Суеверие или наука
- windcolours
Суеверие или наука
Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Re: Суеверие или наука
бе глупости са това бе...даже не са и интересни...и като са написали физик вече и...нали, експерименти правилwindcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
Блажени са бедните духом
- windcolours
аз съм галактики далече от физиката и точните науки. Но неведнъж се е случвало да се страхувам именно от неща /доста малко вероятни/, които впоследствие са се случвали.Sweety написа:бе глупости са това бе...даже не са и интересни...и като са написали физик вече и...нали, експерименти правилwindcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"![]()
Освен това немалко хора казват: от каквото се страхуваш,това те настига..
Та, нека тяхното е чисто суеверие..но ако го твърди физик, може би нещата имат научна обосновка?
Като цяло искам да разбера откъде идва тая "логика"?
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
е стига де...няма такава логика според мене...windcolours написа:аз съм галактики далече от физиката и точните науки. Но неведнъж се е случвало да се страхувам именно от неща /доста малко вероятни/, които впоследствие са се случвали.Sweety написа:бе глупости са това бе...даже не са и интересни...и като са написали физик вече и...нали, експерименти правилwindcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"![]()
Освен това немалко хора казват: от каквото се страхуваш,това те настига..
Та, нека тяхното е чисто суеверие..но ако го твърди физик, може би нещата имат научна обосновка?
Като цяло искам да разбера откъде идва тая "логика"?
сега например ако много пушиш или пиеш и те е страх от рак или цироза, ми може и да стане...ама
той живота ми има повече връзка с мозъчната физиология отколкото с квановата физика...обаче нали сега това не е доказано
а! добре че я пусна тази тема...че още не съм си правила изследвания за ЗППП...ако има нещо да знаеш, че тази теория не върви щото аз хич не ме е страх...
сигурно трябва..мам като не ме е...не ме е
Блажени са бедните духом
ти в 3очо питаш, това добре, ама защо четеш в Фейса питам аз!windcolours написа:копнах го от ФБ направо.Sweety написа:а линка към научната статия не са ли написали във връзка с този цитат
Искам да знам на какво се базира такова твърдение, ама едва ли ще седна да чета всичките му книги. Затова питам в 3о4о:lol:
пък и тук анали виждаш че няма кой да ти отговори
Блажени са бедните духом
- windcolours
- сър Айвънхоу
грузинците имат един тост: "Да не ти се случва това, което мисли майка ти, а да ти се случи това, което мисли жена ти."windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
мъдреци...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
и обратното е в сила... ако наистина желаеш нещо, то ще го получиш...windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ами ако приемем, че нашите мисли творят реалност, то като мислиш нон стоп върху някаква гадост, тя ти се стоварва на главата:bigsmile:
Не съм го чела още Зеланд, но ми е в списъка.
Това е теория от позитивните промивки - трябва да мислиш хубави неща, за да ти се случват.
Да, обаче формулировката се оказва ключа за бараката и неразбориите идват от нея.
Трудно е да си съвсем съзнателен и да се саморедактираш, особено като се намесят емоциите - като искаш нещо много обикновено си спонтанен и не ти дреме за изказа и за стоте последващи анализа ако трябва да си изряден в искането и формулировката.
С две думи, много трудно приложима на практика ми се вижда таз работа.
Не съм го чела още Зеланд, но ми е в списъка.
Това е теория от позитивните промивки - трябва да мислиш хубави неща, за да ти се случват.
Да, обаче формулировката се оказва ключа за бараката и неразбориите идват от нея.
Трудно е да си съвсем съзнателен и да се саморедактираш, особено като се намесят емоциите - като искаш нещо много обикновено си спонтанен и не ти дреме за изказа и за стоте последващи анализа ако трябва да си изряден в искането и формулировката.
С две думи, много трудно приложима на практика ми се вижда таз работа.
Хм. Първо да питам - това значи ли, че ако активно желаем нещо, то няма да се появи в живота ни?windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
Иначе моят опит не го потвърждава много, макар че има логика - ако твърде много мислиш за нещо, да го предизвикаш накрая. Между другото, неслучайно името на Сатаната не се произнася, защото назоваването е и призоваване.
И "да не чуе дяволът".
Още повече между другото - суеверията са нещо много особено.
Panta rhei...
windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
Не разбирам как може нещо да се НЕЖЕЛАЕ активно!
Обикновено активите са в Желанията.
----------------
аз ли не те разбирам правилно? Ти ли си сбъркал?
Има разбира се... не искам да ми се падне 3-ти въпросссс.... и се пада трети....Mery написа:windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"Ако активно НЕ желаете нещо ....
Не разбирам как може нещо да се НЕЖЕЛАЕ активно!
Обикновено активите са в Желанията.
----------------
аз ли не те разбирам правилно? Ти ли си сбъркал?
т.е. желаеш нещо да не стане--- колело, колело...
Кърти, чисти, извозва...
Активно, активно, ама колко да е активно?windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
Аз винаги когато съм забременявала, активно не съм искала да се случи, но ми се е случило. Даже все си мисля, че тези, които искат да забременеят, трябва да спрат да го искат и то ще стане.
Сега сериозно.
Предполагам, че е вярно. Човешкият мозък, ако е дълго време на дадена честота (независимо дали за добро или лошо), привлича съответните "вълни", обстоятелства, случки, хора и подобни.
Настойвате си черепните кутии на желаната честота , просто. И не си окачвайте предразсъдъци и страхове по антенките и воала!
vyara написа:Активно, активно, ама колко да е активно?windcolours написа:Цитат: "Според известният квантов физик Вадим Зеланд, ако активно не желаете нещо, то ще се появи в живота ви. Потвърждава ли вашият опит твърдението му?"
Аз винаги когато съм забременявала, активно не съм искала да се случи, но ми се е случило. Даже все си мисля, че тези, които искат да забременеят, трябва да спрат да го искат и то ще стане.Това по отношение на опита. Значи, потвърждава се.
Panta rhei...