Дреболии

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Мнемозина

Дреболии

Мнение от Мнемозина »

Влизам в училищния двор и се оглеждам. Интересно :grin: - навсякъде търчат деца.
Моето обаче не се наблюдава на пръв поглед сред тях.
Звъня й.
- Да, мамо, свършихме по-рано и сме на двора, ей сега идвам, айде чао - и затваря.

Въпросът е, че в момента, в който ми казва чао, я съзирам на десетина метра от мен да ми маха за здрасти.

Така де, различните комуникации са си различни комуникации. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Дреболии

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Влизам в училищния двор и се оглеждам. Интересно :grin: - навсякъде търчат деца.
Звъня й.
- Да, мамо, свършихме по-рано и сме на двора, ей сега идвам, айде чао - и затваря.

Въпросът е, че в момента, в който ми казва чао, я съзирам на десетина метра от мен да ми маха за здрасти.

извод:
или трябва да отидеш на очен лекар, или добре да си запомниш как изглежда детето ти...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
извод:
или трябва да отидеш на очен лекар, или добре да си запомниш как изглежда детето ти...
Мога да проверя дали е то, като му звънна по телефона. :grin:

Днес не те ли тупах вече ? Аз ли съм забравила или ти? :roll:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Днес не те ли тупах вече ? Аз ли съм забравила или ти? :roll:
:wbee: побойница-рецидивистка! :wbee:

:harhar: :harhar: :harhar: :harhar: :harhar: :harhar: :harhar:
Bella Ciao
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Понеже говорим за деца та да споделя и аз :bigsmile:

"От няколко часа съм пълнолетен и вече не ми харесва" - това ми заяви големият син преди няколко дни, когато се сблъска с жестоката действителност, че вече сам носи отговорност за себе. :-)
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Nejimaki-dori написа:Понеже говорим за деца та да споделя и аз :bigsmile:

"От няколко часа съм пълнолетен и вече не ми харесва" - това ми заяви големият син преди няколко дни, когато се сблъска с жестоката действителност, че вече сам носи отговорност за себе. :-)
Еее, да ти е честит пълнолетникът и да върви все напред щастливо! :hugy:

Умно е детето, обаче имам едно подозрение, че постепенно ще му хареса. :lol:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

влизам, мисля си нещо рецепта за дреболийки..
че спретнах и аз неква манджа с майонеза, пилешки дробчета и картофки да се омазнят зимно.
а то.. :lol: :blum:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Айде и аз да разкажа последното, на което хем се смях, хем се замислих.
Моите са на обяд на училище, после са сами вкъщи и са инструктирани докато не напишат всички домашни, няма телевизия.
Вчера обаче Вяра докладва:
- Мамо, а пък като влязох в хола, Миро беше пуснал телевизора и се правеше, че чете.
- Така ли бе, Миро?
(сконфузен)- Ами аз... без да искам го пуснах. Настъпах дистанционното и той сам се пусна....
:roll:

Брях! И как хубаво лъже на мама то!

Обаче на мен толкова смешно ми стана и така се разхилих... Пък той от срам и яд чак се разплака, че не му вярвам. :?

Ха сега де!

Абе мъжете от малки ги бива в лъжите. :huhthink:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

vyara написа:

Обаче на мен толкова смешно ми стана и така се разхилих... Пък той от срам и яд чак се разплака, че не му вярвам. :?

Ха сега де!

абе, така е за мъжете и лъжите, обаче на мен друго ми прави впечатление, все жените сме "портите"
аз трудно помня и разказвам вицове, но има един, който чух преди много години, но го помня чат-пат и сама си се смея. Разказва се за една жена дето звъни на приятелите на мъжа си,, за да провери дали са играли карти, естествено всички му осигуряват алиби, а един даже се престарава като казва: ама той още у нас, довършваме играта :lol:
и при аналогична ситуация, но в обратния вариант, жената е изпортена още от първата си приятелка, която е и готова да предложи утеха на измамения съпруг :lol: гадно, а
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа: гадно, а
Гадно, зер!
Ми да си опича акъла, бе! Аз що нямам приятелки?!
Не бе, не щото да мърсувам на воля, ами щото доверие им нямам на жените.
На мъжете пък още по-малко. Те пък са толкоз зле, че чак се солидализират в безсрамието си. Децата и те, едното порта, другото лъже. :shy:

Бе гадно не, ами гадно! Всемирна гадост някаква. :lol:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

WALL-E написа:влизам, мисля си нещо рецепта за дреболийки..
че спретнах и аз неква манджа с майонеза, пилешки дробчета и картофки да се омазнят зимно.
а то.. :lol: :blum:
Еми нямаше смисъл да пускам рецепта, ти вече ги беше сготвил. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

vyara написа:
latrevw написа: гадно, а
Гадно, зер!
Ми да си опича акъла, бе! Аз що нямам приятелки?!
Не бе, не щото да мърсувам на воля, ами щото доверие им нямам на жените.
На мъжете пък още по-малко. Те пък са толкоз зле, че чак се солидализират в безсрамието си. Децата и те, едното порта, другото лъже. :shy:

Бе гадно не, ами гадно! Всемирна гадост някаква. :lol:
Хм.
Верче, бе, я ела в темата за изборите. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Гадно нещо е телевизията.

Вървиш по улицата, виждаш познато лице, понечваш да се усмихнеш и да поздравиш - а персоната хладно и дори враждебно подминава погледа ти. После се сещаш, че тая физиономия от малкия екран ти е позната. И нормално е да се свиват, сигурно много хора им досаждат.
Две случки обаче от последните дни:

Не на улицата, но на неутрална територия в случайно събрана група хора се появява една такава телевизионна дама. Леко я заглеждам, опитвайки да си спомня откъде ми е позната, но междувременно тя се е втренчила в мен, пръскайки чар и магнетизъм и в очакване може би да попитам "Ах, ама вие не сте ли ...?" и да изпадна във възторг. Обаче вече се бях сетила коя е и любезно не реагирах повече.

Пак на улицата след това се разминавам с познат ми отнякъде човек с подходящ външен вид, който по същия начин търси в погледа ми реакция и поздрав - аз обаче вече изтормозена от телевизионни "познанства" просто подминах ей така.
После се оказа, че е един бивш колега, когото отдавна не бях виждала... :shy:
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Пък два етажа над нас за около година и нещо живя Миро от Каризма. Добре си прекарваха в банята с любовника му.
Като се изнесе разби вратата на кооперацията, та после в чудо се видях докато я оправим.
Та ако някой някъде го види по улиците, моля, да ида да му обърше един шамар от мое име.

Гадно нещо е самозабравилия се глупендер.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ивайло написа::grin:

Изображение
:rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

vyara написа:Айде и аз да разкажа последното, на което хем се смях, хем се замислих.
Моите са на обяд на училище, после са сами вкъщи и са инструктирани докато не напишат всички домашни, няма телевизия.
Вчера обаче Вяра докладва:
- Мамо, а пък като влязох в хола, Миро беше пуснал телевизора и се правеше, че чете.
- Така ли бе, Миро?
(сконфузен)- Ами аз... без да искам го пуснах. Настъпах дистанционното и той сам се пусна....
:roll:

Ха сега де!

http://ecomedia.bg/news/world-news/article/4413
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:
vyara написа:

Ха сега де!

абе, така е за мъжете и лъжите, обаче на мен друго ми прави впечатление, все жените сме "портите"
аз трудно помня и разказвам вицове, но има един, който чух преди много години, но го помня чат-пат и сама си се смея. Разказва се за една жена дето звъни на приятелите на мъжа си,, за да провери дали са играли карти, естествено всички му осигуряват алиби, а един даже се престарава като казва: ама той още у нас, довършваме играта :lol:
и при аналогична ситуация, но в обратния вариант, жената е изпортена още от първата си приятелка, която е и готова да предложи утеха на измамения съпруг :lol: гадно, а
"Мъжът и звъни на приятелката да я пита дали е вярно, при което тя отговаря:

- Абе, кво стана с таз жена, не съм я виждала от 3 месеца"

ама, според мен, е от несъобразителност, а не, щото иска да я изпорти :bigsmile:
Изображение
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Малкият синковец: Купи влакче!
аз: Добре, но първо трябва да намерим парички!
той: Купи парички!

Животът е прост, когато си на 3, ейй!!!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Малко по малко вървим (някои от нас) към етапа, когато те ще ни проверяват - къде сме, как сме :winkw:

Та ... Мнемо, да не забравяш уроците от детенце!
Мнемозина написа:Влизам в училищния двор и се оглеждам. Интересно :grin: - навсякъде търчат деца.
Звъня й.

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

ELBI написа:Малко по малко вървим (някои от нас) към етапа, когато те ще ни проверяват - къде сме, как сме :winkw:

Та ... Мнемо, да не забравяш уроците от детенце!
Какви уроци пък сега...
Аз ли го недонаписах - мислата ми беше, че от моя гледна точка разговорът започваше като телефонен и щеше продължи като вече не телефонен, тоест разговорът е един.
От гледната точка на детето обаче щом ми затваря телефона, то трябва да ми каже "чао" - нищо, че ще премине в следващия ни разговор почти без прекъсване. За нея разговорите са два.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:Малкият синковец: Купи влакче!
аз: Добре, но първо трябва да намерим парички!
той: Купи парички!

Животът е прост, когато си на 3, ейй!!!
Да, и всичко е някак естествено и логично. Чак почваш да се чудиш... :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:Пък два етажа над нас за около година и нещо живя Миро от Каризма. Добре си прекарваха в банята с любовника му.
Като се изнесе разби вратата на кооперацията, та после в чудо се видях докато я оправим.
Та ако някой някъде го види по улиците, моля, да ида да му обърше един шамар от мое име.

Гадно нещо е самозабравилия се глупендер.
Взех присърце проблема ти, но нищо не мога да направя - този не съм го срещала и не знам дали и ще го разпозная.

Обаче гледай какво правят руснаците:

Културно ми се видя.
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

vyara написа: Брях! И как хубаво лъже на мама то!

абе децата на много неща ша ни научат
теб гледам поне на 1 са те :winkw: :lol:
жените са "порти" :lol::blum:
провери ли дали условието
"докато не напишат всички домашни, няма телевизия. "
не е било изпълнено по времето, касаещо обструкцията на ищеца
и базирано само според твърденията на свидетеля по делото? :lol:
а доколкото познаваме свидетеля..от Вашите собствени твърдния по предходни дела..
:blum::blum::blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

WALL-E написа:
vyara написа: Брях! И как хубаво лъже на мама то!

абе децата на много неща ша ни научат
теб гледам поне на 1 са те :winkw: :lol:
жените са "порти" :lol::blum:
провери ли дали условието
"докато не напишат всички домашни, няма телевизия. "
не е било изпълнено по времето, касаещо обструкцията на ищеца
и базирано само според твърденията на свидетеля по делото? :lol:
а доколкото познаваме свидетеля..от Вашите собствени твърдния по предходни дела..
:blum::blum::blum:
Гледай как неподготвен се изказваш по моя казус!
Какво общо има от правна, а и морална гледна точка неизпълнението на условието с другото деяние - лъжата?!
Нищо, драги ми господине, дето се намесваш в казуса ми, нищо!
Ти, господине, поне от обща култура трябва да знаеш, че когато правния орган в хода на разследването си се натъкне на друго престъпление, се захваща с него и виновника си понася отделно наказание, все едно е отделно дяло. Разбираш?
Драги ми господине.
Нищо не оправдава лъжата. Дори да е невинен, лъжата си е лъжа. Нали знайш, от обща култура поне, че невинните ги съдят за лъжесвидетелствуване. Не че нещо са направили там по казуса, ами лъжат. Лъжат бе!
Драги ми Господине!
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

vyara написа:Лъжат бе!
Драги ми Господине!
чай, чаааай! ти ся вече ептен объркА казуса.. :lol:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

:) Ще гоните ли зли католически духове, облечени надребно като Цецка Цачева (как ме кефи да го произнасям)?...

Щото тука децата в блока са ни предупредили от един месец... и се наложи да издълбаем тиква...
Сега злобно виси на вратата...

Дребни кривания от офишъла на религията...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

itcome написа::) Ще гоните ли зли католически духове, облечени надребно като Цецка Цачева (как ме кефи да го произнасям)?...

Щото тука децата в блока са ни предупредили от един месец... и се наложи да издълбаем тиква...

не, :lol:
на мен ми стигат съседите отгоре, дет като видят пране простряно на балкона от южната страна

започват да си тупат чергите и мъхестите покривала :rotfl24:
нищо, че ред предписания са изписани от коя страна на блока се тупа и архитектите даже /макар и немци и преди 60 години/ са го предвидили
селянията е състояние на духовност, а не факт от местораждането
та същото и с католическите празници.. :lol: кат свети валънтайн примерно :rotfl24:
дет ми ебе традиционният трифон наш си и мой си
и то поради 1 единствена причина- трифон нема мол-ове :lol:
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Стига де... в моловете има ескалатори :) Кефффф....
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа::) Ще гоните ли зли католически духове, облечени надребно като Цецка Цачева (как ме кефи да го произнасям)?...

Ооо, в квартала е традиция. Имахме урожай и вчера. Макар че аз се прибрах много късно и не съм видял патакламата, но имаше бонбони и близалки доста.
Вампир ужасен и Баба Фет бяха моите две плашила на 31.10. Останалите 364 дни съм аз.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не, духове не гонихме.
Предишната вечер имаше сборище вкъщи и всички гониха котето. Тоест търсиха го, целия блок обиколихме и околностите, голяма тревога беше.
А гадината беше кротко и незаинтересовано заспала в една обувка в дъното на шкафа.
Класическа ситуация. :grin:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Предишната вечер имаше сборище вкъщи и всички гониха котето. Тоест търсиха го, целия блок обиколихме и околностите, голяма тревога беше.
А гадината беше кротко и незаинтересовано заспала в една обувка в дъното на шкафа.
кво да му кажеш: кокошка! :grin:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа: Предишната вечер имаше сборище вкъщи и всички гониха котето. Тоест търсиха го, целия блок обиколихме и околностите, голяма тревога беше.
кво да му кажеш: кокошка! :grin:
Тц, кокошката отдавна не се събира в обувка; това е синът й. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа: Тц, кокошката отдавна не се събира в обувка; това е синът й. :lol:
него петльо ли го кръсти, или нещо друго? :blum:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

В играта на микадо със солети има повече напрежение, отколкото с дървени пръчици. :grin:

Забележка: ще е интересно и със спагети от най-тънките. :roll:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

На един колега прякорът му е "Майката". Не за друго, а защото му е включена тая дума много силно в речника, когато винаги попада като допълнение в изречението и... така де, ще се сетите, да не цитирам псувни в прав текст. :grin:

Неговият баща обаче също е колега и как иначе може да бъде известен сред приятелите на сина си, освен като "на Майката бащата"?
Panta rhei...
Mery

Мнение от Mery »

Звъня й.

Парадоксално е, че в правилника на всички начални и средни училища има точка : "Забранено носенето и употребата на мобилни телефони на територията на училището" :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mery написа:
Звъня й.

Парадоксално е, че в правилника на всички начални и средни училища има точка : "Забранено носенето и употребата на мобилни телефони на територията на училището" :rotfl24:
Их, начи, как ме засрами. :lol::lol::lol:

От утре заставам на вратите на всички начални и средни училища и почвам да връщам всички деца с телефони.
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Открий детето в себе си :)

Това е тест за детска градина. Имайте в предвид че децата могат да броят... да речем до 10 и трудно познават цифрите :)

1237=0
2348=2
5643=1
8879=5
1146=1
2348=2
1002=2
3496=?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

itcome написа:Открий детето в себе си :)

Това е тест за детска градина. Имайте в предвид че децата могат да броят... да речем до 10 и трудно познават цифрите :)

1237=0
2348=2
5643=1
8879=5
1146=1
2348=2
1002=2
3496=?
да не броят кръгчетата а?
Публикувай отговор