Дреболии

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Да ме прости Господ, обаче тази новина много ме разсмя.

http://dnes.dir.bg/news/profesor-zastit ... 49576?nt=4

А! Каква изненада, човекът бил известен... :lol::lol::lol:
Шантав свят...
Panta rhei...
Mery

Мнение от Mery »

Тъкмо щях да кажа "Здрасти банда" и попадам на този пост
Мнемозина написа:Да ме прости Господ, обаче тази новина много ме разсмя.
Шантав свят...
Втрещих се! Какво точно те разсмя?
Че един човек е изяден от улични помияри защитени от зоозащитниците?
Че един човек на възраст, върнал се в България да изкара старините си и умре в родината си е жертва на бездомни псета?
Че ти имаш невежеството да не знаеш за този човек? => Кучета го яли?

Или малко му завиждаш за това което Е и се радваш за сполетялото го зло?
----
Отвратително!!!!!!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mery написа:Тъкмо щях да кажа "Здрасти банда" и попадам на този пост
Мнемозина написа:Да ме прости Господ, обаче тази новина много ме разсмя.
Шантав свят...
Втрещих се! Какво точно те разсмя?
Че един човек е изяден от улични помияри защитени от зоозащитниците?
Че един човек на възраст, върнал се в България да изкара старините си и умре в родината си е жертва на бездомни псета?
Че ти имаш невежеството да не знаеш за този човек? => Кучета го яли?

Или малко му завиждаш за това което Е и се радваш за сполетялото го зло?
----
Отвратително!!!!!!
Леле, в какви неща си ме заподозряла...

Не мислех, че ще ми се налага да обяснявам, но щом трябва... :lol:

Разсмя ме точно това, което е изведено като новина.
Журналисти да установяват със закъснение, че някой е известен, е смешно. И да дообясня за всеки случай - за журналистите е смешно.

Дано се е укротил справедливият ти гняв от моето обяснение. Аз теб изобщо много те възмущавам, извинявай за което. :bigsmile:
Panta rhei...
Mery

Мнение от Mery »

Мнемозина, ти лично няма как да ме възмутиш.
Възмути ме реакцията на един никнейм в един клуб по повод трагедия!

Не мога да приема, че изяждането на един човек от улични псета е СМЕШНО!
–––
Сигурно по различен начин сме възприели новината.
–––
Трябва ли да се извиня, че ти наблягаш на медиите и техните сътрудници с възможностите им, а аз на фактите?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mery написа:Мнемозина, ти лично няма как да ме възмутиш.
Възмути ме реакцията на един никнейм в един клуб по повод трагедия!

Не мога да приема, че изяждането на един човек от улични псета е СМЕШНО!
–––
Сигурно по различен начин сме възприели новината.
–––
Трябва ли да се извиня, че ти наблягаш на медиите и техните сътрудници с възможностите им, а аз на фактите?
:lol::lol::lol:

А аз трябва ли да се извиня, че наблягам на медиите и техните т.н., а ти на фактите (сякаш медиите не са факт)?
Искаш да пиша това, което ти смяташ, че трябва да се пише?
А защо не го напишеш сама? :roll:
Panta rhei...
Mery

Мнение от Mery »

Мнемозина написа: А аз трябва ли да се извиня, че наблягам на медиите и техните т.н., а ти на фактите (сякаш медиите не са факт)?
Да. Трябва! Ако така го чувстваш, че медиите са виновни да бъде изяден (буквално) един човек от бездомни кучета.

Ще напишеш това, което е според възприятията ти. Това няма нищо общо с мен, а само с теб. Всеки пише според способностите си. Ако ти се водиш от потребности ... не коментирам.

Каквото съм имала предвид съм написала. Малко ли е?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mery написа:
Мнемозина написа: А аз трябва ли да се извиня, че наблягам на медиите и техните т.н., а ти на фактите (сякаш медиите не са факт)?
Да. Трябва! Ако така го чувстваш, че медиите са виновни да бъде изяден (буквално) един човек от бездомни кучета.

Ще напишеш това, което е според възприятията ти. Това няма нищо общо с мен, а само с теб. Всеки пише според способностите си. Ако ти се водиш от потребности ... не коментирам.

Ура! Не го чувствам така, и нито съм го мислила, нито съм го писала - ерго, няма да се извинявам. :lol:
И няма да искам да ми се извиняваш за това, че така си решила, че мисля.
Panta rhei...
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

Мнемозина написа:
Mery написа:

Ура! Не го чувствам така, и нито съм го мислила, нито съм го писала - ерго, няма да се извинявам. :lol:
И няма да искам да ми се извиняваш за това, че така си решила, че мисля.
Мери, не разбрах на кой трябва да се извини Мнемо?
На медиите или на теб?
Само да подчертая, че под линка, който е публикувала, ясно е написано, кое я кара да се смее. Но когато четем в прав текст, винаги се получава изкривяване:lol:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

fuego написа:Но когато четем в прав текст, винаги се получава изкривяване:lol:
мдаааам... никой не чете... само пише.. щото чукчи тук е писател, а не читател... мдааам...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Mery

Мнение от Mery »

fuego написа: Мери, не разбрах на кой трябва да се извини Мнемо?
На медиите или на теб?
Само да подчертая, че под линка, който е публикувала, ясно е написано, кое я кара да се смее. Но когато четем в прав текст, винаги се получава изкривяване:lol:
Схващането по коментара Й ме наведе на мисълта, че трябва да се извини на жертвата, която бере душа в болницата.
Изобщо не го намирам за смешно!
Явно аз не съм я прочела/разбрала, погледнала съм от друг ъгъл.
За това аз се извинявам на Мнемозина!
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mery написа:
На медиите или на теб?
Схващането по коментара Й ме наведе на мисълта, че трябва да се извини на жертвата, която бере душа в болницата.
Благодаря!
Твърде дълго и твърде много сме си говорили тези, които сме тук отдавна - и има неща, които не е нужно да си повтаряме.
Като това, че ми е много мъчно за този човек. И за Илиана Батембергска. И за детето, блъснато на пешеходната пътека. И за много още неща.

Затова се получава така.
Panta rhei...
Mery

Мнение от Mery »

Мнемозина написа:
Mery написа:
На медиите или на теб?
Благодаря!
Твърде дълго и твърде много сме си говорили тези, които сме тук отдавна - и има неща, които не е нужно да си повтаряме.
Като това, че ми е много мъчно за този човек. И за Илиана Батембергска. И за детето, блъснато на пешеходната пътека. И за много още неща.

Затова се получава така.
Още един път, Моля за извинение :(
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Хъм от пет поста се извинявате... явно е мода...
Да съм в крак с времето... Мнемо извини ме и мен, за нешо... моля :)))
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Mery написа:

Още един път, Моля за извинение :(
Нямаше нужда.
Важното е да влизаш тук с приятност. :bigsmile:
Panta rhei...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

itcome написа:Хъм от пет поста се извинявате... явно е мода...
Да съм в крак с времето... Мнемо извини ме и мен, за нешо... моля :)))
Остават ти още четири поста. :blum:
Panta rhei...
Аватар
never mind

Мнение от never mind »

Мнемозина написа: И за детето, блъснато на пешеходната пътека. И за много още неща.
Това е една тема, която страшно ме смущава... Оказа се, случайно, чрез обаждане по телефон и видяно по телевизията, че познавам(е) родителите му, познавам ги доста по-дълго, отколкото са годините на детето, като цяло никой от хората около мен (съвсем чисто професионален кръг) няма добро отношение към тях. Това е най-мекото, което мога да напиша... :shy:

И сега, у мен тече вътрешно противоборство. На версии, на бивши циркове и драми, на неплатени борчове (разбирай го в духовен смисъл, защото материалният се прежалва..) Срещу живота и здравето на едно дете. Което от години беше заложник в "игра" на възрастни, уж, хора...

В такива мигове се питам, дали си даваме сметка изобщо какво правим?? :shy:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

never mind написа: Това е една тема, която страшно ме смущава... Оказа се, случайно, чрез обаждане по телефон и видяно по телевизията, че познавам(е) родителите му, познавам ги доста по-дълго, отколкото са годините на детето, като цяло никой от хората около мен (съвсем чисто професионален кръг) няма добро отношение към тях. Това е най-мекото, което мога да напиша... :shy:

И сега, у мен тече вътрешно противоборство. На версии, на бивши циркове и драми, на неплатени борчове (разбирай го в духовен смисъл, защото материалният се прежалва..) Срещу живота и здравето на едно дете. Което от години беше заложник в "игра" на възрастни, уж, хора...

В такива мигове се питам, дали си даваме сметка изобщо какво правим?? :shy:
Не знам. Шофьорът де юре е виновен и няма как да е иначе, а аз съм с усещането, че той е не по-малко потърпевш.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
Не знам. Шофьорът де юре е виновен и няма как да е иначе, а аз съм с усещането, че той е не по-малко потърпевш.
постът на Чавето ме учуди, но този направо ме изуми.... В какъв смисъл е не по-малко потърпевш?
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
Мнемозина написа:
постът на Чавето ме учуди, но този направо ме изуми.... В какъв смисъл е не по-малко потърпевш?
Не мога да го обясня, ще стане дълго и глупаво.
Опитай да се поставиш на негово място и си помисли дали и той не е жертва на идиотска случайност и колко лесно ще му е да преодолее чувството за вина.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа: Не мога да го обясня, ще стане дълго и глупаво.
Опитай да се поставиш на негово място и си помисли дали и той не е жертва на идиотска случайност и колко лесно ще му е да преодолее чувството за вина.
не мога да се съглася. Позоваваш се на чувството му за вина, но ако той имаше такова, щеше да се прояви далеч преди да му съставят цели 50 акта за нарушения по пътя. Инцидентът, следователно, съвсем не е случайност, а по-скоро закономерно следствие от безразсъдното му поведение като шофьор.
Вина щяхме да изпитваме аз и ти, при нас това щеше да е доволно сериозно наказание. При такива като него - едва ли.

Да не говорим, че не може да приравняваме факта, че прекара еди колко си години зад решетките, с това, което е причинил на детето и всичките му близки...с всичките последици в бъдещето.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:
не мога да се съглася. Позоваваш се на чувството му за вина, но ако той имаше такова, щеше да се прояви далеч преди да му съставят цели 50 акта за нарушения по пътя. Инцидентът, следователно, съвсем не е случайност, а по-скоро закономерно следствие от безразсъдното му поведение като шофьор.
Вина щяхме да изпитваме аз и ти, при нас това щеше да е доволно сериозно наказание. При такива като него - едва ли.

Да не говорим, че не може да приравняваме факта, че прекара еди колко си години зад решетките, с това, което е причинил на детето и всичките му близки...с всичките последици в бъдещето.
Ми да, ама го бъркаш с другия шофьор с пешеходна пътека.
За този никъде не пише такова нещо, това му е първи инцидент.
И ето, в твоите очи всеки шофьор вече има купища актове и е безотговорен.
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
windcolours написа:

Ми да, ама го бъркаш с другия шофьор с пешеходна пътека.
За този никъде не пише такова нещо, това му е първи инцидент.
И ето, в твоите очи всеки шофьор вече има купища актове и е безотговорен.
чакай, не става ли дума за бутналия момиченцето?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

windcolours написа:

Да, точно за него става дума. Къде пише за 50 акта за нарушения?
Panta rhei...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

Мнемозина написа:
windcolours написа:

Да, точно за него става дума. Къде пише за 50 акта за нарушения?
а...явно смесвам двата случая....много съм отнесена в последно време :mad:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не може да се слага знак за равенство между преднамерен убиец и такъв по случайност. Тази кампания против убийците на пътя за мен е смешна и срамна.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

и аз така чух - детето било с дядо си и се отскубнало и побягнало. шофьорът няма наранявания и физическо увреждане, но как ще се справи с другото, направо не ми се мисли. веднага си представих, че съм на негово място. нямам актове, но въобще не съм застрахована, че това може да ми се случи
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

И какво значение имат актовете? Те са доказателство, че някои хора са по- разсеяни от други. Някои са по- лоши шофьори от други. Че са по- безотговорни ако щете, от други, не знам още какво да ги нарека. Хората са различни, имат положителни, имат и отрицателни черти. Това сега от актовете ли ще го разберем.
Аз имам много актове. Непрекъснато съм без талон. Тука полицаите в София си ме обичат, като както се обичат 50 лева. Имам една точка всичко на всичко, останала от 39те. Това какъв ме прави? Преднамерен убиец ли?
Има нещастия, ужасни нещастия, които стават по случайност.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:И какво значение имат актовете? Те са доказателство, че някои хора са по- разсеяни от други. Някои са по- лоши шофьори от други. Че са по- безотговорни ако щете, от други, не знам още какво да ги нарека. Хората са различни, имат положителни, имат и отрицателни черти. Това сега от актовете ли ще го разберем.
Аз имам много актове. Непрекъснато съм без талон. Тука полицаите в София си ме обичат, като както се обичат 50 лева. Имам една точка всичко на всичко, останала от 39те. Това какъв ме прави? Преднамерен убиец ли?
Искат да направят убийството от пиян шофер преднамерено. Кое му е случайното да се качиш с 2 промила зад волана?
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа:
Green Light написа:И какво значение имат актовете? Те са доказателство, че някои хора са по- разсеяни от други. Някои са по- лоши шофьори от други. Че са по- безотговорни ако щете, от други, не знам още какво да ги нарека. Хората са различни, имат положителни, имат и отрицателни черти. Това сега от актовете ли ще го разберем.
Искат да направят убийството от пиян шофер преднамерено. Кое му е случайното да се качиш с 2 промила зад волана?
Убийството. Убийството е случайно. Не е нарочно, без да иска е. По един начин трябва да се наказва глупостта, а по друг - желанието да отнемеш човешки живот.
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

да знаеш,че извършвайки нещо, може да отнемеш човешки живот и въпреки това да го сториш
и
да желаеш да отнемеш човешки живот

тънка е границата между тези двете, Грийн. Може да изглежда,че няма нищо общо. Но замисли се: ако в крайна сметка НЕ желаеш да отнемеш живот, ти няма да шофираш пиян, нали?
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:Не може да се слага знак за равенство между преднамерен убиец и такъв по случайност. Тази кампания против убийците на пътя за мен е смешна и срамна.
Не може да се отрече, че убийци на пътя си има. Не ми казвай, че не си срещал такива, защото аз честичко свивам уши, когато профучават покрай мен. Има си лоши случайности, но си има и рисково поведение.
Факт е и че в тия масови кампании покрай сухото гори и суровото, като този шофьор. Затова не обичам масовите кампании.
Panta rhei...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:. По един начин трябва да се наказва глупостта, а по друг - желанието да отнемеш човешки живот.
абсолютно съм съгласен с теб... глупостта е много по-голямо престъпление...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Мнемозина написа:Затова не обичам масовите кампании.
масовите кампании никога не са решавали проблемите... всеки, който е запознат с принципите на контрола, ще каже, че ПОСТОЯННИЯ превантивен контрол е най-доброто нещо...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

..........
Последно промяна от shshtt на 10.04.12, 05:22, променено общо 1 път.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

shshtt написа:Днес беше много хубаво. После една реплика прати всичко по дяволите.
а сигурна ли си, че си разбрала репликата правилно?
щото обикновено думите се изопачават от ушите на слушащия... и губят истинският си смисъл
а жените сте уникални в това направление и ни биете по всички показатели :cool:
влагате минимум 40 вида сценарии за смисъла, от които поне 38 от тях не биха и ни хрумнали на нас мъжете..
:-)
:lol: ко ме имате за мъж де
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

WALL-E написа:
shshtt написа:Днес беше много хубаво. После една реплика прати всичко по дяволите.
а сигурна ли си, че си разбрала репликата правилно?
щото обикновено думите се изопачават от ушите на слушащия... и губят истинският си смисъл
а жените сте уникални в това направление и ни биете по всички показатели :cool:
влагате минимум 40 вида сценарии за смисъла, от които поне 38 от тях не биха и ни хрумнали на нас мъжете..
:-)
:lol: ко ме имате за мъж де
имаме те за добро другарче и ти се доверяваме по мъжките въпрси
наистина има верно в думите ти и като нищо сценаристите в главата ми са прекалили
но дори и да не е така кво? ми нищо :bigsmile:

малко се трийнах
ама как да не те разцелувам кажи!
сетил си се сигурно че по ранина ще дойда да се трия и си цитирал както си требе
ами обичам те пък
ако случайно е станало и не си имал това предвид, не ми казвай:cool::cool::cool:
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

и мен ме нацелувай! и аз не те цитирах :lol:
И не се поддавай на съмнение. Щото от поста на Уоли лъха поредното обвинение за това кви сме жените, пък аз се събудих в някакво безкомпромисно настроение и без желание да подминавам квото и да било:lol: Шът, вероятно за толкова години си познаваш човека с репликата и знаеш точно какво е имал предвид. Не вярвам да е сменила значението си за една нощ, но вероятно ти си сменила отношението си към нея.
Жените, вярно,че имаме въображение, но освен това на тия години имаме опит и интуиция, и сме галактики пред мъжете в тая област. Неведнъж ми се е случвало да реагирам по неочакван за мъжа начин на негова реплика и да чуя "ама в какъв филм ме вкарваш, изобщо не съм имал това предвид". Скоро след това обаче той постъпва именно по начина, който съм доловила в думите му. И в крайна сметка се оказва, че съм успяла да усетя някакъв намек, полъх на настроение в словата му, нещо за което той все още не си е дал сметка. Не знам дали при вас е така, но моята интуиция става все по-силна с времето и все повече й вярвам.
Пък и ако един човек е достатъчно ясен и категоричен в изказа си- каква интерпретация можеш да намесиш?
Не че няма място за въображение, когато не познаваш човека, когато се чувстваш несигурна и т.н.
Или да реагираш твърде бурно в ситуация, на която само след часове се смееш. Това обаче е съвсем друго.

все пак се надявам утрото ти да е толкова усмихнато колкото деня ти вчера :bigsmile:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

windcolours написа:и мен ме нацелувай! :bigsmile:
ама разбира се! ето сто целувки и един гуш!:kiss:

да, съвсем права си за интуицията и аз и вярвам
сигурна съм че това беше манипулация в чист вид:grin:
в случая се съгласих с чуждото мнение, защото е истина и е важно да си полезен на близките си
но да се глезя с малко лукс:winkw: в свободното време няма да се откажа, под една или друга форма
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

попаднах на един интересен сайт, та бързам да го споделя с тези, които не го знаят. http://bgchaos.com/%D0%B1%D1%80%D1%8A%D ... %B0%D0%BC/
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

windcolours написа:попаднах на един интересен сайт, та бързам да го споделя с тези, които не го знаят. http://bgchaos.com/%D0%B1%D1%80%D1%8A%D ... %B0%D0%BC/
lele, това изглежда много интересно, ама ще ми трябва много време
мерси, уинди!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Публикувай отговор