Абе с тия бонуси
- Green Light
Абе с тия бонуси
Абе с тия бонуси не залитнаха ли от едната крайност в другата? Сега тая на агенцията по вписванията трябваше да я уволнят с гръм тва е ясно- 73 хилки, егати! Обаче има хора които си ги заслужават, нали, тия дето бачкат много, работят с фондовете, правят от неработещо нещо работещо. Те за по 600 лева ли да работят? Еми как да бъдат отличени работливите от мързеливите?
Re: Абе с тия бонуси
а връщането на бонусите не е ли само на високо ниво, шефове, министри и тем подобни. Защото на тях бонуси не им трябват, мен ако питаш. Тези суми е по-добре да ги разпределят надолу и да се дават наистина на работливите, които са с 600 лв заплата и които нямат други начини да си докарват странични доходи.Green Light написа:Абе с тия бонуси не залитнаха ли от едната крайност в другата? Сега тая на агенцията по вписванията трябваше да я уволнят с гръм тва е ясно- 73 хилки, егати! Обаче има хора които си ги заслужават, нали, тия дето бачкат много, работят с фондовете, правят от неработещо нещо работещо. Те за по 600 лева ли да работят? Еми как да бъдат отличени работливите от мързеливите?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- сър Айвънхоу
1. много добре знаете, че бонуси се раздават за допълнително свършена работа, за отлично свършена работа, за нововъведение, което ще улесни работата на останалите и т.н. честно казано, не съм видял някой да е направил нещо такова в държавната администрация.
2. ако говорим за получавани пари, заради това, че не са заети всички места по щат и някой е вършил и работата на незаетите места, то това НЕ Е бонус...
и да, всички да си върнат бонусите!
2. ако говорим за получавани пари, заради това, че не са заети всички места по щат и някой е вършил и работата на незаетите места, то това НЕ Е бонус...
и да, всички да си върнат бонусите!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Е високото ниво, да, министри, зам министри също. Защо да не им трябват? Защото получават под масата ли?latrevw написа:а връщането на бонусите не е ли само на високо ниво, шефове, министри и тем подобни. Защото на тях бонуси не им трябват, мен ако питаш. Тези суми е по-добре да ги разпределят надолу и да се дават наистина на работливите, които са с 600 лв заплата и които нямат други начини да си докарват странични доходи.Green Light написа:Абе с тия бонуси не залитнаха ли от едната крайност в другата? Сега тая на агенцията по вписванията трябваше да я уволнят с гръм тва е ясно- 73 хилки, егати! Обаче има хора които си ги заслужават, нали, тия дето бачкат много, работят с фондовете, правят от неработещо нещо работещо. Те за по 600 лева ли да работят? Еми как да бъдат отличени работливите от мързеливите?
Абе хубаво е работливите да получават повече, ама кой го преценява това? И по какъв критерий?
Те сами да си се оценяват - пак няма лошо, но ако бяха собственици на фирми - оценяват се, и си дават от това, което сами са си спечелили - всичко е наред... ама така, да си раздават от общата пара, по свое усмотрение... нещо не ми се връзва.
Те сами да си се оценяват - пак няма лошо, но ако бяха собственици на фирми - оценяват се, и си дават от това, което сами са си спечелили - всичко е наред... ама така, да си раздават от общата пара, по свое усмотрение... нещо не ми се връзва.
- Глас в пустиня
Значи, ако съм те разбрал правилно, получаваш бонус, защото си вършиш работата за която си нает! Ами заплата за какво получаваш?Green Light написа:Абе с тия бонуси не залитнаха ли от едната крайност в другата? Сега тая на агенцията по вписванията трябваше да я уволнят с гръм тва е ясно- 73 хилки, егати! Обаче има хора които си ги заслужават, нали, тия дето бачкат много, работят с фондовете, правят от неработещо нещо работещо. Те за по 600 лева ли да работят? Еми как да бъдат отличени работливите от мързеливите?
- Глас в пустиня
Доколкото си спомням има определен % (колко точно не помня) за данъчните, митниците, кат. Става въпрос за събрани пари които едва ли не са били "отписани", за разкрити нарушения на митнически и данъчен режими, от актове и др. А не за това ,че си вършат работата. И тоя % се дели между работилите по случая и ведомството - за награда/бонус/ и за подобряване на материалната база.
Да, това е законно и така трябва да бъде. Обаче да получаваш бонус затова че ходиш на работа и правиш това за което си нает и ти пише в трудовата характеристика - извинявай.
Да, това е законно и така трябва да бъде. Обаче да получаваш бонус затова че ходиш на работа и правиш това за което си нает и ти пише в трудовата характеристика - извинявай.
сега, тъй като се връщам от тодоровден и съм в особено добро настроение смятам, че работливите трябва да бъдат отличени от мързеливите. например със значка "отличник" или там нещо такова.Green Light написа: Еми как да бъдат отличени работливите от мързеливите?
п.п. сега като почнат да връщат бонуси най-големият ми дерт е да не върнат повече, отколкото са взели, бе!
just perfect
Колкото повече се оглеждам наоколо, толкова повече прилики откривам между соца и капа. Добре де, при соца нямаше бонуси, ама имаше премии. И те също все се раздаваха някъде там...
Освен в идеологически план, разбира се. При соца ни обясняваха, че световната справедливост щяла да се постигне чрез пълното равенство, пък при капа - по друг начин тъй някак.
Освен в идеологически план, разбира се. При соца ни обясняваха, че световната справедливост щяла да се постигне чрез пълното равенство, пък при капа - по друг начин тъй някак.
Panta rhei...
хората си върнаха бонусите, т.е. имат свободни париRemmivs написа:мдам, значка закичена пред строя и снимка до знамето
знаем ги ние нещата
не сме расли всуе в развит соц
ама и капа нещо се скапа
кръгчета
историко-икономически а дори вероятно и културологично-нелогически
кръгчета - спирали - кръгове
just perfect
българския соц и българския капМнемозина написа:Колкото повече се оглеждам наоколо, толкова повече прилики откривам между соца и капа.
ако се вгледаш в други страни, педставителки и на двете
ще откриеш въпиющите разлики в карикатурата
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
проблемите в администрацията са малко по-комплекси. Може да си караш на заплата, като си вършиш работата - без напъване, в рамките на 8 часа, ей така. От друга страна има там хора, които наистина бачкат по повече (от останалите, а тези места не са особено привлекателни за кадърни и способни хора - те са най-често в частния бизнес) и изкарват и задачи и поемат повече работа. Според мен е справедливо на тях да се дават бонуси/повече, за разлика от сивите мишки, които си чопкат по нещо, свършват формално каквото е зададено, но си тръгват в 5, квалификацията им е колкото да запълни критериите по характеристиката и ...bead_ написа:сега, тъй като се връщам от тодоровден и съм в особено добро настроение смятам, че работливите трябва да бъдат отличени от мързеливите. например със значка "отличник" или там нещо такова.Green Light написа: Еми как да бъдат отличени работливите от мързеливите?
п.п. сега като почнат да връщат бонуси най-големият ми дерт е да не върнат повече, отколкото са взели, бе!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.