КАТ

Все същите

Давали ли сте пари на катаджия?

Да
5
38%
Не, защото не зная как
0
Няма гласували
Не, защото не искам
8
62%

Общо гласове: 13

Аватар
Green Light

КАТ

Мнение от Green Light »

Пенчо е шофьор от двайсет години и всякакви ситуации е виждал. Да го засекат, да минат на червено точно пред бронята и да спира в тротоара. Пешеходци се хвърлят сякаш искат да се самоубият, велосипедистите както си карат по платното до него изведнъж завиват рязко по пешеходната пътека... бе имам предвид, че човека е врял и кипял. Той, обаче е супер спокоен характер, измърмори нещо, направи забежка на майка едва едва и отмине. Може да го ядосате, предполагам, ако продължително време го удряте с нещо. Ако се постараете ще успеете накрая, но не ви съветвам, защото човека е два метра. Два метра спокойствие и флегматичност.
Шофьор е Пенчо от двадесет години, но когато Вики е в колата той си знае, че е в ситуация. Вики не шофира. Не е карала и два метра. Но за да даваш акъл няма нужда да имаш книжка. Вики възкликва неочаквано, така че той подскача по средата на спокоен разговор. Или поглежда разсеяно навън и без да може да се ориентира, крещи ЗАВИЙ, ЗАВИЙ, ИЗПУСНА ЗАВОЯ, ТУКА БЯХМЕ, КЪДЕ КАРАШ. Или със спокоен тон докато се лакира: Пенчо, това не е трактор, човек. Имаш кормило, айде, заобикаляй ги тия дупки. А също(и много често) се налага да се връщат до в къщи защото е забравила нещо, от което просто живота и зависи. Той си мълчи. То и какво да каже, де.
Женени са петнайсе години, той я е возил стотици пъти, но всяко ново пътуване е приключение.
За отбелязване е, че дискриминация в отношението на Вики липсва. Тя съветва другите шофьори по същия начин и точно толкова често, колкото Пенчо. Те също си мълчат. Той е два метра, какво да кажат.
Тая сутрин закъсняваха и Пенчо излезе от пресечката малко по- рисковано отколкото трябваше. Тая пресечка е на завой и видимоста е ужасна. Той излезе малко по- рязко, другата кола караше малко по- бързо и стана аварията. Не е нещо кой знае какво – едно счупено огледало, драскотина на вратата, лекичкки ожулвания на двата калника, дреболии. Вики обаче, не е е дреболия. Елате, о, артисти от театъра, елате и се учете, какво значи сцена и какво значи представление. Колите още не са спрели, но тя вече сваля стъклото. КВО ПРАВИШ, БЕ ИДИОТ С ИДИОТИТЕ! КВО ПРАВИШ, КА-КВО ПРАВИИШ БЕ?! Какво държа с тип ръце, бе сине майчин, бе, хуя ли си държа, с тия ръце?! Не можеш да го намериш, ли или не знаеш къде да търсиш? На тебе ти говоря, е тука гледай, в мене гледай! Кривоглед ли си, бе, или си дебил?
Вики даже тръгва да слиза заедно с мъжете, обаче това е само поза, може би да покаже дълъг бедър, накрая остава в колата. Що мълчиш, бе вика през отвореното стъкло, а кажи нещо или си и малоумен освен вързан!
Шофьора мълчи, но мълчи и Пенчо. Пенчо знае, че ще трябва да минат едни пет минути преди да има шанс да се разберат с човека и просто седи спокойно и чака да минат. Двамата мъже се срещат където са щетите но не гледат колите. Гледат Вики. След малко разговарят но не може да се чуе какво. Пенчо вади документите и ги подава на непознатия. Оня си записва нещо, подава обратно визитна картичка, разделят се, човека пали колата и тръгва. Вики не е свършила и го изпраща с още едно две електрически изпразвания с все по висок тон за дебилство, некадърие и как зъбите му сигурно са по- големи от оная му работа. Пенчо влиза в колата, сяда, но не тръгва и известно време гледа само напред.
Вики го поглежда учудено. Айде, освести се, де!- вика- Тръгвай да ходим на работа! Какъв беше тоя кретен?
Пенчо мълчаливо и подава визитна картичка: „Столична дирекция на вътрешните работи.” Главен комисар. Началник КАТ
Първата сутрин от 15 години, когато Вики мълчи по целия път до офиса.

Историята е истинска.
Аватар
snowprincess

Re: КАТ

Мнение от snowprincess »

Green Light написа:Пенчо е шофьор от двайсет години и всякакви ситуации е виждал. Да го засекат, да минат на червено точно пред бронята и да спира в тротоара. Пешеходци се хвърлят сякаш искат да се самоубият, велосипедистите както си карат по платното до него изведнъж завиват рязко по пешеходната пътека... бе имам предвид, че човека е врял и кипял. Той, обаче е супер спокоен характер, измърмори нещо, направи забежка на майка едва едва и отмине. Може да го ядосате, предполагам, ако продължително време го удряте с нещо. Ако се постараете ще успеете накрая, но не ви съветвам, защото човека е два метра. Два метра спокойствие и флегматичност.
Шофьор е Пенчо от двадесет години, но когато Вики е в колата той си знае, че е в ситуация. Вики не шофира. Не е карала и два метра. Но за да даваш акъл няма нужда да имаш книжка. Вики възкликва неочаквано, така че той подскача по средата на спокоен разговор. Или поглежда разсеяно навън и без да може да се ориентира, крещи ЗАВИЙ, ЗАВИЙ, ИЗПУСНА ЗАВОЯ, ТУКА БЯХМЕ, КЪДЕ КАРАШ. Или със спокоен тон докато се лакира: Пенчо, това не е трактор, човек. Имаш кормило, айде, заобикаляй ги тия дупки. А също(и много често) се налага да се връщат до в къщи защото е забравила нещо, от което просто живота и зависи. Той си мълчи. То и какво да каже, де.
Женени са петнайсе години, той я е возил стотици пъти, но всяко ново пътуване е приключение.
За отбелязване е, че дискриминация в отношението на Вики липсва. Тя съветва другите шофьори по същия начин и точно толкова често, колкото Пенчо. Те също си мълчат. Той е два метра, какво да кажат.
Тая сутрин закъсняваха и Пенчо излезе от пресечката малко по- рисковано отколкото трябваше. Тая пресечка е на завой и видимоста е ужасна. Той излезе малко по- рязко, другата кола караше малко по- бързо и стана аварията. Не е нещо кой знае какво – едно счупено огледало, драскотина на вратата, лекичкки ожулвания на двата калника, дреболии. Вики обаче, не е е дреболия. Елате, о, артисти от театъра, елате и се учете, какво значи сцена и какво значи представление. Колите още не са спрели, но тя вече сваля стъклото. КВО ПРАВИШ, БЕ ИДИОТ С ИДИОТИТЕ! КВО ПРАВИШ, КА-КВО ПРАВИИШ БЕ?! Какво държа с тип ръце, бе сине майчин, бе, хуя ли си държа, с тия ръце?! Не можеш да го намериш, ли или не знаеш къде да търсиш? На тебе ти говоря, е тука гледай, в мене гледай! Кривоглед ли си, бе, или си дебил?
Вики даже тръгва да слиза заедно с мъжете, обаче това е само поза, може би да покаже дълъг бедър, накрая остава в колата. Що мълчиш, бе вика през отвореното стъкло, а кажи нещо или си и малоумен освен вързан!
Шофьора мълчи, но мълчи и Пенчо. Пенчо знае, че ще трябва да минат едни пет минути преди да има шанс да се разберат с човека и просто седи спокойно и чака да минат. Двамата мъже се срещат където са щетите но не гледат колите. Гледат Вики. След малко разговарят но не може да се чуе какво. Пенчо вади документите и ги подава на непознатия. Оня си записва нещо, подава обратно визитна картичка, разделят се, човека пали колата и тръгва. Вики не е свършила и го изпраща с още едно две електрически изпразвания с все по висок тон за дебилство, некадърие и как зъбите му сигурно са по- големи от оная му работа. Пенчо влиза в колата, сяда, но не тръгва и известно време гледа само напред.
Вики го поглежда учудено. Айде, освести се, де!- вика- Тръгвай да ходим на работа! Какъв беше тоя кретен?
Пенчо мълчаливо и подава визитна картичка: „Столична дирекция на вътрешните работи.” Главен комисар. Началник КАТ
Първата сутрин от 15 години, когато Вики мълчи по целия път до офиса.

Историята е истинска.
:lol:
аз съм давала, но и често ми се е разминавало без нищо, въпреки нарушението
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

:grin:
Яко приключение е било.
Лошото е, че част от проблема по пътищата са точно КАТаджиите и полицаите, които смятат, че правилата не важат за тях, те са над писаните и физическите закони.
Но инак, пари на катаджия на ръка - НЕ!
По този начин сами се навираме в оня затворен кръг на подкупността и я поддържаме. А после точно ние мрънкаме, че били такива и онакива. И продължаваме да даваме.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

не са искали. аз и не нарушавам де, дебна и имам всичко, дори по кило тнт в праговете. детонатора е свързан с пейсмейкъра ми. /затова след триста км съм като изповръщан кроасан/. иначе много са ме спирали.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Аз на бакшиша не оставям бакшиш, ти на катаджия - рушвет питаш дали давам. Ц.

Относно случката:

Жена пържи яйца... :)
Изведнъж в кухнята се втурва мъжа:
- Внимателно!!! Внимателно!!! Сложи повече олио!!!
Боже мой! Пържиш прекалено много яйца наведнъж! ПРЕКАЛЕНО МНОГО!!!
Обърни ги! ОБЪРНИ ГИ ВЕДНАГА!!! Трябва им повече олио! Божичко!
ОТКЪДЕ да вземем ОЩЕ ОЛИО? Сега ще залепнат!!!Внимателно! ВНИМА

ВНИМАТЕЛНО! Казах ВНИМАТЕЛНО!!!
НИКОГА не ме слушаш когато пържиш яйца!!! НИКОГА!!!
Обърни ги! БЪРЗО!!! Ти да не си малоумна?!!
Съвсем ги развали?!! Не забравяй да посолиш!
Винаги забравяш да посолиш! Използвай СОЛ!
С-О-О-О-О-Л!!!
Жената учудено гледа мъжа си:
- Какво ти става днес?! Смяташ, че не мога да сготвя едни яйца ли?
Мъжът спокойно обяснява:
- Исках да ти покажа какво ми е когато карам колата.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Не. Защото не искам. И поради тая причина имам два акта за простотии, които съм си платила.
Аз спазвам реда и законите и искам и другите да ги спазват.
Изображение
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Не давам. Ама и акт имам само един, който така и не пристигна. Не че не са ме спирали, ама явно пращането в чужбина не е съвсем просто и за дреболии не им се занимава.
Наздраве :cool:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Piqndurnik написа: явно пращането в чужбина не е съвсем просто и за дреболии не им се занимава.
не, бе... не искат да се излагат пред "чужденците" :grin:

:beer:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Дон Румата Есторски

Мнение от Дон Румата Есторски »

Грийни,
според мен първият отговор трябва да е: Да, защото вземат.
Грешно схващане според мен е, че "ние им даваме и с това насърчаваме корупцията" .
Ако има воля да не се "взема", това е, което би спряло корупцията...
Ако аз не дам, друг ще даде. Ако има нагласа за "вземане".
А аз може да бързам...
А може и друго.
Някой път ще ви разправя история от която ще ви настръхнат косите - (-!)20гр С. Детето ми с температура. Чакат ме още 1200км. И ми казват, че ще ми арестуват колата. И вече свидетелите (двама) са тук... И ми казват - освободете автомобила, ще го арестуваме. На -20... Парите ги дадох, и им пожелах да ги похарчат за лекарства на децата си... Сигурно съм лош човек...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Дон Румата Есторски написа:Грийни,
според мен първият отговор трябва да е: Да, защото вземат.
Грешно схващане според мен е, че "ние им даваме и с това насърчаваме корупцията" .
Ако има воля да не се "взема", това е, което би спряло корупцията...
Ако аз не дам, друг ще даде. Ако има нагласа за "вземане".
А аз може да бързам...
А може и друго.
Някой път ще ви разправя история от която ще ви настръхнат косите - (-!)20гр С. Детето ми с температура. Чакат ме още 1200км. И ми казват, че ще ми арестуват колата. И вече свидетелите (двама) са тук... И ми казват - освободете автомобила, ще го арестуваме. На -20... Парите ги дадох, и им пожелах да ги похарчат за лекарства на децата си... Сигурно съм лош човек...
Глупости! Ако никой не дава, няма да има "нагласа".
Моя единия акт беше защото нямах колан. Нямах, защото от бързах за болницата, дъщеря ми повръщаше. Това не ги спря да ми напишат акта.
Мразя да се оправдавам, да се моля и да се обяснявам. И то на хора, които не уважавам. На държавата ще ги дам, на тях не. И обица на ухото.
Изображение
Аватар
Дон Румата Есторски

vyara написа:Глупости! Ако никой не дава, няма да има "нагласа".
Моя единия акт беше защото нямах колан. Нямах, защото от бързах за болницата, дъщеря ми повръщаше. Това не ги спря да ми напишат акта...
Права си, Вяра. Аз приказвам глупости. Винаги. И си го знам. И когато глупостите, които приказвам се окажат правилни, обикновено е твърде късно. И съм намразил думичката "извинявай". Мразя я! Счупвам се да правя така, че да не се налага да я чувам. Всуе.
Това беше лирическото отклонение.
По същество: като един глупав човек, който приказва глупости, ще ти го обясня математически. Може ли (риторично питам)?
Количеството на хората занимаващи се с опазването на реда в една нормална обстановка, да отбележим с В. (Отбележи - това е основното им задължение, плаща им се за това)
Количеството на хората, опазвани от хората В, да обозначим с Х. (отбележи - това е тяхно право, ПЛАЩАТ си за това/данъци/)Мисля, сама ще се съгласиш, че математическото съотношение между двете (пак в нормална обстановка!) количества е Х >> В. Хайде сега да помислим, чисто статистически, в коя от двете групи е по-вероятно да се намери поне един, който е готов да наруши правилата! И също - да помислим, коя от двете групи, чисто математически, е по-лесно да заставиш да НЕ!
Примери всеки има в живота си.
В зависмост от житейския си опит...
Чисто законово погледнато, няма защо "това" да ги спира да ти напишат акта...
Спешните случаи са работа на "Бърза помощ", нали така?
Но ти се замисли ... ами ако бяха започнали да се бавят ... например да проверят имаш ли аптечка... гражданска отговорност (виждайки, че си изплашена за здравето на детето си майка), резервна гума, напомпена и с нужния грайфер, аптечка, като надлежно проверят срока на действие на всяко едно от лекарствата в нея ... (още да изброявам ли?) а през това време (не дай Боже!) на детето ти му става все по-зле ... Та ти как би постъпила, Вяра?
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Дон Румата Есторски написа:
Моя единия акт беше защото нямах колан. Нямах, защото от бързах за болницата, дъщеря ми повръщаше. Това не ги спря да ми напишат акта...
Права си, Вяра. Аз приказвам глупости. Винаги. И си го знам. И когато глупостите, които приказвам се окажат правилни, обикновено е твърде късно. И съм намразил думичката "извинявай". Мразя я! Счупвам се да правя така, че да не се налага да я чувам. Всуе.
По същество: като един глупав човек, който приказва глупости, ще ти го обясня математически. Може ли (риторично питам)?
Количеството на хората занимаващи се с опазването на реда в една нормална обстановка, да отбележим с В. (Отбележи - това е основното им задължение, плаща им се за това)
Количеството на хората, опазвани от хората В, да обозначим с Х. (отбележи - това е тяхно право, ПЛАЩАТ си за това/данъци/)Мисля, сама ще се съгласиш, че математическото съотношение между двете (пак в нормална обстановка!) количества е Х >> В. Хайде сега да помислим, чисто статистически, в коя от двете групи е по-вероятно да се намери поне един, който е готов да наруши правилата! И също - да помислим, коя от двете групи, чисто математически, е по-лесно да заставиш да НЕ!
Но ти се замисли ... ами ако бяха започнали да се бавят ... например да проверят имаш ли аптечка... гражданска отговорност (виждайки, че си изплашена за здравето на детето си майка), резервна гума, напомпена и с нужния грайфер, аптечка, като надлежно проверят срока на действие на всяко едно от лекарствата в нея ... (още да изброявам ли?) а през това време (не дай Боже!) на детето ти му става все по-зле ... Та ти как би постъпила, Вяра?
Ако означим хората, които изнасилват с Б а хората които получават, плащат (по някакъв начин) или просят секс с Х то хората Б са по-малко от тези с Х. Кое е по- лесно - да изтребим Б или да убеждаваме на Б и Х че да правиш секс против волята на другия не е гот.

...и Ако бъразаш, когато те изнасилват (оня си го вади бавно.. тутка се нещо... озърта се... но! не ти го вкарва...) дали не е по лесно да вдигнеш краката и да се приключи...
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Дон Румата Есторски

itcome написа:...Кое е по- лесно - да изтребим Б или да убеждаваме на Б и Х че да правиш секс против волята на другия не е гот.
"Изтребването" не е хубаво нещо, макар че именно ако става въпрос за изнасилване, си е точно на място. (Да ми прости Господ!)
itcome написа:...и Ако бъразаш, когато те изнасилват (оня си го вади бавно.. тутка се нещо... озърта се... но! не ти го вкарва...) дали не е по лесно да вдигнеш краката и да се приключи...
Краен си. Не казвам, че съм ЗА "даването". Казвам, че проблема не се решава от правилната посока. Винаги ще има някой, който е накрал достатъчно пари от такива като мен и теб, за да не му пука да "бутне" на полицая. Но ако знае, че полицаят ще "вземе". А ако знае, че още докато се бръкне за банкнотата ще е с белезници, с оформен протокол по подходящата алинея?
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Няма нужда да ми обясняваш, дори няма да ти чета обясненията.
За мен мисленето ти - ако аз не дам, друг ще даде, тъй че по-добре да дам е вредно мислене. Затова няма да се оправим.
Изображение
Аватар
Дон Румата Есторски

vyara написа:Няма нужда да ми обясняваш, дори няма да ти чета обясненията...
Колко мило!
Постът, който ти оквалифицира като "Глупости!" има обращение в началото си... Сигурно и него не си прочела.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Аз съм на мнението на Румата.
Управляващите чрез органите си управляват. Пък ние биваме управлявани. Какво да направиш, когато самият орган ти иска подкуп? Така те управляват, така реагираш.
Впрочем не забравяйте, че те всичките органи на управление ти искат подкуп. Не е да има някакво изключение, та да усетиш колебание или вътрешна съпротива. Искат ти в община, в данъчно, на митницата, адвокатите с това се занимават - да договарят кой какъв подкуп да ти вземе. И като видя палка само смятам: Това двайсе лева ли са или петдесет. Това ми е колебанието.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа: Ако означим хората, които изнасилват с Б а хората които получават, плащат (по някакъв начин) или просят секс с Х то хората Б са по-малко от тези с Х. Кое е по- лесно - да изтребим Б или да убеждаваме на Б и Х че да правиш секс против волята на другия не е гот.

...и Ако бъразаш, когато те изнасилват (оня си го вади бавно.. тутка се нещо... озърта се... но! не ти го вкарва...) дали не е по лесно да вдигнеш краката и да се приключи...
Еми ако бързаш, са, какво да правиш.

П.П. Ти след това изобщо не пропускаш да го изнасилиш властимащия. Ако има контрабанда, взимаш наволя, ако има начин нещо да не платиш данък или осигуровка или вноска някаква изобщо не си мислиш че крадеш или там някакви такива неща. Викаш си ох падна ли ми, дай мамка ти, вдигай краката. Та, връщаме си го това изнасилване.
:-)
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Може... знам ли... ама не ме кефят просяци пък то било и облечени в униформи. Един фиш се пише за петминутка, плаща се с няколко клика... 50 лева са много пари за просяк!
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

абе иткоме какви са тея метафори бе братче!:lol:
стряскам се тука като ви чета по диагонала
па се връщам пак да се задълбоча и успокоя, че не за това говорите

п.п. за да съм по темата - аз рушвети на катаджия никога не съм давала
не шофирам щото
но ми се струва, че ако ми се налагаше все пак бих предпочела да си платя акта, не мога да си представя как давам на някого рушвет, с какви думи и т.н.
не е за мен тая работа:lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

корупцията шофьорите си я правят поне в седемдесе процента, това от мойте наблюдения. във всеки случай мръсните отрепки граждани и гражданки зад волана са в пъти повече от мръсните отрепки пътни полицаи.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа:Аз съм на мнението на Румата.
Управляващите чрез органите си управляват. Пък ние биваме управлявани. Какво да направиш, когато самият орган ти иска подкуп? Така те управляват, така реагираш.
Впрочем не забравяйте, че те всичките органи на управление ти искат подкуп. Не е да има някакво изключение, та да усетиш колебание или вътрешна съпротива. Искат ти в община, в данъчно, на митницата, адвокатите с това се занимават - да договарят кой какъв подкуп да ти вземе. И като видя палка само смятам: Това двайсе лева ли са или петдесет. Това ми е колебанието.
Аз не знам някой директно да иска подкуп. На мен никой никога не ми е искал. И защо да ми иска, като винаги във всичко гледам да съм изрядна?! Ти изряден ли си във всичко? Ми явно не си. Иначе защо някой ще гледа да злоупотреби. Че нали има инспекторати, проверяващи и т.н. защо досега не си подал сигнал, че някой нещо ти иска, а ти си съвестния. Защо?!
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

vyara написа:Няма нужда да ми обясняваш, дори няма да ти чета обясненията...
Колко мило!
Постът, който ти оквалифицира като "Глупости!" има обращение в началото си... Сигурно и него не си прочела.
Говори по същество. Защо да съм мила, следи ми мисълта, не гледай колко съм "мила".
Говоря за манталитета на почти всички - "защо аз да съм редовен, когато има такива, които не са". Това е същината - манталитета, твоята нагласа, че всичко е загубено така или иначе.
Като почнем от себе си, само тогава има шанс. Аз не знам дали съм оптимистка или не, знам само, че трябва да постъпвам по определен начин.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:
Аз не знам някой директно да иска подкуп. На мен никой никога не ми е искал. И защо да ми иска, като винаги във всичко гледам да съм изрядна?! Ти изряден ли си във всичко? Ми явно не си. Иначе защо някой ще гледа да злоупотреби. Че нали има инспекторати, проверяващи и т.н. защо досега не си подал сигнал, че някой нещо ти иска, а ти си съвестния. Защо?!
Не, не съм изряден. Одобрение на проекти в община. Пожарникара ме върна защото две от вратите на горния етаж са по 80 см. Намерих пожарникара разбрахме се. Вертикалната планировка не отбелязва нуждата от подпорна стена- намерих човека подписал забележката разбрахме се, подадох проектите наново, като следя при кого от общината са. Отивам при съотвения служител - Има проект за енергийна ефективност но няма "обследване" (това е минало първия път, сега на втория го забелязват) - съответно говоря, не може да се разберем някак, разбираме се. ВиК проекта. Къде е разрешение - ето го, къде е скица с одобрение от вик ето я, цветна ли е- цветна. Ами предварителен договор? Оп! Не може ли да се разбереме....
Не, не съм изряден, много, много съм в грешка. Или ще наруша наредба, или вътрешен правилник, или срок ще изпусна... Пък ако не е това, все ще се намери, какво да е. Чакайте писмо от затвора!
Последно промяна от Green Light на 30.08.12, 11:14, променено общо 1 път.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Kent написа:корупцията шофьорите си я правят поне в седемдесе процента, това от мойте наблюдения. във всеки случай мръсните отрепки граждани и гражданки зад волана са в пъти повече от мръсните отрепки пътни полицаи.
Подпис:
сър Айвънхоу!

напълно си прав... абсолютно си прав...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:Чакайте писмо от затвора!
е, поне ще си ми наблизо, ако ти потрябват цигари, винаги ще мога да ти донеса... :blum:
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:корупцията шофьорите си я правят поне в седемдесе процента, това от мойте наблюдения. във всеки случай мръсните отрепки граждани и гражданки зад волана са в пъти повече от мръсните отрепки пътни полицаи.
Изведнъж се замислих, че глупаво пишеме тука. Виновни са и едните и другите, а ние абсолютизираме като 10 годишни. Правилния спор е колко процента допринасяме ние и колко полицаите. И аз смятам че са 70 на 30 но наобратно. 70% вина имат полицаите. Или по- точно управляващите. Една реформа би решила въпроса.
Но реформа в МВР ще струва завинаги аут от политиката на съответната партия, а може и нечий живот. Там са всички гадости "на прехода" Според мен.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа:
Изведнъж се замислих, че глупаво пишеме тука. Виновни са и едните и другите, а ние абсолютизираме като 10 годишни. Правилния спор е колко процента допринасяме ние и колко полицаите. И аз смятам че са 70 на 30 но наобратно. 70% вина имат полицаите. Или по- точно управляващите. Една реформа би решила въпроса.
Но реформа в МВР ще струва завинаги аут от политиката на съответната партия, а може и нечий живот. Там са всички гадости "на прехода" Според мен.
проблемът е, че, когато има едни черни сред белите, то черните ще гледат да направят всички поне сиви, за да не изпъкват...

там е проблемът... развращаването на "народа", с цел да не се скандализира много, когато богатите правят "нарушения"... безнаказно...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа:
vyara написа:
Не, не съм изряден. Одобрение на проекти в община Перник. Пожарникара ме върна защото две от вратите на горния етаж са по 80 см. Намерих пожарникара разбрахме се. Вертикалната планировка не отбелязва нуждата от подпорна стена- намерих човека подписал забележката разбрахме се, подадох проектите наново, като следя при кого от общината са. Отивам при съотвения служител - Има проект за енергийна ефективност но няма "обследване" (това е минало първия път, сега на втория го забелязват) - съответно говоря, не може да се разберем някак, разбираме се. ВиК проекта. Къде е разрешение - ето го, къде е скица с одобрение от вик ето я, цветна ли е- цветна. Ами предварителен договор? Оп! Не може ли да се разбереме....
Не, не съм изряден, много, много съм в грешка. Или ще наруша наредба, или вътрешен правилник, или срок ще изпусна... Пък ако не е това, все ще се намери, какво да е. Чакайте писмо от затвора!
сега и аз се смущавам от това което ще кажа и от двойния аршин, който прилагам, но.......това за което говориш просто или ще стане по техния начин или изобщо няма да стане:(
мисля, че имаш само този избор - да го направиш или да се откажеш от целия си проект или да се преквалифицираш на плочкаджия примерно
но за катаджиите е дребно някакаси
докато тези от инстанциите са непробиваема стена за сам човек, система дето само с прилагане на закони може да се разбие
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Green Light написа:... Виновни са и едните и другите...
Да. Както каза Вяра, никой не си иска в прав текст.
Наздраве :cool:
Аватар
Дон Румата Есторски

vyara написа:...Аз не знам дали съм оптимистка или не, знам само, че трябва да постъпвам по определен начин.
Елф си ти, Елф. И имаш добро сърце, аз съм ти го казвал и друг път.
:flower:
Аватар
Дон Румата Есторски

Green Light написа:Не, не съм изряден...
Аз тези неща направо си ги калкулирам в цената на проекта. Тук по друг начин не може...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

vyara написа:...Аз не знам дали съм оптимистка или не, знам само, че трябва да постъпвам по определен начин.
Елф си ти, Елф. И имаш добро сърце, аз съм ти го казвал и друг път.
:flower:
Ох, пак трябва да напиша, че говориш глупости. Просто ми се налага, няма как. :lol:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Green Light написа: Не, не съм изряден. Одобрение на проекти в община. Пожарникара ме върна защото две от вратите на горния етаж са по 80 см. Намерих пожарникара разбрахме се. Вертикалната планировка не отбелязва нуждата от подпорна стена- намерих човека подписал забележката разбрахме се, подадох проектите наново, като следя при кого от общината са. Отивам при съотвения служител - Има проект за енергийна ефективност но няма "обследване" (това е минало първия път, сега на втория го забелязват) - съответно говоря, не може да се разберем някак, разбираме се. ВиК проекта. Къде е разрешение - ето го, къде е скица с одобрение от вик ето я, цветна ли е- цветна. Ами предварителен договор? Оп! Не може ли да се разбереме....
Тези "забележки" имат ли правно основание? Някъде пише ли колко да е широка вратата и т.н. Ако нямат такова разписано правно основание, какво има да се "разбираш" - караш го да ти го напише черно на бяло това "изискване" и го жалиш пред висшестоящ орган или в съда. Ако имат забележките правно основание - изпълняваш.
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа: Тези "забележки" имат ли правно основание? Някъде пише ли колко да е широка вратата и т.н. Ако нямат такова разписано правно основание, какво има да се "разбираш" - караш го да ти го напише черно на бяло това "изискване" и го жалиш пред висшестоящ орган или в съда. Ако имат забележките правно основание - изпълняваш.
мдааам... невинността на незнанието... :grin:
Bella Ciao
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Piqndurnik написа:
Green Light написа:... Виновни са и едните и другите...
Да. Както каза Вяра, никой не си иска в прав текст.
не искат в германия, тук в прав текст си искат всички, за да не се затрудняваш да измисляш колко да дадеш
моят опит казва друго - тук като се започне от партии, полиция, съдилища, болници, данъчни, снабдители във фирми... та, до училища и детски градини, всички си имат "цена"
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

сър Айвънхоу написа:
vyara написа: Тези "забележки" имат ли правно основание? Някъде пише ли колко да е широка вратата и т.н. Ако нямат такова разписано правно основание, какво има да се "разбираш" - караш го да ти го напише черно на бяло това "изискване" и го жалиш пред висшестоящ орган или в съда. Ако имат забележките правно основание - изпълняваш.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

snowprincess написа:
сър Айвънхоу написа:
Не знам дали щеше да го кажеш, ако знаеше, че съм работила няколко години в инспектората на някоя държавна администрация. И знам как треперят отворковците, когато ги проверяваш. И знам, че хората се страхуват/по им е удобно да си платят, да се разберат, но не и да се борят за правата си. Не пускат жалби дори и когато им кажеш, че това е единствения начин да се инициира проверка и да се случи нещо на виновния. Ето и Уоли в съседната тема е пуснал статия за това как няма демокрация, как се правят неща за да няма, но и хората сами са си овце. На тях просто им е по-удобно и бързо днес да дадат някаква сума и да си спестят куп главоболия, но не мислят, че утре пак ще трябва и пак и пак, защото техните действия затвърждават статуквото. Те не искат да променят нещо, искат да уредят днес собствения си проблем, независимо как. А после единственото, което правят е да мрънкат срещу нещо, в което самите те са страна.
Ми смейте се, подхилвайте се и после мрънкайте, това ще е положението.
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

vyara написа: Не знам дали щеше да го кажеш, ако знаеше, че съм работила няколко години в инспектората на някоя държавна администрация. И знам как треперят отворковците, когато ги проверяваш. И знам, че хората се страхуват/по им е удобно да си платят, да се разберат, но не и да се борят за правата си. Не пускат жалби дори и когато им кажеш, че това е единствения начин да се инициира проверка и да се случи нещо на виновния. Ето и Уоли в съседната тема е пуснал статия за това как няма демокрация, как се правят неща за да няма, но и хората сами са си овце. На тях просто им е по-удобно и бързо днес да дадат някаква сума и да си спестят куп главоболия, но не мислят, че утре пак ще трябва и пак и пак, защото техните действия затвърждават статуквото. Те не искат да променят нещо, искат да уредят днес собствения си проблем, независимо как. А после единственото, което правят е да мрънкат срещу нещо, в което самите те са страна.
:goodpost:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа: Не знам дали щеше да го кажеш, ако знаеше, че съм работила няколко години в инспектората на някоя държавна администрация. И знам как треперят отворковците, когато ги проверяваш. И знам, че хората се страхуват/по им е удобно да си платят, да се разберат, но не и да се борят за правата си. Не пускат жалби дори и когато им кажеш, че това е единствения начин да се инициира проверка и да се случи нещо на виновния. Ето и Уоли в съседната тема е пуснал статия за това как няма демокрация, как се правят неща за да няма, но и хората сами са си овце. На тях просто им е по-удобно и бързо днес да дадат някаква сума и да си спестят куп главоболия, но не мислят, че утре пак ще трябва и пак и пак, защото техните действия затвърждават статуквото. Те не искат да променят нещо, искат да уредят днес собствения си проблем, независимо как. А после единственото, което правят е да мрънкат срещу нещо, в което самите те са страна.
Не знам дали щеше да изпишеш толкоз неща, ако знаеше, че "по сметката ми" има двама уволнени данъчни инспектора, един наказан с "Последно предупреждение" служител на НОИ... и други подобни... Както и, може би съм един от малкото, които са успели да уволнят дисциплинарно работник, и после да не ми бъде върнат от съда...

И, защото не давам подкупи, затова и от началото на годината имаме около 20-25 подадени оферти в различни общини и нито една не е спечелена... за сега...

И, да, дразня се на тоя, дето по-горе се е "разбрал" с половината град и е готов да се "разбере" и с другата половина...

И, не, не ми се смей... няма за какво...

п.п. пропуснах и един катаджия, който се опита да изкара, че съм пресичал на червено... та... го отнесе...
Bella Ciao
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

между другото... днес, пътувайки из София, най-после се усетих какво точно не е както трябва...
ами... май нашето МВР, дето ни пази, разчита на "тайни агенти", защото, обикаляйки половината град с различни превозни средства, видях само един полицай... катаджия, който излизаше от един подлез, носейки едни закуски...

предполагам, че повечето от вас, когато са били в нормална държава са виждали постоянно полицаи по улиците... това там е нормално. тук, обаче не се виждат... никакви!... ако видиш повече от един полицай в рамките на километър, то значи, или има някакво мероприятие, или някой "важен" гост е дошъл да ни навести...

и на всичкото отгоре МВР най-нагло иска увеличение на бюджета си...

честно да ви кажа... един познат е полицай в малко градче... малко-малко... ама общината е около 30-тина хиляди... е, на тия 30-тина хиляди се падат... познайте колко патрулни полицая... хм... точно 10... и тия 10 човека отговарят за един двадесет и няколко хиляден град и десетина села, предимно в планината...

оказва се, че в МВР има най-много катаджии, защото най-много такива екземпляри се срещат по улиците... обикновено зад храсти и други визуални прегради...

та... питам аз... кое е по-гадното, а? да платиш на катаджията, или да си плащаш данъците?
Bella Ciao
Публикувай отговор