ФОРУМНИ ИДИЛИИ - проба

Все същите
Аватар
shshtt

ФОРУМНИ ИДИЛИИ - проба

Мнение от shshtt »

I.

Лошото при отварянето на затворени врати, е че дяволът може да се окаже не толкова черен, а недовършените неща съвсем недовършени.
Оттук до прошката е един клик.
Бързо затвори вратата!

Началото беше повече от глупаво, но кой си го избира?
После следваха превъптъщения. То не бяха ловци, овци, кози, червени шапчици и нобелови лауреати и то защо?
Е ми заради пустата краста, началото.....
Последно промяна от shshtt на 01.12.11, 17:50, променено общо 4 пъти.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Дирски бяха моите. Помня, че една нощ се взирах в екрана и осъзнах че за първи(и може би последен) път в живота си виждам раждането на нещо уникално. Никога и никъде(наистина никога и никъде) не бях виждал истински анонимни мнения. Стори ми се вълшебно. Анонимността. По- късно очакванията ми се оправдаха, защото видях цял един свят. Нещо като подводния свят на моретата.
Заради това започнах да пиша.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Грийни, няма ли все пак начин да си посъбереш нещата и да са по-достъпни, а?
Аз имах и все още имам известни дилеми върху горното начинание и ми е някакво пиперливо дали имам право така да ги шляпам?
А? Възможно ли е да злепоставиш никове?
Но от друга страна мога да ги покажа само ако ги цитирам, щото нали не се знае кой кой е и какво е писал. Освен мен. По-нататък.
Мда.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:Грийни, няма ли все пак начин да си посъбереш нещата и да са по-достъпни, а?
Аз имах и все още имам известни дилеми върху горното начинание и ми е някакво пиперливо дали имам право така да ги шляпам?
Но от друга страна мога да ги покажа само ако ги цитирам, щото нали не се знае кой кой е и какво е писал. Освен мен. По-нататък.
Мда.
Не е възможно да злепоставя никове. Но ми се струва доста трудна работа да си събера нещата. Азчаст от тях си ги пазя тука в една папка. Пет или шест са.
Шът, аз не се научих как да търся. Понеже трябва да е по дума или фраза или заглавие, а пък аз не мога да помня така. Помня чувства, мелодии, .. и изобщо аз и мойта памет....
Много странно например работя с цифри. Не мога дори приблизително да кажа цена или стойност на фактура или нещо такова, но някак ми се складират по малко по малко нещата някъде в ума ми и знам с голяма точност какви обороти с кого правя, салдата по сметките ми, наличности и въобще такива работи. Как става тая работа!?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа: Аз имах и все още имам известни дилеми върху горното начинание и ми е някакво пиперливо дали имам право така да ги шляпам?
Мда.

Не виждам морални пречки, бе Шът! Защо ти е пиперливо? Не разбирам.
Аватар
Мнемозина

Re: ОЛСКИ ИДИЛИИ - пиеса в не знам колко действия

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:I.

Лошото при отварянето на затворени врати, е че дяволът може да се окаже не толкова черен, а недовършените неща съвсем недовършени.
Оттук до прошката е един клик.
Бързо затвори вратата!

Началото беше повече от глупаво, но кой си го избира?
После следваха превъптъщения. То не бяха ловци, овци, кози, червени шапчици и нобелови лауреати и то защо?
Е ми заради пустата краста, началото.....
Не те разбрах много май. И ти ли ще кръшкаш? :blum:
Но при отварянето на такива врати след време дяволът винаги се оказва не толкова черен.
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

И аз не разбирам как недовършените неща стават по-недовършени... :shy:

Като в оня виц за авиокомпанията:
Заявка: Лявата вътрешна гума е почти наложително да бъде заменена.
Отговор: Почти заменихме лявата вътрешна гума.
Изображение
Аватар
shshtt

Re: ОЛСКИ ИДИЛИИ - пиеса в не знам колко действия

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:
Не те разбрах много май. И ти ли ще кръшкаш? :blum:
Но при отварянето на такива врати след време дяволът винаги се оказва не толкова черен.
хахах абе след време най-много сив да стане, но чак пък бял забрави:lol:
пробвам разни неща може да излезе нещо а може и не каквото такова
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

vyara написа:И аз не разбирам как недовършените неща стават по-недовършени... :shy:

е как как?! от дистанцията на времето си мислиш, че нещо е почти завършено, мъничко само му трябва и е готово, а като се върнеш и го разгледаш то наполовина.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа:
shshtt написа:Грийни, няма ли все пак начин да си посъбереш нещата и да са по-достъпни, а?
Мда.
Не е възможно да злепоставя никове. Но ми се струва доста трудна работа да си събера нещата. Азчаст от тях си ги пазя тука в една папка. Пет или шест са.
Шът, аз не се научих как да търся. Понеже трябва да е по дума или фраза или заглавие, а пък аз не мога да помня така. Помня чувства, мелодии, .. и изобщо аз и мойта памет....
Много странно например работя с цифри. Не мога дори приблизително да кажа цена или стойност на фактура или нещо такова, но някак ми се складират по малко по малко нещата някъде в ума ми и знам с голяма точност какви обороти с кого правя, салдата по сметките ми, наличности и въобще такива работи. Как става тая работа!?
оооо да! ако трябва от дира да ровя пиши го умряло търсенето - никакъв шанс да се справя.
даже и тук в нашия форум ще ми е трудно, но ще се оправя криво-ляво ако се наложи.
на ола архивите са най-добре направените според мен - там ти излизат мнение по мнение, можеш да се закачиш за сто неща - период, ник и спокойно да си ровкаш

но времето при теб е най-важната причина, ако го имаше щеше да измислиш как да ги пребориш тъпите архиви

с числата как работя - с кеф най-вече, но съм мор за счетоводителите - все закръглям, обобщавам, асоциирам си с разни работи и така намествам картинките
е, понякога помня като слон до стотинка, ако съм решила че ми важно и има връзка с нещо
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа: Не виждам морални пречки, бе Шът! Защо ти е пиперливо? Не разбирам.
бе ей така важно ми е да знам какво мислите
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:
vyara написа:И аз не разбирам как недовършените неща стават по-недовършени... :shy:

е как как?! от дистанцията на времето си мислиш, че нещо е почти завършено, мъничко само му трябва и е готово, а като се върнеш и го разгледаш то наполовина.
три пъти съм затваряла врати, и трите пъти простих и ги отворих след време, и обидата вече я нямаше
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

абе никакви врати и прошки не ме интересуват, това са мъртви места и хора за мене от сто години, накъде забихте?!
просто търся приемлива форма да извадя някои закопани текста, но явно не се получава добре
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:абе никакви врати и прошки не ме интересуват, това са мъртви места и хора за мене от сто години, накъде забихте?!
просто търся приемлива форма да извадя някои закопани текста, но явно не се получава добре
Пак не разбрах къде ти е проблемът.
Нали ти си ги писала?
Не можеш да ги намериш?
Онова пък с моралните задръжки съвсем ме обърка...
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

проблем е когато повечето работи са съвместни, а не знаеш кой или кои са писали останалите текстове
като извадиш само твоите става нищо и половина
а да публикуваш свое и чуждо само от свое име е меко казано кофти

сбърках, че почнах да го пускам това тук прясно с идеята да го четете още докато го пиша и на порции
трябваше като е готово, съжалявам
мисля го като доста дълга история
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:проблем е когато повечето работи са съвместни, а не знаеш кой или кои са писали останалите текстове
Абе това последното може би има начин да се избегне, но зависи какво си представяш като цяло.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:
shshtt написа:проблем е когато повечето работи са съвместни, а не знаеш кой или кои са писали останалите текстове
Абе това последното може би има начин да се избегне, но зависи какво си представяш като цяло.
как може да ес избегне според теб?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:
Мнемозина написа:
как може да ес избегне според теб?
Като пуснеш чуждите неща в друг шрифт и подписани с никовете. Примерно. Нещо като диалог...
Но наистина зависи от цялостния замисъл, не знам дали ще се върже с останалото.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

мерси мнемич, ще го мисля :friends:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:мерси мнемич, ще го мисля :friends:

:bigsmile:
Да, има доста за мислене.
Защото ако междувременно доведеш своите части до абсолютното съвършенство, а частите на другите ги пуснеш така, както са си, също няма да е много честно. :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:
shshtt написа:мерси мнемич, ще го мисля :friends:

Да, има доста за мислене.
Защото ако междувременно доведеш своите части до абсолютното съвършенство, а частите на другите ги пуснеш така, както са си, също няма да е много честно. :huhthink:
а не, не ми е под въпрос това, те както са си ми вършат идеална работа за скеле
само трябва да клъцна тук таме и да взема да напиша историята разбира се
ама нещо ме мързи да почна че много работа и .....бляк:(
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Не мога да ги преработя. Оставям ги така както са си, само ги заших и им сложих етикет.
Много си ги обичам тези текстове, жал ми е за тях и ми е абсолютно невъзможно да съм обективна.
Не знам какво се получи.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:Не мога да ги преработя. Оставям ги така както са си, само ги заших и им сложих етикет.
Много си ги обичам тези текстове, жал ми е за тях и ми е абсолютно невъзможно да съм обективна.
Не знам какво се получи.
Ами документално някак се е получило, но то няма как. :lol:
Супер е така, а и от гледна точка на препъникамъците с авторството ми се чини безупречно.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:
Ами документално някак се е получило, но то няма как. :lol:
Супер е така, а и от гледна точка на препъникамъците с авторството ми се чини безупречно.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:3 етюда
Харесаха ми. На мен всичко ми харесва
II най- много.
Аватар
shshtt