Съществува ли времето?

Все същите
Аватар
Green Light

Съществува ли времето?

Мнение от Green Light »

Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
- Тати, ако имам машина която може да записва и да пренарежда всички атоми във вселената. Тогава, ако аз наредя атомите така както са били в точно определен момент преди десет години, ще успея ли да върна времето с десет години назад?

Май да.

Какво е тогава времето?

Май- фантсмагория.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

:)
Да де и отговора е 42 :)

Толкова мащабно не мога да мисля...
но само да се научим да преподреждаме атомите на който и да е човешки орган е мала, но достатъчна стъпка...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа::)

но само да се научим да преподреждаме атомите на който и да е човешки орган е мала, но достатъчна стъпка...
:-)
щрак с пръсти хоп два сантиметра
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:

Тва за увеличение на третия ти крак ли става дума или за намаляване на черния дроб?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:
Green Light написа:

Тва за увеличение на третия ти крак ли става дума или за намаляване на черния дроб?
мани го бе, и тоя е мечтател... :grin:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не се бях сетил за дроба. И тва си е нужда...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:Не се бях сетил за дроба. И тва си е нужда...
Тва за дроба по-си е нужда ако питаш мен. Я виж Азис и без реконфигурация на атомите къф чепат станА... :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

сър Айвънхоу написа: мани го бе, и тоя е мечтател... :grin:
Са се сещам, че може да иска да махне и някоя пъпка. Хора сЕк'ви.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа: щрак с пръсти хоп два сантиметра
моя и така ми уйдисва :winkw:
нищо, че е малък

/черния дроб :lol:/
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

WALL-E написа:
Green Light написа: щрак с пръсти хоп два сантиметра
моя и така ми уйдисва :winkw:
нищо, че е малък

/черния дроб :lol:/
ти затова и пушиш толкоз много - та да имаш още два черни дроба...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Съществува ли времето?

Мнение от bead_ »

Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
- Тати, ако имам машина която може да записва и да пренарежда всички атоми във вселената. Тогава, ако аз наредя атомите така както са били в точно определен момент преди десет години, ще успея ли да върна времето с десет години назад?

Май да.

Какво е тогава времето?

Май- фантсмагория.
чак пък 10 години да иска да го връща. преди да се роди! :grin: яяя, помисли за семейния микроклимат :winkw:
just perfect
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

bead_ написа:
Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.

Май да.

Какво е тогава времето?

Май- фантсмагория.
чак пък 10 години да иска да го връща. преди да се роди! :grin: яяя, помисли за семейния микроклимат :winkw:

Той иска с 65 милиона да го върне, че да гледа динозаври. Тва за десетте години аз го казах, но не помислих, да. Човек, като редактира децата си и бърка.
Аз искам да се върне до оня ден и пак да ме питат ще участваме ли в тоя търг.

Или до лятото дасе върне. Нещо рано- рано ми втръсна тая зима.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Май да.

Какво е тогава времето?

Май- фантсмагория.
Времето е промяната.
За да няма време, трябва да му кажеш не само да ги върне, но и да ги спре да не мърдат.

Обаче мен 65 милиона години назад не ме устройват.
Ще се разберем. Като си избера, ще ти кажа. :blum:
Panta rhei...
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
bead_ написа:

Май да.

Какво е тогава времето?

Май- фантсмагория.

Той иска с 65 милиона да го върне, че да гледа динозаври. Тва за десетте години аз го казах, но не помислих, да. Човек, като редактира децата си и бърка.
Аз искам да се върне до оня ден и пак да ме питат ще участваме ли в тоя търг.

Или до лятото дасе върне. Нещо рано- рано ми втръсна тая зима.
ааа, точно 65? те тогава масово хвърлят топа. весело дете е твоето :grin: ще се разберат чудесно с моя дребосък /храни си гекона с щурци, но им къса краката преди това, за да са по-улегнала така да се каже храна/
just perfect
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Мнемозина написа:...
Обаче мен 65 милиона години назад не ме устройват.
...
Мене пък ми е интересно преди голямото БУМ.
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

А добре де. Няма ли храна за размисъл в идеята на наследника? Ако всички атоми във вселената се пренаредят точно както са били преди десет години. То всичко ще бъде ли върнато десет години "назад"? Според мен да.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

За протокола на мене ми е най- интересно хавайските острови и мадами малко преди Кук да ги открие.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Едва ли. По-скоро ще си направил друга вселена. Най-малкото заради огромните празни пространства, които ще ти останат.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:А добре де. Няма ли храна за размисъл в идеята на наследника? Ако всички атоми във вселената се пренаредят точно както са били преди десет години. То всичко ще бъде ли върнато десет години "назад"? Според мен да.
не
ще "върнеш" времето за всички обекти, които си възтановил, не и за извършителя на действието.

лично аз те съветвам да не изтриваш съществуващата система а да "възстановиш" архива в нова паралелна вселена. така ако нещо се бъгне няма да се налага да възстановяваш предишното състояние :)

а за протокола - всичко от миналото ми е интересно, но не да го изживявам а да го наблюдавам... много са ми интересни разни неща как в действителност са се случили... много.

редакция: що така всички ме изпреварват днес :(
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:Едва ли. По-скоро ще си направил друга вселена. Най-малкото заради огромните празни пространства, които ще ти останат.
не е истина кой е тук :-)

хай-май, брудър :-)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Едва ли. По-скоро ще си направил друга вселена. Най-малкото заради огромните празни пространства, които ще ти останат.
Е какви пространства? Човека си каза - "всички атоми във вселената"
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Колко голяма е била Вселената преди 10 години? А енергиите къде са били?

Истината е, че е много хитро това, което се е сетил. Браво на него. Нещо като реверсивен парадокс на Арго.

Обаче само атомите не стигат. Всъщност, мисля, че съм го споменавал и преди, нищо във физиката не налага да има стрела на времето. Но тя просто е там и нарушава симетрията. И мира на духовете ни.

:grin:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:не е истина кой е тук :-)

йо, систа! :kiss:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Колко голяма е била Вселената преди 10 години? А енергиите къде са били?

Истината е, че е много хитро това, което се е сетил. Браво на него. Нещо като реверсивен парадокс на Арго.

Обаче само атомите не стигат. Всъщност, мисля, че съм го споменавал и преди, нищо във физиката не налага да има стрела на времето. Но тя просто е там и нарушава симетрията. И мира на духовете ни.

:grin:
Тоест как не стигат? За черната енергия/материя ли говориш?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
latrevw написа:не е истина кой е тук :-)

йо, систа! :kiss:
Систа миста, пфу! Лигльовци!

Пак ти се налепиха, риш!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:Тоест как не стигат? За черната енергия/материя ли говориш?
Не стигат само за да върнеш скрийншота. Трябва и да свиеш Вселената. Това исках да кажа.

Ма нали ме познаваш. Трябва сам да съм си говорител понякога. :grin:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа:
Е какви пространства? Човека си каза - "всички атоми във вселената"
бе, я почвай да събираш пари да го пратиш в станфорд
just perfect
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:бе, я почвай да събираш пари да го пратиш в станфорд
Пак от ТЕД преписано

If you want first-class mathematicians, try looking in Bulgaria.

William R. Fitzsimmons, Harvard’s dean of undergraduate admissions, Oct 2011

http://www.nytimes.com/2011/10/02/opini ... wanted=all
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Remmivs написа:
bead_ написа:бе, я почвай да събираш пари да го пратиш в станфорд
Пак от ТЕД преписано

If you want first-class mathematicians, try looking in Bulgaria.

William R. Fitzsimmons, Harvard’s dean of undergraduate admissions, Oct 2011

http://www.nytimes.com/2011/10/02/opini ... wanted=all
вече е looking for bulgarians
just perfect
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

bead_ написа: вече е looking for bulgarians
споко
вече ни смятат за най-космополитната нация
и за строителя и примера на модела "жител на света"
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:
Green Light написа:Тоест как не стигат? За черната енергия/материя ли говориш?
Не стигат само за да върнеш скрийншота. Трябва и да свиеш Вселената. Това исках да кажа.

Ма нали ме познаваш. Трябва сам да съм си говорител понякога. :grin:
Не, не аз го разбрах, но ако се преместят атомите, то и вселената ще бъде в старите си граници.

Тва лапе откакто се е родило ми задава въпроси, на които не мога да отговоря. Човек не може да се направи на знаещ и пред собствените си деца в идиотското ни време
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

WALL-E написа:
bead_ написа: вече е looking for bulgarians
споко
вече ни смятат за най-космополитната нация
и за строителя и примера на модела "жител на света"
А може би искат да кажат, че търсят, търсят ама не намират, нали. По Диоген. С фенери.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Green Light написа:...
Не, не аз го разбрах, но ако се преместят атомите, то и вселената ще бъде в старите си граници...
Само атомите определено не стигат. Не забравяй светлината (примерно). Трябва всички видове материи-енергии да върнеш. И пак не е ясно дали и пространството ще се върне заедно с тях.
Наздраве :cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Измерение е. Колкото и да искаш, не можеш да наредиш 2D в 3D. Същото е и с времето. А отговорът е - ако успее да запише и пренареди - ще получи алтернативни 10 години назад. Ще почне паралелен живот. А може би ги има тези неща. Просто не се сблъскваме в нашия живот с тях.

Май да.

Какво е тогава времето?

Май- фантсмагория.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:
Green Light написа:...
Не, не аз го разбрах, но ако се преместят атомите, то и вселената ще бъде в старите си граници...
Само атомите определено не стигат. Не забравяй светлината (примерно). Трябва всички видове материи-енергии да върнеш. И пак не е ясно дали и пространството ще се върне заедно с тях.
Хъм.
Е да, добре, недостатъчно е но вари го, печи го все става въпрос за материя. Е и енергия, добре. Обаче "време" Има ли го? Елби, тва е и към тебе с "измерението".
Ако (наум) преаранжираме материята и енергията такива каквито са били, тогава какво? Не забравяйте че мислите и чувствата ни също са обусловени от материи и енергии. С други думи който е бил стреснат по онова време пак ще усеща стрес, който се е смял, ще му стане смешно, който каквото мисли и помни пак ще го мисли, и пак ще го помни.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Измерение си е пич (не точно определение) нещо, което не можеш да го вместиш в определено измерение. Квадрат не може да начертаеш в 1 измерение. Куб-не можеш в 2 измерения. До колко времето е измерение или не ми е сложно да отговоря, но изглежда на такова. Кубът се характеризира, освен с височина, ширина и дължина и с време т0, т1 и т.н. И всичко се характеризира с това. Време има, защото ако нямаше, нямаше да има процеси. Поне според това какво сочат нашите усещания, уреди и даже мат. сметки. Въпросът с времето е адски фундаментален, наистина - от кога същестува, каква му е връзката с материята (кое е първо и възможно ли е), има ли го под друг начин в други измерения (примерно някакви струни, дето нещата текат 3 пъти по-бързо или бавно)

Да се върнеш на една мисъл след време не означава тя да е същата. Между първия момент и втория са минали събития, енергии (т.е. време) и това, че си мислиш същото, че реконструираш същото не значи, че е същото. Помниш - да, но е като опарване на дете от печката - ако го нямаше времето, все щеше да се париш. Макар че залитаме в друга тема. Ако нямаше време, нямаше и да стареем, да има процеси, да чукам клавишите на компа... Дали е възможно нещо да съществува без време? когато то е в точка или в някаква концентрирана безкрайност? А може ли да се концентрира или да спре? Поне според ТО - може да се забавя СПРЯМО друг наблюдател. Но какво от това?
Green Light написа: Е да, добре, недостатъчно е но вари го, печи го все става въпрос за материя. Е и енергия, добре. Обаче "време" Има ли го? Елби, тва е и към тебе с "измерението".
Ако (наум) преаранжираме материята и енергията такива каквито са били, тогава какво? Не забравяйте че мислите и чувствата ни също са обусловени от материи и енергии. С други думи който е бил стреснат по онова време пак ще усеща стрес, който се е смял, ще му стане смешно, който каквото мисли и помни пак ще го мисли, и пак ще го помни.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

WALL-E написа:youtu.be/63FNwo0ysi4
Ех, аз 90 та да се бях срещнал с аз 99та. Два скока на долара и една хиперинфлация.
Публикувай отговор