Дреболии

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Мнемозина написа:
itcome написа:Яце галям да пия от баружка, ама ми е дльог носан и ми мати водана :)

----

Бух... аз от вчера съм с цигара киборг (по случай деня без тютюн)... Много се надрусах вчера, да му се невиди, не мога да се усетя кога да се спра :))) И сега съм се нахилил тука в офиса :)
Ей това най не им харесвам на тия изобретения - губи се тази много основна единица мярка за време "една цигара".
И не можеш да повикаш автобуса :grin: Едно време им викахме по този повод "кречетало" (по "Дюн").
Наздраве :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Piqndurnik написа:
И не можеш да повикаш автобуса :grin: Едно време им викахме по този повод "кречетало" (по "Дюн").
Оооо, да, да!
Леле как го бях забравила това... :lol:
Обаче тая магия изчезна също и заради онези тъпи колонки, на които пише след колко минути ще дойде пущината.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

snowprincess написа:
Мнемозина написа: а "джамек" и "жомел" не съм ги и чувала? Какво значат?
"джамек" мисля, че е прозорец , а за "жомел" предполагам, че е "жумя - жумял" - мижам, затварям очи :lol:
А, да, вярно, че жОменка казваха, и това го бях забравила... :lol:
Обаче за "джамек" имам съмнения.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Съседната сграда я ремонтират и като минаваш по улицата, се чува как работниците в бригадата си говорят.

И днес дочух изречението "БатБойко, нема да можеш така да паркираш" - очевидно дружелюбно и полуфамилиарно обръщение към непознат шофьор; като "колега" или "братчед".
Да знаете. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Когато един ден се зарадваш, че ти е останало време спокойно да си поработиш - как ли се казва на всичките останали неща, с които се налага да се занимаваш?
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Днес министър Вежди Рашидов ще се срещне със Софийска филхармония.
Очаква се да им съобщи, че тя престава да бъде национален институт.
Следящите сюжета твърдят, че крайната цел на занятието е да се деактува зала "България", за да може да бъде продадена
Новина, която никъде няма да бъде написана. Дреболия. Една от многото...
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

и няма кой да взриви министерството на културата:(
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

След като го накарах да затвори книгата за да мога да загася, той я сложи на шкафчето, погали я и каза - миличка книжцица.
Цял ден ме топли.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Мнемозина написа:...
Следящите сюжета твърдят, че крайната цел на занятието е да се деактува зала "България", за да може да бъде...
...превърната в спортна зала. Нацията затлъстява, нацията застарява. Нам са нужни, като въздуха и водата..., спортни зали, магистрали, овчари, картофосадачи. Филхармонисти, лекари и други "исти" ще изнасяме като продукция в Европа. Станат ли ни нужни на нас обаче, ще си ги произведем от стволови клетки.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Талибан написа:
Мнемозина написа:...
Следящите сюжета твърдят, че крайната цел на занятието е да се деактува зала "България", за да може да бъде...
...превърната в спортна зала. Нацията затлъстява, нацията застарява. Нам са нужни, като въздуха и водата..., спортни зали, магистрали, овчари, картофосадачи. Филхармонисти, лекари и други "исти" ще изнасяме като продукция в Европа. Станат ли ни нужни на нас обаче, ще си ги произведем от стволови клетки.
Е, няма да е спортна зала, по-скоро нещо търговско - ако наистина се стигне дотам.
Все тая, де.

П.П. Срещата е минала, не им е съобщил това за щастие.
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Тук нали се подвизаваха преводачи... нещо имам затруднения с това: http://www.youtube.com/watch?v=FcUi6UEQh00

:))))))))))

Дизел айс :)))

Наздраве!
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Част от безкраен и бързорек детски монолог, който нямаш начин да прекъснеш:

- ... те двамата са като "ин" и "ян", нали знаеш какво е "ин" и "ян" - Едно кръгче и вътре два сопола...

:blink: Брех, да му се не види.
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:Част от безкраен и бързорек детски монолог, който нямаш начин да прекъснеш:

- ... те двамата са като "ин" и "ян", нали знаеш какво е "ин" и "ян" - Едно кръгче и вътре два сопола...

:blink: Брех, да му се не види.
:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Най-сладък в боледуването е моментът, в който вече тялото ти се е справило с вируса, нищо не го боли, но е все още много изтощено и отказва да слуша мислите на главата за това колко много работа ти се е струпала.
Всяка нервност е физически невъзможна и се оставяш на отмалата... :-)
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Диваци бе! :lol::lol::lol:

Айде, за весела седмица...
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Резултатът от комбинацията между малко коте в къщата и Коледа e, че всяка сутрин трябва да украсяваш елхата. :grin:

Обаче пък - всяка сутрин украсяваш елха. :lol:
Последно промяна от Мнемозина на 23.12.11, 10:05, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Ха ха... Котешки рабори :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Днес на пътя стана недоразумение. Завивах наляво на пешеходна пътека. Отсреща присветнаха аз помислих че е замен дадох газ и тогава видях пешеходеца. Набих спирачки, а той се ухили и намигна в стил всичко е наред, бе, споко! Носеше елха.
После един друг с черен жип удари спирачки в последния момент на руски паметник и, и той също взе да ми се хили и ми сочи телефона си, че чете есемес и затва нали...
Хилят ми се на мене днеска...

П.П. Бе я да отида да се огледам...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Мнемозина написа:Резултатът от комбинацията между малко коте в къщата и Коледа e, че всяка сутрин трябва да украсяваш елхата. :grin:

Обаче пък - всяка сутрин украсяваш елха. :lol:
Същото е и с едногодишен разбойник.
Наздраве :cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Piqndurnik написа: Същото е и с едногодишен разбойник.
Като бяха разбойници мойте, в смисъл едногодишни, гледах елхата да виси някъде близо до тавана. Пък сега не се сетих изобщо. :lol:

Нататък с дреболиите:

Май най-конфузното нещо, което ми се случва напоследък (и редовно ми се случва), е да се засиля да метна торбата с боклук в контейнера, а отвътре да се покаже нечия глава.
Той обикновено любезно казва - дайте я, дайте я.
А аз, с неудобство - ама то няма нищо интересно в нея. :shy:

Днешният пък дори в същото време говореше по телефон. :roll:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Piqndurnik написа: Същото е и с едногодишен разбойник.
Като бяха разбойници мойте, в смисъл едногодишни, гледах елхата да виси някъде близо до тавана. Пък сега не се сетих изобщо. :lol:

Нататък с дреболиите:

Май най-конфузното нещо, което ми се случва напоследък (и редовно ми се случва), е да се засиля да метна торбата с боклук в контейнера, а отвътре да се покаже нечия глава.
Той обикновено любезно казва - дайте я, дайте я.
А аз, с неудобство - ама то няма нищо интересно в нея. :shy:

Днешният пък дори в същото време говореше по телефон. :roll:
:-)
Това и на мене ми се случва.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Вчера на ски.
Малкия Терминатор се кара на големия:
- Ама много бързаш, бе, това да не е състезание! Нали трябва да спираме?! Тати трябва да си почине!
Едвам можах да превключа толкова бързо от одобрение на възмутено учудване.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

как е снега? Днес трябваше да ходя, но нещо ми се размина. Мисля за след 23-ти...

малкият явно расте - станал е като големите - използва други/трети лица за оправдание :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:как е снега? Днес трябваше да ходя, но нещо ми се размина. Мисля за след 23-ти...

малкият явно расте - станал е като големите - използва други/трети лица за оправдание :)
Претъпкано, изровено и заледено. Няма къде да паркираш. Уморително. Мокро. Скъпо.
Размазах се от кеф.
:grin:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:как е снега? Днес трябваше да ходя, но нещо ми се размина. Мисля за след 23-ти...

Претъпкано, изровено и заледено. Няма къде да паркираш. Уморително. Мокро. Скъпо.
Размазах се от кеф.
няма да ходя, на...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

де?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа: Претъпкано, изровено и заледено. Няма къде да паркираш. Уморително. Мокро. Скъпо.
Размазах се от кеф.
честито! :cool:
koy vladee zimnite kurorti
дреболии :cool:
Последно промяна от WALL-E на 10.01.12, 13:26, променено общо 1 път.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Green Light написа:Вчера на ски.
Малкия Терминатор се кара на големия:
- Ама много бързаш, бе, това да не е състезание! Нали трябва да спираме?! Тати трябва да си почине!
Едвам можах да превключа толкова бързо от одобрение на възмутено учудване.
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:
тва да го каже моичкият, ще издействам съдебна заповед да не кара в един и същ курорт с мен.

Аз пък цяла нощ сънувам море. Един топъл пясък, едни 5м вълни и аз се гмуркам под тях. И флирт с безличен спасител имаше. Бързо свърши обаче, защото трябваше да уча по математика, български и биология-цял срок не ме бях влизала в час. Развали ми се морската почивка. Насън.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Не е дреболия, но не искам да пускам отделна тема. Няма смисъл.

И много дълго се чудех дали изобщо да пиша. Но гледах тази вечер филма за него.

Отиде си Вайсенберг.

Още един човек от времената, когато да си известен значеше да си необикновен по хубавия, смисления начин.

После гледах пак гениалният филм на Бергман с Вайсенбег и "Петрушка". Това за мен винаги е било еталон за единство. Пианистът не-човек, не-личност, роялът свири сам. Музиката се свири сама.

http://www.youtube.com/watch?v=1aTDn93Mhso

А Вайсенберг в другия филм каза "Човек не открива музиката; той открива себе си в музиката".
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:
http://www.youtube.com/watch?v=1aTDn93Mhso.
страхотно е това! и изпълнението и снимането

пропуснала съм филмите, дано ги има в замундата

айде и аз да пусна малко музика в негово изпълнение
светла му памет!

http://www.youtube.com/watch?v=UQODHvtv ... ture=share
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

shshtt написа:
Мнемозина написа:
http://www.youtube.com/watch?v=1aTDn93Mhso.
страхотно е това! и изпълнението и снимането

пропуснала съм филмите, дано ги има в замундата

айде и аз да пусна малко музика в негово изпълнение
светла му памет!

http://www.youtube.com/watch?v=UQODHvtv ... ture=share
:-)
Другия филм се съмнявам да го има в нета.
Казва се "Обичам музиката".

Вайсенберг е човек, с когото с основание можем да се гордеем - без да имаме кой знае какво право на това.

Заминава от България, защото Законът за защита на държавата (или антиеврейския закон) не му позволява да свири публично. Преди това е правел концерти под друго име, българско.
Никога не казва нищо против България обаче - и говори за себе си като за българин.

Дистанциран и елегантен като англичанин - и дълбок като руснак е. Просто е вървял след призванието си.
Белязан човек, страхотен.

А Бергман - чудя се дали е чел Адорно. Но филмът е направен така, сякаш го е чел.
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Мнемозина написа: Вайсенберг е човек, с когото с основание можем да се гордеем - без да имаме кой знае какво право на това.
ми то има доста хора с които да се гордеем
при това и без да имаме право
ама не знаем
е такъв е и моя случай с този
не го знам :shy:
и ако не беше писала, така щях да си пусна мжду очите новинарските емисии
сега малко ще се поинтересувам
що за човек е бил
най-малкото това мога да направя :shy:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Намерих стар приятел, от студентските години. Обядвахме сега заедно. Десет години не сме се виждали.
Нито веднъж не споменахме бизнес, правителство или криза.
Спорихме за смисъла на думата, за кеф, като едно време.
Телефона ми не звънна нито веднъж.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Намерих стар приятел, от студентските години. Обядвахме сега заедно. Десет години не сме се виждали.
За смисъла на коя дума? :huhthink:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Има ли добър стрес?

От снощи насам дойдоха две неочаквани новини, които по всички правила би трябвало да са твърде даже хубави и ентусиазиращи.
А аз гледам ей така :blink:

---

Без връзка с горното, поне така си мисля. Просто ме разсмя:

Изображение
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:
Green Light написа:Намерих стар приятел, от студентските години. Обядвахме сега заедно. Десет години не сме се виждали.
За смисъла на коя дума? :huhthink:
"Бизнес администрация" обаче няма значение. Ние с тоя приятел все спорехме е така за кво ли не, и сега се впуснахме с голям кеф в такъв лаф. От Аксел Мунте почнахме ако щеш вярвай - Легенда за сан Микеле.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа: От Аксел Мунте почнахме ако щеш вярвай - Легенда за сан Микеле.
тия дзилените и приятелите им въУпще не пият да ви кажа.... :rotfl24:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: "Бизнес администрация" обаче няма значение. Ние с тоя приятел все спорехме е така за кво ли не, и сега се впуснахме с голям кеф в такъв лаф. От Аксел Мунте почнахме ако щеш вярвай - Легенда за сан Микеле.
Да не си обядвал с Гаспод? :lol::lol::lol:

:blum:
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:Има ли добър стрес?

От снощи насам дойдоха две неочаквани новини, които по всички правила би трябвало да са твърде даже хубави и ентусиазиращи.
А аз гледам ей така :blink:

---

Без връзка с горното, поне така си мисля. Просто ме разсмя:
Значи има една книга. Оп чакай, момент, забравете книгата, тука ще кажа нещо, което е точно за тази тема. Слушайте радио Христо Ботев. Слушайте го постоянно и не го сменяйте. Спокойно, любопитно и много неамбициозно, нерекламно, непечлившо, правено от умни хора с много кеф. Отначало е необичайно защото нищо интересно не казват. Нито стчки, нито ББ, нито разводи и изневери, нали, обаче с времето става любимо много. Всичките им предавания са готини. И ловец съм и рибар съм с Иван Ласкин - трябва да е лов, обаче последния път говори за Велко Кънев, пуска песни и скечове, говори със слушатели по кви ли не идиотски теми, много готин. Днеска - класация за българска музика - никога не съм ги чувал тия песни, ама тва не беше ли от сватбата ви, ей да е така стана случайно, бебето порасна ли, ами да има второ вече, даже за трето си говорим. Инфохолиците с Кин Стоянов също е страшен кеф, канят разни шемети от БАН и да видиш хора - живеят сред звездите бе наистина и в някакви лаборатории и говорят за спектри, сякаш са най- важното в тоя живот. Бе страшно радио. Така, точка за радиото сега за книгата(за която чух по тва радио.
Книгата е за проект дълголетие. Май тайка се казва или нещо много близко до това. Намерих го точно така се казва:
Изображение

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=49079
"Проследява и анализира жизнения път на 1500 души в продължение на осемдесет години" представяш ли, бе начи, егати изследавето "осемдесет години"!

Та да стигна до поантата. Най- дълголетни били хората, които работят под стрес. Хора на ръководна длъжност, умерени но подчертани работохолици, работили до голяма възраст.
Има и други интересни неща. Шът, затвори си очите веднага! Разведените веднъж жени живеели по- дълго, но най- къс пък бил живота на разведените веднъж мъже, другите неща не ги помня. Интересен лаф на интересни хора коментиращи интересно нещо.
Страшно радио

П.П. Прекъсваха ме поне десет пъти излизах, уговарях неща писах тва един или два часа и не съм го чел поста. Сори, ако губя връзка
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа: Та да стигна до поантата. Най- дълголетни били хората, които работят под стрес. Хора на ръководна длъжност, умерени но подчертани работохолици, работили до голяма възраст.
Има и други интересни неща. Шът, затвори си очите веднага! Разведените веднъж жени живеели по- дълго, но най- къс пък бил живота на разведените веднъж мъже, другите неща не ги помня. Интересен лаф на интересни хора коментиращи интересно нещо.
Страшно радио

П.П. Прекъсваха ме поне десет пъти излизах, уговарях неща писах тва един или два часа и не съм го чел поста. Сори, ако губя връзка
Всичко прочетох, обаче го резнах, за да не пускам голям цитат.

О, благодаря! Ще опитам да го приема това като успокоение.
Макар че според моите скромни наблюдения най-дълго живеят хипохондриците. :lol:

А пък за онези горните връзката е някак обратна - онези, които работят до голяма възраст и живеят до още по-голяма, просто имат достатъчно енергия. И за тях стресът не е толкова стреснат, ами е по-скоро тонизиращ. Ама знам ли какво пише в книгата...
Panta rhei...
Публикувай отговор