+1windcolours написа: Холитоу, пиши
До там ни докараха...
Тук не разбрах какво точно искаш да покажеш, да си призная.fuego написа: Падаме бавно, но славно...
Иначе по следващия ти постинг - учителството ми се оказва болна тема, сигурно защото аз не бих могла да се справя с тая професия.
Panta rhei...
мнемич, нали знаеш коя дата показва календара ми целогодишно...Мнемозина написа:Не се шашкай.
Друго си е човек да сложи на причината един-два ника в двете посоки на майтап.
ЯНУАРИ
1-ви април, 1-ви април, 1-ви юни, 1-ви април, хелуин, холидей, холидей
1-ви април, хелуин, холидей, холидей
фЕВРУАРИ
холиНЕдей, холиНЕдей, 1-ви април, хелуин, холидей, холидей, холиУспей
.....
къде е мястото да питам за любимата ти катеричка
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа
това май е другото лице на скуката
Ф.Песоа
- сър Айвънхоу
по-точно - спамърки ньедни*holi_day написа:разводнявачкиlatrevw написа:+1windcolours написа: Холитоу, пиши
* Цитат от Маготича...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
при теб все е Велики Серьозник и за разнообразие:Мнемозина написа:Обади ми се на първи април, ама след няколко дни, че още не се знае при мен коя дата е.holi_day написа: къде е мястото да питам за любимата ти катеричка
5 бързи и яростни дни - ПМС
5 критични дни "умирай трудно" - М
5 следкритични дни "завръщането на джедая"- СМ
на никого не се обаждам аз, направо пращам по една торба катерички в знак на симпатии и да знаят, че съм била на лов
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- сър Айвънхоу
момичета, ОБИЧАМ ВИ!holi_day написа:при теб все е Велики Серьозник и за разнообразие:Мнемозина написа:Обади ми се на първи април, ама след няколко дни, че още не се знае при мен коя дата е.holi_day написа: къде е мястото да питам за любимата ти катеричка
на никого не се обаждам аз, направо пращам по една торба катерички в знак на симпатии и да знаят, че съм била на лов
Bella Ciao
Bella Ciao
ха ха ха обичай ги, ама от време на време се и карай с момичетата, че иначе се караме помежду си...сър Айвънхоу написа:момичета, ОБИЧАМ ВИ!holi_day написа:при теб все е Велики Серьозник и за разнообразие:Мнемозина написа: Обади ми се на първи април, ама след няколко дни, че още не се знае при мен коя дата е.
П.С. и се сетих ка се пише ж
Блажени са бедните духом
- сър Айвънхоу
побойница!Мнемозина написа:Даже го и бия от време на време.
Bella Ciao
Bella Ciao
тъкмо влизам и аз да пусна същия линк, но сноу ме е изпреварила.Амаранта написа: http://ucha.se/
Това чия теза подкрепя?:blum:
...много ме зарадва този младеж, браво на него!:)
е, как чия теза - нашата, разбира се!
освен ако под тъпи, неграмотни деца се разбират такива като този момък и децата, които му помагат и тези, които ползват сайта. :)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Ако всеки изхождаше от мотива "искам да съм полезен", когато решава да прави едно или друго нещо, светът на хората щеше да е друг свят.
Мдааа.....
Е що пък вашата? И коя беше вашата?latrevw написа:тъкмо влизам и аз да пусна същия линк, но сноу ме е изпреварила.Амаранта написа: http://ucha.se/
Това чия теза подкрепя?:blum:
...много ме зарадва този младеж, браво на него!:)
е, как чия теза - нашата, разбира се!
освен ако под тъпи, неграмотни деца се разбират такива като този момък и децата, които му помагат и тези, които ползват сайта. :)
Май трябва наново да си избистрим тезите.
Panta rhei...
лягай вечеМнемозина написа:http://news.ibox.bg/news/id_714964844
виждаш, че от МОМН бдят над образованието
Ф.Песоа
Ф.Песоа
- сър Айвънхоу
мда, можело е и още да го облекчат като махнат всичко за учене и го прекръстят на "пеене"Мнемозина написа:http://news.ibox.bg/news/id_714964844
кви са тея простотии като музикална култура, литература и слушане, ай сиктир
даааа, не е истина просто!Мнемозина написа:http://news.ibox.bg/news/id_714964844
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
А аз си мисля, че въобще към тези предмети няма правилно отношение - по наше време се изучаваха до 8-ми клас, сега май пак е така, не знам...
както и да е - според мен е рано на тази възраст да учат стилове, епохи и пр., по-скоро, да пеят и да рисуват, да почустват емоцията и изразността на тези изкуства, а стилове, епохи и пр. - след 10-ти клас, че даже и тогава е рано :) - трябва да ги изучават паралелно с другите дисциплини - история и литература, за да могат да видят цялата картина.
за нотичките - де да знам, аз навремето ходех на солфеж, и там ги научих, а в училище, в рамките на стандартната учебна програма никой така и не можа да ги научи, та се налагаше аз да им пея откъсите, които ни даваха за разучаване :) щото то и аз пея много хубаво, и съм алт, даже контраалт.
както и да е - според мен е рано на тази възраст да учат стилове, епохи и пр., по-скоро, да пеят и да рисуват, да почустват емоцията и изразността на тези изкуства, а стилове, епохи и пр. - след 10-ти клас, че даже и тогава е рано :) - трябва да ги изучават паралелно с другите дисциплини - история и литература, за да могат да видят цялата картина.
за нотичките - де да знам, аз навремето ходех на солфеж, и там ги научих, а в училище, в рамките на стандартната учебна програма никой така и не можа да ги научи, та се налагаше аз да им пея откъсите, които ни даваха за разучаване :) щото то и аз пея много хубаво, и съм алт, даже контраалт.
- сър Айвънхоу
мдааам... сега, като разбереш, че в 9-ти клас учат "Червено и черно", сигурен съм, че ще заявиш, че и то не е за "деца"...Амаранта написа:А аз си мисля, че въобще към тези предмети няма правилно отношение - по наше време се изучаваха до 8-ми клас, сега май пак е така, не знам...
както и да е - според мен е рано на тази възраст да учат стилове, епохи и пр., по-скоро, да пеят и да рисуват, да почустват емоцията и изразността на тези изкуства, а стилове, епохи и пр. - след 10-ти клас, че даже и тогава е рано :) - трябва да са ги изучават паралелно, и по история и по литературата, за да могат да видят цялата картина.
ай сиктир, бе...
Bella Ciao
Bella Ciao
напротив, точно за деца на тази възраст е, ти от къде знаеш какво ще кажа?!сър Айвънхоу написа:
мдааам... сега, като разбереш, че в 9-ти клас учат "Червено и черно", сигурен съм, че ще заявиш, че и то не е за "деца"...
ай сиктир, бе...
после - не съм склонна да правя изводи по откъслечни медийни подмятания, много често журналистите въобще не вникват за какво точно иде реч, просто бързат да го съобщят първи. а хората пък са склонни да си вярват, че разбират от неща, за които не са учили, и то най-малко на ниво експерт, но не е така. то не случайно са си го избрали тиквоний - специалиста по всичко :)
- Green Light
Бе учебната програма е пълна скръб. Това едва ли има някой, който да не го признава. Не знам как да се промени. Изобщо нищо не знам аз, нищо не изглежда наред в тази дискусия.Амаранта написа:А аз си мисля, че въобще към тези предмети няма правилно отношение - по наше време се изучаваха до 8-ми клас, сега май пак е така, не знам...
Какво би било, ако няколко години подред някаква комисия от професионални преподаватели пита родители на деца какво според тях трябва да влезе в учебната програма. Тва голяма ерес ли е? Няма ли да се ориентират някак си по- лесно, макар и бавно да става тая работа.
Амаранта, ти нещо май искаш да ме конкурираш. Аз първи си заплюх пеенето. И алта. Ти си втора не се брои, моля никой да не обръща на Амаранта никакво внимание.
- windcolours
в този форум хората са със сходен,ако не и еднакъв професионален и образователен ценз, и пак не могат да стигнат единогласие по повечето въпроси, какво остава да се събере народ от кол и въже и всеки да дава акъл какво да се учи...Не съм убедена,че в образованието трябва да има подобни дози демокрация,защото Вавилон ряпа ще яде.... Представяш ли си с какви предложения ще излезе мнозинството, дето нито чете книги, слуша чалга и гледа с отворена уста Слави Трифонов?Green Light написа:
Какво би било, ако няколко години подред някаква комисия от професионални преподаватели пита родители на деца какво според тях трябва да влезе в учебната програма. Тва голяма ерес ли е? Няма ли да се ориентират някак си по- лесно, макар и бавно да става тая работа.
аз лично смятам,че като за обща култура програмата е ок, но начина на поднасяне на информацията е кошмарен. И тук училището губи, а печели улицата...
Кво се хвалиш с този алт в банята не разбирам. Аз под душа владея от бас до алт.Green Light написа: Амаранта, ти нещо май искаш да ме конкурираш. Аз първи си заплюх пеенето. И алта. Ти си втора не се брои, моля никой да не обръща на Амаранта никакво внимание.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
емоцията и изразността се учат чрез произведения на изкуството, както и винаги това е ставало паралелно с другите дисциплиниАмаранта написа:А аз си мисля, че въобще към тези предмети няма правилно отношение - по наше време се изучаваха до 8-ми клас, сега май пак е така, не знам...
а произведенията на изкуството са създавани от личности и в определени епохи
това е един естествен процес и не е нужно нищо особено, за да е ефективен - децата са любопитни
този разговор е толкова абсурден, че ми е обидно да го водя
да, и аз съм на същото мнение - експерти трябва да определят учебната програма, както си е. в какво състояние е обратната връзка, обаче, не знам - а обратната връзка трябва да е с учителите, е може там и родители и деца да се изказват, ама да не им се обръща внимание много - много :)windcolours написа:в този форум хората са със сходен,ако не и еднакъв професионален и образователен ценз, и пак не могат да стигнат единогласие по повечето въпроси, какво остава да се събере народ от кол и въже и всеки да дава акъл какво да се учи...Не съм убедена,че в образованието трябва да има подобни дози демокрация,защото Вавилон ряпа ще яде.... Представяш ли си с какви предложения ще излезе мнозинството, дето нито чете книги, слуша чалга и гледа с отворена уста Слави Трифонов?Green Light написа:
аз лично смятам,че като за обща култура програмата е ок, но начина на поднасяне на информацията е кошмарен. И тук училището губи, а печели улицата...
Грийне, не съ засягай сега: писала съм, че "и аз пея много хубаво", а не "оставете го Грийна, той не може да пее, само аз мога". Ко като можем и други да пеем, или ти искаш само ти да си солист? - може и така, ако и Уинди е съгласна - ние с нея да сме бек - вокалистки? - ще направим няколко парчета, и като дойдат гости във форума, да им ги пеем, м?:winkw:windcolours написа:Кво се хвалиш с този алт в банята не разбирам. Аз под душа владея от бас до алт.Green Light написа: Амаранта, ти нещо май искаш да ме конкурираш. Аз първи си заплюх пеенето. И алта. Ти си втора не се брои, моля никой да не обръща на Амаранта никакво внимание.
- сър Айвънхоу
И всичкото това - в банята. А!Амаранта написа: Грийне, не съ засягай сега: писала съм, че "и аз пея много хубаво", а не "оставете го Грийна, той не може да пее, само аз мога". Ко като можем и други да пеем, или ти искаш само ти да си солист? - може и така, ако и Уинди е съгласна - ние с нея да сме бек - вокалистки? - ще направим няколко парчета, и като дойдат гости във форума, да им ги пеем, м?:winkw:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
не бях се замисляла, ама защо пък да не ги изкъпем гостите? кой знае от къде идват.maggot написа:И всичкото това - в банята. А!Амаранта написа: Грийне, не съ засягай сега: писала съм, че "и аз пея много хубаво", а не "оставете го Грийна, той не може да пее, само аз мога". Ко като можем и други да пеем, или ти искаш само ти да си солист? - може и така, ако и Уинди е съгласна - ние с нея да сме бек - вокалистки? - ще направим няколко парчета, и като дойдат гости във форума, да им ги пеем, м?:winkw:
Трябвало е да се сети за една друга същина на преследваните промени - прословутата максима на циганите-музиканти "Дето има ноти, няма банкноти".
Ей заради тая посока на реформите, която особено по отношение на изкуствата е ужасно груба и това е поне третият етап на свиването им, съм толкова разфучана.
Преди музика се учеше до девети клас, сега вече е само до осми.
И ето, продължават.
Добре, че съм уморена, иначе щях да напиша някой ферман...
Panta rhei...
Да, да се съберат епохите в хуманитарни панели по различните предмети е една много смислена идея, която така и ще си остана само идея.Амаранта написа:А аз си мисля, че въобще към тези предмети няма правилно отношение - по наше време се изучаваха до 8-ми клас, сега май пак е така, не знам...
А нотите... няма да станат нотно грамотни децата от едното учене в общото училище, и няма да им помогнат кой знае с какво тия диези и бемоли и сюити и рапсодии в живота - ама защо, за Бога, поне да не чуят, че такива неща съществуват в тоя свят?
Panta rhei...
- сър Айвънхоу