п.п. между другото... стилът на писане на Грийни много наподобява този на Дмитрий...
Цивилизация и разцивилизоване...
- сър Айвънхоу
Цивилизация и разцивилизоване...
Човекът, чиито статии чета винаги с интерес!
п.п. между другото... стилът на писане на Грийни много наподобява този на Дмитрий...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Цивилизация и разцивилизоване...
да, много хубава статия...сър Айвънхоу написа:Човекът, чиито статии чета винаги с интерес!
мнението му за читалищата-и аз така
за републиката-и аз така
за протестите на орлов мост-и аз като Грийн-не (а дори не съм от софия!)
...
четох малко от темата тук за протестите и направо ахнах от един пост на Мнемо дето се радваше, че най-хубавото от протестите било, че дори нямали разрешение за това...ама сигурно пак нещо не съм и рабрала и тя нещо друго е имало впредвид
...
и какъв е Дмитрий -майстор на перото или журналист без наколенки?
и не трябва ли преди да искаме журналисти и медии, политици без наколенки да поискаме ние самите или поне някой до нас, да е без наколенки също...
Блажени са бедните духом
Ами аз също с всичките му пътечки съм съгласна, освен с основната - тази за разцивилизоването. Защото то предполага, че сме били цивилизовани, а аз имам известни съмнения в това. Били сме тръгнали, но май не сме стигнали съвсем, иначе пътят в обратната посока нямаше да е толкова лесен.
Много е интересно, като се замисли човек - как би трябвало да бъде осъвременено едно читалище. Видях някои отговори, които ме позачудиха доста. Един от тях беше - в съответствие с Европейските програми, каквото и да значи това.
А за протестите - да, съвсем сериозно го казах, едно от най-хубавите неща беше, че не бяха разрешени (абе дреме си една анархистка в мен и току се събуди, това е положението). Защото иначе нямаше да са изненадващи и притеснителни.
Много е интересно, като се замисли човек - как би трябвало да бъде осъвременено едно читалище. Видях някои отговори, които ме позачудиха доста. Един от тях беше - в съответствие с Европейските програми, каквото и да значи това.
А за протестите - да, съвсем сериозно го казах, едно от най-хубавите неща беше, че не бяха разрешени (абе дреме си една анархистка в мен и току се събуди, това е положението). Защото иначе нямаше да са изненадващи и притеснителни.
Panta rhei...
с една дума не си се цивилизовала ощеМнемозина написа:...
анархистка била! една от дефинициите на анархията не е ли общество без правителство и закони? и какво правят анархистите тогава?
...значи това е една съсвсем различна цивилизованост и цивилизация
ти си и утопистка даже май
как да се осъвремени едно читалище ли?
ами като се ремонтира, сменят седалките, сложат компютри в библиотеките, и ремонтират и гримюрните (щото на село парите от програмите на стигнали за гримюрните и много пътуващи артистични формирования и други такива, отказват да идват зарди това...ама пак идват де! ей оня ден майка завела и племенницата ми на едно представление на някаква пиеса ли мюзикаъл ли, на лудите от Раднево, оня твоя любим доктор-самодеец
Блажени са бедните духом
Дай да не задълбаваме, че като ми се свържат на едно място в последователност цивилизация и утопия, става интересно.Sweety написа: с една дума не си се цивилизовала още![]()
анархистка била! една от дефинициите на анархията не е ли общество без правителство и закони? и какво правят анархистите тогава?
...значи това е една съсвсем различна цивилизованост и цивилизация
ти си и утопистка даже май
как да се осъвремени едно читалище ли?
ами като се ремонтира, сменят седалките, сложат компютри в библиотеките, и ремонтират и гримюрните (щото на село парите от програмите на стигнали за гримюрните и много пътуващи артистични формирования и други такива, отказват да идват зарди това...ама пак идват де! ей оня ден майка завела и племенницата ми на едно представление на някаква пиеса ли мюзикаъл ли, на лудите от Раднево, оня твоя любим доктор-самодеец...доктор ли беше?)
Не, не да се ремонтира с парите от европейските програми, а да се реформират изобщо читалищата в съответствие с тях. Един вид - моралната им остарялост да се подмлади.
Panta rhei...