Ама аз си мечтая за съвсем други неща! Вчера си представях как карам кола и говоря английски.donchev_a написа:
Мечтаенето не е просто да изграждаш някакви нови стремежи КЪМ някой, или ОТ някой.
.............................
Това което СИ е даденост, то вече ти е дадено. То е съвършено и няма нужда от това някой да го подобрява - това е твоето тяло, твоето същество (дух, душа и...) и твоят ум. Онова което мислиш че си - са твоите проблеми, болки, страхове, очаквания, представи.
...........................................
Има и друг вариант - ставаш сутрин - усещаш подпухналото си лице и се усмихваш. Дали ще се ядосаш или не няма да промени факта че си подпухнала. ................Когато заобичаш нещата такива каквито са, те автоматично почват да се подобряват. Няма нужда от никакво усилие. Просто приеми че си 90 килограма. Приеми че отношенията ти с дадени хора са такива а с други онакива и тогава просто си помечтай - и с времето тази мечта точно като воденичен камък ще изглади онова което те е измъчвало някога.
...................
Избери си една простичка цел и си я припомняй цял ден.
И през ум не ми е минало да мечтая ЗА някой. Не за друго, ами защото не съм сигурна че искам да ми се сбъдва - страх ме е да не загубя това което имам.
Хубаво ще бъде да махна представите си за мен, веднага ще го направя, стига да отгатна кое е същността и кое са представите.
Ти изглежда много мислиш. Аз не съм така - сутрин като се гледам в огледалото не си мисля че съм погрозняла или подпухнала, а просто си слагам крем и се реша.
Това за което говориш, усмивката и приемането, макар и самохвално да ти прозвучи, отдавна е факт.
Далече съм обаче от разграничаването на същност и представи. Не мога да го разбера това какво е и това е.
Ако махна всичките си страхове, проблеми и пр, нещо остава ли и какво?
Пак ти казвам /по скоро на себи си казвам/, че се затруднявам да дефинирам целите си, а не да ги постигна.
Медитацията е хубава, аз я прилагам, че и в конкретния случай и ще продължавам.
По принцип обичам да съм тъжна, но в момента не съм - гуш от мен:bigsmile: