Green Light написа:
Добре, така да е. Предполагам, че колкото греша аз в едната посока, толкова грешиш и ти в другата. Нека предположим, че гърците печелят и са надхитрили всички в някаква игра на нерви.
Защо това е, което трябва да те знимава? Ти не си гъркиня, българка си.(Предполагам, де, сега да не излезе че си шведка, хехе )Каква е ползата и каква вредата за българите, това не те ли интересува многократно повече? Както впрочем езуитския въпрос най- бедни ли сме всъщност, ако това трябва да е гледната ни точка по проблема(или какво имаме да губим).
То това не е надхитряване. Нациите като цяло няма как да хитруват, това го правят политиците.
Те просто тропат с крак и казват "няма пък". И - оттам тръгна първата ми реплика - тръгват демонстрации в цяла Европа с мото "всички сме гърци".
Занимава ме това, защото другото нямам как да го изчисля (ето тук мога да ви върна един Талеб тъпкано

), нито пък имам време да опитвам да навляза в проблема. Склонна съм да ви се доверя на вас - които наблюдавате по-отблизо.
И накрая - не става въпрос за това дали реално сме по-бедни от тях. Факт е, че това, за което те тропат с крак в момента и не го щат - не е ли просто финансова дисциплина и затягане на коланите? - ние като нация го приехме кротко с наведени и засрамени глави. И все повече се дисциплинираме финансово и все повече си навеждаме засрамено главите, чакайки някакъв резултат.
Може пък да дочакаме, знам ли... ама не се наблюдават демонстрации "всички сме българи".