Другари, спешно е , помагайте

Все същите
Аватар
shshtt

Другари, спешно е , помагайте

Мнение от shshtt »

Дъщеря ми е в Милано от 20 дена, но няма интернет и съответно ми е много нанагорно общуването.
Няма, защото компютъра й не може да прихване интернет мрежа в квартирата, а съквартирантката и хваща няколко мрежи без проблем с по-кофти компютър.
Не е развален компютъра или пък тя нещо да ен прави както трябва, защото много пъти го е правила, а и от академията влиза в нета.
Е да де, ама без нет много трудно се бачка и съответно тя е в истерия че нищо от планираното не може да си свърши ( тук леко злорадствам, защото направо ми направи черен живота и никакво разбиране нямаше към моите интернет проблеми, та има видов ден).
Какво да направи за да се сдобие с интернет вкъщи?
Казали й че имало някакво устройство, което струвало около 10 евро и служело за да се прихващат по-лесно мрежи, засилва сигнала или нещо подобно.
Някой има ли представа как се казва и дали върши някаква работа?
Въобще какво да направи?
Казали са и, че интернет доставчиците искат едногодишен договор, а тя е за 4 месеца, пък и било скъпо.
Има вече италиански телефон, може би да отиде при мобилния оператор и да пита колко струва и каква е тарифата за интернет по мобилен?
Или?
Проблемът е че тя говори съвсем малко италиански, а италианците пък нямат желание да говорят на английски или пък тя нещо се мухува, не мога да разбера, но....нищо и половина.
Спасявайте ме ако можете!
Аватар
fuego

Re: Другари, спешно е , помагайте

Мнение от fuego »

shshtt написа:Дъщеря ми е в Милано от 20 дена, но няма интернет и съответно ми е много нанагорно общуването.
Няма, защото компютъра й не може да прихване интернет мрежа в квартирата, а съквартирантката и хваща няколко мрежи без проблем с по-кофти компютър.
Не е развален компютъра или пък тя нещо да ен прави както трябва, защото много пъти го е правила, а и от академията влиза в нета.
Е да де, ама без нет много трудно се бачка и съответно тя е в истерия че нищо от планираното не може да си свърши ( тук леко злорадствам, защото направо ми направи черен живота и никакво разбиране нямаше към моите интернет проблеми, та има видов ден).
Какво да направи за да се сдобие с интернет вкъщи?
Казали й че имало някакво устройство, което струвало около 10 евро и служело за да се прихващат по-лесно мрежи, засилва сигнала или нещо подобно.
Някой има ли представа как се казва и дали върши някаква работа?
Въобще какво да направи?
Казали са и, че интернет доставчиците искат едногодишен договор, а тя е за 4 месеца, пък и било скъпо.
Има вече италиански телефон, може би да отиде при мобилния оператор и да пита колко струва и каква е тарифата за интернет по мобилен?
Или?
Проблемът е че тя говори съвсем малко италиански, а италианците пък нямат желание да говорят на английски или пък тя нещо се мухува, не мога да разбера, но....нищо и половина.
Спасявайте ме ако можете!

има т.нар. интернет модеми. Може да се купи от всеки мобилен оператор, но SENZA PERMANENZA...т.е, сключва се договор, но нямаш нищо обвързващо за една или две години. Може да се прекрати по всяко време, без плашания за неустойки по договора...
ако закупи модема PERMANENZA, тогава се сключва едногодишен договор...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

фуего...жив да си!:kiss: виждам светлина в тунела, дано да е изхода
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

shshtt написа:фуего...жив да си!:kiss: виждам светлина в тунела, дано да е изхода
само да вметна, че това не е интернет на мобилния. За тази услуга, също се сключва едно- или двугодишен договор.
Модема е е най - добър вариант.
Използва се 24 часа, когато и където поиска...
Успех! :bigsmile:
Публикувай отговор