Защо бракът оцелява
Защо бракът оцелява
Кое прави брака толкова стабилен, че е до живот при някои хора? При мен навярно ще е такъв.
Но..........ако бях финансово независима сигурно още утре щях да се изнеса от къщи.
Ако бях финансово независима мъжът ми не би дочакал и сутринта за да се изнесе.
Но си го причиняваме съжителството, дори по-често си вярваме че това е щастието и е максимума който ни се полага в живота.
Сигурно възпитанието в себеотрицание и мантелитета са в основата на добрия брак.
Днес не ми е ден.
Докато се мотах с вас тук, писах мейли и пр. интернетски изяви, пропуснах да направя закуска на мъжа ми.
Той се обиди. Не е въпросът в закуската, а в това че съм го пренебрегнала.
Аз пък само като ме погледне и се чувствам най-противното същество на планетата.
Отидохме на пазара, бях се понагласила по моите критерии, но те дрехите вече не ми стоят добре - подплатата на палтото ми висяла.... с най-ледения тон.
Аз се фръцнах вместо да се направя на три и половина и постепенно напрежението ескалира.
В магазина за подаръци вече си крещяхме и си тръгнахме без да пазаруваме.
Той подкара бързо колата, а аз се страхувам от скоростта и че ще се блъснем, каза ми че не съм можела да създам усещане за дом, че само тъпия ми интернет ми е в главата. Никаква благодарнст съм нямала. Нищо не съм знаела за него.
Така е. А аз не отричам. Чувствам се точно по същия начин. И той не ми създава усещане за дом, нито пък го интересуват моите неща.
Та сега всеки си е в стаята и си обядва. Приятно ни е да си спим отделно също.
Днес е така. След няколко дни ще е иначе. После пак ще дойде едно такова днес. И така до края.
Та брака оцелява само когато хората нямат или мислят че нямат друг избор, когато са зависими един от друг.
Това за да не кажа баналното, че е заради децата.
Или....?
Но..........ако бях финансово независима сигурно още утре щях да се изнеса от къщи.
Но си го причиняваме съжителството, дори по-често си вярваме че това е щастието и е максимума който ни се полага в живота.
Сигурно възпитанието в себеотрицание и мантелитета са в основата на добрия брак.
Днес не ми е ден.
Докато се мотах с вас тук, писах мейли и пр. интернетски изяви, пропуснах да направя закуска на мъжа ми.
Аз пък само като ме погледне и се чувствам най-противното същество на планетата.
Отидохме на пазара, бях се понагласила по моите критерии, но те дрехите вече не ми стоят добре - подплатата на палтото ми висяла.... с най-ледения тон.
Аз се фръцнах вместо да се направя на три и половина и постепенно напрежението ескалира.
Той подкара бързо колата, а аз се страхувам от скоростта и че ще се блъснем, каза ми че не съм можела да създам усещане за дом, че само тъпия ми интернет ми е в главата. Никаква благодарнст съм нямала. Нищо не съм знаела за него.
Така е. А аз не отричам. Чувствам се точно по същия начин. И той не ми създава усещане за дом, нито пък го интересуват моите неща.
Днес е така. След няколко дни ще е иначе. После пак ще дойде едно такова днес. И така до края.
Та брака оцелява само когато хората нямат или мислят че нямат друг избор, когато са зависими един от друг.
Или....?
- windcolours
Re: Защо бракът оцелява
Това даже аз, с всичките си провалени опити за семейство, мога да ти кажа, че не е така.shshtt написа: ....Та брака оцелява само когато хората нямат или мислят че нямат друг избор, когато са зависими един от друг.
Или....?
Има различни причини една двойка да оцелее, но това винаги е въпрос на избор, дори когато ти се струва,че няма алтернатива.
Много хора си мислят,че е заради децата, но това е само параван зад който се крие истинската причина. Гадно е след време да им кажеш "останах с баща ви заради вас",а те, понеже не са глупави и усещат болката ви, ще схванат думите ви "бях нещастна заради вас".... Гадно е, повярвай ми. Изживявала съм го
Понякога хората са заедно и защото все още се обичат.
Последно промяна от windcolours на 15.12.12, 19:08, променено общо 1 път.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
това за общите чорапи не ми беше хрумвалоKent написа:общите неща - общото хоби, общите деца, общите чорапи, общите престъпления /обет за мълчание/:lol:
и естествено да не се приема човек много насериозно
ако брака ни оцелее още извесно време, може да спомена и други чалъми:-)
п.п. забравих - естествено и нуждата от ДС с близък човек, чат-пат
следващият път ще го имам предвид
Да, останах с баща ви заради вас е гадно, останах с баща ви заради себе си е по-вярно.windcolours написа:Това даже аз, с всичките си провалени опити за семейство, мога вода ти кажа, че не е така.shshtt написа: ....Та брака оцелява само когато хората нямат или мислят че нямат друг избор, когато са зависими един от друг.
Или....?
Има различни причини една двойка да оцелее, но това винаги е въпрос на избор, дори когато ти се струва,че няма алтернатива.
Много хора си мислят,че е заради децата, но това е само параван зад който се крие истинската причина. Гадно е след време да им кажеш "останах с баща ви заради вас",а те, понеже не са глупави и усещат болката ви, ще схванат думите ви "бях нещастна заради вас".... Гадно е, повярвай ми. Изживявала съм го
Понякога хората са заедно и защото все още се обичат.
Щото като знаем, че заради собствените ни прищевки, децата ще се чувстват зле и ще им попречим и създадем трудности и веднага поединичното бъдеще губи очарование.
Т.е. пак е заради децата, като ги имаш и вече не можеш да се абстрахираш от тях. Това важи за средно статистическия брак, дето си колкото щастлив, толкова и нещастен.
За обичането си права. Всички които живеят заедно се обичат по някакъв начин и са си близки в някои отношения.
Навикът, миналото, общите неща, удобството, това е спойката. И аз съм изненадана, че е по-здрава от любовта, но природата си знае работата.
Абе ти си цар отдавна съм те призналаKent написа:общите неща - общото хоби, общите деца, общите чорапи, общите престъпления /обет за мълчание/:lol:
и естествено да не се приема човек много насериозно
ако брака ни оцелее още извесно време, може да спомена и други чалъми:-)
п.п. забравих - естествено и нуждата от ДС с близък човек, чат-пат
Да, колкото повече общи интереси и неща, толкова по-голяма искреност и лекота в общуването, разбиране и приемане на другия без някакви кански усилия, а е така естествено, щото ти харесва какъв е и какво прави.
Така си го представям идеалното.
И трудностите идват точно от това, че всеки си иска неговото интересно и като му писне да се преструва и напъва да се прави че го интересува нещо дето не го и общите приятни неща остават малко и недостатъчни. Нищо не може да се направи, такъв е живота.
Ето сега бих могла да отида до другата стая и да го поканя да гледаме заедно филма. И какво от това? Нито по-приятно ще ми бъде, нито по-неприятно - все ми е едно.
Предпочитам си спокойствието. Утре ще замазваме приятната семейна атмосфера.
Аз не съм човека дето да ти каже защо бракът оцелявя - и все пак. Бракът оцелява ако е случил на добра почва .. и ако се грижат самите семена/разбирай съпруга и съпругата/ и околните за неговото оцеляване. Но не се ли случи бракът да се посее на добра почва трудно ще е, даже и мъчително ... Още не съм сигурна що е това добра почва, но е по скоро въпрос на обстоятелства, на обществени ценности, на времена, на възпитание, на нрави и на предразъдъци.shshtt написа:Кое прави брака толкова стабилен, че е до живот при някои хора? При мен навярно ще е такъв.
Днес не ми е ден.
Или....?
Някой ще каже, че каквото си направят двама души такова ще е ... и почвата и всичко останало, но истината е че външните обстоятелства много много влияят върху оцеляването на брака
- windcolours
глупаво е да си мислиш,че децата ти ще са щастливи да растат в семейство, където добрият тон е само поза и преструвка -те го схващат. Или да изживеят всички семейни скандали, породени от неприязънта между родителите им,когато това може да им бъде спестено.shshtt написа: Да, останах с баща ви заради вас е гадно, останах с баща ви заради себе си е по-вярно.
Щото като знаем, че заради собствените ни прищевки, децата ще се чувстват зле и ще им попречим и създадем трудности и веднага поединичното бъдеще губи очарование.
Т.е. пак е заради децата, като ги имаш и вече не можеш да се абстрахираш от тях. Това важи за средно статистическия брак, дето си колкото щастлив, толкова и нещастен.
По-разумно е да се научат,че понякога нещата не се получават както сме ги искали, независимо колко сме ги искали. И тогава е добре за всички да сложим точка, вместо да продължаваме агонията вечно
ами повечето хора се женят, заслепени от любовта и мислят,че тя ще трае свежа и румена цял живот. И когато увехне в рутината на годините, си мислим,че няма основание бракът да продължава. Други са наясно, че любовта е само началото и не се паникьосват, когато пеперудите в стомаха изчезнат. Важното е какво се е случило между двамата до този момент. Именно то предопределя бъдещето на връзкатаshshtt написа: За обичането си права. Всички които живеят заедно се обичат по някакъв начин и са си близки в някои отношения.
Навикът, миналото, общите неща, удобството, това е спойката. И аз съм изненадана, че е по-здрава от любовта, но природата си знае работата.
Ох, взех да съжалявам, че пуснах темата, много лично стана. Но то е защото винаги така задавам темите и ви обърквам:shy:
Никога ли не сте съжалявали, че сте женени и не ви е доядявало на партньора ви?
Ей така да ви докривее и всичко в тъмни тонове да виждате.
Едва ли:winkw:
Та, моят брак навярно е точно като вашия /айде Кента го изключваме от кюпа на средностатистическите и го тургаме в изключенията/.
И в този случай какво мислите, кое ви държи заедно с партньора най-вече?
Всичко ли е такова каквото го искате, от нищо ли не сте разочаровани?
По принцип може да кажете...
Продължавате ли да се харесвате като човеци? А като любовници?
Та, моят брак навярно е точно като вашия /айде Кента го изключваме от кюпа на средностатистическите и го тургаме в изключенията/.
абе и да не си мислят, ще им сеwindcolours написа: ами повечето хора се женят, заслепени от любовта и мислят,че тя ще трае свежа и румена цял живот.
права си, че децата не можеш да ги заблудиш и те веднага усещат неразбориите между нас, а и също че ако хората предимно се нараняват като са заедно е по-добре да се разделят
но то и затова се иска яко дупе, щото като сам си гледаш децата, сам си носиш и цялата отговорност
мен мъжа ми един път ме остави за 6 месеца сама да се оправям и аз оревах орталъка от зор
много смели и силни ми се струват тези жени, респектират ме страшно
Да, външните обстоятелства може да са решаващи. Не само безпаричието, но и липсата на отделно от родителите жилище може да е фатално.юрата написа:Аз не съм човека дето да ти каже защо бракът оцелявя - и все пак. Бракът оцелява ако е случил на добра почва .. и ако се грижат самите семена/разбирай съпруга и съпругата/ и околните за неговото оцеляване. Но не се ли случи бракът да се посее на добра почва трудно ще е, даже и мъчително ... Още не съм сигурна що е това добра почва, но е по скоро въпрос на обстоятелства, на обществени ценности, на времена, на възпитание, на нрави и на предразъдъци.
Някой ще каже, че каквото си направят двама души такова ще е ... и почвата и всичко останало, но истината е че външните обстоятелства много много влияят върху оцеляването на брака
измамна заблуда
когато станеш "финансово независима" ще избягаш, да
и на 3-я месец ще се сетиш, че нещо не е както трябва
и като върнеш лентата назад ще видиш, че досадностите са само дребни житейски проблеми
страстта е като хищник
не се задоволява само с храната дето и се подхвърля
рано или късно иска да си вземе полагащото и се според нейните представи и правила
и в брака и извън /когато го напуснеш/
убий "страстоубийците"
днешното си настроение, мерките за промяна на отсрещния за да ти стане по-удобен,
мнението на родители, приятели и спорадични познати. съветващи те познавайки само половината истини
твоите
п.п. и алкохола не дава отговори
просто помага да забравиш въпросите..
когато станеш "финансово независима" ще избягаш, да
и на 3-я месец ще се сетиш, че нещо не е както трябва
и като върнеш лентата назад ще видиш, че досадностите са само дребни житейски проблеми
страстта е като хищник
не се задоволява само с храната дето и се подхвърля
рано или късно иска да си вземе полагащото и се според нейните представи и правила
и в брака и извън /когато го напуснеш/
убий "страстоубийците"
днешното си настроение, мерките за промяна на отсрещния за да ти стане по-удобен,
мнението на родители, приятели и спорадични познати. съветващи те познавайки само половината истини
твоите
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
ахъм, знам аз и затова си налягам парцалитеWALL-E написа:измамна заблуда
.....................
макар че, ти съжаляваш ли че се разведе?
то е ясно че за някои неща да, но кои?
и що ми казваш сега това за алкохола да те питам?
нещо искаш да ми намекнеш ли?
забравила съм явно да с похваля в клубчето колко умерена съм станала в това отношение
не се разведох азshshtt написа: макар че, ти съжаляваш ли че се разведе?
то е ясно че за някои неща да, но кои?
и що ми казваш сега това за алкохола да те питам?
а и никога не съм го искал, макар често да ми е причернявало от поредната простотия
единственото огромно нещо което пречеше беше, че бившата никога не застана до мен
а аз цял брак бях женен за родителите и
а за алкохола..минал съм го, затова знам
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Ух. Каква тема си отворила...
Децата не трябва да са параван по никакъв начин. Дори и да са се примирили (какво друго им остава) с безразличието или скандалите у дома, после ще пренесат това в своите семейства, защото това според тях е редното.
По-добре с един щастлив родител, отколкото с двама нещастни.
Така мислех и тогава, когато се разведох, така мисля и сега.
А за двамата виновници за собственото си състояние, мисля, че Юрата е много права - почвата е много важна. И ... приятелството между двамата. Няма ли приятелство, няма ли желание да видиш отсреща усмивка породена от твои действия, не чакай кой знае какви резултати.
Децата не трябва да са параван по никакъв начин. Дори и да са се примирили (какво друго им остава) с безразличието или скандалите у дома, после ще пренесат това в своите семейства, защото това според тях е редното.
По-добре с един щастлив родител, отколкото с двама нещастни.
Така мислех и тогава, когато се разведох, така мисля и сега.
А за двамата виновници за собственото си състояние, мисля, че Юрата е много права - почвата е много важна. И ... приятелството между двамата. Няма ли приятелство, няма ли желание да видиш отсреща усмивка породена от твои действия, не чакай кой знае какви резултати.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
идеално май няма:-) ама и вкарването на партньора в некви наши калъпи е дивотия и не си струва усилиятаТака си го представям идеалното.
И трудностите идват точно от това, че всеки си иска неговото интересно и като му писне да се преструва и напъва да се прави че го интересува нещо дето не го и общите приятни неща остават малко и недостатъчни. Нищо не може да се направи, такъв е живота.
ако жена ми примерно обича да стреля по кученца и после да им прави съдебномедицински експретизи
а не да шие гоблени, за коледа естествено получава - оптика, видеорегистратор, гумена престилка на дънлоп, набор золингенски скалпели и микроскоп на карл-цайс:lol:
а не онея цикламените и зелените конци на вилер и купища разпечатки на ифигения плаче до тевното езеро или тайната вечеря на бременските музиканти...
а семейството ни е средностатистическо, поне според моите наблюдения. в смисъл не е някво изключение - и скандали има и злобно хапене на лактитеи удари под пояса. лично аз никога не съм си помислял за развод и женене за друга , за разлика примерно от причиняване на смърт при непредпазливост или поне тежка телесна повреда на сегашната жена. не знам защо. вероятно, щото следващата няма да е по-харна, а напротив. от следващите неща само децата и палачинките имат шанс да се получават все по-хубави и то не винаги:blum: такива ми ти работи...като казва един клубар.
- snowprincess
във всички бракове има конфликти, ако някой ти каже, че неговият е идеален - не вярвай, идеално няма никъдеshshtt написа:Кое прави брака толкова стабилен, че е до живот при някои хора? При мен навярно ще е такъв.
Днес не ми е ден.
Или....?
дали ще остане стабилен или не, зависи най-вече от стилове за разрешаване на конфликти, които семейството използва - враждебният и отчуждено неприязненият разрушават стабилността и водят до развод

- snowprincess
разочарованието идва когато човек има нереалистични очаквания спрямо другияshshtt написа:Ох, взех да съжалявам, че пуснах темата, много лично стана. Но то е защото винаги така задавам темите и ви обърквам:shy:
мъжът ми казва, че ме обича когато съм добра и не ме, когато съм лоша, така и не разбра, че и в единия случай, и в другия все съм си аз, явно иска да съм друга, което няма как да стане, защото си се харесвам
човек се променя само тогава, когато разбере, че нещо му вреди или не успява по даден начин и пробва друг
от много време съм разочарована от него, защото му имах пълно доверие, сега знам, че може да ме излъже и предаде отново някога, приела съм, че е такъв, простила съм и живея с тази мисъл
на тези години разбрах какво означава молитвата: Господи, пази ме от приятелите, от враговете мога сам
най-близките нараняват най-много
защото си им дал всички възможни оръжия, надявайки се, че никога няма да ги използват

с всяка двойка е различно. моят брак оцелява, защото аз искам така. понякога действам с моркова, понякога - с тоягата. в ситуацията, която описваш не мога да се поставя. подплатата на палтото да ми виси и той да го забележи, че и да ми прави забележка?!? е, в най-добрия случай (за него случай) ще си изврънкам ново палто.shshtt написа:
Или....?
just perfect
- snowprincess
всеки брак оцелява ако жената искаbead_ написа:с всяка двойка е различно. моят брак оцелява, защото аз искам така. понякога действам с моркова, понякога - с тоягата. в ситуацията, която описваш не мога да се поставя. подплатата на палтото да ми виси и той да го забележи, че и да ми прави забележка?!? е, в най-добрия случай (за него случай) ще си изврънкам ново палто.shshtt написа:
Или....?
мъжете дори да изневеряват, в повечето случаи не искат развод
а подплатата е за да нарани (за да си върне), защото той се е почувствал наранен от отношението й
има шанс за отношенията им, щом той търси вниманието й и се обижда от липсата му
шът, внимавай с интернет

далеч съм от отношенията им. инстинктът ми подсказва, че жената трябва да изисква повече от мъжа и още повече от себе си. шът, моля те обърни нещата с хастара навън. на първо време - ново палто!snowprincess написа: а подплатата е за да нарани (за да си върне), защото той се е почувствал наранен от отношението й
има шанс за отношенията им, щом той търси вниманието й и се обижда от липсата му
шът, внимавай с интернет
just perfect
всеки брак оцелява ако жената иска
а не трява.
кое не трябва - жената да иска?! може да не трябва, ама не можеKent написа:всеки брак оцелява ако жената иска
а не трява.
just perfect
да оцелява не трява. оцелява се с бате беър. и да оцелява брака щото жената го иска само. а ако е фиркандо и има алкохолна промяна на личноста и иска иска... не е ползено това в последствие. същото важи и за мъжа според мене. ако е фирко и се бъгне ко като иска брака му да оцелее... след като кората е дала фира. жените покрай себе си по добре да имат мека пишка отколкото мека кора /че меката пишка не кърти зъби/, че инак стават едни чудесии после ме будят таман като се замечтая.
п.п. кората на главния мозък.
да, бе, даKent написа:да оцелява не трява. оцелява се с бате беър. и да оцелява брака щото жената го иска само. а ако е фиркандо и има алкохолна промяна на личноста и иска иска... не е ползено това в последствие. същото важи и за мъжа според мене. ако е фирко и се бъгне ко като иска брака му да оцелее... след като кората е дала фира. жените покрай себе си по добре да имат мека пишка отколкото мека кора /че меката пишка не кърти зъби/, че инак стават едни чудесии после ме будят таман като се замечтая.
just perfect
- snowprincess
ами, то и не оцелява всекиKent написа:да оцелява не трява. оцелява се с бате беър. и да оцелява брака щото жената го иска само. а ако е фиркандо и има алкохолна промяна на личноста и иска иска... не е ползено това в последствие. същото важи и за мъжа според мене. ако е фирко и се бъгне ко като иска брака му да оцелее... след като кората е дала фира. жените покрай себе си по добре да имат мека пишка отколкото мека кора /че меката пишка не кърти зъби/, че инак стават едни чудесии после ме будят таман като се замечтая.
статистиката показва, че всеки втори се разпада
знаеш ли защо ние разказваме помежду си за проблемите ни?
вие мъжете често виждате чуждата кокошка като патка, а ние жените знаем, че от трън на глог, че и по-висок
сега ще ти копна една притча, не помня дали съм я пускала
Веднъж при Абу Ханифе дошла жена и му казала:
-Преди две години ти сключи никах (брак) между мен и мъжа ми. Сега искам да ни разведеш. Не желая повече да живея с него.
-А защо искаш да ви разведа? - поинтересувал се Абу Ханифе.
-Защото всички други мъже се прибират навреме вкъщи, само моят винаги закъснява и затова се караме всеки ден.
-И това ли е единственият проблем?
-Да, не искам да живея с такъв развейпрах!
-Добре, ще ви разведа, но при едно условие - преди това да изпечеш и да ми донесеш една вкусна погача. Но за нея нищо да не взимаш от къщи - нито вода, нито сол, нито брашно. Всичко вземи от съседките и им обясни защо искаш продукти от тях.
Жената се отправила към къщи и се хванала за работа. Отишла при най-близката съседка Мариам и я помолила за чаша вода.
-Да не ви е пресъхнал кладенецът? - учудила се съседката.
-Не, отидох при имама да го моля да ни разведе с мъжа ми и за да го направи, той поиска да му омеся пита с чужди продукти.
-Ти пък да видиш моят мъж какъв е! - възкликнала Мариам и започнала да се оплаква.
Същата история се повторила и при Асие, която помолила за лъжица сол. И при третата, и при четвъртата съседка. Където кажела за какво са и продукти назаем, жените отваряли ей такива усти "ти да видиш моят мъж какъв е!" и забравяли да ги затворят.
Накрая жената изпекла прекрасна пита и я занесла на имама.
-Със здраве да се гостите ти и семейството ти! - казала тя. - Но вече не искам да се развеждам.
-Защо? - направил се на изненадан Абу Ханифе.
-Оказа се, че моят мъж е най-добър от всички! - засмяла се жената.

Общо ще отговарям на всички.
Магот – приятелството ми се струва че винаги е куцало при нас и затова е толкова трудно.
Сноу за стиловете за разрешаване на конфликти – не издържам дълго на враждебният и отчуждено-неприязненият и за да е мир и да се диша леко, винаги замазвам нещата. Другите предполагам са на дневен ред когато човек е допуснал и приел възможността за развод.
Бийд – целна в десятката както винаги, външният ми вид, палтото, трябва да се направи нещо в тази посока, само това може да подобри нещата за мен и самочувствието ми.
Като не мога да отслабна защо поне не изляза и не си купя нови дрехи отгоре до долу и да си сменя имиджа не знам. Спира ме някаква инерция и отчаяние и просто не виждам смисъл. Но тази седмица ще положа усилия, даже още утре трябва да се опитам.
Всеки мъж иска да се фука с жена си, а моят се срамува от мен. То и аз се срамувам от себе си. Всички мои мисли и хобита са тъмна тайна и не се обсъждат или казват пред негови хора или колеги, най-добре е като мълча, но това трудно ми се отдава /хахах освен сега в англоговоряща компания/. Като че ли аз ги обичам и правя тези неща само за да го наранявам. Сега той говори вместо мен и това е просто прекрасно.
Сноу – да, търси вниманието ми, но не защото му пука, а защото не понася да е пренебрегнат.
Какво да внимавам с интернет, ако не е той ще са приятелките ми, всичко и всички са еднакво омразни ако ме отклоняват от правия път и не са под контрол /несъзнателен/.
И накрая – няма нищо по-успокоително от женски разговор за оплюване на мъжете или пък приятелски разговор.
Нещата са такива каквито са, провидението си знае работата и подрежда нещата както е най-добре за мен, макар понякога да ми се струва иначе и няма да му се меся.
Не се пишат такива неща в интернет, знам, ама шило в торба не седи.
И ....не ми се говори повече по темата, вие ако искате си говорете:bigsmile:
Магот – приятелството ми се струва че винаги е куцало при нас и затова е толкова трудно.
Сноу за стиловете за разрешаване на конфликти – не издържам дълго на враждебният и отчуждено-неприязненият и за да е мир и да се диша леко, винаги замазвам нещата. Другите предполагам са на дневен ред когато човек е допуснал и приел възможността за развод.
Бийд – целна в десятката както винаги, външният ми вид, палтото, трябва да се направи нещо в тази посока, само това може да подобри нещата за мен и самочувствието ми.
Като не мога да отслабна защо поне не изляза и не си купя нови дрехи отгоре до долу и да си сменя имиджа не знам. Спира ме някаква инерция и отчаяние и просто не виждам смисъл. Но тази седмица ще положа усилия, даже още утре трябва да се опитам.
Всеки мъж иска да се фука с жена си, а моят се срамува от мен. То и аз се срамувам от себе си. Всички мои мисли и хобита са тъмна тайна и не се обсъждат или казват пред негови хора или колеги, най-добре е като мълча, но това трудно ми се отдава /хахах освен сега в англоговоряща компания/. Като че ли аз ги обичам и правя тези неща само за да го наранявам. Сега той говори вместо мен и това е просто прекрасно.
Сноу – да, търси вниманието ми, но не защото му пука, а защото не понася да е пренебрегнат.
Какво да внимавам с интернет, ако не е той ще са приятелките ми, всичко и всички са еднакво омразни ако ме отклоняват от правия път и не са под контрол /несъзнателен/.
И накрая – няма нищо по-успокоително от женски разговор за оплюване на мъжете или пък приятелски разговор.
Нещата са такива каквито са, провидението си знае работата и подрежда нещата както е най-добре за мен, макар понякога да ми се струва иначе и няма да му се меся.
Не се пишат такива неща в интернет, знам, ама шило в торба не седи.
И ....не ми се говори повече по темата, вие ако искате си говорете:bigsmile:
- snowprincess
Може ли да е 18:30 и как стои въпроса с течностите?snowprincess написа:ако не слагаш в устата си нито хапка след 17:30
без някаква специална диета - ядеш каквото искаш през деня, без някакви вълшебни хапчета, дори без спорт
ти гарантирам, че след 5 месеца ще си свалила 25 килограма
как ти звучи?
Кърти, чисти, извозва...
звучи ми невероятноsnowprincess написа:ако не слагаш в устата си нито хапка след 17:30
без някаква специална диета - ядеш каквото искаш през деня, без някакви вълшебни хапчета, дори без спорт
как ти звучи?
аз и сега не вечерям - закусвам прясно мляко с овесени ядки и обядвам без хляб, това ми е яденето
абе майната им на килограмите, аз съм се сдухала
но такива периоди и мисли имах и когато бях и млада и слаба, значи не е въпроса там
И да кажа до какви решения стигнах нощес, след един отрезвителен разговор.
1. Ще се изключа от мрежата максимално, доколкото ми е възможно, то е ясно че ще поглеждам и ще пописвам, но не да вися цял ден.
2. Няма да пестя пари и ще започна да си купувам дрехи, още днес ще отида на пазар, защото никой не забелязва мойте икономии, а после резултатът ми излиза скъп - още по-ниско самочувствие.
3. Няма да правя секс с мъжа ми докато не се постарае да ме предразположи, пък ако ще това да ми е последният секс в живота или пък да си намери друга.
4. По-дългоспочни задачи, които няма да споделям, свързани с реалността.
П.П. И понеже се сетих че и миналата година по това време съм пускала същата тема, догодина като я постна ще я кръстя "Обичайната ми коледна тема":lol:
1. Ще се изключа от мрежата максимално, доколкото ми е възможно, то е ясно че ще поглеждам и ще пописвам, но не да вися цял ден.
2. Няма да пестя пари и ще започна да си купувам дрехи, още днес ще отида на пазар, защото никой не забелязва мойте икономии, а после резултатът ми излиза скъп - още по-ниско самочувствие.
3. Няма да правя секс с мъжа ми докато не се постарае да ме предразположи, пък ако ще това да ми е последният секс в живота или пък да си намери друга.
П.П. И понеже се сетих че и миналата година по това време съм пускала същата тема, догодина като я постна ще я кръстя "Обичайната ми коледна тема":lol:
- snowprincess
предполагам, че може, но гледай да не е по-късноitcome написа:Може ли да е 18:30 и как стои въпроса с течностите?snowprincess написа:ако не слагаш в устата си нито хапка след 17:30
как ти звучи?
идеята е вечер да се разгражда това, което си поел през деня
за какви течности ме питаш? вода може, но не и прясно/кисело мляко, фрешове или газирано
а за алкохола направо ще ти копна нещо да видиш кво прави
Какво е алкохола?
Алкохолът (етанола) не съдържа протеини въглехидрати и мазнини, но има енергийна стойност от 7 калории на грам. От гледна точка на неговите свойства той наподобява на въглехидратите, но за разлика от тях не може да се конвертира в гликоген и да се съхранява в мускулите. Алкохолът е токсичен за нашето тяло, което разгражда 10 грама на час. Например ако пиете 200 грама водка, на тялото ви ще трябват 8 часа да преработи алкохола. Този период от време е достатъчен за някои необратими промени, но можем да се опитаме да ги компенсираме.
Алкохолът забавя анаболните процеси в организма
Това е следствие от факта, че стомашно-чревния тракт абсорбира по-малко хранителни вещества Недостига на амино киселинi в кръвта е от голямо значение за мускулите, отделно от протеина и гликогена. Всички тези промени имат лош ефект върху енергията, силата и скоростта.
Какво се случва когато човек пие алкохол
След като алкохолът се консумира, метаболизмът на мазнините спада рязко, като причина за това е, че тялото започва да разгражда алкохола. Веществото се абсорбира бързо в кръвта и след това достига до черния дроб, където в първия етап на разграждането. Ензимът наречен алкохол дехидрогеназа превръща в оцетен алдехид приетия алкохол - силно токсично вещество. Това вещество е виновника за неприятните усещания на следващата сутрин. Други ензими превръщат оцетния алдехид в оцетна киселина, която освен това се превръща във въгленна киселина, вода и енергия.
Пиенето на алкохол е като да ядете сладкиши
Организма ви оставя разграждането на мазнини настрана щом се консумира алкохол. Същата ситуация възниква, когато се консумират големи количества бързи въглехидрати (сладки). Мазнините се задържат по този начин, тъй като метаболизма се забавя.
Алкохола и загубата на течености
Тялото губи много течности под действието на алкохола. Дехидратирани мускулите губят еластичността си.
.....
Какво причинява алкохолът?
Осигурява на тялото единствено празни калории, които са излишни
Забавя метаболизма като влияе отрицателно на цикъла на Кребс
Намалява усвояването на протеина с 20%
Понижава нервната активност
Дехидратира клетките. Колкото по обезводнена е клетката – толкова по-трудно нараства мускула.
Блокира абсорбцията на елементи като – калций, фосфор, магнезий, желязо, калий.
Намалява нивата на тестостерон и увеличава тези на естрогена.
Пречи на изгарянето на мазнините.
Забавя реакциите на тялото.
Пречи на координацията на тялото.
Намалява физическата сила.
Влияе на сърдечносъдовата система – повишава кръвното налягане – сърцето работи повече, за да „изпомпва” кръв в тялото.
Изчерпва по-бързо витамините от тялото. Последиците от това са многобройни.
......
Представете си следната ситуация - наближават празници, а с тях и празнични трапези. По това време на годината забравяме диетите и ограниченията и се отдаваме на кулинарните изкушения, от които сме се пазили до този момент. А на повечето празници не липсва и алкохол. А именно за празниците трябва да оставим неговата употреба, ако спортуваме и искаме резултати. Защо ли?
Алкохол - позволен ли е при спорт и диета?Много се пише за чудодейни методи и диети за отслабване. Съветват ни какво да ядем и какво не. Казват ни да избягваме захарните напитки, соковете, но много често пропускат една важна подробност - употребата на алкохол. Той е "подводеният камък", който често ни проваля въпреки хвърлените усилия в залата и дисциплината на масата. Редовната му употреба ни пречи да отслабнем, освен това намалява силовите ни възможности, издържливостта и на практика спира прогреса ни. Но това, разбира се, се случва само при редовна употреба. Какво се случва при еднократния прием в организма ни и по какъв начин ни действа?
Защо калориите от алкохола за толкова важни?
Елементарно погледнато, намаляването на теглото се случва тогава когато изразходените калории са повече от приетите с храната. Но както и преди съм писал, храненето не е просто смятане на калории. Типичен е и примерът с алкохола. Едно питие съдържа средно между 100 и 150 калории, което не е толкова много (ако е само едно). Проблемът не е в количеството калории, а начинът, по който действат точно тези калории. Само малка част (около 5 %) от изпититото количество се превръща директно на мазнини. По-голямата част се преработва в черния ни дроб в субстанция, наречена Ацетат, която има една главна функция - измества мазнините като "гориво" и по този начин почти напълно спира тяхното разграждане. Проведените изследвания по този проблем са доста кразноречиви: една малка водка, в която има едва 90 калории, подтиска процесите на разграждане на мазнините с 73% за няколко часа. Сами се сещате какво се случва, ако пием всеки ден. Просто една голяма част от денонощието се връщаме назад, вместо да напредваме.
Друг начин, по който алкохолът пречи на отслабването е като увеличава апетита. Доказано е, че след аперитива сме склонни да изядем значително по-големи порции. Те отиват само на едно място и то обикновенно е точно там, където не искаме, защото ацетатът бързо спира разграждането на мазнините, а многото калории от обилното хранене се оказват излишни и биват складирани. После се чудим защо нищо не се случва, хем ядем правилно, хем "сланинките" си стоят. Ядосването и евентуалната депресия не закъсняват.
Може би за мнозина последният ефект на алкохола, който ще опиша, няма кой знае какво значение, но тези от вас, които изпитват това приповдигнато чувство в края на тренировката, усещат се пълни с енергия почти до еуфория и спорта за тях е много повече удоволствие, отколкото задължение, ще разберат. Алкохолът намалява значително нивата на тестостерона. Наричан още мъжкият хормон, той е в значително по-голямо количество при мъжа, но присъства и в женската хормонална система. И при двата пола той играе важна роля за физическите възможности, най-вече за силата. Също така има силно влияние върху настроението и значително подобрява самочувствието. Намалените му нива водят до унилост, неувереност, малодушие, слабост, липса на тонус, намалено либидо, спадане на мускулната маса, увеличаване на подкожните мазнини - пълен пакет от всичко, което не искаме да ни се случи.
....
Алкохолът намалява количествата на тестостерон и увеличава количествата естроген
Високото ниво на естроген също е причина, поради която мъже, консумиращи обилни количества алкохол развиват така наречената гинекомастия или синдромът „мъжки гърди”.Тестостеронът има силно въздействие върху загубата на мазнини, а алкохолът спира това въздействие.
Тестостеронът е също така и анаболен хормон, който допринася за доброто оформяне на мускулната маса. Ниските нива на тестостерон означават по-малка мускулна маса. А по-малката мускулна маса означава по-бавен метаболизъм.
С бърз метаболизъм ние топим мазнини много по-бързо, дори когато сме в покой.
Резултат от прекомерната консумация на алкохол много често е и махмурлукът,който не е особено приятно състояние и намалява желанието ни за спортуване, като ни кара да се чувстваме подтиснати.
Твърде големи количества алкохол вредят на органите на тялото ни
Онези,които консумират твърде големи количества алкохол могат да имат проблеми със стомаха и постепенно да развият нестабилен черен дроб и бъбреци, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми, а в някои случаи дори до смърт.
Всяко отслабване на стомаха ще увеличи времето, което той прекарва в смилане на хранителните вещества, а това има лошо въздействие върху добрия метаболизъм и отслабването.
Черният дроб е съществен за правилното функциониране на човешкото тяло, тъй като той обработва токсините и разгражда мазнините, които след това трансформира в енергия или гориво за тялото ни. Алкохолът има най-лошото въздействие върху този орган в човешкото тяло.

- snowprincess
ако ядеш толкова колкото си написала (без бомбонки, семки, торти, газирано, закуски, а аз ги ям през деня), единственото обяснение за мен е, че с алкохол си забавила метаболизмаshshtt написа:звучи ми невероятноsnowprincess написа:ако не слагаш в устата си нито хапка след 17:30
как ти звучи?
аз и сега не вечерям - закусвам прясно мляко с овесени ядки и обядвам без хляб, това ми е яденето
абе майната им на килограмите, аз съм се сдухала
но такива периоди и мисли имах и когато бях и млада и слаба, значи не е въпроса там
макар, че някъде прочетох, че си го ограничила
аз не бих си позволила да ти давам неизпитан съвет
зимата спрях цигарите за 4 месеца и качих 15 килограма
август се запознах с една жена, която ми каза това, което сега ти написах
но аз й повярвах
от тогава до този момент съм свалила 18-20 килограма, без други ограничения, освен вечерта да не ям нищо, дори плод
допълвам - дори понякога съм яла и по-късно, защото сме били на гости, на ресторант, имали сме гости, празници... но не е чак такова прегрешение ако се случва рядко и малко
но аз не пия никакъв алкохол

Точки 2, 3 и 4 не изискват задължително точка 1.shshtt написа:И да кажа до какви решения стигнах нощес, след един отрезвителен разговор.
Тоест, няма да ти правим на въпрос, ако излезеш до магазина за малко.
Panta rhei...
Да, наистина трябва да откажеш алкохола. Секса обаче не.
И не си права за килограмите. Знаеш ли кой е най-големият афродизиак? Самочувствието. Всяка жена е красива, но не всяка го осъзнава.
И ти си красива, разбира се, просто трябва да си го припомниш. И пак си яж овесените ядки, разхождай се повече, плувай или ходи на фитнес, на масажи и т.н., но помни че още отсега си хубава. Иначе защо мъжът ти те е избрал и все още те търпи?
На мъжете много малко им трябва. Няма да абдикираш, Шът. Никога не абдикирай от мястото си на кралица.
Общо взето всички говорят и са казали верни неща, но от думите до действията крачката винаги е огромна.
Няма страшно, просто се усмихвай, запази спокойствие и се обичай, другото само ще се нареди, както казваш.
Стискам палци.
И не си права за килограмите. Знаеш ли кой е най-големият афродизиак? Самочувствието. Всяка жена е красива, но не всяка го осъзнава.
Общо взето всички говорят и са казали верни неща, но от думите до действията крачката винаги е огромна.
Няма страшно, просто се усмихвай, запази спокойствие и се обичай, другото само ще се нареди, както казваш.
Стискам палци.