Защо бракът оцелява

Все същите
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Kent написа:на пияна глава сички булки са харни:cool:
хахах, да, и всички мъжове:cool:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Green Light написа:
windcolours написа:
Green Light написа: Don't drink and drive just smoke and fly!!!
пробвала съм-не ми носи радост. Никаква.
друго си е една бира
Много ясно!
:grin:
:mad:
На мен пък бирата не ми носи радост. Аммаха. :grin:
Panta rhei...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

vyara написа:Да, личи си, че имаш много свободно време. Грешката е моя, че аз си губя времето с тъпотии.

ми да поговорим за умни, практични и земни неща. ефикасно и безболезенно обслужване на "задния двор" в дивата природа. се пак идва 21-ви. статията е на инглиш, има схеми, диаграми и проч.

http://ultralightbackpackintips.blogspo ... paper.html
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

snowprincess написа: знаеш ли кой е идеалния брак? между садист и мазохист :lol:
това шега
а сериозно - ако стремежът към лидерство в единия се подкрепя от желанието за подчинение у другия и стремежът на съпрузите е към взаимни отстъпки и търсене на хармонични отношения, това гарантира успешността на брака
много се радвам за теб, за вас, че смяташ твоето семейство за идеално, това е хубаво усещане
уф, не казвам, че моето е идеално. Но сме някакси явно партньори или и аз не знам как точно да го кажа. Нито отстъпваме, нито единия командори, а другия се подчинява. Живеем си заедно и явно споделяме подобен възглед за живота, защото няма усилия и мисли как да направим брака хармоничен, кой да направи компромис или не. Говорим и си приемаме позицията един на друг. Даже като се замисля и не говорим толкова, просто се разбираме.
и не само аз го смятам за нормално (идеално е силна дума), мисля, че и хората, които ни познават, няма да кажат друго. Не че не се караме, като минахме 40, по-често сме от различни страни, но е за дреболии. Уф, чукам на дърво, и спирам да говоря за това.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

shshtt написа: Лат, извинявай, чак сега виждам мнението ти, нямаше го допреди малко....

Не си права, обичам го.
Сега не мога точно да кажа дали става дума за любовни трепети или като човек, много е объркано всичко, но последното което мога да твърдя е че не го обичам.
ти па, кво се извиняваш, не е необходимо да отговаряш на всяко мнение :)

Щом като го обичаш, ок. Значи двете с теб сме много различни. Аз ако кажа/ напиша за някого, нещо като това, което ти си написала, значи не го обичам. Затова и съм писала по този начин по-горе.
Как може да не искаш да спиш в една стая с мъжа, който обичаш??? Ей, много луди хора на този свят. :)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

latrevw написа:
shshtt написа: Лат, извинявай, чак сега виждам мнението ти, нямаше го допреди малко....

Не си права, обичам го.
Сега не мога точно да кажа дали става дума за любовни трепети или като човек, много е объркано всичко, но последното което мога да твърдя е че не го обичам.
ти па, кво се извиняваш, не е необходимо да отговаряш на всяко мнение :)

Щом като го обичаш, ок. Значи двете с теб сме много различни. Аз ако кажа/ напиша за някого, нещо като това, което ти си написала, значи не го обичам. Затова и съм писала по този начин по-горе.
Как може да не искаш да спиш в една стая с мъжа, който обичаш??? Ей, много луди хора на този свят. :)
хахах ами просто е - хъркаме:rotfl24:
и като почне да ме ръчка ме буди, а и аз него като го хвана за носа
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

shshtt написа: хахах ами просто е - хъркаме:rotfl24:
и като почне да ме ръчка ме буди, а и аз него като го хвана за носа
еее, ама голяма си шматка. как представяш нещата, а какво всъщност стои зад тях. :)
няма да ти вярвам (да ти се вързвам) вече :)
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

latrevw написа:
еее, ама голяма си шматка. как представяш нещата, а какво всъщност стои зад тях. :)
няма да ти вярвам (да ти се вързвам) вече :)
хаха то и аз често се обърквам кое е истина и кое лъжа:winkw::kiss:
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Kent написа:
Green Light написа:Ооо, я стига с този алкохол! Алкохола си е ОК! В България се пие от векове и много добре знаем как. Американците и руснаците са тези, които се наливат безконтролно и там е проблем. Да пиеш двеста грама ракия за цяла вечер е абсолютно в реда на нещата. Мезе, компания, лаф и танци или дори песни, китари и хорА, това е българското пиене. Хем го знаем, хем го можем.

Трезвеници!
наскоро четох че русняците не са най големите алкохолици, дори не биле в тройката на изпит спирт на глава от населението - първи биле молдовците, втори чехите, за третия не помня... май братовчедите унгарци:lol:
Не е важно колко, а как. Това пиенето на екс се среща по-често на север. В южните части на Европа се пие бавно и "табиетлийски".
Наздраве :cool:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Kent написа:
vyara написа:Да, личи си, че имаш много свободно време. Грешката е моя, че аз си губя времето с тъпотии.

ми да поговорим за умни, практични и земни неща. ефикасно и безболезенно обслужване на "задния двор" в дивата природа. се пак идва 21-ви. статията е на инглиш, има схеми, диаграми и проч.

http://ultralightbackpackintips.blogspo ... paper.html
В цар Плъх, помниш ли, когато ги освободиха и американските войници им доставиха тоалетна хартия. И на Питър ли беше му се стори супер нечистопътно. Те бяха свикнали с манерката с вода да се подмиват.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

ох, днес съм се разлигавила на макс, извинявайте
налетях на Рецептата за семейно щастие

"Ако го направите както трябва ще имате мъж, който би направил всичко за вас, плюс това ще го направите щастлив (и двете благодарение на вас!)"
Ръководсвото :2tooth:
Аватар
angel

Мнение от angel »

shshtt написа:ох, днес съм се разлигавила на макс, извинявайте
налетях на Рецептата за семейно щастие

"Ако го направите както трябва ще имате мъж, който би направил всичко за вас, плюс това ще го направите щастлив (и двете благодарение на вас!)"
Ръководсвото :2tooth:
Семействата не процъфтяват, а отцеляват. Това е така защото съставните части отцеляват, а не процъфтяват. Сега във всеки форум под небето ще чуеш всякакви гледни точки и рецепти. Един ще каже, че семейството му е супер, другия че е супер зле и всичко помежду тези две мнения. Истината е гола и сурова - щастлив брак се среща един на много милиони. Да се съберат двама които се обичат и изпитват респект един към друг и се привличат, си е рядкост.

Въпроса е как ти да стигнеш до онова което искаш. Първо разбери какво искаш. Без да знаеш целта или да се самоизмамваш за целта е губене на време и енергия. Ти не искаш да отслабнеш, нито мъжът ти да те обича, нито пък да си привлекателна и секси. Ти искаш да си щастлива. Животът ти да е изпълнен с радост, мир и усмивки. Това е подсъзнателния стремеж на всеки нормален. Как се постига това?

1. Поеми отговорност за всичко което не харесваш в живота си.
Това, че мъжът ти не те харесвал, това че животът ти е такъв или онакъв, това че не си слаба, това че не се харесваш - това си е твоя отговорност

2.Приеми другите такива каквито са - не можеш да ги промениш, а и нямаш право да искаш от тях да се променят. Те си имат своя визия за себе си и живота. Това могат това правят, ако можеха да са по-добри според твоите критерии, щяха да са го показали до сега. Спри да виниш другите хора и поеми отговорност за нещата които не харесваш или от които те боли.

3.Приеми нещата такива каквито са - нищо не трябва да променяш - нито да отслабваш, нито да спираш да пишеш в нета, нито да спреш да пиеш, нито пък да спираш секса, нито пък каквото и да е било. Ако това те прави щастлива перманентно, няма лошо. Но си задай въпроса - какво те прави щастлива - и ако кибиченето в нета те прави перманентно щастлива страхотно - мен не ме. Поеми отговорност и ИСКРЕНО си задавай въпроси, замисляй се над нещата в твоя живот - без концепции, без правила, без навици и шаблони. То е да седнеш например в кухнята и да си задаваш въпроси - какво не ми харесва? Защо не ми харесва, Какво е щастието? Какво е любовта, ЗАщо имам нужда от алкохол? Какво е секса? Има ли любов? Приятелство? Радост? Какъв е смисълът от днешния ми ден? Ако няма смисъл какво да правя? Ако има смисъл как да го подобря? Кой съм аз? На къде отивам? Това ли е живота който искам за себе си след 10 години? Ако не какво искам да се промени? Какво не искам да се промени? Просто си задавай въпроси? И поеми отговорност - ако нещо не ти харесва да си го признаеш. Няма нужда да се променяш - просто запомни онова което най-много те дразни или искаш да промениш. Например липсата на себереспект или себеуважение. И просто го помни - всеки път когато проявиш липса на себе-респект си спомни, че това е което ти пречи. НЕ се опитвай да се себе-респектираш, просто помни че нямаш себе-респект и запази спокойствие - в крайна сметка ти знаеш че е така. Тогава проблем няма. Самото помнене променя нещата. Иначе ако почнеш ти да се "лекуваш" ще отидеш в другата крайност в която ще се превърнеш в прекалено "себе-уважаваща" се и ще се омацат нещата.

4.Помни - няма нищо за променянте или подобряване. Всичко каквото е си е точно на мястото и правилно - единствено се иска откровение и приемане. Ако не ти харесва - не ти харесва. Ако ти харесва - харесва ти. Помни си недостатъците, точно в моментите в които се проявяват - без да се съдиш, без да се обвиняваш, без да се нараняваш - един ден ще изчезнат. Недостатъците са прах върху твоята прекрасна същност - иска се будност и помнене за да се отвеят.

Всички имаме склоност когато не харесваме нещо да търсим лек. Ако прекалено много пием се опитваме да спрем алкохола. Само дето го правим с насилие - хем ни се пие хем знаем че е вредно. Това не помага, защото ще има рецидиви - след време пак ще посегнеш. Онова което помага е да помниш, да помниш без да съдиш и да осъзнаваш, в момента в който посегнеш към чашата - да си спомниш че алкохола не ти помага, само времето те притъпява или развеселява.

Въпроса е един ден да се приемеш такава каквато си сега, в този момент - независимо каква си. Тогава ще можеш да приемаш и хората такива каквито са. И тогава няма да имаш никакви конфликти. Има примери за хора които са били пълни, но са били просветлени, има примери и за такива които са пиели алкохол и пак са били просветлени, има всичко в тоя живот - най-важното обаче е да поемеш отговорност за собствения си шшшшшит и да приемеш себе си, както по-горе съм ти споделил.

Айде попътен вятър на теб и всички клубари и весели празници.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

donchev_a написа:...................

Айде попътен вятър на теб и всички клубари и весели празници.
и на теб весели празници и......благодаря. голямо и за всичко :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мдам. Дончев се обзаведе с още един фен.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

всичко написано от дончев преразказано с две думи (с притча):lol:

Веднъж кралят посетил своята градина и установил, че всичките му дървета, храсти и цветя умират.
Дъбът обяснил, че умира, защото не може да бъде толкова висок като Бора. Борът се бил прегънал под тежестта на мислите си, че не може да ражда грозде като Лозата. Лозата загивала, защото не може да цъфти като Розата. Розата плачела, защото не е така могъща и силна като Дъба.
Тогава той видял Фрезията-цъфтяща и прекрасна, както никога досега.
Попитал я:
-Как така? Растеш сред тая повяхваща и мрачна градина, а имаш такъв чудесен вид?
Красавицата отговорила:
-Не зная. Винаги съм предполагала, че посаждайки ме, ти си искал именно Фрезия. Ако искаше да имаш в градината още един Дъб или Роза, щеше да посадиш тях. Тогава си казах: ще се постарая да бъда Фрезия толкова добре, колкото мога.
:kiss:
Изображение
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

де ми е жисиема.. :lol:
Изображение
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

а пък той сега дойде да ме гушка, докато миех на мивката:shy:

аз съм най-лесната за водене жена на света, защо на него му е трудно
просто като малките деца все говоря и правя напук
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

замъкни го в изповедалнята:cool:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Kent написа:замъкни го в изповедалнята:cool:
ехехехе то така и баба знае - чак пък толкоз заслуги няма
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

брака е оцелял щото се е смял :lol:
/на напъните ни/
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

абе вие как ше реагирате на таквози видео?!
youtu.be/Zw9lMbb7mV8
:shocked::blink:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

WALL-E написа:абе вие как ше реагирате на таквози видео?!
youtu.be/Zw9lMbb7mV8
:shocked::blink:
нямах нерви да го догледам - глупост някаква
Аватар
Fairy of the Flowers
Обратна връзка:

Мнение от Fairy of the Flowers »

shshtt написа:а пък той сега дойде да ме гушка, докато миех на мивката:shy:
:bigsmile: Аве, Шшшът :bigsmile:.....:-*Целувки, прегръдки и весели празници!@!!!
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

WALL-E написа: страстта е като хищник
не се задоволява само с храната дето и се подхвърля
рано или късно иска да си вземе полагащото и се според нейните представи и правила
и в брака и извън /когато го напуснеш/
http://www.youtube.com/watch?v=bzKLKMTzj5g
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Публикувай отговор