Студен Кладенец - лодки

Всичко за пътешественика
Аватар
itcome

Студен Кладенец - лодки

Мнение от itcome »

Организираните лодки ги открих 2006 и досега смятам, че това е най-голямия релакс, който съм си причинявал. Буквално изчезваш от цивилизацията, само най- пристрастените холици си носят със себе си мобилните телефони и други дразнители в лодките. Батериите свършват и уви оставаш с хора, само с хора. Гребеш вода, все едно ще свърши и общуваш с други човеци, животни и най вече с бири.

Тази година, след една провалена Тунджа се озоваваме (изневиделица) на язовир Студен кладенец. Времето е по поръчка - септемврийско слънце с лек ветрец 28 - 30 градуса през деня до 15 през нощта. Моя оптимум.

И сега по лесната ми част със снимки:

Изображение

Това са ни маршрутите за четирите дни.
Първия е жълтия - опознавателен бавен и кратък маршрут. Тръгва се най рано към 13 и в 16 вече си в лагера. Компаниите които се познават са шумни, за да впчечетлят другите компании и самотни (като нас) гребачи, а ние се озъртаме, преценяйки кой ще става за вечерната ракийка. Винаги се намира. Сега също.
Влизаме в един ръкав, и след това си правим плажче. Върнал съм канончето за вода и сега му се радвам, след дълъг престой в бокса.

Изображение

Мизерия!

Така се надявах на една панорамка в лагера, тя взе че се счупи пеи сглобяването. Но ето бегла представа:

Изображение

Втория и третия ден са по- дългите маршрити. Черния е последния до една кръчма, за изпроводяк. И ето:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тъй то... в сладки приказки за Ексчейндж, МС Сървър 2012, САН, Сърфаце... времето минава неусетно :)))

След това си причинихме и това:

Изображение

... и беж към София :)

ТТ данни::

4 часа шофиране от София с объркването от ЖиПиЕс-ут
4 дни мръхтене
Бюджет (за двама):
-200 лева - лодки, палатки водачи и фризер;
-70 пари горива (мазутни)
-70 пари горива (белтъчнини, въглехидрати, мазнини и C2HO5OH)
-14 чеверме

организатори: http://www.bialazvezda.com/index.php?id=82
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Благодаря! Не съм се качвал на такива лодки а само хубави неща съм чувал. Хубави спомени имам и от Студен кладенец. Имам един незабравим Гергьовден там.

Ако ходите в този край и ако имате малко време за губене, на връщане не завивайте към Хасково а идете до Кърджали. По- точно до язовир Кърджали и още по- точно до рибения ресторант който е на понтон. Там има няколко такива но аз говоря специално за един:

Изображение

Изображение

Отклонението е около час път, но си струва. Страхотно вкусна риба, хора! Сом, шаран, есетра... не сте яли такива.

Ако нямате време, запазете за тогава, когато ходите до Перперикон, но все някой път идете!
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

И още...
На пътя между Кърджали и Хасково, само на 1 км от село Бели пласт природният феномен Каменните гъби...

Нещо не ме очароваха, търсих още гъби, качвах се по склончето, обикалях с колата - йок. Само тези до пътя, а на табелата пише че са три хектара.

Уикипедия
(тоя линк не го харесва форума)

Ето една моя 360 от там... дали си заслужава посещението не знам:

Панорамка 360

В Кърджали пропуснах Каменната сватба.
За Перперикон е писано. а и аз съм ходил преди 5 години там...

п.п.
Тая кръчма, като я гледам се сещам за една белградска разкошотия... ще драсна една статийка и за велобелграда и ще я включа специално за кръчмонафтите. Щото ако има мяско което е забележително за кръчмене - определено е Сърбия :)
Кърти, чисти, извозва...
Публикувай отговор