Къде са врабчетата
- Green Light
Къде са врабчетата
Хора, няма врабчета, бе! Поне в София и поне в последния месец, в който реших специално да гледам за тях. Липсват ми тия мъници.
Вие виждали ли сте?
Вие виждали ли сте?
- Green Light
уффф Гийне, като малко дете си...Green Light написа:Не е честно! И мойта тема, и темата на Мнемозина за я видели 6 човека. Аз там съм отговорил и на нея и се брои един отговор, а тя тука - не!
нека четат хората бре, какво лошо има в това
та, сега по темата:
не съм виждала врабчета, защото не съм се заглеждала, нито ми липсват...
имам си една двойка гълъби, които ме навестяват всяка сутрин на прозореца в кухнята.
От днес започвам да се оглеждам и ако видя врабчета ще ти кажа къде са тези, така липсващи ти мъници
И аз в София не съм ги виждал.... скоро...
Причината може да е това:
http://www.google.bg/#hl=en&tbo=d&sclie ... 66&bih=651
Малки, поврътливи и трудни за целене мишени... :)
Причината може да е това:
http://www.google.bg/#hl=en&tbo=d&sclie ... 66&bih=651
Малки, поврътливи и трудни за целене мишени... :)
Кърти, чисти, извозва...
- windcolours
- Green Light
- Green Light
Това е от 11.12.12 (преди "края на света")
Според челото на "24 часа" врабчетата са на път да изчезнат. Популацията им намалява в България с до 10% годишно, сочат данните на специално проучване на Българското дружество за защита на птиците. Според учени съдбите на птичките и човечеството са тясно свързани. Врабчетата били подложени на изтребване от химически замърсители, липса на храна, застрояване на зелените площи, третиране на парковете и градините с пестициди и разрушаване на гнездата при ремонт на сградите.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5358891
От друга страна свраки колкото искаш. Тия гадни свраки да не ми ядат врабчетата?
Според челото на "24 часа" врабчетата са на път да изчезнат. Популацията им намалява в България с до 10% годишно, сочат данните на специално проучване на Българското дружество за защита на птиците. Според учени съдбите на птичките и човечеството са тясно свързани. Врабчетата били подложени на изтребване от химически замърсители, липса на храна, застрояване на зелените площи, третиране на парковете и градините с пестициди и разрушаване на гнездата при ремонт на сградите.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5358891
От друга страна свраки колкото искаш. Тия гадни свраки да не ми ядат врабчетата?
- Green Light
Страхотно! Два пъти без го гледах и един път, като чета и текста! Благодаря! Есенин е мамата си трака!WALL-E написа:youtu.be/Hi5g1ltg6ug
Ето текста да ми седи тука за следващия път.
Я усталым таким еще не был.
В эту серую морозь и слизь
Мне приснилось рязанское небо
И моя непутевая жизнь.
Много женщин меня любило,
Да и сам я любил не одну,
Не от этого ль темная сила
Приучила меня к вину.
Бесконечные пьяные ночи
И в разгуле тоска не впервь!
Не с того ли глаза мне точит,
Словно синие листья червь?
Не больна мне ничья измена,
И не радует легкость побед,—
Тех волос золотое сено
Превращается в серый цвет.
182
Превращаются в пепел и воды,
Когда цедит осенняя муть.
Мне не жаль вас, прошедшие годы,—
Ничего не хочу вернуть.
Я устал себя мучить без цели,
И с улыбкою странной лица
Полюбил я носить в легком теле
Тихий свет и покой мертвеца...
И теперь даже стало не тяжко
Ковылять из притона в притон,
Как в смирительную рубашку,
Мы природу берем в бетон.
И во мне, вот по тем же законам,
Умиряется бешеный пыл.
Но и все ж отношусь я с поклоном
К тем полям, что когда-то любил.
В те края, где я рос под кленом,
Где резвился на желтой траве,—
Шлю привет воробьям, и воронам,
И рыдающей в ночь сове.
Я кричу им в весенние дали:
«Птицы милые, в синюю дрожь
Передайте, что я отскандалил,—
Пусть хоть ветер теперь начинает
Под микитки дубасить рожь».
Re: Къде са врабчетата
много рядко ги виждам, а преди бяха гъмжилоGreen Light написа:Хора, няма врабчета, бе! Поне в София и поне в последния месец, в който реших специално да гледам за тях. Липсват ми тия мъници.
Вие виждали ли сте?
има гълъби доста и врани
just perfect
- Fairy of the Flowers
- Обратна връзка:
Хм, цял живот съм живяла в къща, сега живея на четвъртия етаж, сигурно затова ми е такова чоглаво.... Не съм обръшала внимание на ни гугутки, ни на врабчета... Верно не съм виждала врабчета като се замисля... А и гугутки не бях чувала доста време, но през пролетта чух и видях. Тука нищо не чувам, дори дъжда, тъжно ми е, само едни гларуси крещят сутрин в комина и...ммм...такива ми ти работи... Исках да се избавя от битовизмите на къщата ама ... тц, не мога да свикна... Ще ходим на село... мда 
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Green Light
ха, това е страхотно, представям си го, но ен ми се е случвало :)Мнемозина написа:А пък днес няколко зимни тумбести врабчета кълваха трохи от ръката ми!
И, странно, най-слабичките са най-смели. Или най-гладни.
Врабчето наистина се оказва много красива птичка...
нали ви разказвах, че май и снимка показвах на едно пиле дето беше дошло на терасата - така исках да го пипна, пък не се престраших, тюх
но не беше врабче, имаше и шарени пера
три-четири снимки му направих, малко постоя и фиууууу айде
а на айвъна снимката видя ли, е я

пак настръхвация. От къде ги изкарваш тия неща, ама и стихове и музика и какво ли не. Много ми харесва вкусът ти.WALL-E написа:youtu.be/Hi5g1ltg6ug
Ами аз много се шашнах, наистина е страхотно усещане.shshtt написа: ха, това е страхотно, представям си го, но ен ми се е случвало :)
нали ви разказвах, че май и снимка показвах на едно пиле дето беше дошло на терасата - така исках да го пипна, пък не се престраших, тюх
но не беше врабче, имаше и шарени пера
три-четири снимки му направих, малко постоя и фиууууу айде
а на айвъна снимката видя ли, е я
И при майка ми идва едно птиче с жълта гушка и през зимата всяка сутрин стои на дървото пред терасата и гледа въпросително.
Много са странни понякога.
Не, не бях виждала снимката, но аз често се губя в онази тема, явно съм я пропуснала. Това на снимката е Айвън или той я е правил?
Или той е птичето?
Panta rhei...