Re: ТЕ ОГРАБИХА И ГРАБЯТ БЪЛГАРИЯ

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
сър Айвънхоу

Re: ТЕ ОГРАБИХА И ГРАБЯТ БЪЛГАРИЯ

Мнение от сър Айвънхоу »

Последно промяна от сър Айвънхоу на 20.04.12, 11:45, променено общо 1 път.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Айвъне, това много ли е зле или само ни плашат? Много ми се ще някой да ми го обЯсни.

Не питам кой ни го докара, ясно, че е тройната коалиция... :lol:
Panta rhei...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Мнемозина написа:Много ми се ще някой да ми го обЯсни.
много по-вътрешно ще ни дойде
но в следващото управление...
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Айвъне, това много ли е зле или само ни плашат? Много ми се ще някой да ми го обЯсни.

какво да ти обяснявам? ще ти дам тема за размисъл:
представи си, че имаш 10 000 лева в сметка в банката, депозит... "за черни дни"... и ти идва една снаха/зет (там квото доде) и опуква по молове и дискотеки тез 10 бона... и ти казва... ама... знаеш ли... аз... таковата... има един кредит, дето го тегли сина ти/дъщеря ти и трябва да вземем друг кредит, щото да покрием този...

татакивамитиработици...

и знаеш ли каква ще е разликата между нас и Гърция тогава? в Гърция поне бизнесът е забогатял и хората имат "хубави спомени", че са получавали готини пари и българите са им прислугвали, а в България бизнесът ще е полумъртъв, а народът все толкова мизерно живеещ...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа:Айвъне, това много ли е зле или само ни плашат? Много ми се ще някой да ми го обЯсни.

представи си, че имаш 10 000 лева в сметка в банката, депозит... "за черни дни"... и ти идва една снаха/зет (там квото доде) и опуква по молове и дискотеки тез 10 бона... и ти казва... ама... знаеш ли... аз... таковата... има един кредит, дето го тегли сина ти/дъщеря ти и трябва да вземем друг кредит, щото да покрием този...

татакивамитиработици...

и знаеш ли каква ще е разликата между нас и Гърция тогава? в Гърция поне бизнесът е забогатял и хората имат "хубави спомени", че са получавали готини пари и българите са им прислугвали, а в България бизнесът ще е полумъртъв, а народът все толкова мизерно живеещ...

ох:crying:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

И така ще е докато всички като теб само мрънкаме и нищичко не правим това нещо да се подобри.

Да благодариш на червената преса дето толкова "свободно слово" лее наляво и надясно, че да имаме с какво да се оправдаваме за собствения си мързел. На това сме царе - все някой друг да ни е виновен.

А всъщност ЕЙ ТИЯ ти я грабят.

http://jenite.bg/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0% ... 58022.html

Ай стига вече мрънкане!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

права си, въпреки че с убийството на вестоносеца лошата вест няма да изчезне

и аз се опитвам да се абстрахирам, даже съвсем умишлено не чета и търся никакви новини - парализирам се
то вярно че като шаваш по-бързо потъваш в блатото, но пък иначе е съвсем сигурно
всякаква инициатива умира в зародиш
да де, докато ти падне пердето като на мъжжж и крадат те не крадат те все тая,мърдаш щото си мъртъв така и така
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

maggot написа:И така ще е докато всички като теб само мрънкаме и нищичко не правим това нещо да се подобри.

Да благодариш на червената преса дето толкова "свободно слово" лее наляво и надясно, че да имаме с какво да се оправдаваме за собствения си мързел. На това сме царе - все някой друг да ни е виновен.

Ай стига вече мрънкане!
Глас в пустиня харесва това.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:

татакивамитиработици...

Първото ми стана ясно още преди, да.
Второто ме интересуваше.
Както и дали е вярно това, което говори Орешарски или който там го говореше, забравих вече.
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:И така ще е докато всички като теб само мрънкаме и нищичко не правим това нещо да се подобри.

Ай стига вече мрънкане!
Ми то от това, което пише Иво Инджев, пак излиза, че някой друг ни е виновен.
Пък и ще сме се освободили от Съветския съюз не когато съборим паметниците, а когато съумеем да не им обръщаме прекалено внимание. А аз в това отношение мога да кажа, че твърде даже съм се освободила.

Добре де, все едно.
Казвай какво трябва да правим и почваме. :lol:
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мнемозина написа: Ми то от това, което пише Иво Инджев, пак излиза, че някой друг ни е виновен.
Пуснах го за да покажа че всичко има много по-дълбоки корени. И че има неща, от които трябва да се пазим. И да насочим усилията си в друга посока, а не очевидната тепсия предлагана от платените вестникарчета.
Мнемозина написа: Пък и ще сме се освободили от Съветския съюз не когато съборим паметниците, а когато съумеем да не им обръщаме прекалено внимание.
Не ми се вярва да не обръщаш внимание на факта, че паметника на червената армия или на альоша е доста по-извисяващ се от този на Левски. По-скоро трябва да започнем да почитаме собствените си герои повече от чуждите. Тогава ще съумеем да не обръщаме толкова внимание на чуждите паметници и тогава ще направим стъпка напред. Но, това съм го казвала вече.
Мнемозина написа: Казвай какво трябва да правим и почваме. :lol:
Това всеки сам може да си прецени, в зависимост от възможностите и желанията си. Пък и аз не съм овчар. Питай Айвъна. Той е по-наясно. :winkw:

Не знам защо изобщо пиша в тая про-комунистическа тема, честно.
Всеки път си обещавам да спра, ама много ми идва червената пропаганда нещо.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Ай стига вече мрънкане!
и що реши, че съм проруски настроен, а?
само че, свободата е състояние на духа!
ако те ограбят на улицата, само крадеца ли ще е виновен, а? ще те питат после: "ти вика ли за помощ? съпротивлява ли се?" а ти ще питаш: "а къде беше полицията, за да ме пази?"
та... този, който е най-виновен за това ни състояние е този, който ни е управлявал през последния век и половина...
откакто са ни "освободили" ние търсим с кого да се съюзим... трепем се един друг, защищавайки тезите си дали с "Матюшка Рус" или с "Прусаците" трябва да се съюзяваме... защото самите ние нямаме самочувствието, че сме народ, че сме с по-стара история от всички европейски народи, не съзнаваме, че, понеже за пет века ни отнеха паметта, останалият свят, не е забравил... и няма да забрави.
нито на запад са забравили, че сме били една от трие държави в Европа: Византия, България и Франкската империя, нито са забравили, че ние сме дали на руснаците език и култура, което ги е направило народ (и за благодарност, същите тия ни удрят в гръб, за да помогнат на ромеите)...

и ще мрънкам, докато не спрем да мислим еднопосочно - фашисти, комунисти, намкаквиси... (за съжаление най-точните думи за нашата политика, Алеко ги сложи в устата на Бай ви Ганя: "И едните и другите са маскари!)...

и пак ще повторя, тук сме затворено общество от относително интелигентни и начетени хора... и ние сме тези, които трябва да просветят плебса... или поне до тази част от плебса, до която се "докопат"...

много ти е лесно да седиш пред компа, да четеш разни изказвания на тоя и оня и да ме съдиш дали съм мрънкало или не съм. аз не съм давал съвети, или мнение относно това как се поддържат компютри и системи, нали? защо реши, че разбираш повече от мен от икономика и финанси?
Последно промяна от сър Айвънхоу на 06.03.12, 10:03, променено общо 1 път.
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

maggot написа: Не знам защо изобщо пиша в тая про-комунистическа тема, честно.
заслепен електорат си ти! това е!
ако мислиш, че не ни управляват в момента комунисти, при това много по-червени от предишните, жестоко се лъжеш!

про-комунистическа й била темата... питай Боев, дали е такава... поне за него си сигурна, че НЕ Е комунист, нито е прокомунистически настроен...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа:
maggot написа: ЕЙ ТИЯ
Глас в пустиня харесва това.
а сър Айвънхоу харесва това!
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

понеже тук на два пъти се отправиха обвинения към мен, относно моята "политическа ориентация", ще декларирам следното:
1. Аз не съм комунист и никога няма да бъда.
2. Комунизмът повече навреди, отколкото донесе полза за България.
3. Да, трябва да се махнат паметниците на съветските окупатори!
4. Да, Русия и в момента ни държи в подчинение, но затова не е виновна толкова Русия, колкото нашето продажно управление (явно и неявно).
5. Бъдещето на България е в Европейския съюз, но това не означава, че трябва да ближем задниците и подметките на европейците.
6. Който си мисли, че и в момента не ни управляват комунистите (и че всъщност никога не са спирали да го правят), жестоко се лъже. Ако си мисли, че правителствата са функция на "народния вот", още по-вече се лъже. Всички крупни предприятия и цели икономически отрасли се контролират от бивши партийни функционери (повечето членове или наследници на ЦК), а който има парите, той и управлява (искрено се надявам, че поне това ви е влезнало в главите).
7. Тези, които са известни като "десиденти" и "десни сили" от 1989 г. насам, нямат нищо общо с тези понятия. Малкото, които наистина бяха десиденти и дясно ориентирани, или бяха дискредитирани и отстранени, или изобщо не се показаха в публичното пространство (например наскоро починалият проф. Славов)...
8. .....
Bella Ciao
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

сър Айвънхоу написа:...про-комунистическа й била темата... питай Боев, дали е такава... поне за него си сигурна, че НЕ Е комунист, нито е прокомунистически настроен...
:rotfl24: хахаха...питай Боев!
:rotfl24:
Блажени са бедните духом
Аватар
Глас в пустиня

Sweety написа:
сър Айвънхоу написа:...про-комунистическа й била темата... питай Боев, дали е такава... поне за него си сигурна, че НЕ Е комунист, нито е прокомунистически настроен...
:rotfl24: хахаха...питай Боев!
:rotfl24:
Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

maggot написа:...

Не знам защо изобщо пиша в тая про-комунистическа тема, честно.
За мен темата не е про-комунистическа, а анти... политическа, да кажем. Нещо такова.

И по принцип е време да спрем да възприемаме лявото като само комунистическо, а дясното като единствено честно и правилно. Глупости идват и от двете посоки, даже в момента по-големи глупости идват отдясно, защото натам се е обърнал нашият слънчоглед.

Ето ти поредната:

http://www.reduta.bg/?p=2717
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа: Изображение
ей, палавникоооо... да не си си харесал тия двамцата, а? :blum:
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Глас в пустиня написа: Изображение
ей, палавникоооо... да не си си харесал тия двамцата, а? :blum:
Не бе, след многократното ми споменаване по разни теми се почуствах популярен колкото/като ББ. А иначе си падам по Суититу, ама тя е класов и национален враг, та се чуда дъл шъ излези нящу от връзката ни платонична на тоз итап.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа:А иначе си падам по Суититу, ама тя е класов и национален враг, та се чуда дъл шъ излези нящу от връзката ни платонична на тоз итап.
желая ви успех! и дълъг съвместен живот... и да не забравите да ме поканите на сватбата... ще въ снимвам бизплатну! :boev:
:grin:
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Който дрънка е за вънка.
както написа великият Радой Ралин...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Re: ТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:коискаше за бай гоце?
Ама можем ли да правим поръчки? :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
за тебе пръчки, не поръчки :smackbum:

:harhar:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:
Мнемозина написа:
за тебе пръчки, не поръчки :smackbum:

:harhar:
Само посмей после да ми кажеш, че съм побойница. :lol:
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:
Само посмей после да ми кажеш, че съм побойница. :lol:
от теб се уча
Bella Ciao
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

WALL-E написа:youtu.be/I1JH0x8GLxk
просто нямам думи:shy:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

WALL-E написа:youtu.be/I1JH0x8GLxk
:drunkard:

Това видео ще ми трябват няколко дни, за да го смеля.
Много сериозно упражнение в толерантност ще е.

Засега съм... стресната.
Дали е масово това?
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Народе. Кой си, всъщност ти, народе?

http://darikradio.bg/uploads/audio/201203/path_3401.mp3

Кирил Вълчев "Седмицата"
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

За досиетата сме го дъвкали, ама... все пак помага да се знае кой е дънил колеги и студенти...

и забележете:
Фактите, извадени от архивите, показват, че по време на комунистическия режим е било невъзможно някой да заеме дори най-обикновен ръководен пост в сферата на висшето образование, в автономните висши учебни заведения ако не е бил агент на службите.
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Друго си е банка да имаш... и да има държава да ти я финансира...

само да кажа, че това не е за първи път, нито пък само от това правителство...

но има едно съвпадение на едно от лицата - собственици на банки...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

понеже акълът на герберите е прекалено малък, то и в малки суми се вторачват... при това в договор, който е по програма на ЕС...
проблемът е, че сегашния премиер е достатъчно здраво обвързан с предишната власт, за да предприеме реални действия и да изрови, респ. покаже, истинските злоупотреби...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

в играта се намес(т)ват и европейските пиявици...

приятели, заделяйте от сега пари, за да можете да си купувате памперси... за работните места... ако стигнете до 74 годни, разбира се...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

сър Айвънхоу написа:в играта се намес(т)ват и европейските пиявици...

приятели, заделяйте от сега пари, за да можете да си купувате памперси... за работните места... ако стигнете до 74 годни, разбира се...
А какво стана с култа към младостта изведнъж? :lol:

Кога и къде ще работят младите?

Възниква отново старият въпрос не е ли по-добре първо да си пенсионер, а после като остарееш, да вземеш да поработиш?
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Bella Ciao
Публикувай отговор