Съществува ли времето?
- Green Light
Съществува ли времето?
Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
- Тати, ако имам машина която може да записва и да пренарежда всички атоми във вселената. Тогава, ако аз наредя атомите така както са били в точно определен момент преди десет години, ще успея ли да върна времето с десет години назад?
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.
- Тати, ако имам машина която може да записва и да пренарежда всички атоми във вселената. Тогава, ако аз наредя атомите така както са били в точно определен момент преди десет години, ще успея ли да върна времето с десет години назад?
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.
- Green Light
Тва за увеличение на третия ти крак ли става дума или за намаляване на черния дроб?Green Light написа:itcome написа::)
Да де и отговора е 42 :)
Толкова мащабно не мога да мисля...
но само да се научим да преподреждаме атомите на който и да е човешки орган е мала, но достатъчна стъпка...
щрак с пръсти хоп два сантиметра
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
мани го бе, и тоя е мечтател...maggot написа:Тва за увеличение на третия ти крак ли става дума или за намаляване на черния дроб?Green Light написа:itcome написа::)
Да де и отговора е 42 :)
Толкова мащабно не мога да мисля...
но само да се научим да преподреждаме атомите на който и да е човешки орган е мала, но достатъчна стъпка...
щрак с пръсти хоп два сантиметра
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Тва за дроба по-си е нужда ако питаш мен. Я виж Азис и без реконфигурация на атомите къф чепат станА...Green Light написа:Не се бях сетил за дроба. И тва си е нужда...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Са се сещам, че може да иска да махне и някоя пъпка. Хора сЕк'ви.сър Айвънхоу написа: мани го бе, и тоя е мечтател...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- сър Айвънхоу
ти затова и пушиш толкоз много - та да имаш още два черни дроба...WALL-E написа:моя и така ми уйдисваGreen Light написа: щрак с пръсти хоп два сантиметра
нищо, че е малък
/черния дроб/
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Съществува ли времето?
чак пък 10 години да иска да го връща. преди да се роди!Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.
just perfect
- Green Light
bead_ написа:чак пък 10 години да иска да го връща. преди да се роди!Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.яяя, помисли за семейния микроклимат
Той иска с 65 милиона да го върне, че да гледа динозаври. Тва за десетте години аз го казах, но не помислих, да. Човек, като редактира децата си и бърка.
Аз искам да се върне до оня ден и пак да ме питат ще участваме ли в тоя търг.
Или до лятото дасе върне. Нещо рано- рано ми втръсна тая зима.
Времето е промяната.Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.
За да няма време, трябва да му кажеш не само да ги върне, но и да ги спре да не мърдат.
Обаче мен 65 милиона години назад не ме устройват.
Ще се разберем. Като си избера, ще ти кажа.
Panta rhei...
ааа, точно 65? те тогава масово хвърлят топа. весело дете е твоетоGreen Light написа:bead_ написа:чак пък 10 години да иска да го връща. преди да се роди!Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.яяя, помисли за семейния микроклимат
Той иска с 65 милиона да го върне, че да гледа динозаври. Тва за десетте години аз го казах, но не помислих, да. Човек, като редактира децата си и бърка.
Аз искам да се върне до оня ден и пак да ме питат ще участваме ли в тоя търг.
Или до лятото дасе върне. Нещо рано- рано ми втръсна тая зима.
just perfect
- Piqndurnik
Мене пък ми е интересно преди голямото БУМ.Мнемозина написа:...
Обаче мен 65 милиона години назад не ме устройват.
...
Наздраве 
- Green Light
- Green Light
неGreen Light написа:А добре де. Няма ли храна за размисъл в идеята на наследника? Ако всички атоми във вселената се пренаредят точно както са били преди десет години. То всичко ще бъде ли върнато десет години "назад"? Според мен да.
ще "върнеш" времето за всички обекти, които си възтановил, не и за извършителя на действието.
лично аз те съветвам да не изтриваш съществуващата система а да "възстановиш" архива в нова паралелна вселена. така ако нещо се бъгне няма да се налага да възстановяваш предишното състояние :)
а за протокола - всичко от миналото ми е интересно, но не да го изживявам а да го наблюдавам... много са ми интересни разни неща как в действителност са се случили... много.
редакция: що така всички ме изпреварват днес
Кърти, чисти, извозва...
не е истина кой е тукRemmivs написа:Едва ли. По-скоро ще си направил друга вселена. Най-малкото заради огромните празни пространства, които ще ти останат.
хай-май, брудър
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Колко голяма е била Вселената преди 10 години? А енергиите къде са били?
Истината е, че е много хитро това, което се е сетил. Браво на него. Нещо като реверсивен парадокс на Арго.
Обаче само атомите не стигат. Всъщност, мисля, че съм го споменавал и преди, нищо във физиката не налага да има стрела на времето. Но тя просто е там и нарушава симетрията. И мира на духовете ни.

Истината е, че е много хитро това, което се е сетил. Браво на него. Нещо като реверсивен парадокс на Арго.
Обаче само атомите не стигат. Всъщност, мисля, че съм го споменавал и преди, нищо във физиката не налага да има стрела на времето. Но тя просто е там и нарушава симетрията. И мира на духовете ни.
- Green Light
Тоест как не стигат? За черната енергия/материя ли говориш?Remmivs написа:Колко голяма е била Вселената преди 10 години? А енергиите къде са били?
- Green Light
Пак от ТЕД преписаноbead_ написа:бе, я почвай да събираш пари да го пратиш в станфорд
If you want first-class mathematicians, try looking in Bulgaria.
William R. Fitzsimmons, Harvard’s dean of undergraduate admissions, Oct 2011
http://www.nytimes.com/2011/10/02/opini ... wanted=all
вече е looking for bulgariansRemmivs написа:Пак от ТЕД преписаноbead_ написа:бе, я почвай да събираш пари да го пратиш в станфорд
If you want first-class mathematicians, try looking in Bulgaria.
William R. Fitzsimmons, Harvard’s dean of undergraduate admissions, Oct 2011
http://www.nytimes.com/2011/10/02/opini ... wanted=all
just perfect
- Green Light
Не, не аз го разбрах, но ако се преместят атомите, то и вселената ще бъде в старите си граници.Remmivs написа:Не стигат само за да върнеш скрийншота. Трябва и да свиеш Вселената. Това исках да кажа.Green Light написа:Тоест как не стигат? За черната енергия/материя ли говориш?
Ма нали ме познаваш. Трябва сам да съм си говорител понякога.
Тва лапе откакто се е родило ми задава въпроси, на които не мога да отговоря. Човек не може да се направи на знаещ и пред собствените си деца в идиотското ни време
- Green Light
- Piqndurnik
Само атомите определено не стигат. Не забравяй светлината (примерно). Трябва всички видове материи-енергии да върнеш. И пак не е ясно дали и пространството ще се върне заедно с тях.Green Light написа:...
Не, не аз го разбрах, но ако се преместят атомите, то и вселената ще бъде в старите си граници...
Наздраве 
Измерение е. Колкото и да искаш, не можеш да наредиш 2D в 3D. Същото е и с времето. А отговорът е - ако успее да запише и пренареди - ще получи алтернативни 10 години назад. Ще почне паралелен живот. А може би ги има тези неща. Просто не се сблъскваме в нашия живот с тях.
Green Light написа:Това е игра на ума на моя Терминатор 1. Каза, че не го е чул от никого, самичък си го бил измислил. Въпроса е следния.
Май да.
Какво е тогава времето?
Май- фантсмагория.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
Хъм.Piqndurnik написа:Само атомите определено не стигат. Не забравяй светлината (примерно). Трябва всички видове материи-енергии да върнеш. И пак не е ясно дали и пространството ще се върне заедно с тях.Green Light написа:...
Не, не аз го разбрах, но ако се преместят атомите, то и вселената ще бъде в старите си граници...
Е да, добре, недостатъчно е но вари го, печи го все става въпрос за материя. Е и енергия, добре. Обаче "време" Има ли го? Елби, тва е и към тебе с "измерението".
Ако (наум) преаранжираме материята и енергията такива каквито са били, тогава какво? Не забравяйте че мислите и чувствата ни също са обусловени от материи и енергии. С други думи който е бил стреснат по онова време пак ще усеща стрес, който се е смял, ще му стане смешно, който каквото мисли и помни пак ще го мисли, и пак ще го помни.
Измерение си е пич (не точно определение) нещо, което не можеш да го вместиш в определено измерение. Квадрат не може да начертаеш в 1 измерение. Куб-не можеш в 2 измерения. До колко времето е измерение или не ми е сложно да отговоря, но изглежда на такова. Кубът се характеризира, освен с височина, ширина и дължина и с време т0, т1 и т.н. И всичко се характеризира с това. Време има, защото ако нямаше, нямаше да има процеси. Поне според това какво сочат нашите усещания, уреди и даже мат. сметки. Въпросът с времето е адски фундаментален, наистина - от кога същестува, каква му е връзката с материята (кое е първо и възможно ли е), има ли го под друг начин в други измерения (примерно някакви струни, дето нещата текат 3 пъти по-бързо или бавно)
Да се върнеш на една мисъл след време не означава тя да е същата. Между първия момент и втория са минали събития, енергии (т.е. време) и това, че си мислиш същото, че реконструираш същото не значи, че е същото. Помниш - да, но е като опарване на дете от печката - ако го нямаше времето, все щеше да се париш. Макар че залитаме в друга тема. Ако нямаше време, нямаше и да стареем, да има процеси, да чукам клавишите на компа... Дали е възможно нещо да съществува без време? когато то е в точка или в някаква концентрирана безкрайност? А може ли да се концентрира или да спре? Поне според ТО - може да се забавя СПРЯМО друг наблюдател. Но какво от това?
Да се върнеш на една мисъл след време не означава тя да е същата. Между първия момент и втория са минали събития, енергии (т.е. време) и това, че си мислиш същото, че реконструираш същото не значи, че е същото. Помниш - да, но е като опарване на дете от печката - ако го нямаше времето, все щеше да се париш. Макар че залитаме в друга тема. Ако нямаше време, нямаше и да стареем, да има процеси, да чукам клавишите на компа... Дали е възможно нещо да съществува без време? когато то е в точка или в някаква концентрирана безкрайност? А може ли да се концентрира или да спре? Поне според ТО - може да се забавя СПРЯМО друг наблюдател. Но какво от това?
Green Light написа: Е да, добре, недостатъчно е но вари го, печи го все става въпрос за материя. Е и енергия, добре. Обаче "време" Има ли го? Елби, тва е и към тебе с "измерението".
Ако (наум) преаранжираме материята и енергията такива каквито са били, тогава какво? Не забравяйте че мислите и чувствата ни също са обусловени от материи и енергии. С други думи който е бил стреснат по онова време пак ще усеща стрес, който се е смял, ще му стане смешно, който каквото мисли и помни пак ще го мисли, и пак ще го помни.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Green Light
Ех, аз 90 та да се бях срещнал с аз 99та. Два скока на долара и една хиперинфлация.WALL-E написа:youtu.be/63FNwo0ysi4