В прав текст нарече жената с която живея, майка ми и бившата ми съпруга - идиоти.
Системата се нарича парламентарна демокрация. Икономическите порядки са друга бира.
Промяната в тази система е винаги еднопосочна - отдолу - нагоре. (избори, стачи, протести и так дале до революции)
Иначе казано не може ценостната ти система и сетоусещане да бъдат на човк, който иска да го "оправят", да се спасява единично с подкупи и да очаква някго, някъде на едно място да промени нещо.
Почваш от себе си, предаваш го на децата си, устояваш вижданията си - това е промяна.
Няма да дам стотинка на кука която си проси - напротив.
КАТ
- Дон Румата Есторски
По твоята логика, и баща си (лека му пръст!), който почина преди два месеца. Ако държиш да придърпаш темата в сферата на "личното", най-добре е да питаш тях самите. Изказах мнение. По силата на принципите именно на демокрацията, имам това право. Освен това, думите ми са цитат от парламентарния контрол ...itcome написа:В прав текст нарече жената с която живея, майка ми и бившата ми съпруга - идиоти.
Демо-крация идва от думичката "демос"... Срамежливо се премълчава за "охлос"-а... Вкусна близалка. Залъгалка. Често бъркана със слободия. Знаеш ли какво се случило в българската войска, когато с войнишките въстания, решили да въведат "демокрацията" на тъй наречените "войнишки комитети"?itcome написа:Системата се нарича парламентарна демокрация. Икономическите порядки са друга бира.
С изумителна последователност обръщаш нещата с краката нагоре. Икономическите отношения определят. Не обратното.
Още една близалка. Както гласи известният афоризъм - ако изборите можеха да променят нещо, щяха да ги забранят... Всъщност резултатите на двора на милото ни Отечество, най-добре илюстрират думите ми.itcome написа:Промяната в тази система е винаги еднопосочна - отдолу - нагоре. (избори, стачи, протести и так дале
Тук бъркаш. Революциите се отричат от "демокрацията" априори. И не е обезателно да се случват "отдолу - нагоре". Наскоро обсъждахме случващото се в латинска америка... Обаче за революция е нужна революционна ситуация. Когато низините не искат, а върховете не могат. Именно за предотвратяването на такава ситуация, служат близалките - "демократични инструменти", "избори", "свободи", "права на ромите ... упс, на човека" ...itcome написа: до революции)
Не те разбирам тук ... Човек, който "се спасява единично", според теб нищо не прави? Ами не. Точно той нещо прави за себе си и за близките си. Не прави нищо този, който се надява на "системата", "демокраДията" и т.н. стоейки си спокойно, гледайки как циганите изтърбушват къщата му, надявайки се на "полимилицията" да го спаси.itcome написа:Иначе казано не може ценостната ти система и сетоусещане да бъдат на човк, който иска да го "оправят", да се спасява единично с подкупи и да очаква някго, някъде на едно място да промени нещо.
Освен ако нямаш предвид, че нищо не прави за "системата", за обществото... Но подобен алтруизъм е отличителна черта на едно друго общество, което отрекохме... Всъщност, мисля си, това е основната ни грешка - опитваме се да разсъждаваме като добри хора, в условията на капитализъм, където всичко е стока, включително и "добрината", и има своята съвсем конкретна цена...
Което и правя. Както и ти. Времето накрая ни показва, кой е бил по-прав.itcome написа:Почваш от себе си, предаваш го на децата си, устояваш вижданията си - това е промяна.
И аз. Ако не съм принуден. Ти имаш ли деца?itcome написа:Няма да дам стотинка на кука която си проси - напротив.
(Хубава българска поговорка - Голям залък лапни ...
Хубава американска поговорка - Never say never!)
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
- Дон Румата Есторски
Перверзно е да се пише толкова... добре че не раздели поста ми на думи и да ми обясниш какво означава всяка от тях.
С с едно изречение- нередно, незаконно и неморално е да се дават подкупи... и роман да изпишеш няма да ме убедиш в обратното.
Не нямам деца, но съм виждал много пъти как децата се използваи и за оптавдания и за обвинения според случея.
С с едно изречение- нередно, незаконно и неморално е да се дават подкупи... и роман да изпишеш няма да ме убедиш в обратното.
Не нямам деца, но съм виждал много пъти как децата се използваи и за оптавдания и за обвинения според случея.
Кърти, чисти, извозва...
- Дон Румата Есторски
Нещо интересно по темата:
http://www.csd.bg/fileSrc.php?id=20925
Интересна е графика три. Подкупите под натиск са намаляли от 70 на 40 и... а подкупите давани без да се иска, са се увеличили... бая, дет се вика....
http://www.csd.bg/fileSrc.php?id=20925
Интересна е графика три. Подкупите под натиск са намаляли от 70 на 40 и... а подкупите давани без да се иска, са се увеличили... бая, дет се вика....
Кърти, чисти, извозва...