До там ни докараха...
- сър Айвънхоу
До там ни докараха...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Дон Румата Есторски
"Ще свърши Втората Световна Война. Все някак всичко ще се уреди и устрои.
И ние ще хвърлим всичко, което имаме, всичкото злато,цялата си материална
мощ, за подриването на техните народи (държавите от СИВ, бел. моя) Посявайки
там хаос, незабелязано ще подменим ценностите им с фалшиви и ще ги заставим
да вярват в тези фалшификати. Ще намерим свои съмишленици, свои помощници,
в самите им страни. Епизод след епизод ще устроим разгрома на тези непокорници,
окончателното угасване на самосъзнанието им. От литературата и изкуството им,
постепенно ще изместим социалната същност, ще отучим техните културни деятели,
ще им избием от главата желанието да се занимават с отразяването, изследването
на тези процеси, които се извършват в дълбоките народни маси. Литература, театър,
кино - всичко това ще показва най-долните човешки чувства. Ние ще поддържаме
с всички средства, така наречените творци, които ще насаждат и даже набиват в съз-
нанието им култ към секса, насилието, садизма, предателството - буквално цялата
безнравственост. В управлението на държавите ще посеем хаос, неразбирателство.
Незабелязано, но активно и постоянно ще подпомагаме чиновническия произвол,
корупцията, безпринципността. Честността и порядъчността ще бъдат осмивани и
ще станат ненужни никому, ще се превърнат в отживелица от миналото. Грубостта
и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх
междуетническата вражда - всичко това ловко и незабелязано ще култивираме.
И само малка част, съвсем малко от тях ще се досещат или разбират, какво се твори.
Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в
посмешище за останалите, ще намерим начин да ги излъжем и да ги обявим за
социопати, отхвърлени от обществото. По този начин ще разклащаме устоите им
поколение след поколение... Ще се борим за привличането на хората им още от
детските, юношеските години, винаги основната ни цел ще е младежта, ще я разлагаме,
развращаваме, извращаваме. Ще направим от тях безродници."
приписва се на Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил
мощ, за подриването на техните народи (държавите от СИВ, бел. моя) Посявайки
там хаос, незабелязано ще подменим ценностите им с фалшиви и ще ги заставим
да вярват в тези фалшификати. Ще намерим свои съмишленици, свои помощници,
в самите им страни. Епизод след епизод ще устроим разгрома на тези непокорници,
окончателното угасване на самосъзнанието им. От литературата и изкуството им,
постепенно ще изместим социалната същност, ще отучим техните културни деятели,
ще им избием от главата желанието да се занимават с отразяването, изследването
на тези процеси, които се извършват в дълбоките народни маси. Литература, театър,
кино - всичко това ще показва най-долните човешки чувства. Ние ще поддържаме
с всички средства, така наречените творци, които ще насаждат и даже набиват в съз-
нанието им култ към секса, насилието, садизма, предателството - буквално цялата
безнравственост. В управлението на държавите ще посеем хаос, неразбирателство.
Незабелязано, но активно и постоянно ще подпомагаме чиновническия произвол,
корупцията, безпринципността. Честността и порядъчността ще бъдат осмивани и
ще станат ненужни никому, ще се превърнат в отживелица от миналото. Грубостта
и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх
междуетническата вражда - всичко това ловко и незабелязано ще култивираме.
И само малка част, съвсем малко от тях ще се досещат или разбират, какво се твори.
Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в
посмешище за останалите, ще намерим начин да ги излъжем и да ги обявим за
социопати, отхвърлени от обществото. По този начин ще разклащаме устоите им
поколение след поколение... Ще се борим за привличането на хората им още от
детските, юношеските години, винаги основната ни цел ще е младежта, ще я разлагаме,
развращаваме, извращаваме. Ще направим от тях безродници."
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
тва е добре, другите ще блестят по ярко на техния фон:lol:Около 260 000 българи между 15 и 29 г. не правят абсолютно нищо - не учат, не работят, не стажуват. Това е почти една четвърт от поколенията, на които бяха възложени всички надежди за някаква промяна в България през идните 2-3 десетилетия, коментира "Дойче веле".
- сър Айвънхоу
ако не те познавах, щях да дойда да те напердаша!Kent написа: тва е добре, другите ще блестят по ярко на техния фон:lol:
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
ахаааа... когато корабът потъва, всеки се спасява по единично, а?Kent написа:айвън сериозно, кой им е виновен на тези имбецили бесеки сам си избира орисията...
Bella Ciao
Bella Ciao
Дон Румата Есторски написа:"Ще свърши Втората Световна Война. Все някак всичко ще се уреди и устрои....
Това е извадка от плана "Дълес", автор Алън Уелш Дълес, директор на ЦРУ.
Май.
Бляк. Кента го е казал вече
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
сър Айвънхоу написа:ахаааа... когато корабът потъва, всеки се спасява по единично, а?Kent написа:айвън сериозно, кой им е виновен на тези имбецили бесеки сам си избира орисията...
защо поединично бе, идеята за плъховете на маггът ми харасва.
ма да плавам в една лодка с разни кретенчета не, без мен
те нека си се давят
милозливоста ми е разпределена между близките, приятелите и пациентите
за другите нема
и ми е през оная работа за тяхната съдба:-)
п.п. и как така ще потъва? ние сме си добре и моят кръг горе долу тоже...
- Дон Румата Есторски
Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.Kent написа:секи сам си избира орисията...
Аз може да съм фраер, обаче ти как би избрал на 12 години, когато една трета от съучениците ти са циганета, които мъкнат алкохол даже в училище,
пушат без да се стесняват от учителите, даже в коридорите на училището, а една шеста от съучениците ти идват на училище с лъскава кола и айфон
или плейстейшън в чантата, и ти просто няма за какво да си говориш с тях, защото не си бил на почивка даже в България, а какво да говорим за
мармариси разни там итаки и др. И когато тая една шеста учителите явно я толерират (а на 12 ти вече с кожичката си усещаш толерирането), а на тая
една трета явно се боят нещо да й кажат ... та ти как би избрал? И това при положение, че вкъщи мама и тате се прибират по мръкнало, и ти вече не им
споменаваш за новата екскурзия, която се организира в училище, защото ти прилошава от болката която четеш в погледа им като ти отказват...
Не е така, Кент. По телевизията им показват филми за това колко е "куул" да си далавераджия. Как "с един голям удар" си оправяш живота...
Всякаквите му там игри на късмета - само се заслушай какви са им рекламните слоугъни - "шоуто, което сбъдва мечти" - е, това ли са мечтите? 2000лв или дори 100хил? Какво се чудим тогава? Естествено, всяко хлапе знае (по мама и тате), че 100хил не можеш да изкараш с никоя "нормална" работа.
Значи какво остава - далаверка да джитнем нещо...
И оттам се почва.
За Дълес си прав (Магот, на теб също благодаря за корекцията), разсеял съм се нещо...
Дон Румата Есторски написа:Kent написа:секи сам си избира орисията...
Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.
За Дълес си прав (Магот, на теб също благодаря за корекцията), разсеял съм се нещо...не съм съвсем съгласен, но пък и ся не ми се спори много, скоро може да изтъкна някой довод де, че съм в кабинета и ми секват мисълта моите питомци чат-пат, поздрави.
Последно промяна от Kent на 02.11.12, 15:31, променено общо 2 пъти.
Re: До там ни докараха...
Абе да ти кажа, Харалан Александров здраво го е хванало черногледството напоследък.сър Айвънхоу написа:Деградация или?...
Поначало социалните антрополози са нещо различно от социолозите, те не боравят с представителни извадки.
Не че не могат да ловят тенденции, но собствените им очи имат голямо значение.
Та - възможно е да има обезверяване и апатия, но пък е възможно и да не е чак толкова страшно положението.
Panta rhei...
стига драми, сериозно! една голяма част от българите са глупави, мързеливи и безотговорни, и със селяндурски манталитет, за което никой не им е виновен.Дон Румата Есторски написа:Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.Kent написа:секи сам си избира орисията...
Аз може да съм фраер, обаче ти как би избрал на 12 години, когато една трета от съучениците ти са циганета, които мъкнат алкохол даже в училище,
пушат без да се стесняват от учителите, даже в коридорите на училището, а една шеста от съучениците ти идват на училище с лъскава кола и айфон
или плейстейшън в чантата, и ти просто няма за какво да си говориш с тях, защото не си бил на почивка даже в България, а какво да говорим за
мармариси разни там итаки и др. И когато тая една шеста учителите явно я толерират (а на 12 ти вече с кожичката си усещаш толерирането), а на тая
една трета явно се боят нещо да й кажат ... та ти как би избрал? И това при положение, че вкъщи мама и тате се прибират по мръкнало, и ти вече не им
споменаваш за новата екскурзия, която се организира в училище, защото ти прилошава от болката която четеш в погледа им като ти отказват...
Не е така, Кент. По телевизията им показват филми за това колко е "куул" да си далавераджия. Как "с един голям удар" си оправяш живота...
Всякаквите му там игри на късмета - само се заслушай какви са им рекламните слоугъни - "шоуто, което сбъдва мечти" - е, това ли са мечтите? 2000лв или дори 100хил? Какво се чудим тогава? Естествено, всяко хлапе знае (по мама и тате), че 100хил не можеш да изкараш с никоя "нормална" работа.
И оттам се почва.
За Дълес си прав (Магот, на теб също благодаря за корекцията), разсеял съм се нещо...
и, да, тук ще се съглася - вярват, че "голямото кьораво" им се полага, само заради способността им да ядат и да серат, и си го чЕкат, наливайки се с домашно произведени, съмнителни субстанции.
Последно промяна от Амаранта на 02.11.12, 15:34, променено общо 1 път.
Ама що, нали се врътнахме на 360 градуса и сега сме от техните всички до крак!Дон Румата Есторски написа:"Ще свърши Втората Световна Война. Все някак всичко ще се уреди и устрои.
мощ, за подриването на техните народи (държавите от СИВ, бел. моя) ..."
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
Сега като ти прочетох и втория пост, разбрах какво имаш предвид.
Мисля Костов го каза това (не съм сигурен, днес цял ден бъркам имена), че Моисей за това водил 40 години евреите по пустинята,
да се сменяло поколението, та значи и ние така трябвало, да сме се отърсели от тоталитарното мислене - да измрат тия дето помнят.
Е, добре, те измряха тия с тоталитарното мислене, но нищо ново не се възпита през това време. И както казват руснаците - свято място
пусто не остава. Като не заложихме нормални ценности, набутахме това поколение с чалга и далавери. И да - на село е страшно.
И да - пият от сутринта. Не щат да работят, защото не умеят. Нямат навика и нагласата, че не просто трябва да се работи, а че от работата
можеш да изпиташ удовлетворение и задоволство.
И да - и аз съм на твоето мнение, че е загубено това поколение. Не виждам начин да се спаси... Който от тях е станал човек, ще оцелее.
Който - не ...
Обаче и страшно ме дразни високомерието на пишещите такива статии!
Те понеже са все умничките и чистичките, нали! Елате да видите немеца като се напие на какво прилича!
И те всичко са постигнали, нали! Щот са: 1. Много умни. 2. Много дисциплинирани. Обикновено тактично премълчават 3. Имали и все още имат
една камара колонии, на гърба на които са постигнали всичкото си.
Мисля Костов го каза това (не съм сигурен, днес цял ден бъркам имена), че Моисей за това водил 40 години евреите по пустинята,
да се сменяло поколението, та значи и ние така трябвало, да сме се отърсели от тоталитарното мислене - да измрат тия дето помнят.
Е, добре, те измряха тия с тоталитарното мислене, но нищо ново не се възпита през това време. И както казват руснаците - свято място
пусто не остава. Като не заложихме нормални ценности, набутахме това поколение с чалга и далавери. И да - на село е страшно.
И да - пият от сутринта. Не щат да работят, защото не умеят. Нямат навика и нагласата, че не просто трябва да се работи, а че от работата
можеш да изпиташ удовлетворение и задоволство.
И да - и аз съм на твоето мнение, че е загубено това поколение. Не виждам начин да се спаси... Който от тях е станал човек, ще оцелее.
Който - не ...
Обаче и страшно ме дразни високомерието на пишещите такива статии!
Те понеже са все умничките и чистичките, нали! Елате да видите немеца като се напие на какво прилича!
И те всичко са постигнали, нали! Щот са: 1. Много умни. 2. Много дисциплинирани. Обикновено тактично премълчават 3. Имали и все още имат
една камара колонии, на гърба на които са постигнали всичкото си.
- Дон Румата Есторски
Интересно откъде се вземаха преди умните, трудолюбиви, отговорни, с неселяндурски манталитет, например ти?Амаранта написа:стига драми, сериозно! една голяма част от българите са глупави, мързеливи и безотговорни, и със селяндурски манталитет, за което никой не им е виновен.
Или интересно откъде се вземат в една Германия например?
Къде видя драми?
Всичко си е по плана и съвсем закономерно.
Ако дойде някой и те набие, не е виновен той, нали, виновна си ти, че не си избрала правилният път - да се научиш да се биеш, да папкаш
здраво и да си развиваш мускулите ... или да си си купила "колт".
Последно промяна от Дон Румата Есторски на 02.11.12, 15:57, променено общо 1 път.
- Дон Румата Есторски
ами има ги - и едните и другите. Ясно е кои са повече, даже и в статията го пише :)Дон Румата Есторски написа:Интересно откъде се вземаха преди умните, трудолюбиви, отговорни, с неселяндурски манталитет?Амаранта написа:стига драми, сериозно! една голяма част от българите са глупави, мързеливи и безотговорни, и със селяндурски манталитет, за което никой не им е виновен.
Или интересно откъде се вземат в една Германия например?
Къде видя драми?
Всичко си е по плана и съвсем закономерно.
Ако дойде някой и те набие, не е виновен той, нали, виновна си ти, че не си избрала правилният път - да се научиш да се биеш, да папкаш
здраво и да си развиваш мускулите ... или да си си купила "колт".
...драма видях ето тук: "И това при положение, че вкъщи мама и тате се прибират по мръкнало, и ти вече не им
споменаваш за новата екскурзия, която се организира в училище, защото ти прилошава от болката която четеш в погледа им като ти отказват... "
също и тук: "Ако дойде някой и те набие, не е виновен той, нали, виновна си ти, че не си избрала правилният път - да се научиш да се биеш, да папкаш
здраво и да си развиваш мускулите ... или да си си купила "колт"."
ма може и да не съм те разбрала правилно :)
както и да е - ако те кефи този поглед към света, коя съм аз, че да ти развалям удоволствието...
- Дон Румата Есторски
- сър Айвънхоу
да, ама те имат едни пропуснати ползи за едни 45 годинки... дето сега си ги избиват с лихвите...Мнемозина написа:Ама що, нали се врътнахме на 360 градуса и сега сме от техните всички до крак!Дон Румата Есторски написа:"Ще свърши Втората Световна Война. Все някак всичко ще се уреди и устрои.
мощ, за подриването на техните народи (държавите от СИВ, бел. моя) ..."
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Дон Румата Есторски написа: Е, добре, те измряха тия с тоталитарното мислене,
кой е измрял бе? я, се огледай! виж колко тоталитарни мижитурки са на власт в момента... виж в колко общини кметове са разни бивши ченгета или комсомолски секретари...
айде холан!
Bella Ciao
Bella Ciao
съгласна съм с Дон Румата...Дон Румата Есторски написа:Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.Kent написа:секи сам си избира орисията...
И оттам се почва.
положението в училищата е повече от трагично.
Скоро Айвъна пусна Елегия на Ботев и Не сме народ...
колегата по български миналата седмица преподава точно това, отговорът на учениците бил: "абе кво ми четеш теа глупости бе, ако ти си беден, ние не сме и престани да ни пълниш главите с изживелици и глупости, че си смешен"...
От Римската инперия насам - новото поколения е по лошо от старото :) Нали?fuego написа:съгласна съм с Дон Румата...Дон Румата Есторски написа:Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.Kent написа:секи сам си избира орисията...
И оттам се почва.
колегата по български миналата седмица преподава точно това, отговорът на учениците бил: "абе кво ми четеш теа глупости бе, ако ти си беден, ние не сме и престани да ни пълниш главите с изживелици и глупости, че си смешен"...
Мани мани ц ц ц...
И Румбата не разбирам що ти пречи Мангасаряна да си избираш орисията?
100 000 са нормални пари - изкарват се с нормална работа. И се изплащат за 10 години, сега куцо и сакато изплаща хапартаменти :)))
Кърти, чисти, извозва...
От Римската инперия насам - новото поколения е по лошо от старото :) Нали?fuego написа:съгласна съм с Дон Румата...Дон Румата Есторски написа:Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.Kent написа:секи сам си избира орисията...
И оттам се почва.
Мани мани ц ц ц...
100 000 са нормални пари - изкарват се с нормална работа. И се изплащат за 10 години, сега куцо и сакато изплаща хапартаменти :)))
Кърти, чисти, извозва...
не ме разбра иткоме, искам да кажа, че наистина вървим към деградация.itcome написа:От Римската инперия насам - новото поколения е по лошо от старото :) Нали?fuego написа:съгласна съм с Дон Румата...Дон Румата Есторски написа: Ей това е най-голямото заблуждение, Кент.
И оттам се почва.
Мани мани ц ц ц...
Ако всички вие работите в офиси и виждате лъскавата страна, то аз съм у училище и виждам, че 80% от учениците наистина не ги интересува нищо освен да имат модерни телефони, пари и тям подобни...
Мога да дам хиляди примери за да се убедите колко е умственият багаж на днешните подрастващи...
Съветвам те само един ден да посетиш всички часове в едно училище и да се убедиш, че тези, които сме всеки ден с тях виждаме и се плашим от идващото поколение.
Да, сигурно ще кажеш, че вината е в нас - учителите, но дори и с мизерните си заплати от 480 лв за магистър и 460 лв. за бакалавър, даваме всичко от себе си за да ги научим. Така е, сами сме избрали орисията си да търпим нападки и безразлично отношение към учебния материал от тяхна страна и нападки от старши експерти, които знаят само да казват, че ще ни наказват за незнанието на учениците, не ги учим и затова сме стигнали до това положение...
Какво прави обществото? Всеки сам спасява кожата си, нали?
Криво разбрана демокрация, довела до деградация...
п.п в моето училище няма цигани, опссс, ромчета и 100 000 за нас - даскалите не са нормални пари и не можем ги изплати за 10 години
Не те разбрах.fuego написа: не ме разбра иткоме, искам да кажа, че наистина вървим към деградация.
Ако всички вие работите в офиси и виждате лъскавата страна, то аз съм у училище и виждам, че 80% от учениците наистина не ги интересува нищо освен да имат модерни телефони, пари и тям подобни...
Мога да дам хиляди примери за да се убедите колко е умственият багаж на днешните подрастващи...
Съветвам те само един ден да посетиш всички часове в едно училище и да се убедиш, че тези, които сме всеки ден с тях виждаме и се плашим от идващото поколение.
Да, сигурно ще кажеш, че вината е в нас - учителите, но дори и с мизерните си заплати от 480 лв за магистър и 460 лв. за бакалавър, даваме всичко от себе си за да ги научим. Така е, сами сме избрали орисията си да търпим нападки и безразлично отношение към учебния материал от тяхна страна и нападки от старши експерти, които знаят само да казват, че ще ни наказват за незнанието на учениците, не ги учим и затова сме стигнали до това положение...
п.п в моето училище няма цигани, опссс, ромчета и 100 000 за нас - даскалите не са нормални пари и не можем ги изплати за 10 години
И ще ми е трудно да се поставя в твоята ситуация.
Има ли значение какво е училището?
Идеята ми е - дори и сега се печелят медали по математика, физика и так дале. Колегите ми (гледам) внимателно избират, къде ще пратят децата си. Други познати според интересите ги мяткат измежду няколко училища.
На вас, учителите, ви свалям шапка за ината. Брат ми преподава за 6 месеца в една гимназия. Плясна през врата едно келеме и го уволниха. Сега прави външни изолации :)
И циганята са си цигани... не се кълчете да ги поромвате :)
Кърти, чисти, извозва...
нашата гимназия също е една от елитните в Софияitcome написа:
Не те разбрах.
И ще ми е трудно да се поставя в твоята ситуация.
Има ли значение какво е училището?
Идеята ми е - дори и сега се печелят медали по математика, физика и так дале. Колегите ми (гледам) внимателно избират, къде ще пратят децата си. Други познати според интересите ги мяткат измежду няколко училища.
На вас, учителите, ви свалям шапка за ината. Брат ми преподава за 6 месеца в една гимназия. Плясна през врата едно келеме и го уволниха. Сега прави външни изолации :)
И циганята са си цигани... не се кълчете да ги поромвате :)
проблема е, че те са дошли да станат...( няма да издавам ) и не ги интересуват общообразователните предмети...
В нашето училище няма такива медалисти, за съжаление
да, участваме в олимпиади и се печелят медали, но тъжното е, че на пръсти се броят тези деца.
писах 80% не 100% от децата...
fuego написа:
не ме разбра иткоме, искам да кажа, че наистина вървим към деградация.
да, аз знам, че за нивото на масовото образование, не сте отговорни вие,
но и аз не мога да не забележа деградацията сред учителското съсловие - ходя по родителски срещи, и виждам, че от година на година е все по-зле.
пак казвам - за това положение не сте виновни вие (то е следствие на разни политики, нагласи в обществото и прочее),
но всеки сам е отговорен за собственото си.
и за тая бедност като се затръшкате... лично аз познавам учители, които си докарват по 2-3000лв./мес. допълнителни доходи, което, поне според моите представи, не е чак толкова зле. ма не били всички така и прочее - ами другите хора в същото положение, за медици и прочее да не отварям дума...въобще - мисля, че ще е най-здравословно за всички, ако учителите, преди да надянат ореолите на светци, първо поживеят като обикновени хора, да поработят в частни фирми и да издържат семействата си от там, за да се научат да разбират по-добре другите, и да не ги демонизират чак толкоз - в края на краищата - всички сме хора, всички имаме подобни потребности, всички обичаме, надяваме се, борим се, опитваме се да правим най-доброто за децата си, боли ни...и т.н., и т.н.
И какво каза сега - не разбрах.Амаранта написа: да, аз знам, че за нивото на масовото образование, не сте отговорни вие,
но и аз не мога да не забележа деградацията сред учителското съсловие - ходя по родителски срещи, и виждам, че от година на година е все по-зле.
пак казвам - за това положение не сте виновни вие (то е следствие на разни политики, нагласи в обществото и прочее),
но всеки сам е отговорен за собственото си.
и за тая бедност като се затръшкате... лично аз познавам учители, които си докарват по 2-3000лв./мес. допълнителни доходи, което, поне според моите представи, не е чак толкова зле. ма не били всички така и прочее - ами другите хора в същото положение, за медици и прочее да не отварям дума...въобще - мисля, че ще е най-здравословно за всички, ако учителите, преди да надянат ореолите на светци, първо поживеят като обикновени хора, да поработят в частни фирми и да издържат семействата си от там, за да се научат да разбират по-добре другите, и да не ги демонизират чак толкоз - в края на краищата - всички сме хора, всички имаме подобни потребности, всички обичаме, надяваме се, борим се, опитваме се да правим най-доброто за децата си, боли ни...и т.н., и т.н.
Как тези учители, които познаваш, си докарват такъв доход? С частни уроци? Така ли е редно? Ами ако един учител не желае да влиза в тази порочна схема? Какво прави? Излиза глупак и некадърник, нали?
Защо даваш работата в частните фирми като еталон? С какво тя е по-правилна и по-почтена от учителската?
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
абе, нали требе да е опозиция каката... инак дъртаняните няма да са доволни от нея...Мнемозина написа:
И какво каза сега - не разбрах.
Как тези учители, които познаваш, си докарват такъв доход? С частни уроци? Така ли е редно? Ами ако един учител не желае да влиза в тази порочна схема? Какво прави? Излиза глупак и некадърник, нали?
Защо даваш работата в частните фирми като еталон? С какво тя е по-правилна и по-почтена от учителската?
Bella Ciao
Bella Ciao
Не, това си е нейната позиция и тя я поддържа още от учителската стачка насам - а аз все не успявам и не успявам да я разбера.сър Айвънхоу написа:абе, нали требе да е опозиция каката... инак дъртаняните няма да са доволни от нея...Мнемозина написа:
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
аз, всъщност, не мога да разбера каква точно й е позицията...Мнемозина написа:
Не, това си е нейната позиция и тя я поддържа още от учителската стачка насам - а аз все не успявам и не успявам да я разбера.
Bella Ciao
Bella Ciao
работата в частните фирми с нищо не е "по-правилна" и "по-почтена" от учителската, но просто е реалността, в която са потопени по-голямата част от хората,Мнемозина написа:
и неизбежно формира някакво светоусещане и позиции, които са по-различни, и като всяко различно нещо, ако не си запознат с генезиса, може да изглежда абсурдно, макар да има здрави и разумни основания :)...иначе казано - ако не си живял живота на някого, не е хубаво да го съдиш, и то на базата на повърхностни наблюдения - същото важи и в двете посоки, разбира се, но когато някой започне да говори за деградация... :)
по другия въпрос - да, с частни уроци, не знам дали е редно, но и не мисля, че е чак "порочна схема". въобще, това с частните уроци е дълга тема, и има много нюанси - лично аз не ги одобрявам за моите деца, но и децата са различни, и родителите, и учителите - за някои е добре, за други - не. естествено, най-добре е, когато основната работа е и основен източник на доходи, обаче, всички живеем в бг, а тук, като изключим банкери, висш мениджмънт и IT, май никой друг не може да издържа семейство само със заплата. и не, не е хубаво, не го одобрявам, но е факт
- сър Айвънхоу
аха... и понеже е факт, значи не може да се опитваме да го променим? или не може да недоволстваме, че някой продължава да ни обира?Амаранта написа: а тук, като изключим банкери, висш мениджмънт и IT, май никой друг не може да издържа семейство само със заплата. и не, не е хубаво, не го одобрявам, но е факт
овчедушието на българския народ са докарали Петко Славейков да напише, че сме мърша...
Bella Ciao
Bella Ciao
Не го одобряваш - но го издигаш в еталон.Амаранта написа:
по другия въпрос - да, с частни уроци, не знам дали е редно, но и не мисля, че е чак "порочна схема". въобще, това с частните уроци е дълга тема, и има много нюанси - лично аз не ги одобрявам за моите деца, но и децата са различни, и родителите, и учителите - за някои е добре, за други - не. естествено, най-добре е, когато основната работа е и основен източник на доходи, обаче, всички живеем в бг, а тук, като изключим банкери, висш мениджмънт и IT, май никой друг не може да издържа семейство само със заплата. и не, не е хубаво, не го одобрявам, но е факт
Това, че ни се случва в момента, не значи, че е нормално и че е правилно - не бива да го забравяме.
Не е нормално да издигаш в култ и да приемаш за естествено самоунижението или унижението и бачкането до побъркване, до оскотяване, на по две-три места.
Това-не-е-нормалното положение на нещата.
Може да се кажа "да, така се налага сега", но не и "така трябва да бъде и който не иска да го прави е идиот".
П.П. Извинявам се, исках да редактирам само, а съм натиснала грешния бутон...
Последно промяна от Мнемозина на 03.11.12, 12:29, променено общо 1 път.
Panta rhei...
а стига ве, аз не съм мърша. и съучениците на йоана са свесни и учителите и на радо също. може би аз съм фикция де и не съществувам реално, нито аз нито семейството ми, а сме далече далече оттука:shocked:
п.п. тука чуваме, че там долу на земята сте имали някакъв бат гойко или бат бойко беши? какъв е тоя човек - поет, художник, учЕн? разнася ли славата българска из света? браво браво...гордееме се с вас
п.п. тука чуваме, че там долу на земята сте имали някакъв бат гойко или бат бойко беши? какъв е тоя човек - поет, художник, учЕн? разнася ли славата българска из света? браво браво...гордееме се с вас