или аз съм объркала, или те си противоречат, щото от прекомерността на енергия в някоя чакра би трябвало да доведе до недостиг в други, а аз съм егати изпълнената с прекомерна енергия
първа ми е балансирана - Балансираната първа чакра е здраво заземена, но динамично жива. Съществува и гъвкавост, и плътност, една лекота както в разширяването, така и в свиването. Налице е чувство за форма без ригидност, чувство на телесен комфорт и здраво разпределяне на енергията по цялото тяло. Това дава чувство на вътрешна сигурност, добри грижи за себе си, утвърдено право да бъдеш тук и силно чувство за присъствие.
втора прекомерна - Човекът с прекомерна втора чакра се чувства най-жив в силни емоционални състояния. Фразата „гневен съм" означава по-скоро, че ние сме тази емоция, отколкото просто това, че изпитваме въпросното чувство в този момент. За някои хора единственото време, в което чувстват, че са нещо, е когато изпитват някакъв вид силна емоция. Амплитудата може да се колебае от ярост до сълзи, от вълнение до страхове - всяка една от тези емоции е центърът, около който трябва да танцува всеки. За такава личност е трудно да отдели онова, което чувства, от реалностите на ситуацията.
трета прекомерна - Личността с прекомерна трета чакра се ръководи с твърда воля. (Прекомерността може да отнеме жизнената енергия на повечето останали чакри, лишавайки втората чакра от потребността от чувство, четвъртата чакра от автентична връзка, а петата чакра от открито говорене.)
четвърта прекомерна - Прекомерността в сърдечната чакра не е прекомерност на действителна любов, а прекомерно използване на любовта за собствените ни нужди. Прекомерност възниква, когато свръхкомпенсираме своите рани. Тъй като любовта по природа включва другите, то другите стават жертви в нашата драма на свръхкомпенсиране. Прекомерната любов е отчаяна в своята нужда от постоянна сигурност и не поддържа свободата на другия да бъде този, който е.
пета балансирана - Здравето на гърлената чакра не се основава на крайности, а на нейната способност да предава точно истината за опита на съответния човек, да свидетелства и посреща истината на другия и да подхожда към живота творчески и ефективно. Балансираните характеристики разкриват личност с добри комуникативни умения както в себеизразяването, така и в ефективното слушане. Добрият слушател може да задава въпроси, които извличат информация, да използва тази информация и да накара другия да разбере, че е бил чут и разбран.
шеста прекомерна - Когато образът или споменът за едно събитие е откъснат от останалия опит, енергията, която е отцепена, се влага в някакъв образ. Когато голям брой дисоциирани образи не получават заземеност в опита, в шестата чакра се развива условие за прекомерност. Тези елементи може да преследват личността в сънищата, да се появяват като натрапчиви фантазии или да станат напълно разцъфтели заблуди или халюцинации. Това може да варира в гамата от слабо невротично безпокойство до напълно разцъфтяла психоза.
седма прекомерна - „Мисля, следователно съществувам" е характеристиката на този модел. Колелата на ума се въртят винаги и такива хора могат да са високо интелигентни и много умни. Изграждайки своята сила, те свръхразвиват интелекта за сметка на останалите си части като например тялото, емоциите или сърцето.
забавлявах се, докато четях

мерси
нищо ми няма, почвам да се балансирам