Накрая ще запомним не думите на нашите врагове,
а мълчанието на нашите приятели
Мартин Лутър Кинг
пп А дали е така - не знам! Просто това ми е заседнало в главата от няколко дена и не излиза оттам.

Това е хубаво, когато си на правия път, когато имаш точна преценка, чиста съвест и безкористни цели.Green Light написа:Говори каквото мислиш винаги и непрекъснато.
И аз принципно съм съгласен с теб. "Безогледно" не трябва, защото това обижда. Но няма да променям това което си оствила като мой цитат. Нека всеки да го разбира според него си.vyara написа:Това е хубаво, когато си на правия път, когато имаш точна преценка, чиста съвест и безкористни цели.Green Light написа:Говори каквото мислиш винаги и непрекъснато.
Но... често нещата са комплексни. Човекът насреща има други ценности, друг хоризонт, друга преценка и то не нарочно, а защото толкова му е дадено. Тогава, говорейки безогледно всичко, виждаш и не изгубваш себе си, но изгубваш връзката с човека отсреща.
И оставаш сам.
Често.
А мълчанието е това, което понякога ти дава време да премислиш и доближиш гледната точка на другия до себе си, да разбереш него и защо нещата са така, а не иначе. И тогава, понякога, разбираш как дори да говориш каквото мислиш и дори да знаеш, че си прав, не помагаш никому и на нищо и нещата се свеждат едва ли не до егото ти.
Но принципно е добре, да, при горните условия.
Има истина и в това, но моят опит сочи, че много пъти съм губил (при това и от себе си), като говоря каквото мисля. Често хората разбират други неща, често не оценяват тънкости, нюанси, поведение, настроение и куп неща. Според мен трябва да казваш от по-важните или някои съвсем дребни неща. Не непрекъснато, а когато имаш подходяща аудитория и ситуация.Green Light написа:А на мен ми се върти все нещо от сорта - Говори каквото мислиш винаги и непрекъснато. Защото ако премълчаваш, губиш по малко от себе си. И накрая рискуваш да изчезнеш.
Даже когато си малцинство. Даже когато си сам.
Да, целуФка е! Юдинска. С нея нишан турям на вразите си. А приятелите?! С приятелите можем да/ще/ си помълчим.Sweety написа:това :-* не значи ли целувка, бе?
аз очаквах да намеря нещо любовно в тази тема
Радвам се, че най-накрая си си паднала по простичките неща. Така има голяма вероятност да ме харесаш.Мнемозина написа:Простичкото заключение от това изказване е, че който ти пише в темите, ти е враг, а който мълчи, ти е приятел.
Аман от вас, все недохаресани.Глас в пустиня написа:Радвам се, че най-накрая си си паднала по простичките неща. Така има голяма вероятност да ме харесаш.Мнемозина написа:Простичкото заключение от това изказване е, че който ти пише в темите, ти е враг, а който мълчи, ти е приятел.
Истината, която явно е и по-сложна, е, че на смислените писаници рядко опонирам. На лигавщините, обаче, отговарям лигаво. Анадънму?:-)
Ето!Глас в пустиня написа:Ясно! Па че изедеш голем кютек.Мнемозина написа:
Как пък изобщо ти дойде на ум, че смятам да се съобразявам?
Мнемозина написа:Ето!Глас в пустиня написа:Ясно! Па че изедеш голем кютек.Мнемозина написа:
Как пък изобщо ти дойде на ум, че смятам да се съобразявам?
Затова те питах.
За да може като отговориш, да направя обратното, да си изям кютека и да си доволен.
Обаче ти не ми даде ориентация и сега не мога да те мисля как ще се справяш.