Нова книжка

Все същите
Аватар
maggot
BOFH

Нова книжка

Мнение от maggot »

Учител съм, защото когато учите, вие ставате по-добри. Винаги.

Всъщност това филмче е за новата версия на iBooks на iPad-а.
Много яка апликация и като гледам са я направили още по-яка. Така че се облизвам.
Ноооо, това което ми закова вниманието беше по-горното изказване на един преподавател.
Такива хора ни трябват. И да са повечко, ако може! АйСиктира може и да го нямам, но такива хора искам да има около мен :-)

А, и още нещо - мнооого ги бива тия Епъл начи! :lol:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

страхотно изглежда
тъй като идея си нямамот айпад, може ли да питам: всеки, който има айпад ли има и достъп до тази библиотека?

а за учителя - какво да кажа... жалкото е само, че много малко хора мислят така, но да попданеш на такъв учител, ще си е просто невероятно
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Кеф голям е Айпада. Имам я тая библотека, но трябва да я ъпдейтна, изглежда.
Айпад е за помощ. Помощ в работата, помощ в ученето в игрите( ако искаш електронни игри) но не става за основно устройство. Помощник, любим, но допълнителен уред.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:Кеф голям е Айпада. Имам я тая библотека, но трябва да я ъпдейтна, изглежда.
Айпад е за помощ. Помощ в работата, помощ в ученето в игрите( ако искаш електронни игри) но не става за основно устройство. Помощник, любим, но допълнителен уред.
Интересно ми е дали е много по-различно от другите таблети. Мен ме кефи Андроид-а, много е лесен и удобен за ползване, има си всичко. Но ме гложди любопитство, защото все пак си мисля, че всичко тръгва от апъл. Много искам да пробвам и Мак-комп, но не знам доколко е удачно.
Имам един софтуер за преводите например, който със сигурност не върви на Мак... Гледах в магазина един супер готин, мъничък лаптоп на апъл, очите ми останаха в него :)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Върви много по-гладко от повечето таблети (особено от китайчетата), но не ме кефи фирмата и това си е. Аз за себе си съм наложил вето на Apple и Sony.
Наздраве :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Нова книжка

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:Учител съм, защото когато учите, вие ставате по-добри. Винаги.

Всъщност това филмче е за новата версия на iBooks на iPad-а.
Много яка апликация и като гледам са я направили още по-яка. Така че се облизвам.
Ноооо, това което ми закова вниманието беше по-горното изказване на един преподавател.
Такива хора ни трябват. И да са повечко, ако може! АйСиктира може и да го нямам, но такива хора искам да има около мен :-)

А, и още нещо - мнооого ги бива тия Епъл начи! :lol:
голям праз... моят Acer го може същото... и кво?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Piqndurnik написа:Върви много по-гладко от повечето таблети (особено от китайчетата), но не ме кефи фирмата и това си е. Аз за себе си съм наложил вето на Apple и Sony.
ако имаш време и ти се пише, моля те, обясни ми защо не те кефи фирмата
аз не разбирам, най-прост потребител съм си и само от тази гледна точка си правя изводите. "Пипнах" сега iPad, разгледах и iBooks, и много други неща. Ами не мога да не призная, че уж пак таблет, уж все същото, но се чувстваш много по-различно, някак си хай клас и това е... за мен Апъл си е апъл и колкото и другите да осигуряват що-годе същото, все пак не е така. Имаме 2 таблета самсунг и асейър, но определено има разлика с айпад-а. вероятно на човек, който е технически по-грамотен, айпад върши по-добра работа.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не може да ми излезе от ума тоя учител, с махалото.
Много готини, много.

В Англия децата седяли където си искат из стаята. 100% ЗАЩОТО им е интересно, нали? Седенето къде да е, едва ли е самоцел. То така се е получило. Учителите искат децата да участват. Дреме им на учителите откъде ще вземат участие децата. Едни приятели били в музея по естествена история в Лондон, не знам как се казва. Казаха, че бил фантастичен, излезли зашеметени и че едно от най- интересните неща бил един клас и учителя им. Скъсаха се да разказват за тоя клас

Моите деца имат чудесна учителка (единия имаШЕ, другия имА. Тя е до 4ти клас) Жена с призвание. Обаче тя не работи там заради пари. Някаква находка е, рядък диамант, изключение. Изпитва удоволствие да е с децата. Най- строгия учител в училището и най- обичания. Учениците и, които вече са в горните класове(класа на Терминатор 1) ходят при нея и си говорят, търсят съвети, е такива работи. Аз съм сигурен че ние тука 30-50 всичките сме имали такива учители. Как можахме да допуснем да станат изключение и находки?! Ако имаме престъпление към децата си - това е.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Green Light написа: Аз съм сигурен че ние тука 30-50 всичките сме имали такива учители. Как можахме да допуснем да станат изключение и находки?! Ако имаме престъпление към децата си - това е.
това ми е голяма болка на мен. класната на дребосъка е голямо зло. голямо. исках да го преместя в друг клас, той не ще.
just perfect
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:...
Много готини, много.
...
Мнали?
И сега пред очите си имам една даскалица, която в зародиш уби желанието на всички деца да учат история. Дори и онези, които покрай родителите си я харесваха, преди да ги подхване "професионалистката".
:evil:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

latrevw написа:
Piqndurnik написа:Върви много по-гладко от повечето таблети (особено от китайчетата), но не ме кефи фирмата и това си е. Аз за себе си съм наложил вето на Apple и Sony.
ако имаш време и ти се пише, моля те, обясни ми защо не те кефи фирмата
аз не разбирам, най-прост потребител съм си и само от тази гледна точка си правя изводите. "Пипнах" сега iPad, разгледах и iBooks, и много други неща. Ами не мога да не призная, че уж пак таблет, уж все същото, но се чувстваш много по-различно, някак си хай клас и това е... за мен Апъл си е апъл и колкото и другите да осигуряват що-годе същото, все пак не е така. Имаме 2 таблета самсунг и асейър, но определено има разлика с айпад-а. вероятно на човек, който е технически по-грамотен, айпад върши по-добра работа.
Точно така е. Нищо особено, нищо ново (макар и представено такова), но от към дизайн изпипано и в най-малките детайли и даващо усещането за завършен продукт. До тук всичко хубаво. Проблем е фирмената политика:
1. Рекламата, насочена към тийновете с подтекст, че са пълни смотаняци, ако нямат техните продукти.
2. Напълно затворена система. Точно обратното на Linux. В сравнение с ябълките M$ са направо алтруисти.
3. Борбата с конкуренцията е по съдебен път. По принцип цялата тази патентна система в сегашният и вид е вредна за прогреса, но Apple са просто връх.
4. То е по-скоро към, ама за мен си е просто фрапиращо, та за това е отделна точка: трябва да им искаш разрешение за да пишеш софтуер за техните системи. Такова нещо имаше по соцвремената - комисия, която да прецени дали е нужна и дали да се създаде дадена програма.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Piqndurnik написа: Точно така е. Нищо особено, нищо ново (макар и представено такова), но от към дизайн изпипано и в най-малките детайли и даващо усещането за завършен продукт. До тук всичко хубаво. Проблем е фирмената политика:
1. Рекламата, насочена към тийновете с подтекст, че са пълни смотаняци, ако нямат техните продукти.
2. Напълно затворена система. Точно обратното на Linux. В сравнение с ябълките M$ са направо алтруисти.
3. Борбата с конкуренцията е по съдебен път. По принцип цялата тази патентна система в сегашният и вид е вредна за прогреса, но Apple са просто връх.
4. То е по-скоро към, ама за мен си е просто фрапиращо, та за това е отделна точка: трябва да им искаш разрешение за да пишеш софтуер за техните системи. Такова нещо имаше по соцвремената - комисия, която да прецени дали е нужна и дали да се създаде дадена програма.
1. - това е кофти - да, но важи и за всички други фирми. по принцип тийновете смятат, че са смотани, ако нямат тъч фон или таблет
2. - това за затворената система не ми е много ясно, но от друга страна мислиш ли, че Линукс действително работи добре. И ако си ти и си създал нещо с такъв грандиозен успех, не би ли искал да ти се плаща за качеството
3. - абе съдят се всички, но пък си я има конкуренцията. мен ако питаш един друг се копират и си доразработват/ доразвиват нещата. но не съм много сигурна де, само така ми изглежда профански отстрани.
4. - целта н това дали не може да се обясни, че има някакъв стандарт/ качество/ политика и затова е необходима преценка

оф, аз не споря, просто много им се кефя на апъл, като потребител, а все повече хора споделят твоите резерви и много ми се иска и аз да ги проумея затова когато и където мога все питам да ми обяснят :)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

latrevw написа:
оф, аз не споря, просто много им се кефя на апъл, като потребител, а все повече хора споделят твоите резерви и много ми се иска и аз да ги проумея затова когато и където мога все питам да ми обяснят :)
лат, от всичко казано до тук: ТИ СИ ТИЙН!:grin:
just perfect
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

bead_ написа:
latrevw написа:
лат, от всичко казано до тук: ТИ СИ ТИЙН!:grin:
:lol: ураааа

ама не смотан тийн, нали :-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа::lol: ураааа

ама не смотан тийн, нали :-)
Не, бе, не. Не си смотан тийн!
Вие па що не и отговаряте?! Ние си знаем каква е. Ма малко такт проявете, риш.

Аз обаче какво съм не е много ясно. Харесвам и MS и Apple.
Е ясно е, де(не разбирам и съм дърт) обаче като казвам че НЕ е ясно, значи не е!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Вижте са...
След като сме стигнали до ТОЗИ МОМЕНТ, мисля че няма какво повече да се чудим дали Епъл или ... ЕПЪЛ! :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Да, и аз мисля че това отговор дава и на клеветата на Пияндурника строшава зъбът. Коя питам от линукс или МС е в състояние да продаде дори едно руло?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

iShit :rotfl24:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:iShit :rotfl24:
:rotfl24:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

maggot написа:iShit :rotfl24:
мода..
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа: 1. - това е кофти - да, но важи и за всички други фирми. по принцип тийновете смятат, че са смотани, ако нямат тъч фон или таблет
2. - това за затворената система не ми е много ясно, но от друга страна мислиш ли, че Линукс действително работи добре. И ако си ти и си създал нещо с такъв грандиозен успех, не би ли искал да ти се плаща за качеството
3. - абе съдят се всички, но пък си я има конкуренцията. мен ако питаш един друг се копират и си доразработват/ доразвиват нещата. но не съм много сигурна де, само така ми изглежда профански отстрани.
4. - целта н това дали не може да се обясни, че има някакъв стандарт/ качество/ политика и затова е необходима преценка

всичко, което ограничава конкуренцията е вредно!
Bella Ciao
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

latrevw написа: 1. - това е кофти - да, но важи и за всички други фирми. по принцип тийновете смятат, че са смотани, ако нямат тъч фон или таблет

1. Същата логика е и като казваш "и други минават на червено".
2. Затворена във всеки един смисъл. Да, Linux работи добре. Android - също. Хубаво е да се печели, но не бива да се отваря уста като триглава ламя стогъза.
3. Има я, щото не могат да осъдят всички и веднага. Това, да патентоваш движение с пръст не ти ли се струва прекалено? По тази логика, може да се патентова и средния пръст - лидера в кратките комуникации.
4. Качеството е оправдание. Целта е контрол.

Де го сега Remmivs да удари едно рамо...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Piqndurnik написа:
2. Затворена във всеки един смисъл. Да, Linux работи добре. Android - също. Хубаво е да се печели, но не бива да се отваря уста като триглава ламя стогъза.
3. Има я, щото не могат да осъдят всички и веднага. Това, да патентоваш движение с пръст не ти ли се струва прекалено? По тази логика, може да се патентова и средния пръст - лидера в кратките комуникации.

Бе печалбари са, ама откровено. От Епъл си печелят, не печелят от иракски петрол.(MS, впрочем също) Що се отнася до линукс, честно казано мотото на тая марка трябва да е "който не разбира, той плаща" или "ламерите да го духат" Начи например имаш нужда от мрежа. Решаваш да е линокс. Работиш си нещо, продаваш домати, и заради мрежата си назначаваш системен адм оп айде архитекст системен си назначаваш. Той ти конфигурира всичко под линукс, абсолютно фри. Обаче ако искаш нещата да са човешки, трябва да си купиш корпоративните приложения, нали така. Ред какво беше. За следена на трафика- ново приложение, нови кинти, за поща пак така и т.н. Обаче тва е нищо. Бълха те е ухапала. При другите всичко е платено, така че все си на файда, нали. До момента в който момчето иска увеличение на заплатата. Или ще напусне. И осъзнаваш че тва момче е станало най- ценното нещо в твойта фирма. Навит си да изгониш всички, жена си си навит да изгониш, обаче момчето да остане. И се пова едно...
И не е филм, който не съм гледал, впрочем. Изгледах го, слава богу не от първия ред, обаче видях.
А не!
По- добре да си плащам на акулите.

П.П. Ми то като го няма, да ти удари рамо, и човек добива кураж...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:
Piqndurnik написа:

Бе печалбари са, ама откровено. От Епъл си печелят, не печелят от иракски петрол.(MS, впрочем също) Що се отнася до линукс, честно казано мотото на тая марка трябва да е "който не разбира, той плаща" или "ламерите да го духат" Начи например имаш нужда от мрежа. Решаваш да е линокс. Работиш си нещо, продаваш домати, и заради мрежата си назначаваш системен адм оп айде архитекст системен си назначаваш. Той ти конфигурира всичко под линукс, абсолютно фри. Обаче ако искаш нещата да са човешки, трябва да си купиш корпоративните приложения, нали така. Ред какво беше. За следена на трафика- ново приложение, нови кинти, за поща пак така и т.н. Обаче тва е нищо. Бълха те е ухапала. При другите всичко е платено, така че все си на файда, нали. До момента в който момчето иска увеличение на заплатата. Или ще напусне. И осъзнаваш че тва момче е станало най- ценното нещо в твойта фирма. Навит си да изгониш всички, жена си си навит да изгониш, обаче момчето да остане. И се пова едно...
И не е филм, който не съм гледал, впрочем. Изгледах го, слава богу не от първия ред, обаче видях.
А не!
По- добре да си плащам на акулите.

П.П. Ми то като го няма, да ти удари рамо, и човек добива кураж...
Ейпълите са религия, дори белите слушалки за плеерите. Затова не ги обичам. Всеки култ, в каквато и да е форма ме дразни. А не бих си взел заради цената... Поне дабъл отгоре е кривина.

Аз на бордовия комп - едно еее пс инсталирах Убунто. Линукса е извървял големи крачки към десктоп системите... всичко става от лесно - по лесно... всичко. Закачвах го към телевизор, мушках му разни блутуди, 3г модеми. Софт за него - пак лесно от техния си сървър... въобще кеф за без пари. За сървъри обаче няма как да минеш фрее със софта... или трябва да си супер ентусиаст.

За фонове андроид... мангото го пипнах само за 5 мин...

Та Апълите са лами невиждани, имат сигурно най затворената система... то тоя спор май е вечен...
Мъ не ме кефят с една дума... и са кисели!
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Piqndurnik написа:1. Същата логика е и като казваш "и други минават на червено".

Vielen Dank, че ми се вързваш да ми обясняваш :) Das ist lieb von dir!
Опитвам се да се ориентирам и да разбера. Защото оставам с впечатлението, че повечето хора роптаят срещу това, че апъл са скъпи и че печелят много. И същите хора биха ги ползвали, ако цената е ниска. А за мен това не е аргумент. Затова те тормозя, знаех, че ще ми помогнеш :) Това за пръста за първи път го чувам например....

И все пак - признавам си - вклюбих се в айпад-а.

П.П. Нека те питам и нещо друго (ако ме изтърпиш) - какво мислиш за Мак комп. Работил ли си на такъв?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

itcome написа:

Та Апълите са лами невиждани, имат сигурно най затворената система... то тоя спор май е вечен...
аз бях най-големия фен на андроид, докато не пипнах айпад-а :)

Виж, усещането нещо да работи и да ти е без пари, е прекрасно. Но за съжаление, много рядко се случва. Моите разсъждения бяха в посоката, че е по-добре примерно да работиш яко, апъл да работят яко, и съответно да можеш да си/ им плащаш за удобството и полезността, която получаваш. Т.е. всеки, който е достатъчно умен и добър в работата си, трябва да получава и повече пари. Нещо такова, не знам дали обясних
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

latrevw написа:
itcome написа:

аз бях най-големия фен на андроид, докато не пипнах айпад-а :)

Виж, усещането нещо да работи и да ти е без пари, е прекрасно. Но за съжаление, много рядко се случва. Моите разсъждения бяха в посоката, че е по-добре примерно да работиш яко, апъл да работят яко, и съответно да можеш да си/ им плащаш за удобството и полезността, която получаваш. Т.е. всеки, който е достатъчно умен и добър в работата си, трябва да получава и повече пари. Нещо такова, не знам дали обясних
Разбрах те.. аз моя умен телефон го подарих, просто ми взема повече време да го чопля, отколкото да ми върши работа с умнотиите си. Но гледам тук колегите си мерят пишките и чесно не виждам едно (едно) по хубаво в иФона 4с спрямо един Самсунг Ноут например.
За пада - пак е тъй преценяш си за какво ти е необходим и си си теглиш чертата дали да влезнеш в сектата или да си спестиш 1000 лева...
Да си забелязала, че всички компове по филмите са Яблаки?
Има и друго - недолюбвам Джобс, модтата да се харесва Ейпъл, истериите и опашките пред магазините, потайственоста и митовете около продуктите... Това се отразява и на избора ми за продукт - не бих ползвал ябълка. Засега.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

itcome написа: Разбрах те.. аз моя умен телефон го подарих, просто ми взема повече време да го чопля, отколкото да ми върши работа с умнотиите си. Но гледам тук колегите си мерят пишките и чесно не виждам едно (едно) по хубаво в иФона 4с спрямо един Самсунг Ноут например.
За пада - пак е тъй преценяш си за какво ти е необходим и си си теглиш чертата дали да влезнеш в сектата или да си спестиш 1000 лева...
Да си забелязала, че всички компове по филмите са Яблаки?
Има и друго - недолюбвам Джобс, модтата да се харесва Ейпъл, истериите и опашките пред магазините, потайственоста и митовете около продуктите... Това се отразява и на избора ми за продукт - не бих ползвал ябълка. Засега.
да, съгласна съм. разбира се, изключвам меренето на пишките. аз затова и досега не посягах към апъл, защото ми идваше прекалено снобско и гъзарско. и сега няма да си взема айфон де. просто защото телефона наистина го ползвам само като телефон. До сега бях разглеждала само андроид таблет, може би не съм се задълбочила, но се оказва, че на ай-пада мога да кача всичко, мога да правя всичко (за моята си работа де), много лесно и удобно и напълно синхронизирано с компа, мога да създавам разни красоти по документи, проекти и т.н. уф, ужасно съм зарибена...

и да, всичко компове по филмите са яблаки, само ме дразнят :)))
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

latrevw написа:
да, съгласна съм. разбира се, изключвам меренето на пишките. аз затова и досега не посягах към апъл, защото ми идваше прекалено снобско и гъзарско. и сега няма да си взема айфон де. просто защото телефона наистина го ползвам само като телефон. До сега бях разглеждала само андроид таблет, може би не съм се задълбочила, но се оказва, че на ай-пада мога да кача всичко, мога да правя всичко (за моята си работа де), много лесно и удобно и напълно синхронизирано с компа, мога да създавам разни красоти по документи, проекти и т.н. уф, ужасно съм зарибена...
всичко това, което си изредила го може и андроида, може го и уиндоус мобайла...
просто рекламата ви идва в повече на вас... това е...

и много ли ще ти хареса някой да ти рови в устройството и да премахва "нерегламентирани" според него файлове?
щото ейпъл го правят!
Bella Ciao
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

сър Айвънхоу написа: всичко това, което си изредила го може и андроида, може го и уиндоус мобайла...
просто рекламата ви идва в повече на вас... това е...

и много ли ще ти хареса някой да ти рови в устройството и да премахва "нерегламентирани" според него файлове?
щото ейпъл го правят!
пред мен са и двата, казвам ти, че това, което го може ай-пада, ейсъра ти не го може. друг е въпросът дали ще ползваш всичко това, което ти се предлага.
уиндоуса не ти ли рови, бе, айде бе :)

освен това и за това си има решение, джейлбрейкват айфони и айпади и никой не ти рови и ползваш разни пиратски версии
всъщност какво значи "нераглементирани" файлове? такива, за които не си си платил или друго?
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

latrevw написа: Vielen Dank, че ми се вързваш да ми обясняваш :) Das ist lieb von dir!
Опитвам се да се ориентирам и да разбера. Защото оставам с впечатлението, че повечето хора роптаят срещу това, че апъл са скъпи и че печелят много. И същите хора биха ги ползвали, ако цената е ниска. А за мен това не е аргумент. Затова те тормозя, знаех, че ще ми помогнеш :) Това за пръста за първи път го чувам например....

И все пак - признавам си - вклюбих се в айпад-а.

П.П. Нека те питам и нещо друго (ако ме изтърпиш) - какво мислиш за Мак комп. Работил ли си на такъв?
За цената нищо не казвам. То и при конкуренцията цените са яко надути. Щом се купува дадена стока, значи цената и не е висока. Естествено, всеки иска да печели. Вярно, сбъркан е моделът, в който се иска все по-голяма печалба, но в такъв свят живеем, такъв е при всички. Всяка фирма си има хора, които оптимизират цените с цел максимална печалба.

Маковете навремето бяха голяма работа. Като докараха първите във ФМИ, в началото имаше един период, в който не бяха застраховани и няколко човека ни пуснаха да ги ровичкаме по цяла нощ и да ги пазим между другото. Тогава за първи път видях истинска мултимедия. Бяха просто върхът, особено на фона на XT-тата в компютърните зали.
В следващите няколко години положението тотално се промени. M$ докараха Windows да изглежда прилично, а на пазара в България се появиха и други маркови компютри и видяхме, че те по нищо не отстъпваха на маковете. Появиха се също вносители на качествени компоненти, не като Порнософт и се нароиха фирми, които сглобяват комютри. Като се почнаха контактите с чуждите фирми видяхме, че положението там е същото (естествено без частта за Порнософт).
В същото време Apple изостанаха тотално точно поради затвореността си. Останаха си с някакъв минимален пазарен дял от училища и фанатизирани потребители. В корпоративния сектор дялът им клони към 0.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Piqndurnik написа: За цената нищо не казвам. То и при конкуренцията цените са яко надути. Щом се купува дадена стока, значи цената и не е висока. Естествено, всеки иска да печели. Вярно, сбъркан е моделът, в който се иска все по-голяма печалба, но в такъв свят живеем, такъв е при всички. Всяка фирма си има хора, които оптимизират цените с цел максимална печалба.

Маковете навремето бяха голяма работа. Като докараха първите във ФМИ, в началото имаше един период, в който не бяха застраховани и няколко човека ни пуснаха да ги ровичкаме по цяла нощ и да ги пазим между другото. Тогава за първи път видях истинска мултимедия. Бяха просто върхът, особено на фона на XT-тата в компютърните зали.
В следващите няколко години положението тотално се промени. M$ докараха Windows да изглежда прилично, а на пазара в България се появиха и други маркови компютри и видяхме, че те по нищо не отстъпваха на маковете. Появиха се също вносители на качествени компоненти, не като Порнософт и се нароиха фирми, които сглобяват комютри. Като се почнаха контактите с чуждите фирми видяхме, че положението там е същото (естествено без частта за Порнософт).
В същото време Apple изостанаха тотално точно поради затвореността си. Останаха си с някакъв минимален пазарен дял от училища и фанатизирани потребители. В корпоративния сектор дялът им клони към 0.
хехе, точно щях да пиша на Айвъна, че цените и на другите са страшно надути. :)

Мерси пак и за обяснението за Мак. Любопитно ми е, защото чувам мнения от разни потребители, които казват, че ако веднъж почнеш да работиш на Мак, няма да помислиш за друг комп.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Piqndurnik написа:...
Айде са... http://www.livebiz.bg/kompanii/s/317933884

Да не говорим за МС, които те карат да преинсталираш на всеки 2 години, защото така и не пожелаха да управляват паметта на компа като хората и да не я задръстват с боклуци. То това е свързано и с нещо друго, де - тъпчат яко операционката, за да ти се наложи да купуваш все по-мощни компютри, които след 2 години пак не насмогват на новите пачове. Затворен кръг. Имам чувството, че имат споразумение с производителите на хардуер тия.
latrevw написа:..
Мерси пак и за обяснението за Мак. Любопитно ми е, защото чувам мнения от разни потребители, които казват, че ако веднъж почнеш да работиш на Мак, няма да помислиш за друг комп.
Правилно си чула. Може да са скъпи, но си даваш парите с най-голям кеф не за друго, а защото така си изпипват нещата, че машинката работи като добре смазан локомотив. Изпълнява задачи, при които МС се задъхва и едвам се оправя. Неслучайно дизайнери и архитекти ползват Мак, а при тях са едни от най-тежките софтуери.

Ма кво ли разбирам и аз... просто съм от сектата. :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

maggot написа: Правилно си чула. Може да са скъпи, но си даваш парите с най-голям кеф не за друго, а защото така си изпипват нещата, че машинката работи като добре смазан локомотив. Изпълнява задачи, при които МС се задъхва и едвам се оправя. Неслучайно дизайнери и архитекти ползват Мак, а при тях са едни от най-тежките софтуери.

еее, най-накрая някой дето разбира от компове и се изказва положително :)
станахме две в сектата :) сега остава да намеря някъде мак комп и да се пробвам да бачкам на него

ти на мак ли си?
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

maggot написа:Правилно си чула. Може да са скъпи, но си даваш парите с най-голям кеф не за друго, а защото така си изпипват нещата, че машинката работи като добре смазан локомотив. Изпълнява задачи, при които МС се задъхва и едвам се оправя. Неслучайно дизайнери и архитекти ползват Мак, а при тях са едни от най-тежките софтуери.

М - да.. Шопа върви много мазно на Мак... ама много... у дома с 4Г памет и 64 битова оптимизация върз МС е много зле... :(

Ако някой ми купи едно про-букче и аз ще се прежаля :) Но след като зависи от мен си гледам лампичката на твърдия диск с минути и си чакам... ама на ПС :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа:

хм... и защо тогава си на скапания M$ у вас?
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Piqndurnik написа:..В следващите няколко години положението тотално се промени. M$ докараха Windows да изглежда прилично, а на пазара в България се появиха и други маркови компютри и видяхме, че те по нищо не отстъпваха на маковете. Появиха се също вносители на качествени компоненти, не като Порнософт и се нароиха фирми, които сглобяват комютри. Като се почнаха контактите с чуждите фирми видяхме, че положението там е същото (естествено без частта за Порнософт).
е това не беше ли преди iphone???
пък и какво значи изостанали?
да не би да са им по-лоши комповете...
и до днес се изумявам как във всеки холивудски филм има поне един маc лаптоп...да не говорим за другите им продукти

остави компите, не са само те за apple
току що проверих в wiki, по всъкакви финасови показатели, печалби и ревенюта, аппле са по-големи...мамка им!..и да се свети името им! :winkw: :winkw:
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:
maggot написа:

хм... и защо тогава си на скапания M$ у вас?
ха ха ..сега се подготвя за приемните изпитии церемония някава..например...която е да изпие кръвчицата на един майкрософтец/андроидец...предлагам тебе
:blum:
Блажени са бедните духом
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Sweety написа: ха ха ..сега се подготвя за приемните изпитии церемония някава..например...която е да изпие кръвчицата на един майкрософтец/андроидец...предлагам тебе
:blum:
щом та влече...
Bella Ciao
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

latrevw написа: еее, най-накрая някой дето разбира от компове и се изказва положително :)
станахме две в сектата :) сега остава да намеря някъде мак комп и да се пробвам да бачкам на него

ти на мак ли си?
Нтцъ. Уви. Още му се облизвам, да видим до кога. :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Публикувай отговор