Оскарите

Все същите
Аватар
Мнемозина

Оскарите

Мнение от Мнемозина »

Гледах някакво видео от раздаването им и разбрах кое винаги ми е било странното в тия церемонии.

Определено облекло съответства на определено поведение.
Тук се събират една купчина суперофициално облечени хора. Важни, тоест, и с тежест. Звезди и прочее.
А когато връчват наградите, се чуват подвиквания и смехове от публиката, ама никак не сдържани и строги, както предполага облеклото им.
Звуково това поведение е като да облечеш рокля с гол гръб - и да седнеш по турски на земята.

Дали има клакьори в залата? :roll:

П.П. Ако ви вълнуват наградените, може и за това да си говорим, обаче не съм гледала никой от тези филми.
Пък Мерил Стрийп трябва да си получава Оскари просто така. Нея и Робърт де Ниро мога да ги гледам и как четат телефонния указател. :lol:
Panta rhei...
Аватар
shshtt

Re: Оскарите

Мнение от shshtt »

Мнемозина написа:Гледах някакво видео от раздаването им и разбрах кое винаги ми е било странното в тия церемонии.

Тук се събират една купчина суперофициално облечени хора. Важни, тоест, и с тежест. Звезди и прочее.
А когато връчват наградите, се чуват подвиквания и смехове от публиката, ама никак не сдържани и строги, както предполага облеклото им.
Звуково това поведение е като да облечеш рокля с гол гръб - и да седнеш по турски на земята.

П.П. Ако ви вълнуват наградените, може и за това да си говорим, обаче не съм гледала никой от тези филми.
Пък Мерил Стрийп трябва да си получава Оскари просто така. Нея и Робърт де Ниро мога да ги гледам и как четат телефонния указател. :lol:

тук ми е ограничен достъпа до комп, но сутринта чух че Артистът е спечелил
хе съм го гледала още но го имам изтеглен
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Със субтитри? :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Нищо чудно да има клакьори. Не съм се замислял, но сега като попита, май задължително трябва да има. Режисиран сериал. Американски. Не може да бъде приет без чувство за хумор. Е без клакьори не става, защото трябва да ни подсещат къде да го проявим.
Интересен избор за филм фаворит впрочем, събудиха ми любопитството. И да - Мерил Стрийп като Маргарет Тачър- тва е задълже.

Аз тука с един друг сериал се смеех преди малко.
Божинов и Ники Михайлов се събраха

С кой ли не се събра, бе вече тва момче горкото.

Признавам, че статията не съм чел, заглавието само ме грабна.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Гледах някакво видео от раздаването им и разбрах кое винаги ми е било странното в тия церемонии.

доколкото си спомням, на тези награди има "резерви", които седят в кулоарите и чакат. ако някой от седналите вече, излезе, например за тоалетна или нещо такова, друг веднага сяда на мястото му, за да няма празни места в салона...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
доколкото си спомням, на тези награди има "резерви", които седят в кулоарите и чакат. ако някой от седналите вече, излезе, например за тоалетна или нещо такова, друг веднага сяда на мястото му, за да няма празни места в салона...
Амааа.... откъде си спомняш? :roll:

П.П. Знаех си аз, че всичко е нагласено. Сигурно и двойници са приготвени - не дай си Боже Джордж Клуни да трябва да излезе. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Нравите вече не са това, което бяха.:lol:
Кое ти е странно, това е шоу бизнес, хората са с по-фриволно поведение, не са някакви гипсирани аристократи, нали.

ПП Тоя с Мерил Стрийп ще го гледам непременно, "Актъорът" вече го гледах - гениална хрумка. Сам за себе си може би не е кой знае какво, но така позициониран, сред цялата шарения и шумотевица, много добре стои.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

И да се допиша - за "Актьорът",
абе уж не е кой знае какво, пък не ми излиза от ума вече четвърти ден, откак го гледах -
обърна ми представата за киното (защото точно от това са тръгнали първите филми),
а и въобще за общуването - как не са необходими никакви думи, за да разбереш най важното...и това - баш във века на прекомерното бърборене...:lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Амаранта написа:И да се допиша - за "Актьорът",
абе уж не е кой знае какво, пък не ми излиза от ума вече четвърти ден, откак го гледах -
обърна ми представата за киното (защото точно от това са тръгнали първите филми),
а и въобще за общуването - как не са необходими никакви думи, за да разбереш най важното...и това - баш във века на прекомерното бърборене...:lol:
Моето разузнаване каза, че "Артистът" трябвало да се гледа, докато филмът за Маргарет Тачър бил общо взето слаб - то и затова май други награди освен тази на Мерил Стрийп няма.

А пък за поведението - така де, шоумени и фриволни и т.н. и за какво им е да се обличат като гипсирани аристократи тогава?
Panta rhei...
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Ха! Верно че беше "Артистът", аз все не мога да се пречупя, да наричам актьорите - артисти, макар че точно на този му отива.:lol: За другия филм...бе, ще го гледам, хем и Маргарет Тачър ми е любопитен образ.

за облеклото и нравите... - де да знам, всеки си живее неговия си живот, съобразно изискванията на средата си, и собственото си светоусещане,
тъй че... :dunno:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Моето разузнаване каза, че "Артистът" трябвало да се гледа, докато филмът за Маргарет Тачър бил общо взето слаб - то и затова май други награди освен тази на Мерил Стрийп няма.

и за мен главното, с което се запомня от филма е именно играта на Мерил Стрийп. Още докато го гледах си пуснах в тубата разни речи и изказвания на Тачър за сравнение, и, бога ми, Мерил й е влязла в кожата отвсякъде!
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа:

и за мен главното, с което се запомня от филма е именно играта на Мерил Стрийп. Още докато го гледах си пуснах в тубата разни речи и изказвания на Тачър за сравнение, и, бога ми, Мерил й е влязла в кожата отвсякъде!
Да, при нея е много странно, в каквато и роля да е, колкото и различни да са, имаш чувството, че играе себе си.

А Робърт де Ниро пък не можеш да го разбереш какво е, сякаш собственото му "аз" изчезва, когато играе.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
А Робърт де Ниро пък не можеш да го разбереш какво е, сякаш собственото му "аз" изчезва, когато играе.
Ловецът на елени
и
Нос Страх
Оттогава чуя ли за него, тръпки ме побиват. Зловещ ми е някак.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа:
Ловецът на елени
и
Нос Страх
Оттогава чуя ли за него, тръпки ме побиват. Зловещ ми е някак.
Всякакъв може да е.
Макар че зловещото повече му лежи, да.
Ама пък в "Слийпърс" беше толкова благ... и друг такъв филм май не се сещам. :huhthink:
Panta rhei...
Публикувай отговор