Green Light написа:....
11. Бива ми издадено становище. Становище за ПУП. С него отвам при архитект.
12. Архитект + геодизическа фирма правят ПУП
13. Със:
- ПУП
- нот акт
- скица
- бележки и бележци за данъци
- Становища от ЧЕЗ ВиК и Община
би трябвало да получа РАЗРЕШЕНИЕ(освен ако не е становище) ЗА СТРОИТЕЛСТВО
14. С него ще трябва да отида при ЧЕЗ и ВиК. Вероятно и при архитекта наново, за да ми направи проект. И тогава да взема да вдигна една барака и да си излекувам нервите с гледка към гората.
И това е.
До 12 беше ОК, но 13 не се осъществи.
13. Общината ми продава 5 кв.м Пътя бил преместен малко и за да граничи моето място с пътя трябва да си купя 5м2 от Общината. (Тва не ми го обясняват. Аз успявам да разбера защо ме разкарват и какво плащам, като вкарвам разузнаване, природен чар и малко се разплаках веднъж)
– нот акт
- скица
- ПУП
- платени данъци
- Становища
– заповед на кмета че е навит за мойта регулация, както и че вече съм заветния УПИ (юпиии упи съм)
а) правим предварителен договор. След една седмица внасям и молба за разглеждане на предварителния договор. Не съм знаел че трябва, затва се мотам и им преча на тия хора да ме обслужат.
б) Внася се договора на експертен съвет. Той одобрява.
в) Получавам заповед че съм ОК, от тях да мине ще ми ги коснат тия 5м2. Плащам си каквото ми казват, давам квитанция където ми казват че трябва да я дам.
г) Получавам договор за продажба на 5кв метра които се придават
14. С договора отивам в Местни данъци и такси за да ми дадат данъчна оценка на 5те квадрата. След една седмица я получавам и плащам някви стотинки с банови комисионни от по 6 лева
15. С договора(4 екзепляра) и платените такси и склица заповед на кмета, както и стария ми нот акт отивам в агенцията по вписване за да впишат въпросния Договор за покупко продажба на общинска собственост(ех как звучи). Срок след (суед) една седмица, господине
16. Като изтече подадох заявление за издаване на скица с виза за проектиране. Приложих.
- договора
- акта
- старата скица
- платените данъци
- заповедта на кмета
- становище от ЧЕЗ
- становище от ВиК
Срока е месец.