Демокрация? Твърдо не!

Все същите
Аватар
Green Light

Демокрация? Твърдо не!

Мнение от Green Light »

Забелязахте ли кое всъщност разпали възмущението ни към Папандреу? Това че(за първи път от началото на грътскта трагикомедия) искаше да приложи демократичните принципи. Именно това му изяде главата. И забелязахте ли кой точно му я изяде? Демоса.

Имаме пълен консенсус между върхушка и народ. "Никаква демокрация!"

И забелязвате ли, как никой не забелязва?

:-)
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

кога па ме виде да съм си разпалил възмущението къде него :lol:

а, да..
п.п.
"Cедят на брега на морето двама гърци, пият узо, слушат бузуки и си почиват. Единият угрижено казва:
- Свършихме парите. МВФ даде - изхарчихме ги. ЕС даде - и тях изхарчихме. Мисля, че е крайно време някой да започне да работи!
Другият стреснато го пита:
- Да, ама кой?
Първият се тросва:
- Как кой? Германците!"
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Мнемозина

Re: Демокрация? Твърдо не!

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Забелязахте ли кое всъщност разпали възмущението ни към Папандреу? Това че(за първи път от началото на грътскта трагикомедия) искаше да приложи демократичните принципи. Именно това му изяде главата. И забелязахте ли кой точно му я изяде? Демоса.

Че след нашите избори какво те учудва?
Влизаме в правия път всички. :grin:

Макар че не ми е много ясно - решението за отказ от референдум не беше ли взето от политиците им? Защото демократичното би било това решение да бъде взето чрез референдум. :huhthink:

Преди да съм почнала да ти се дразня (още нямам време, извинявай) обаче мога да опитам да ти върна за ядосването, дето ще ме ядосваш.
Един линк бяха пуснали в 40-50, ако не си го видял - ето го.

http://nikolaijambol.blogspot.com/2011/ ... html#links

Недостатъците на статията са си отбелязани в коментарите под нея, но това не я прави по-малко любопитна.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Любопитна, да. Не познавам нищичко от проблема, помня една две новини и наистина нищо не се спомена повече за Исландия ни по вестници, ни по телевизии, ни по радиа.
Но ти грешиш ако мислиш, че ще ти опонирам. Напротив. Ето това е демократично решаване на нещата. Аз съм свобоен, аз съм независим, аз съм сам, вие не ми трябвате, самичък ще се оправя(управлявам). Всеки народ който заяви това, е поел по пътя на Демокрацията. По- неграмотните от нас трудно биха го различили от "пътя на Джунглата" но тва си е техен проблем.
Ако ние правим така, както в тази статия е описано, че са направили исландците, тогава у нас властва демокрацията. Ако не правим- тогава не. И значи стига прах в очите, дайте да си говорим кое е подходящото управление!
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:Забелязахте ли кое всъщност разпали възмущението ни към Папандреу? Това че(за първи път от началото на грътскта трагикомедия) искаше да приложи демократичните принципи. Именно това му изяде главата. И забелязахте ли кой точно му я изяде? Демоса.
гърците всичко хапват, дето е на аванта... много як виц е пуснал уал-е-то в тази връзка... виновен е оня немец, дето навремето се е прехласнал по древните елини и от там... цяла Европа "гърци, та гърци, гръцко, та гръцко"...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:. Ето това е демократично решаване на нещата. Аз съм свобоен, аз съм независим, аз съм сам, вие не ми трябвате, самичък ще се оправя(управлявам). Всеки народ който заяви това, е поел по пътя на Демокрацията. ....дайте да си говорим кое е подходящото управление!
Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.

мда, най-лошата форма на управление си е демокрацията... то в една къща рядко има демокрация, па камо ли в няколко милиона къщи събрани накуп
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
Green Light написа:. Ето това е демократично решаване на нещата. Аз съм свобоен, аз съм независим, аз съм сам, вие не ми трябвате, самичък ще се оправя(управлявам). Всеки народ който заяви това, е поел по пътя на Демокрацията. ....дайте да си говорим кое е подходящото управление!
Many forms of Government have been tried and will be tried in this world of sin and woe. No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.

мда, най-лошата форма на управление си е демокрацията... то в една къща рядко има демокрация, па камо ли в няколко милиона къщи събрани накуп
Какъв позор

Какъв позор! Какъв позор!
Сервираха ми таратор.
От него бих си хапнал яко,
но го сервираха без мляко,
без краставица и вода.

Една паница свобода
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

хм.

Папандреу просто искаше да си спаси задника.
това и стана,
за главата му... не знам в какво състояние е, но в случая не беше важна.:winkw:

нищо и няма на демокрацията - свободен си само докато решаваш дали да поемеш някакъв ангажимент, после носиш отговорност.
поне аз така го сФащам тва.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Любопитна, да. Не познавам нищичко от проблема, помня една две новини и наистина нищо не се спомена повече за Исландия ни по вестници, ни по телевизии, ни по радиа.
Но ти грешиш ако мислиш, че ще ти опонирам. Напротив. Ето това е демократично решаване на нещата. Аз съм свобоен, аз съм независим, аз съм сам, вие не ми трябвате, самичък ще се оправя(управлявам). Всеки народ който заяви това, е поел по пътя на Демокрацията. По- неграмотните от нас трудно биха го различили от "пътя на Джунглата" но тва си е техен проблем.
Ако ние правим така, както в тази статия е описано, че са направили исландците, тогава у нас властва демокрацията. Ако не правим- тогава не. И значи стига прах в очите, дайте да си говорим кое е подходящото управление!
Когато нещо ти дава повод да си помечтаеш, е добре да използваш този повод.
Та така и аз с исландците. Макар че много ми липсваше в статията обяснение какво точно са направили после.

А за при нас тук: това е управлението, което ни е нужно. Явно.
Само че според мен щеше да е по-добре хората отгоре да са по-различни.
Panta rhei...
Публикувай отговор