберем, но нека е, когато и аз тръгна натам. Винаги ще я обичам, тя го знае, но просто няма да ходя насън да я виждам. Осъзнах го и вече няколко месеца не съм я сънувала нито веднъж. Всъщност повод ми даде един сън, последния, в който чичо ми ме гонеше от тях. Чичо ми е все още жив и наистина живее сам в къщата на баба и дядо. Всъщност той е и една от причините да не съм ходила толкова често, макар че не се оправдавам с това.
Та така, сънищата са продължение на реалността (или реалността продължение на сънищата, кой знае
Реалността от съня ти е била истинска - това с глезена. Насън, в реалността на съня, той е бил зле, т.е. не той, а онази част от мозъка ти, свързана с неговата "холограма". Мозъкът ти е "знаел", че глезенът ти е зле. Това е реалност за теб/него. Полусъбуждайки се, ти не си изчакала мозъкът ти да превключи в будната реалност и да получи инфо от глезена, че всичко е ок. Избързала си със ставането.
Последно промяна от vyara на 12.10.11, 10:09, променено общо 1 път.
- сър Айвънхоу
shshtt написа:абе стига с тоя секс бе - щял да му стане
много важно като на жена му са и потънали гемиите - както е станал тъй ще си падне
сноу извинявай за простотиите ни с айвън
ако обичаш, мръсното си подсъзнание не го прехвърляй на мен...
Bella Ciao
Bella Ciao
айде холан, не се измъквай по терлици и по подсъзнаниясър Айвънхоу написа:shshtt написа:абе стига с тоя секс бе - щял да му стане
много важно като на жена му са и потънали гемиите - както е станал тъй ще си падне
сноу извинявай за простотиите ни с айвънда съм употребявал думичката "секс"?
ако обичаш, мръсното си подсъзнание не го прехвърляй на мен...
- Piqndurnik
Мнемо да не е станала къртица? Някакви спомени за катеричка се мяркат в менwindcolours написа:Така. Ако сте го дискутирали тук, моля Мнемо да изрови темата. На нея тия работи не й се опират:lol:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
vyara написа:windcolours написа: Мозъкът ти е "знаел", че глезенът ти е зле. Това е реалност за теб/него. Полусъбуждайки се, ти не си изчакала мозъкът ти да превключи в будната реалност и да получи инфо от глезена, че всичко е ок. Избързала си със ставането.
подпИс!
Всичко знае тая гадина, просто не я слушаме понякога. Мозъка, иска да кажа.
И интуицията като заслуша човек..
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Не знам дали са били предчувствия, но усещания за неотменимост на нещо, което в момента не изглежда логично, съм имала.windcolours написа:Така. Ако сте го дискутирали тук, моля Мнемо да изрови темата. На нея тия работи не й се опират:lol:
Обаче в твоя случай връзката е твърде директна - може просто да ти е бил изтръпнал кракът, както казва и Гаспод.
Оправяй се бързо, де, макар че това може да се тълкува и като сигнал за нужда от почивка.
А за сънищата си напоследък имам чувството за пълна моя власт над тълкуванията им.
П.П. Абе какво сте се разписали тука като луди трети ден вече, аман от вас! Ще умира ли тоя клуб, писна ми вече...
Хубаво си беше с по две-три мнения на ден - пък почетеш, пък си починеш... О, някакъв линк са пуснали с новини, ще го видя следващия четвъртък като му дойде времето...
Panta rhei...
- Глас в пустиня
И яз се това питам!Мнемозина написа: Ще умира ли тоя клуб, писна ми вече...
А земе да му памагаме?