не знам, Мнемо,Мнемозина написа:...
А нотите... няма да станат нотно грамотни децата от едното учене в общото училище, и няма да им помогнат кой знае с какво тия диези и бемоли и сюити и рапсодии в живота - ама защо, за Бога, поне да не чуят, че такива неща съществуват в тоя свят?
по принцип, и аз не мисля, че в училище трябва да се изучават само практически приложими неща,
училището, като идея, е нещо много по-широкообхватно от някакъв си квалификационен курс,
но освен да се поднесе, информацията трябва да може и да се усвои, може някакви такива съображения да са имали, примерно, да балансират с натоварването по другите предмети, или нещо такова... лично аз не мисля, че сме жертва на някакъв заговор за опростачване на населението и пр., нито пък, че ако министЕра се смени, образованието ще се "оправи".
ти знаеш ли, какво е наложило тези съкращения в програмата? - по наше време почти целият материал се взимаше до 10-ти клас, в 11-ти учехме професия някаква + 1-2 общообразователни предмета, сега учат до 12-ти клас, и пак времето не стига, не съм наясно, наистина. как точно се преценява какво и колко да се изучава в училище?