сякаш си нямаш на Арда ливади, бъкани с мащерка, та опря до пазарищата....тц.тц...откога разправям че лятно време трябва да се организира билкарско ходене по баирите там, ама....itcome написа:И Пикасо си е имал син период... моля - моля... на мащерка съм! Поне докато не свърши килото (сухо) дето ми го пробутаха на пазара :)
КУЛИНАРНА
- windcolours
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Имам бре, и машерката ми е брана... не вярвай на всичко дето пише в нета :))))windcolours написа:сякаш си нямаш на Арда ливади, бъкани с мащерка, та опря до пазарищата....тц.тц...откога разправям че лятно време трябва да се организира билкарско ходене по баирите там, ама....itcome написа:И Пикасо си е имал син период... моля - моля... на мащерка съм! Поне докато не свърши килото (сухо) дето ми го пробутаха на пазара :)
Кърти, чисти, извозва...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
малииииии...... трите червени тичинки:blink:глас в пустиня написа:И диворастящите стават. Вземат им се само трите червени тичинки, останалото се изхвърля. Голямо чоплене е.itcome написа:Трудно, в линка към уикито видях, че е специална стерилна форма... бррр....
ще си кютам аз в дегустацията, не е за мен кулинарията
винен кебап по ловджийски..
250-300 грама свинско за готвене
300 грама печурки
2 пръчки сръпска наденица
1 голяма чушка
1 голяма глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
50 грама масло
кубче телешки бульон
150 милилитра червено вино
месото се измива с гореща вода и се нарязва на кубчета по около 2 см.
наденицата се цепва на 2 и се реже с дебелина по около 1 см.
печурките се измиват и се режат на едро с размерите на месото
пънчетата се раздребняват както и моркова
пънчетата, моркова, месото и наденицата с маслото се слагат у тенджурката под капак
задушават се 15-ина минути да си пуснат соковете
разбъркват се 2-3 пъти през 5 минути
котлона на 2
лука и чушката се режат на едро /1 фаланга на палец/
след онези 15 мин. се слагат у тенджурката заедно с наситнения чесън
оставят се под капак още 15 мин. с разбъркването през 5 мин.
угася се с виното и се насипва кубчето бульон
котлона на 2
оставя се да къкри докато остане на мазнина ..половин час или повече
докато ви хареса на консистенция
може и с повече сос да го искате...то си е готово за ядене и преди това
котлона е на 1
колкото по-бавно, толкова по-вкусно
енджой

250-300 грама свинско за готвене
300 грама печурки
2 пръчки сръпска наденица
1 голяма чушка
1 голяма глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
50 грама масло
кубче телешки бульон
150 милилитра червено вино
месото се измива с гореща вода и се нарязва на кубчета по около 2 см.
наденицата се цепва на 2 и се реже с дебелина по около 1 см.
печурките се измиват и се режат на едро с размерите на месото
пънчетата се раздребняват както и моркова
пънчетата, моркова, месото и наденицата с маслото се слагат у тенджурката под капак
задушават се 15-ина минути да си пуснат соковете
разбъркват се 2-3 пъти през 5 минути
котлона на 2
лука и чушката се режат на едро /1 фаланга на палец/
след онези 15 мин. се слагат у тенджурката заедно с наситнения чесън
оставят се под капак още 15 мин. с разбъркването през 5 мин.
угася се с виното и се насипва кубчето бульон
котлона на 2
оставя се да къкри докато остане на мазнина ..половин час или повече
докато ви хареса на консистенция
може и с повече сос да го искате...то си е готово за ядене и преди това
котлона е на 1
колкото по-бавно, толкова по-вкусно
енджой

Последно промяна от WALL-E на 22.12.12, 01:35, променено общо 1 път.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
не ме влече сладкотоshshtt написа: сега и ако дадеш една рецепта за баклава, че ми трябва за коледа, признах те
тъй че не мога..или не съм тренирал
освен оня тиквеник дето завиждаха за мъжа на бившата колежките и
у къщи пак макето правеше сладкишите /и сама си ги ядеше/
не знам.. обичам бял шоколад на Lind или аеро
а такива вкъщи разбираемо не мога да си направя
Започнах голямото коледно готвене, дами и господа!
Предполагам че на 24-ти основно ще чистя апартамента, а искам мамините златни дечица да са нахранени, та затова ще си сготвя и ще си ги нося готови в БГ манджите
Още по ранина както всеки ден сготвих за деня за негово величество - пилешка супа и пиле с ориз и се захванах с КОЛЕДНОТО МЕНЮ:
ПОСТНИ ЛОЗОВИ СЪРМИ
Мисля си че се получиха вълшебни просто!
Продукти: лозови листа, лук, праз /вместо зелен лук/, джоджан, подправка за агнешко /която съдържа куркума, розмарин и джоджан, защоот нямах връзка магданоз и копър/, сока на 1 лимон, олио, 2 ч.ч. ориз, черен пипер и сол. Сложих и малко стафиди, защото имах - няма ги по рецепта.
Приготовление: Лукът и праза се запържват, прибавя се ориза и подправките, лимоновия сок и 3 ч.ч. вода. Като изстине сместа се завиват сърми, нареждат се плътно в плитка тенджера, захлупват се с чиния, сипва се хладка вода и се варят на тих огън около 1 час.
БАКЛАВА
Тази рецепта е лесна и изпитана, няма какво да не и се получи и има много фенове.
Аз я правя в двойна доза, на тази която давам.
Продукти: 1 пак. фини точени кори; за плънката: 2 яйца, 1 с.л. захар, 1 ч.л. бакпулвер /или 1 ч.л. сода + 1/2 л. лимонтозу/, 2 с.л. брашно, 1 каф. ч. счукани орехи, 1,5 каф. ч. разтопено масло /аз сложих зехтин/, 1/2 пак. канела, щипка сол; за сиропа: 1 ч.ч. захар, 1,5 ч.ч. вода, настъргана лимонова кора, 2 пак. ванилия.
Приготовление: Корите се разделят на 2 части. Половината от тях се поставят в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопено масло /аз ръсих с олио/. Отгоре се разстила на равномерен пласт плънката и върху плънката се разстилат останлите кори.Пече се на умерена фурна.
Като изстине се нарязва и се залива със сиропа.
Айде утре ще пиша за следващите работи, а ви слюнкоотделяйте активно, има защо:blum:
Предполагам че на 24-ти основно ще чистя апартамента, а искам мамините златни дечица да са нахранени, та затова ще си сготвя и ще си ги нося готови в БГ манджите
Още по ранина както всеки ден сготвих за деня за негово величество - пилешка супа и пиле с ориз и се захванах с КОЛЕДНОТО МЕНЮ:
ПОСТНИ ЛОЗОВИ СЪРМИ
Мисля си че се получиха вълшебни просто!
Продукти: лозови листа, лук, праз /вместо зелен лук/, джоджан, подправка за агнешко /която съдържа куркума, розмарин и джоджан, защоот нямах връзка магданоз и копър/, сока на 1 лимон, олио, 2 ч.ч. ориз, черен пипер и сол. Сложих и малко стафиди, защото имах - няма ги по рецепта.
Приготовление: Лукът и праза се запържват, прибавя се ориза и подправките, лимоновия сок и 3 ч.ч. вода. Като изстине сместа се завиват сърми, нареждат се плътно в плитка тенджера, захлупват се с чиния, сипва се хладка вода и се варят на тих огън около 1 час.
БАКЛАВА
Тази рецепта е лесна и изпитана, няма какво да не и се получи и има много фенове.
Аз я правя в двойна доза, на тази която давам.
Продукти: 1 пак. фини точени кори; за плънката: 2 яйца, 1 с.л. захар, 1 ч.л. бакпулвер /или 1 ч.л. сода + 1/2 л. лимонтозу/, 2 с.л. брашно, 1 каф. ч. счукани орехи, 1,5 каф. ч. разтопено масло /аз сложих зехтин/, 1/2 пак. канела, щипка сол; за сиропа: 1 ч.ч. захар, 1,5 ч.ч. вода, настъргана лимонова кора, 2 пак. ванилия.
Приготовление: Корите се разделят на 2 части. Половината от тях се поставят в намазана с масло тавичка, като всяка кора се поръсва с разтопено масло /аз ръсих с олио/. Отгоре се разстила на равномерен пласт плънката и върху плънката се разстилат останлите кори.Пече се на умерена фурна.
Като изстине се нарязва и се залива със сиропа.
Айде утре ще пиша за следващите работи, а ви слюнкоотделяйте активно, има защо:blum:
Баница с праз - 1 пак. кори , 4 стръка праз, олио, сол.
Празът се запържва и после се редят кори -праз.
Яде се студена.
Някой да има изпитана рецепта за погача? Много ще съм благодарна ако я напише тук.
Аз мога да меся и правя все една бабина рецепта, но не е кой знае колко хубава питка, по-скоро ръчен хляб става.
Накисвам пакетче прясна мая в купичка с хладка вода + 1 ч.л. захар, 1 с.л. оцет и сол за 10 минутки.
Като се разтвори замесвам брашното с нея и добавям вода на око докато тестото стане меко, но без да се лепи.
Като втаса - пека.
Празът се запържва и после се редят кори -праз.
Яде се студена.
Някой да има изпитана рецепта за погача? Много ще съм благодарна ако я напише тук.
Аз мога да меся и правя все една бабина рецепта, но не е кой знае колко хубава питка, по-скоро ръчен хляб става.
Накисвам пакетче прясна мая в купичка с хладка вода + 1 ч.л. захар, 1 с.л. оцет и сол за 10 минутки.
Като се разтвори замесвам брашното с нея и добавям вода на око докато тестото стане меко, но без да се лепи.
Като втаса - пека.
Не ми се получиха чушките с боб, опитвам се да не се ядосвам. Дано поне да са вкусни като нямат никакъв вид.
Иначе рацаптата е следната:
Сварява се половин кило боб и се намачква. Към него се прибавят запържен лук с червен пипер, орехи и сол.
Със сместа се пълнят чушките /сухи, а не пресни като мойте сега/ и се запичат на умерена фурна.
п.п. намерих си рецепта за бъднивечершната питка - ето тази ще е:
Погача Слънце
А пък тук много хубаво е обяснено с картинки как се прави
Иначе рацаптата е следната:
Сварява се половин кило боб и се намачква. Към него се прибавят запържен лук с червен пипер, орехи и сол.
Със сместа се пълнят чушките /сухи, а не пресни като мойте сега/ и се запичат на умерена фурна.
п.п. намерих си рецепта за бъднивечершната питка - ето тази ще е:
Погача Слънце
А пък тук много хубаво е обяснено с картинки как се прави
миналата седмица два пъти по поводи правих ето тази пита:
Навита питка с мас и сирене
Продукти:
•1 пак мая
свинска мас за омазняване на корите - около 200 гр.
0,5 с. л. сол
400 гр. сирене
0,5 с. л. захар
100 мл топла вода
2-3 с. л. брашно
Приготвяне:
• От изброените съставки правим кашичка, която оставяме да си почине 10-тина минути.
• Към вече починалата кашичка прибавяме : 3 яйца (отделяме 1 жълтък), 3 с. л. олио, 1 коф. кисело мляко, около 800 - 1000 гр брашно.
• Омесваме всичко на гладко тесто.
• Оставяме да втаса докато удвои обема си.
• Вече втасалото тесто разделяме на две части.
• Върху намазнена повърхност с ръце разтегляме на кора с дебелина 1 см.
• Намазваме кората обилно с мас, наръсваме със сирене и навиваме на руло.
• Готовото руло леко усукваме и разтегляме.
• Навиваме в намазнената тава на охлюв.
• Същата процедура повтаряме и с другата част от тестото.
• Завиваме я около първата в тавата.
• Намазваме питката с мас и оставяме да втаса.
• Втасалата вече питка, намазваме с разбития жълтък с 1 с. л. прясно мляко.
• Пече се на 180 градуса, на долен реотан с вентилатор до готовност.
• Слага се в студена фурна.
Стана божествена и сега всички искат нея за празниците. Аз дори не меся на ръка, в хлебопекарната и после само навивам и пека. Силно ти я препоръчвам, много е вкусна. Доста бухва, затова трябва да е в дълбока тава. Първият път на моята й се разтече свинската мас в печаката и осмърдях за цяла седмица къщата.
Продукти:
•1 пак мая
свинска мас за омазняване на корите - около 200 гр.
0,5 с. л. сол
400 гр. сирене
0,5 с. л. захар
100 мл топла вода
2-3 с. л. брашно
Приготвяне:
• От изброените съставки правим кашичка, която оставяме да си почине 10-тина минути.
• Към вече починалата кашичка прибавяме : 3 яйца (отделяме 1 жълтък), 3 с. л. олио, 1 коф. кисело мляко, около 800 - 1000 гр брашно.
• Омесваме всичко на гладко тесто.
• Оставяме да втаса докато удвои обема си.
• Вече втасалото тесто разделяме на две части.
• Върху намазнена повърхност с ръце разтегляме на кора с дебелина 1 см.
• Намазваме кората обилно с мас, наръсваме със сирене и навиваме на руло.
• Готовото руло леко усукваме и разтегляме.
• Навиваме в намазнената тава на охлюв.
• Същата процедура повтаряме и с другата част от тестото.
• Завиваме я около първата в тавата.
• Намазваме питката с мас и оставяме да втаса.
• Втасалата вече питка, намазваме с разбития жълтък с 1 с. л. прясно мляко.
• Пече се на 180 градуса, на долен реотан с вентилатор до готовност.
• Слага се в студена фурна.
Стана божествена и сега всички искат нея за празниците. Аз дори не меся на ръка, в хлебопекарната и после само навивам и пека. Силно ти я препоръчвам, много е вкусна. Доста бухва, затова трябва да е в дълбока тава. Първият път на моята й се разтече свинската мас в печаката и осмърдях за цяла седмица къщата.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
тая мойта не ти ли харесва, много вкусна става, а и е леснаlatrevw написа:аз пък искам рецепта за вкусна и лесна баклава
някой, ако има някоя бабина рецепта, ще съм много благодарна
или ти искаш класическа
ми тя е кори-орехи-кори орехи...после като изстине нарязваш и заливаш с горещ сироп /от моята рецепта по-горе/
п.п. на чушките с боб се слага джоджан
мас от магазина. според мен задължително трябва да е с мас. това я прави изключително крехка и пухкава.shshtt написа:мас за питката откъде взе? с масло дали няма да стане?latrevw написа:миналата седмица два пъти по поводи правих ето тази пита:
.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
не че не ми харесва, даже мисля, че съм я правила, нали посредата става една такава кексообразна плънка. май искам да пробвам наистина нещо класическо и ще нправя само кори-орехи, права си :)shshtt написа: тая мойта не ти ли харесва, много вкусна става, а и е лесна
или ти искаш класическа
ми тя е кори-орехи-кори орехи...после като изстине нарязваш и заливаш с горещ сироп /от моята рецепта по-горе/
уф, голямо готвене ще е тези дни
аз ще правя и една сладка палачинкова торта. Рецептата е на прословутата Йоли. Нейните неща винаги са безумно вкусни. Ако искаш, да ти я метна
Аз мойта много си я харесвам, обаче не помня дали не съм я писала тук.latrevw написа:аз пък искам рецепта за вкусна и лесна баклава
Лесна е и няма сбъркване.
Нито сили имам, нито време за кулинарни експерименти напоследък.
Истината е, че си мечтая да ми остане време само за готвене и да потъна в това.
Panta rhei...
Ми аз мисля ей това да го пробвам тази година:latrevw написа:аз пък искам рецепта за вкусна и лесна баклава
Продукти:
1 пакет кори за баница
1 пакет масло - 125 грама
около 1 и половина чаша орехови ядки
1 пакетче ванилия
3 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
Настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Корите от 1 пакет разделете на две.
Поръсете едната половина кори отгоре с 1/3 от разтопеното масло, 1/2 от едро смлените орехи и 1/2 от лимонената кора.
Навийте на руло.
Направете така и с втората половина кори.
Рулата нарежете на едри (2-3 см.) хапки, които поставете обърнати вертикално в намазана тавичка.
Отгоре поръсете с останалото 1/3 разтопено масло.
Запечете баклавичките в умерена фурна (180 градуса) за около 20-25 минути – до порозовяване.
След като изстинат в тавичката излейте топъл захарния сироп – от захарта, водата и ванилията.
Оставете да изстине.
Поднесете по желание гарнирано със сметана или сладолед.
П.П. До са плюсках като за последно (мамка ви, маи!) ма като я чета таз рецепта пак ми потекоха лигите.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Я! И аз така я правя, но слагам и канела.maggot написа:Ми аз мисля ей това да го пробвам тази година:latrevw написа:аз пък искам рецепта за вкусна и лесна баклава
Продукти:
1 пакет кори за баница
1 пакетче ванилия
3 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
Настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Поръсете едната половина кори отгоре с 1/3 от разтопеното масло, 1/2 от едро смлените орехи и 1/2 от лимонената кора.
Навийте на руло.
Рулата нарежете на едри (2-3 см.) хапки, които поставете обърнати вертикално в намазана тавичка.
Запечете баклавичките в умерена фурна (180 градуса) за около 20-25 минути – до порозовяване.
След като изстинат в тавичката излейте топъл захарния сироп – от захарта, водата и ванилията.
Оставете да изстине.
П.П. До са плюсках като за последно (мамка ви, маи!) ма като я чета таз рецепта пак ми потекоха лигите.
Да ти кажа тогава, че маслото можеш да го полееш накрая върху всички пънчета, вместо да разпределяш по корите.
И че тази доза е за малки тави, за да се запълни голяма тава с диаметър 25 см трябва да удвоиш.
Panta rhei...
http://yoli-www.blogspot.com/2012/07/blog-post.htmlshshtt написа:да, мятай я, че имам 10 дни да ги поглезя домашнитеlatrevw написа:
аз ще правя и една сладка палачинкова торта. Рецептата е на прословутата Йоли. Нейните неща винаги са безумно вкусни. Ако искаш, да ти я метна
ето я, аз ще я правя на 24-ти, ще сведа информация после :)
корите една по една ли се мажат с маслото? интересна рецепта. ще пробрам и аз.Мнемозина написа:Я! И аз така я правя, но слагам и канела.maggot написа:Ми аз мисля ей това да го пробвам тази година:latrevw написа:аз пък искам рецепта за вкусна и лесна баклава
Продукти:
1 пакет кори за баница
1 пакетче ванилия
3 чаени чаши захар
2 чаени чаши вода
Настъргана лимонова кора
Приготвяне:
Навийте на руло.
Оставете да изстине.
Да ти кажа тогава, че маслото можеш да го полееш накрая върху всички пънчета, вместо да разпределяш по корите.
И че тази доза е за малки тави, за да се запълни голяма тава с диаметър 25 см трябва да удвоиш.
Мнемо, деойна доза няма ли да е прекалено много?
Не бе, нали това казвам - изобщо няма нужда да мажеш кори с масло. Просто накрая изливаш разтопената мазнина върху подредената баклава и понеже кръгчетата са изправени, а мазнината е много, тя си прониква навсякъде.latrevw написа:
корите една по една ли се мажат с маслото? интересна рецепта. ще пробрам и аз.
Мнемо, деойна доза няма ли да е прекалено много?
Не знам защо, но не излиза толкова много.
Аз май тази година ще я направя с равни части масло и олио, за да бъде малко по-лека.
Panta rhei...
когато се прибереш вкъщи след бой със снежни топки няма нищо по-хубаво от чаша топъл домашен шоколад. за моите деца и братовчедите - общо 6 хлапета ми трябват литър врящо прясно мляко, в което да сваря с непрекъснато бъркане две лъжици какао с връх, три лъжици пудра захар, две равни лъжици царевично нишесте, две лъжици сухо мляко, един натрошен млечен шоколад и щипка сол. котлонът е на най-ниска степен и са нужни не повече от 3-4 мин. става гъст и вкусен, с хубав плътен цвят, ако ползвате добро какао, а ако не ви се намира следва да замените млечния шоколад с шоколад с 80% какао.
just perfect
Баклавата е направена с готови кори за баница - 500 гр. Разделих ги на две части за двата слоя. Намаслих голяма тава и сложих два листа кори, намаслих ги и върху тях пак два листа кори, масло и така докато свърши първата половина кори от пакета. След това смесих 300-400 гр. смляни орехи, 200 гр. захар, 1 с.л. канела, малко лимонова кора и тази смес я разпределих върху първия слой в тавата. Нагоре продължих по същия начин - две кори, масло и така до края. След това с остър нож се нарязва и се залива с масло по крайчетата на парченцата. Аз разтопих 150 гр. масло и залях. Пече се до зачервяване, може и по-препечена да бъде. След като се опече се приготвя сироп от 700 мл. вода и 500 гр. захар - да поври 15 мин. Слага се ванилия и 1 с.л. лимонов сок и с него се залива баклавата. Завива се във фолио е се оставя да престои така едно денонощие. Общо за мазането на корите и след това за заливането на парченцата ми трябваха 250 гр. масло. Малко закъснях с рецептата.latrevw написа:аз пък искам рецепта за вкусна и лесна баклава

Fuego, мерси за рецептата. Аз току-що сложих баклавата във фурната, по рецептата на магът, ще видим какво ще се получи, наистина малко количество се получава и маслото сякаш малко ми дойде. Ако не съм я скопосала, утре имам да правя още една, ще пробвам и твоята рецепта. Има ли тънкости някакви :)
за нищо, латlatrevw написа:Fuego, мерси за рецептата. Аз току-що сложих баклавата във фурната, по рецептата на магът, ще видим какво ще се получи, наистина малко количество се получава и маслото сякаш малко ми дойде. Ако не съм я скопосала, утре имам да правя още една, ще пробвам и твоята рецепта. Има ли тънкости някакви :)
няма тънкости, освен обичайните...
маслото с което заливаш баклавата преди печене, трябва да е горещо, разтопи го до "кипване", залей баклавата ( заливам по нарязаната част, между ромбчетата ) и я печи до като порозовее хубаво.
Баклавата трябва да е студена, сиропа горещ. Други тънкости няма
От години правя само по тази рецепта, много хубава става, а тези с плънките...не ми харесват, но вкус другар няма.
п.п ако имаш, може в сиропа да сложиш медицинска дъвка, моята е без, защото нямах такава. Успех в правенето лат, пробвай, няма да съжаляваш
Мда, като взех да я правя, видях, че в моята рецепта маслото е 200 грама.latrevw написа:Fuego, мерси за рецептата. Аз току-що сложих баклавата във фурната, по рецептата на магът, ще видим какво ще се получи, наистина малко количество се получава и маслото сякаш малко ми дойде. Ако не съм я скопосала, утре имам да правя още една, ще пробвам и твоята рецепта. Има ли тънкости някакви :)
Ох, голям кеф, цял ден в кухнята без никакви други щуротии за мислене.
Добре де, половин, обаче утре ще е цял.
Panta rhei...
КЕКС " СЛЪНЧОГЛЕД "
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
В КУПА ПРЕСЯВАТЕ :
300 гр. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
В ДРУГА КУПА СМЕСВАТЕ :
150 гр.краве масло
2 яйца
180гр.захар
200 мл.прясно мляко
1 ванилия
100 гр.нарязан / настърган / шоколад
3 с.л.какао за оцветяване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Смесвам леко двете смеси. Изсипвам половината смес, а към останалата добавям 3 с.л.какао и разбърквам. Прибавям и оцветената част, като правя леко разбъркване, за да се получат формички. Изсипвам в любимата си силиконова форма. Пека в предварително загрята фурна на 180 С - за около 20-25 минути.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
В КУПА ПРЕСЯВАТЕ :
300 гр. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
В ДРУГА КУПА СМЕСВАТЕ :
150 гр.краве масло
2 яйца
180гр.захар
200 мл.прясно мляко
1 ванилия
100 гр.нарязан / настърган / шоколад
3 с.л.какао за оцветяване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ :
Смесвам леко двете смеси. Изсипвам половината смес, а към останалата добавям 3 с.л.какао и разбърквам. Прибавям и оцветената част, като правя леко разбъркване, за да се получат формички. Изсипвам в любимата си силиконова форма. Пека в предварително загрята фурна на 180 С - за около 20-25 минути.

след тия маси... викам да си направя крем супичка с картофки, гъбени стълбчета, праз и малко Д-зилена чушка
готова е
кой оубаче ме би през ръцете да омешам шапките на гъбите със свински ребърца и едър лук поляти с вино и малко топено сирене.. не знам
сега съм оставил йенската тенджура на студено и утре требе да го сготвя все пак
кой шгу еде.. не е ясно
ся събирам компания
ако някой иска- да се обажда
у нас е отворено
готова е
кой оубаче ме би през ръцете да омешам шапките на гъбите със свински ребърца и едър лук поляти с вино и малко топено сирене.. не знам
сега съм оставил йенската тенджура на студено и утре требе да го сготвя все пак
кой шгу еде.. не е ясно
ся събирам компания
ако някой иска- да се обажда
у нас е отворено