Green Light написа:Sweety написа:а това за растежа и пазарите си е чиста манипулация...
банкерите казват, че политиците си нямат идея как работели пазарите, пък сега растежа бил блокиран заради нелогичните пазари...
Кои са нелогични? пазарите или политиците...
и растежа..ах растежа!
моето просто обяснение е, че на сцената са някави наркомани на икономически растеж...някой са с повече от една зависимости даже...
Най-големите балони които се спукаха бяха икономическите теории...и докато измислят нови най-добре е консервите да дойдат
Не те разбирам. Пазарите, според мен, се държат нелогично защото първо гръцката трагедия вече свърши, и второ смехория е да се твърди че с Италия нещата са същите. Изобщо не са.
Най- тревожната новина(Китай отказва да финансира спасителния еврофонд) изобщо не се отразява, а дали има или няма правителсвена криза в Гърция - се.
Да, политиците са за бой, ама и тая крейзи чувствителност по борсите също е вече съвсем идиотска.
е ми сигурно точно щото гръцката агония свърши, затова сега следват Италия и другите. След като така наречните международни кредитори си осигуриха връщането на парите им от гърците (нали лихвите няма да си ги вземат, заради опростения дълг) сега търсят други начини/държави от които да спечелят пари от лихвите.
...Дават по телевизията GROWTH ама написано с най големи букви, от което ми се струва, че ще има кошмари в скоро време...
Растежа и bond market-а сякаш съществуват в някакъв нереален и паралелен свят в момента (да, може ги наричаме нереалне сектор)
Икономисческата теория за растежа се пропуква и тече от всякъде.
Кой е изнендане от последните данни за растежа в Европа и Острова?!
Аз не съм, и икономистите не са със сигърност...
Навсякъде поне два пъти по-малко растеж от предвиденото. Предвиждали се 2%, те изчислили 1%.
Нали то си има неопределеност (на резултата/предвижданата стойност) ама как ще обяснят тази систематична разлика, дето всичко е два пъти по-малко...
чудя се кои са добрите и кои са лошите. Тези подобно на студентите от PAE (post-autistic economics) които подкрепят идеяяте за нулев или отрицателен растеж в настоящия момент, или тези всичките от мейнстрийм за които думата 'растеж' е нещо като "О, Господи, който си...'
за това е манипулация...защото растежът в последните 100 ина години е като някаква религия, а прогнозите им за растеж са просто смехотворни, да не говорим, че може да си ги изчисляват както си решат...
Подходът, че за да има просперитет, трябва растеж, а за да има растеж трябва да има финансиране чрез бонове, ми е странен през 2011, както и ми се струваше безпомощен през 2008.
В момента един от най-богатите щати е Небраска, там има растеж, фермерите гледат царевица и я продавали на индийците, сигурно и на китайците, децата не планирали да се изнасят от родните места, а футбола процъфтява...това е като положителен пример, лошите примери ги знаем...хиляди провалени човешки живота, кариери и семейтва
А народа в Италия или малка част от него празнува изпъждането на Берлускони...изглежда всичко си е наред с демокрацията, капитализма, растежа и волята на народа