Двата скока на морската пехота.

Все същите
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Двата скока на морската пехота.

Мнение от Kent »

Отпуската си тече и всяка секунда е ценна. Оня ден вечерта решаваме на бърз семеен съвет да посетим екопътеката край село Веселиново /на около 110 км. от Варна/ и вчера в девет сутринта вече купувам две бирички и няколко вафли от бакалницата в Янково. Ние това сме - аз, Ирена, Радко и чичо Владко. Морската пехота хахахаха...

До началото на екопътеката води неасфалтиран, но читав черен път. Отбивката е на стотина метра наляво от края на Веселиново. Лангър-лангър и стигаме до удобно за спиране уширение. Има пътечка с парапет към водопада Големия скок. Покрай първите снимки там някъде остава калъфа на статива. Статива е на зетя, калъфа също, тъй че после на връщане съм леко вкиснат. Обаче сега, щом пред нас се открива първия по -голям водопад, настроението е съвсем друго, само гледаме зяпнали и цъкаме с език...

Изображение

Изображение

Голяма искрена радост обладава част от пехотата... Мястото си е култово и на мене също ми иде да крещя и да скачам.

Изображение

След кратък пазарлък Радко получава разрешение да нагази във водата бос. Луд умора няма ... нито страх от простуда.

Изображение

След като се нагледваме, решаваме да цепим направо през гората отсреща за наобратно. И на четиримата не ни е интересно да се връщаме по същата удобна пътечка с парапетчетата нагоре. Зад нас остава дупка с дървена стълба под нея, която така и не посмявам да яхна /след като изчовърквам няколко тресчици/ и анализа показва че помощното съоръжение е акран на Ноевия ковчег.

Изображение

В гората. Няма чак толкова драки и е харно, дори приятно.

Изображение

Горе при излизането от дерето малко изплезваме езиците...

Изображение

На Владко не му пречи умората да грабне един чепат чвор за "украса, съзерцание и благовидие в личното дворно място".

Изображение

Чвора си почива, а ние изясняваме по-сетнешната посока.

Изображение

Там някъде са къщите на Веселиново.

Изображение

Следва излизане пак на черния път над Големия скок. След кратък размисъл се насочваме към Пещерата.

От нея очаквам да е плитка ниша пълна с бълхи и оставам много приятно изненадан, че си е дупчица харна дори накрая с образуванийца.

Тримата ми спътници играят в театъра на сенките пред входа...

Изображение

...докато аз гледам навътре.

Изображение

Има какво да се види.

Изображение

Радко се е насладил и пълзи наобратно.

Изображение

Още.

Изображение

Изображение

До тук бях...

Изображение

Реката над Пещерата.

Изображение

Следва началото на водопада /съвсем близо до пътя е/. Точно от зад Радко водата полетява надолу.

Изображение

Гледката надолу е впечатляваща.

Изображение

Изображение

Поседяваме тук за някой снимка, после се връщаме при колата да турим мужду зъбите някой залък. Аз загарям една супа /на Владко горелката е много турбо/, която ще изям чак утре докрая:lol:

Следва.
Последно промяна от Kent на 17.04.12, 15:44, променено общо 1 път.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Следва "Софрата". Това е една плоска скала в гората с видимо технически издълбачини по нея. Цялото място е с неясно предназначение. За всеки случай е определено като древно светилище в достъпната ми литература. Светилищата са всеупотребяем термин тук както е известно.:grin: а наблизо под него точно до пътя има светилище от съвременноста - с маси, пейки, граждани насядали на тях и под тях, барбекю, чалга и няколко автомобила с шуменска регистрация.

Древното светилище...

Изображение

Изображение

Изображение

Докато с Ирена и Владо правим различни домисли, малкия се бори с гравитацията.

Изображение

Изображение

Изображение

Гъбки по пътеката.

Изображение

След това мистично място се връщаме назад към Малкия скок. Той е горе-долу голям колкото Големия, но водата верно е е по-малко.

Изображение

Изображение

Изображение

Зад водната завеса. Не знам дали личи, че съм в къщичка, а фронталната стена е от н2о:blink:

Изображение

Изображение

И така. Следващата цел са Орлиците. Това е след Риш, а ние малко изнагляваме, понеже времето е напреднало па сме и поизморени... Ама за проба пари не вземат. До черния път за един от подстъпите смущаваме къпещ се дъждовник.

Изображение

Толкоз ли сме страшне вееее:shocked:

Изображение

Сетне следва як бурелом с поляни с гигантска по размери и количество левурда.

Изображение

Листата са големи дори по сравенине с прословутите ми ... обущета.:grin:

Изображение

Когато издухани пристигаме под една от Орлиците се оказва, че трябва да се връщаме ако искаме да пристигнем във Варна по светло.

Изображение

Радко стиска бъдещата салата.

Изображение

...а Владко - неизвестно и прекрасно разтварящо се цвете.

Изображение

Толкоз.:-)
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

ръкопляс, ръкопляс!:bigsmile:
и за леврудата завиждам, и за големия скок и за светилището....
Знаех си аз, че вече има гъби някъде!
И какво харно време! Нас в Родопите ни би градушка, ама пък си спретнахме конска разходка из планината - аз се изживявах като хайдутин, Итком се чувстваше като заптие.:lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

кротко допълнение.

Изображение

морааааааааааааааааа

Изображение

дали ще литна от светилището.:lol:

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Радко още ти се връзва, обаче щерката ти би шута, а?
:-)

(Аз тука ти завиждам постоянно, тихичко, напоително и без пикове, и спадове)
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Green Light написа:...
Да знаеш пък аз как завиждам... щерката от около година хич я няма по ходенето, освен ако не отива към детска площадка. А иначе няма умора: постоянно в движение, постоянно подскача, но тръгнем ли да ходим - край. До сега я носих на столче, но сега там е брат и.
Наздраве :cool:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Piqndurnik написа:
Green Light написа:...
Да знаеш пък аз как завиждам... щерката от около година хич я няма по ходенето, освен ако не отива към детска площадка. А иначе няма умора: постоянно в движение, постоянно подскача, но тръгнем ли да ходим - край. До сега я носих на столче, но сега там е брат и.
хахах:rotfl24: представям си

аз пък как завиждах на тия дето не бяха женени и с деца когато аз бях нямате идея
и сега злорадствам......хихихи...мъничко де:grin:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Радко още ти се връзва, обаче щерката ти би шута, а?
щерката учи за изпити и умира от яд:lol:
Публикувай отговор