Дреболии
- windcolours
"Сутрешна теорема: Филия с мас и червен пипер е по-хубаво от вечна младост. Доказателство: Какво може да е по-хубаво от вечна младост? Нищо! А филия с мас и червен пипер по-хубаво ли е от нищо? По-хубаво е. Следователно филия с мас и червен пипер е по-хубаво от вечна младост! Защо казвам това ли? Защото, изглежда управляващите са открили тайната на вечния живот – иначе няма обяснение за какво крадат толкова много!"
Любен Дилов -син
Любен Дилов -син
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- сър Айвънхоу
Най обичам като дойде поредният църковен празник и православният народ се изпълни с религиозен плам във фейсбук, и подкара едни призиви, статуси и снимки на икони, жадувайки богоугодни дела. Интересен факт е, че същия православен народ ако го закараш две седмици подред на църква в неделя, любовта му към вярата рязко с
е свива, притихва и започва да се преструва на мечка в зимен сън:) А е казано, че вярата без дела е нищо ( Иаков 2: 14-26) А самият Христос казва: "Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен" (Мат. 7:21). Не се заяждам, просто съм впечатлен от броя на публикациите спрямо броя на хората в църква в неделя:)
Емил Кошлуков
е свива, притихва и започва да се преструва на мечка в зимен сън:) А е казано, че вярата без дела е нищо ( Иаков 2: 14-26) А самият Христос казва: "Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен" (Мат. 7:21). Не се заяждам, просто съм впечатлен от броя на публикациите спрямо броя на хората в църква в неделя:)
Емил Кошлуков
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
аз пък не разбирам връзката между Вярата и желанието за богоугодни дела от една страна, и ритуалното киснене в църква в неделя да речем...сър Айвънхоу написа:Най обичам като дойде поредният църковен празник и православният народ се изпълни с религиозен плам във фейсбук, и подкара едни призиви, статуси и снимки на икони, жадувайки богоугодни дела. Интересен факт е, че същия православен народ ако го закараш две седмици подред на църква в неделя, любовта му към вярата рязко с
Емил Кошлуков
обаче аз съм долен атеист /или агностик?/
- сър Айвънхоу
знаеш ли, всъщност въпросът е до колко точно е "вярващ" тоя, дето ми пълни фейса с разни икони и други простотии и до колко просто се чувства модерен в това си изявяване...windcolours написа:
аз пък не разбирам връзката между Вярата и желанието за богоугодни дела от една страна, и ритуалното киснене в църква в неделя да речем...
обаче аз съм долен атеист /или агностик?/
навремето имах една шефка, която беше много набожна... ама страшно набожна ти казвам... е, преди това биа партиен секретар на завода... ама, като дошла демокрацията и тя "избрала пътя на светлината" (тя сама това го казваше)... един ден една от колежките имаше рожден ден и й купихме икона за подарък. и сме сложили иконата на прозореца, защото там е изток (да те светна - иконите са ориентирани на изток, защото там е "позицията" на Господа, Запада е "позицията" на Дявола)... и се появява шефката й казва: - ама, защо сте сложили иконата на прозореца? така не се вижда добре! а аз й казвам: - защото там е изток.... а тя
та тогава разбрах точно колко е набожна бившата партийна секретарка...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Аз па най- обичам, когато някой се заяжда пишейки не се заяждам.сър Айвънхоу написа:Най обичам като дойде поредният църковен празник и православният народ се изпълни с религиозен плам във фейсбук, и подкара едни призиви, статуси и снимки на икони, жадувайки богоугодни дела. Интересен факт е, че същия православен народ ако го закараш две седмици подред на църква в неделя, любовта му към вярата рязко с
Емил Кошлуков
- сър Айвънхоу
Green Light написа: не се заяждам.
п.п. и, добре е да вземеш да преговориш учебниците по български език от първи до седми клас, защото ми трябваше няколко пъти да прочета изречението ти, за да схвана какво точно си искал да кажеш... знам, че не обичаш запетайките.
п.п.п. не се заяждам.
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
и кавичкисър Айвънхоу написа:Green Light написа: не се заяждам.верно?!
п.п. и, добре е да вземеш да преговориш учебниците по български език от първи до седми клас, защото ми трябваше няколко пъти да прочета изречението ти, за да схвана какво точно си искал да кажеш... знам, че не обичаш запетайките.
п.п.п. не се заяждам.
Кошлуков е в непрекъснато търсене на две неща- тема за селянията на българина и работодател. Супер ми е неприятен.
Кога да пишат за православие? Между празниците, а на Коледа и Великден да млъкват?!
Тъпанар!
- сър Айвънхоу
Green Light написа: Тъпанар!
оооо, даааа... знам, че не го харесваш... знам и защо!
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
- сър Айвънхоу
е, сега... не знаш ли?Green Light написа:?сър Айвънхоу написа:Green Light написа: Тъпанар!
добре, де... няма да ти играя оная идиотщина на "неразбрал"
просто
е ти отговоря - няма да ти кажа...
Bella Ciao
Bella Ciao
"Ако не знаеш защо съм ти сърдитА, аз пък няма да ти кажа!"сър Айвънхоу написа:е, сега... не знаш ли?Green Light написа:?сър Айвънхоу написа:
добре, де... няма да ти играя оная идиотщина на "неразбрал"
просто
е ти отговоря - няма да ти кажа...
Аз понякога сам не знам защо харесвам или не харесвам нещо.. камо ли някой друг да знае... ама стават и чудеса де :)
ПП. Сори, не се сдържах просто
- сър Айвънхоу
споко... и аз, просто си чеша пръстите...Gaspode написа:
ПП. Сори, не се сдържах просто
ама ти не казвай на Грийна!
Bella Ciao
Bella Ciao
- windcolours
Спонтанен, свободно предаден диалог.
Аз: Това е най-добре е да се видим на 21 декември и да го свършим.
Колега (колежка, по старому): Ама как, нали тогава е краят на света?
Аз: Добре де, оставяме го за 22-ри.
Най-смешното е, че въпреки иронията й, ми се видя много убедителна идеята, че точно за 21 декември нищо не трябва да се планира.
Най-смешното е, че въпреки иронията й, ми се видя много убедителна идеята, че точно за 21 декември нищо не трябва да се планира.
Panta rhei...
Добре де, край - край... все пак 21.12 кога ще се отработва?Мнемозина написа:Спонтанен, свободно предаден диалог.
Кърти, чисти, извозва...
- windcolours
- windcolours
След дълги проби и чудения напоследък съм си харесала една котешка тоалетна, най-вече заради оптималната разфасовка - нито е прекалено малко, нито пък твърде тежка за довличане до вкъщи.
В магазинчето, от което я купувам, я има в два варианта и от месеци насам като кажа "И един пакет от тази тоалетна", ми отвръщат с въпроса "Ароматизирана или неароматизирана". Тоест - свикнала съм си.
Онзи ден влизам в друг зоомагазин, виждам пак същата тоалетна, пак два вида опаковки и решавам да взема една. И продавачката с трудно удържан хилеж в гласа:
- С аромат на бор или с аромат на липа?

В магазинчето, от което я купувам, я има в два варианта и от месеци насам като кажа "И един пакет от тази тоалетна", ми отвръщат с въпроса "Ароматизирана или неароматизирана". Тоест - свикнала съм си.
Онзи ден влизам в друг зоомагазин, виждам пак същата тоалетна, пак два вида опаковки и решавам да взема една. И продавачката с трудно удържан хилеж в гласа:
Panta rhei...
- windcolours
хм..бор как да е бих приела- разрпространено ухание за ароматизатор. Ама липата ме хвърля в размисъл...Мнемозина написа:След дълги проби и чудения напоследък съм си харесала една котешка тоалетна, най-вече заради оптималната разфасовка - нито е прекалено малко, нито пък твърде тежка за довличане до вкъщи.
Както и да е- обикновено обявения аромат няма нищо общо с реалния. Колко търся ароматизатор момина сълза, но нито един не отговаря на миризмата на растението. /за щастие открих Медикс за чистене на стъклени овърхности/ Всички видове Доместос пъксмърдят на белина или хлор или квото там е активното вещество. Обаче като четеш заглавията става ясно, че с избора на аромати се занимават нежни и поетични души.
- Green Light
- Green Light
Е, ти пък сега... ароматизаторът с миризма на бор има аромат на ароматизатор с миризма на бор.windcolours написа: хм..бор как да е бих приела- разрпространено ухание за ароматизатор. Ама липата ме хвърля в размисъл...
Както и да е- обикновено обявения аромат няма нищо общо с реалния. Колко търся ароматизатор момина сълза, но нито един не отговаря на миризмата на растението. /за щастие открих Медикс за чистене на стъклени овърхности/ Всички видове Доместос пъксмърдят на белина или хлор или квото там е активното вещество. Обаче като четеш заглавията става ясно, че с избора на аромати се занимават нежни и поетични души.
Принципно положение. Ароматизаторските миризми са си отделен жанр в световните миризми, това е.
Panta rhei...
О, нямаш и представа даже колко са сложни отношенията с любимците всъщност.Green Light написа:Големи сте образи всички с домашни любимци. Го- ле- ми!Мнемозина написа:След дълги проби и чудения напоследък съм си харесала една котешка тоалетна, ...
П.П. Излизаме:
"Защо не му слагаш каишката на Кай?!"
"Сърдита съм му."
Разговор между племенника и кандидат-племенничката.
Panta rhei...
- windcolours
напомни ми оня виц за студента по физика, който точно взел изпита по Квантова теория на полето и припаднал от пиене пред кръчмата. Притекли се хора, вадят студентската му книжа, за да установят самоличността му и четат: Квантова...хм, това не е ясно какво е..... теория- е, теория, ясно....на полето... А! Агроном! А пие като физик!
ПП Вярно пиеха много физиците и тия от МЕИ. Но пък бяха най-точните за планински преходи, колегите ми икономисти бяха гола вода извън шосето. И се "налагаше" да движа с бъдещи метеоролози и програмисти
- windcolours
преди години исках да водя приятел-чужденец там и се оказа най-скъпият възможен музей в София...хм, май равен му е само Боянската църква. Та реших да го посетя по време на една Нощ на музеите...но наистина си струва с гид. Както всеки музей всъщностitcome написа:Миналата неделя... или по миналата си причинихме археологическия музей. Наехме и човече събеседник.. Великолепие...
Това в София ли? Страхотна идея!itcome написа:Миналата неделя... или по миналата си причинихме археологическия музей. Наехме и човече събеседник.. Великолепие...
Че и безплатно било всяка последна неделя от месеца, ама кой да се сети да иде, че да види.
http://bulgariaturism.blogspot.gr/2010/ ... sofia.html
- windcolours