Скръбта по Кин Чен Ир
- Green Light
Скръбта по Кин Чен Ир
Добре, де, тва са не е ли режисирано? Тия честно ли реват?
http://www.dnes.bg/world/2011/12/28/syl ... ian.147491
Сняг и реки от сълзи бележат погребението на севернокорейския лидер Ким Чен Ир. Десетки хиляди скърбящи се наредиха по заснежените улици на Пхенян, за да зърнат катафалката с ковчега на покойния лидер.
Един от митовете около Ким Чен Ир е, че той може да контролира времето, а държавните медии предадоха, че необичаен студ сковава страната в деня на погребението му.
Севернокорейската държавна телевизия излъчи кадри с ридаещи граждани в зимни палта, които треперят от плач, докато край тях преминава траурният кортеж с черни лимузини „Линкълн“ и „Мерцедес“.
Мъже, жени, войници и деца са потънали в скръб при минусови температури навън. Най-младият син на Ким Чен Ир – Ким Чен Ун, ще бъде третият от фамилията, който ще управлява изолираната и непредсказуема азиатска страна.
Едва ли нещо ще се промени за 25-те милиона граждани на страната, която според мнозина анализатори през последните 20 години непрекъснато прави крачки назад.
http://www.dnes.bg/world/2011/12/28/syl ... ian.147491
Сняг и реки от сълзи бележат погребението на севернокорейския лидер Ким Чен Ир. Десетки хиляди скърбящи се наредиха по заснежените улици на Пхенян, за да зърнат катафалката с ковчега на покойния лидер.
Един от митовете около Ким Чен Ир е, че той може да контролира времето, а държавните медии предадоха, че необичаен студ сковава страната в деня на погребението му.
Севернокорейската държавна телевизия излъчи кадри с ридаещи граждани в зимни палта, които треперят от плач, докато край тях преминава траурният кортеж с черни лимузини „Линкълн“ и „Мерцедес“.
Мъже, жени, войници и деца са потънали в скръб при минусови температури навън. Най-младият син на Ким Чен Ир – Ким Чен Ун, ще бъде третият от фамилията, който ще управлява изолираната и непредсказуема азиатска страна.
Едва ли нещо ще се промени за 25-те милиона граждани на страната, която според мнозина анализатори през последните 20 години непрекъснато прави крачки назад.
Re: Скръбта по Кин Чен Ир
Честно си реват хорицата. Може за теб да са суперзаблудени, от твоя гл. точка, ама от тяхна си са си супер убедени.Green Light написа:Добре, де, тва са не е ли режисирано? Тия честно ли реват?
Ама кво си се закахърил?! Мислиш си, че по нито един въпрос не си отчайващо заблуден ли? До степен животът ти да е отчайващо заблуден. Си, си. Всички сме, споко.
Никакъв проблем не е да е режисирано така, че те съвсем честно да си реват.Green Light написа:Добре, де, тва са не е ли режисирано? Тия честно ли реват?
...
И, да си призная, съм със смесени отношения към това. Хубаво, строят им е не знам как му викат сега, алюзии с Брежнев и последователи, преди това със Сталин, при нас Георги Димитров и т.н.
Но.
Нима американците не са ревали за Кенеди?
За лейди Даяна не беше ли също голям рев?
Поляците дали не скърбиха за Лех Качински?
Ей такива едни ми се въртят в главата.
Panta rhei...
В същност, нищо ново под слънцето! Дали не трябваше да напиша слънце с главни букви?!
Преди години, ама преди много години, още не беше дошъл 10.11.1989, една позната, тя комунистка, мъжът й - професор комунист, баща й активен борец и т.н. Та въпросната разправяше как е преживяла смъртта на Сталин! Била 18- годишна комсомолка, Сталин пукясъл и настава всемирна скръб! Тя реве, реве. "Три дена рева истерично, разправя жената, рева и не мога да спра! Накрая майка ми дойде и ми заши два шамара и ми каза: "Баща ти като умря, не рева толкова!" Толкова се засрамих ,че спрях да плача! Сега като се замисля, що съм ревала - не знам! Но всички около мен бяха изпаднали в същата истерия!"
Преди години, ама преди много години, още не беше дошъл 10.11.1989, една позната, тя комунистка, мъжът й - професор комунист, баща й активен борец и т.н. Та въпросната разправяше как е преживяла смъртта на Сталин! Била 18- годишна комсомолка, Сталин пукясъл и настава всемирна скръб! Тя реве, реве. "Три дена рева истерично, разправя жената, рева и не мога да спра! Накрая майка ми дойде и ми заши два шамара и ми каза: "Баща ти като умря, не рева толкова!" Толкова се засрамих ,че спрях да плача! Сега като се замисля, що съм ревала - не знам! Но всички около мен бяха изпаднали в същата истерия!"
моят скромен опит показва, че когато хората реват за другите всъщност реват за себе си
а когато уж реват за себе си най-често реват за пред другите
just perfect
- Green Light
На мене си ми прилича на режисирано. Тънка линия хора до въжетата а назад седят полицаи за да не се разпръснат в неподходящо време. Днешната заключителна церемония също изглежда под строй и фалшива. Не ги знам севернокорейците дали са толкова искрени, каквито бяхме ние с Брежнев или англичаните с Даяна. Май на нас по успешно ни промиваха мозъците навремето. Нямаше интернет, чужда ТВ, Лили пееше малка съм съм аз... за какво говорех..
Мирише ми на актьорско майсторство и бъдещи проблеми за Кимиончо
Мирише ми на актьорско майсторство и бъдещи проблеми за Кимиончо
тц, тц...щом като и името му си объркал...Green Light написа:Добре, де, тва са не е ли режисирано? Тия честно ли реват?
...
по телевизията видях една чернотия, май бяха хора събрани на огромен площад, приличаше на мравуняк
според мене реват режисирано
хората не са мравки, нито овце...но когато режисъора е добър, хората могат да изиграят каквато и да е роля...
Блажени са бедните духом
- сър Айвънхоу
альоооо, комсомолците...
ма много зехте да ги разбирате кога изкуствено плачат и кога естествено бре...
га че не помните кога сте си драли гърлата в чест на Партията...
ма много зехте да ги разбирате кога изкуствено плачат и кога естествено бре...
га че не помните кога сте си драли гърлата в чест на Партията...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Мерсаж ти казвам със закъснение. Сетих се днеска за това ти писание. И се успокоих. (Битовизми тъжни такива, и аз съм една мека Мария, и така.) Аз много добре знам ситуацията, но като го видя написано като общо правило и - ето викам си, тва си е така, има доказателства!bead_ написа:моят скромен опит показва, че когато хората реват за другите всъщност реват за себе си
- Piqndurnik