Закономерност, възмездие или...?

Все същите
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Неграмотност, братче, неграмотност всякаква или просто тъпота. Не е ясно какво е.
Не. Нерамотност буквално е да не можеш да пишеш и да не знаеш правила, нали? Може би да съм неграмотен аз, понеже не знам къде се поставят запетайките, а също и защото не можах да дам пример наскоро с минало деепричастие, както и с минало неопределено време. Да, май това е неграмотност. Обаче тогава журналиста написал това, макар че вероятно си е грамотен човека, е глупак.
Ако, хъм, обаче приемем, че не е глупак, ами си пише глупости за да запълни страницата, тогава изведнъж става много зле за хората, които го цитират. Човека, в случая, или даже гласа :-)

Кои са бизнесмените и "олигарсите" в България, бе Глас в пустиня? (Аз мисля, че термин като олигарси е подвеждащ, но придоби вече гражднственост. Васил Божков, Краси Гергов, Гриша Ганчев нямат губернии, но пък лоби и влияние в политиката имат, така че от нас да мине - броиме ги в тая група)
Та кои са? Жени Живкова, Жоро Главата и Любо Пенев ли? Кои други са изброени. Батето? Ганди? Хаха Начи олигарх е който има бар и се снима с миски и вътрешни министри. Моллов, Хранков и Славчо Христов как да е влизат в понятието бизнесмен, макар че по- лесно е да се определят като дедесари(нов хехе термин) Надолу няма какво повече да чета, просто.

И второ - по- маловажно за смисъла, но пък по- смешно. Как се формира печалба? Понеже аз малко се обърках от това:
Печалбата от модната къща на Живкова - „Жени стил“, за миналата година била едва 50 хил. лева, колкото били и разходите.

Третото мисля, че е най- важното - Злорадството, Глас в пустиня, е особено зло. Така става, че злорадстваш ли, все ти се връща ама на мига. На чий фалит се радваш? На български работодатели, които дават пари на български работници ли? Или на фалита на крадците? И в двата случая радостта ти е жестока грешка. Крадеца си умира да фалира. Затвора го плаши него, а фалита му е радост и щастие.
Не и за служителите му, обаче. Ако се радваш, на тяхното състояние днешно се радваш.
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Закономерност, възмездие или...?

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа:www.blitz.bg/news/article/133079
от където дошло, там и отишло... пари накуп лесно се трошат...

сещам се за едно велико книжле на Курт Вонегът "Бог да ви поживи мистър Роузуотър"... много полезно четиво...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:...

от където дошло, там и отишло...

...
Хахаха! Върха коментар, просто.

Бе аз нещо, май се отчаях.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:

...

извинявай ако нещо си се познал и ти... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Глас в пустиня написа:www.blitz.bg/news/article/133079
А тези, дето не са фалирали - те от добрите или от лошите са? Няма начин да не са умни и кадърни, следователно са от добрите?

В много интересен капан се вкарваш.
Panta rhei...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

сър Айвънхоу написа:
Green Light написа:

...

извинявай ако нещо си се познал и ти... :blum:
Айвънхоу, отчаях се от повърхностни потинги и коментари, които са меко казано безсмислени. Какво правя изобщо И в тая тема. Иска ми се да видя нещо, ама няма.

Какво означава откъдето дошло, там и отишло? От пенсионерите и от данъцие е дошло това което са откраднали тези фалиралите. Там ли си е отишло? Или ако предположим че са си ги изкарали тези пари от пазара в България, значи на пазара ли са се върнали тези милиони? Повишават нали потреблението.

Меко, ама супер меко казано безсмислица. Толкова меко, че направо въздух.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

...показа разследване на "ШОУ"
Разследване? Вестник Шоу????? :lol:

За какво приказваме изобщо? Точно ТИЯ ли вестници трябва да четем?
Стига моля ви... Нямам против докато сутрин чакаме кафявото да изкочи да си губим времето с жълти клюки, които всички много добре знаем как се скалъпват, но това да се използва като някакво "веществено доказателство" в полза на някаква неясна теза е смешно вече.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:Неграмотност, братче, неграмотност всякаква или просто тъпота. Не е ясно какво е.
Не. Нерамотност буквално е да не можеш да пишеш и да не знаеш правила, нали? Може би да съм неграмотен аз, понеже не знам къде се поставят запетайките, а също и защото не можах да дам пример наскоро с минало деепричастие, както и с минало неопределено време. Да, май това е неграмотност. Обаче тогава журналиста написал това, макар че вероятно си е грамотен човека, е глупак.
Ако, хъм, обаче приемем, че не е глупак, ами си пише глупости за да запълни страницата, тогава изведнъж става много зле за хората, които го цитират. Човека, в случая, или даже гласа :-)

Кои са бизнесмените и "олигарсите" в България, бе Глас в пустиня? (Аз мисля, че термин като олигарси е подвеждащ, но придоби вече гражднственост. Васил Божков, Краси Гергов, Гриша Ганчев нямат губернии, но пък лоби и влияние в политиката имат, така че от нас да мине - броиме ги в тая група)
Та кои са? Жени Живкова, Жоро Главата и Любо Пенев ли? Кои други са изброени. Батето? Ганди? Хаха Начи олигарх е който има бар и се снима с миски и вътрешни министри. Моллов, Хранков и Славчо Христов как да е влизат в понятието бизнесмен, макар че по- лесно е да се определят като дедесари(нов хехе термин) Надолу няма какво повече да чета, просто.

И второ - по- маловажно за смисъла, но пък по- смешно. Как се формира печалба? Понеже аз малко се обърках от това:
Печалбата от модната къща на Живкова - „Жени стил“, за миналата година била едва 50 хил. лева, колкото били и разходите.

Третото мисля, че е най- важното - Злорадството, Глас в пустиня, е особено зло. Така става, че злорадстваш ли, все ти се връща ама на мига. На чий фалит се радваш? На български работодатели, които дават пари на български работници ли? Или на фалита на крадците? И в двата случая радостта ти е жестока грешка. Крадеца си умира да фалира. Затвора го плаши него, а фалита му е радост и щастие.
Не и за служителите му, обаче. Ако се радваш, на тяхното състояние днешно се радваш.
Споко бе, пич - шъ спукаш некоя артерия!

Един линк и три думи в заглавието събрани в нещо като въпрос...и отлете в дивите дебри на омразата, завистта и так дале. Баси комплекса си образувал!
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
от където дошло, там и отишло... пари накуп лесно се трошат...

сещам се за едно велико книжле на Курт Вонегът "Бог да ви поживи мистър Роузуотър"... много полезно четиво...
Нещо такова се получава, обаче мен ме интересува имали някаква закономерност в цялата тая работа.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:...

Аз ли?
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:...

Айвънхоу, отчаях се от повърхностни потинги и коментари, които са меко казано безсмислени. Какво правя изобщо И в тая тема. Иска ми се да видя нещо, ама няма.

...
Свали си ушилата.
Сори, че не отговаряме на високите ти изисквания, но темите със СС; ЧВ; ШЛ; ЗГ и тям подобни лигавщини са на друго място - уеко си се обаркАл.
Аватар
Глас в пустиня

maggot написа:
...показа разследване на "ШОУ"
Разследване? Вестник Шоу????? :lol:
...
Нали! :lol:
Обаче при нас една от фирмите на "черепа" фалира цял завод...и си е направо "шоу". За хората дето остават на улицата, а и за града като цяло. Въпросът е, откъде "черепа" е извадил кинтите, защото, ако ти решиш да си купиш заводче никой, ама никой няма да ти отпусне кредит, камо ли да ти даде леФ на ручка. Па Скокльо нека пак да ти лафи за пазарни принципи и механизми
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Глас в пустиня написа: Нещо такова се получава, обаче мен ме интересува имали някаква закономерност в цялата тая работа.
да, има такава закономерност... историята показва, че след такива промени трябва да минат минимум три поколения, докато:
1. се "отрегулират" собствениците на капитала, т.е. докато капиталът мине в ръце, които знаят как да го управляват
2. докато се натрупа "достатъчно" капитал, за да започнат да се спазват някакви правила...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Глас в пустиня написа:

Аз ли?
Ми кой те вкарва?
Можеш ли да ми отговориш на онзи горния въпрос? Защото имам и още. Например - какво търсят Енчев и Иван и Андрей в тая компания? Те във всички случаи не са от глезените деца на соца.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:
Глас в пустиня написа: Нещо такова се получава, обаче мен ме интересува имали някаква закономерност в цялата тая работа.
да, има такава закономерност... историята показва, че след такива промени трябва да минат минимум три поколения, докато:
1. се "отрегулират" собствениците на капитала, т.е. докато капиталът мине в ръце, които знаят как да го управляват
2. докато се натрупа "достатъчно" капитал, за да започнат да се спазват някакви правила...
1 - да
2 - струва ми се, че днес процесите са доста динамични и това с "натрупването" на капитала е отживелица.
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Глас в пустиня написа:

Аз ли?
Ми кой те вкарва?
Можеш ли да ми отговориш на онзи горния въпрос? Защото имам и още. Например - какво търсят Енчев и Иван и Андрей в тая компания? Те във всички случаи не са от глезените деца на соца.
Отказвам да вляза в тоя/твоя сериял. Нямам нищо общо с асоциативното ти мислене, както и на грина - зададох прост въпрос и очаквах коментари, а не обвинения.
Ей сега ще пусна нов цитата - ще ми е интересно какъв ще е коментарът ти.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Глас в пустиня написа:
Мнемозина написа: Можеш ли да ми отговориш на онзи горния въпрос? Защото имам и още. Например - какво търсят Енчев и Иван и Андрей в тая компания? Те във всички случаи не са от глезените деца на соца.
Отказвам да вляза в тоя/твоя сериял. Нямам нищо общо с асоциативното ти мислене, както и на грина - зададох прост въпрос и очаквах коментари, а не обвинения.
Ей сега ще пусна нов цитата - ще ми е интересно какъв ще е коментарът ти.
Не отправям обвинения, а питам - какво свързва всички тези хора помежду им и за какво би трябвало да получи възмездие Енчев? Ако това, което пише, е вярно.

Впрочем не ми отговаряй.
Ти не спря и очевидно не смяташ да спреш и от прекалено много време нищо друго не правиш тук, така че от този момент ме губиш като събеседник напълно.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Впрочем не ми отговаряй.
Ти не спря и очевидно не смяташ да спреш и от прекалено много време нищо друго не правиш тук, така че от този момент ме губиш като събеседник напълно.
Моля да ме извиниш, че ще ти отговоря, но...едно че съм възпитан така и друго, че съм баят отговорен.
Какво трябваше да спра? Асоциативното ви мислене ли?! Не мога да нося отговорност за това което си мислите, че аз си мисля. Да, права си, ограничих писането си тук само до няколко теми и тематики. И не възнамерявам да го променям. Не бих направил компромис с възгледите си само за да се харесам на някого. Защото просто няма да мога да се харесам сам себе си после. :-)
Пожелавам ти само хубави неща и най-вече да намериш мир със себе си. Ще те помня с добро. Никога не можах да ти се ядосам истински. :lol:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Глас в пустиня написа: Моля да ме извиниш, че ще ти отговоря, но...едно че съм възпитан така и друго, че съм баят отговорен.
Какво трябваше да спра? Асоциативното ви мислене ли?! Не мога да нося отговорност за това което си мислите, че аз си мисля. Да, права си, ограничих писането си тук само до няколко теми и тематики. И не възнамерявам да го променям. Не бих направил компромис с възгледите си само за да се харесам на някого. Защото просто няма да мога да се харесам сам себе си после. :-)
Пожелавам ти само хубави неща и най-вече да намериш мир със себе си. Ще те помня с добро. Никога не можах да ти се ядосам истински. :lol:
Много мило, благодаря.
Но не заради тези ти теми ще бъде мълчанието ми, а заради цялостната посока на присъствието ти. Много държа да го знаеш.
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
Много мило, благодаря.
Но не заради тези ти теми ще бъде мълчанието ми, а заради цялостната посока на присъствието ти. Много държа да го знаеш.
Бе, гледай си живота бе, Мнемо и не се занимавай с глупости. Ку искаш мълчи, щом те влече, ку искаш праи моабети.
"Посоката на присъствието" ми тук си е мой проблем.

Изображение
Публикувай отговор