Мнемо, вече е започнало. Вчера бях на караоке. В текста на бохемската рапсодия липсваше "Бисмиллях"... странно...Мнемозина написа:Понеже преди десетина години се смеехме на хамериканците за тоя откачен остракизъм към пушенето - имайте предвид и се гответе за следващото:itcome написа:
Чесно - по омотана статия не бях чел скоро... сравнявайки цените на единица цигара в ЕС - изведнъж заключваш, че печели ГЕРБ :)
Пушач съм... но по- готино нещо това правителство не е приемало... :)
http://tv7.bg/weekend-s-mia-santova/Vid ... id=9578422
С Рождество, Всевишния и т.н. ще се справим, подминавам и това как "празнична елха" е като соцелхата, но как ще се псува на родител № 1 още ми е трудно да си представя и съм много притеснена.
$Да им е честит на непушачите "чистият" въздух$
Кърти, чисти, извозва...
itcome написа: Мнемо, вече е започнало. Вчера бях на караоке. В текста на бохемската рапсодия липсваше "Бисмиллях"... странно...
Възможен отговор на въпроса защо толкова е гонено пушенето и защо точно Хитлер първи е започнал тези акции.
Имало изследвания, че някаква съставка в цигарите действала така, че пушачът по-трудно се поддава на масови мозъчни промивки и е по-скептичен по принцип.
Пушачите, ако обичате, който се поддава, да се поправи.
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
Освен това по мои наблюдения, пушачите са по-уравновесени и по-неконфликтни хора. Особено след "заветното" дръпване.Мнемозина написа:Възможен отговор на въпроса защо толкова е гонено пушенето и защо точно Хитлер първи е започнал тези акции.
Имало изследвания, че някаква съставка в цигарите действала така, че пушачът по-трудно се поддава на масови мозъчни промивки и е по-скептичен по принцип.
Начи няма по-нахално нещо от непушач, начи! (по себе си съдя)
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
- Green Light
- Green Light
Дон Румата Есторски написа:Освен това по мои наблюдения, пушачите са по-уравновесени и по-неконфликтни хора. Особено след "заветното" дръпване.Мнемозина написа:Възможен отговор на въпроса защо толкова е гонено пушенето и защо точно Хитлер първи е започнал тези акции.
Начи няма по-нахално нещо от непушач, начи! (по себе си съдя)
Кофти работи с тия забрани, тва винаги ще го казвам. Отдавна вече са ми влезнали в къщата и са ми казали как трябва да се държа с децата си, вече чакам не дали ами кога ще ми влезат под юргана.
Ама пушачите лекичко вече ми минаха границата и те.
Не е нещо уникално в моя живот да се нервирам накъдето и да погледна. Ама как може само аз да съм свестен, бе, в тоя свят? Не мога да го разбера това и тва си е. Питам, питам, никой не ми казва.
Ей, Мнемо, сефте да прочита нещо свястно за цигарите. Бях се настроила да споря пак с теб. Но това епървото нещо, което ми харесва, въпреки че изчетох само до половината, другата през следващата почивка :) Дано до края да е все така.
Шъттт, прочети и ти, може би ще ти е интересно.
Шъттт, прочети и ти, може би ще ти е интересно.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Green Light написа:На пета страница съм, има безброй твърдения и нито една препратка или цитат с източник. Така ли е до края?
Накрая има линкове, ако имаш сили и нерви да се ровиш :)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
latrevw написа:Green Light написа:На пета страница съм, има безброй твърдения и нито една препратка или цитат с източник. Така ли е до края?
Накрая има линкове, ако имаш сили и нерви да се ровиш :)
Еми не е честно, не съм съгласен! Аз добър ден да кажа на жена си и веднага давам автор, произведение, издател и дали е точен цитат или преразказвам.
Протестирам!
Четох, донякъде ми харесва. Донякъде не. Много от аспектите съм ги премислял и аз и общо взето си бях изкарал и някакъв мой модел на режима за пушене. Т.е. подкрепям изработването на български модел а не вземането на чужд и инкрустирането му на 1100 кв. км. Тъй като освен, че не е доказана вредата от цигарите - още не е доказана и ползата от тях:
- Забраната за пушене на работното място, обществени места - остава.
- Разрешава се пушенето в нощни заведения, работещи след 22ч и несервиращи храна, тези заведения подлежат на лицензионна политика различна от другите т.е. плащаш лиценз (1/2) за това че се пуши и имаа изисквания към вентилационната система.
- Разрешава се пушенето в специални дневни "кофи шопове", заведения с особен режим на лицензиране плаща се лиценз (1) има изисквания за вентилация.
- Липса на миксирани заведедения - ти пушиш - ти не... който влиза в заведения за пушене знае за рисковете и за това и, че в цената на консумацията влиза и такса към държавата.
Резултатите - дерем пушачите за сметка на бюджета.
С парите купуваме камери и дерем Грина за превишена скорост.
Това е.
Кърти, чисти, извозва...
хахаха, много яко! Подкрепям предложението :) В коя комисия трябва да го внесем :)itcome написа: Четох, донякъде ми харесва. Донякъде не. Много от аспектите съм ги премислял и аз и общо взето си бях изкарал и някакъв мой модел на режима за пушене. Т.е. подкрепям изработването на български модел а не вземането на чужд и инкрустирането му на 1100 кв. км. Тъй като освен, че не е доказана вредата от цигарите - още не е доказана и ползата от тях:
- Разрешава се пушенето в нощни заведения, работещи след 22ч и несервиращи храна, тези заведения подлежат на лицензионна политика различна от другите т.е. плащаш лиценз (1/2) за това че се пуши и имаа изисквания към вентилационната система.
- Разрешава се пушенето в специални дневни "кофи шопове", заведения с особен режим на лицензиране плаща се лиценз (1) има изисквания за вентилация.
- Липса на миксирани заведедения - ти пушиш - ти не... който влиза в заведения за пушене знае за рисковете и за това и, че в цената на консумацията влиза и такса към държавата.
Това е.
Не може в едната тема така, пък в другата иначе. Не е последователно.itcome написа:
Четох, донякъде ми харесва. Донякъде не. Много от аспектите съм ги премислял и аз и общо взето си бях изкарал и някакъв мой модел на режима за пушене. Т.е. подкрепям изработването на български модел а не вземането на чужд и инкрустирането му на 1100 кв. км. Тъй като освен, че не е доказана вредата от цигарите - още не е доказана и ползата от тях:
Това е.
Това с дрането на пушачите за сметка на бюджета си го имаше още преди пълната забрана, така че не съм съгласна с теб.
И не виждам защо да няма помещения за пушене в 52-етажните административни и работни сгради.
Panta rhei...
- windcolours
е, аз съм непушач и резонно не го дочетох Това,което прочетох обаче мирише на стъкмистика, войнственият тон подсказва отчаяна защита на отслабващи позиции и най-вече бих запитала тия,дето пишат подобни статии биха ли препоръчали на децата си да пушат кутия на ден /ама за всеки случай да спортуват, щот комбинацията със сигурност водела до по продължителен живот отколкото на заседналия непушач/. Или би препоръчал на същите тия деца брошури в защита на тютюнопушенето.Къде са тия убедени в безвредността на цигарите родители?
И после, да си вдигнат ръцете тия, дето от много години пушат и нямат задух при активни физически натоварвания, проблеми с дишането и обонянието, а белите им дробове са по-здрави от тези на средностатистическия непушач при равни други условия.
И накрая, най- се дразня когато от 100 кладенеца се носи вода, щото е по-трудно да се признае: аз съм пушач и имам трудности при отказването на цигарите, затова е по-лесно да се правя на ударен и да повтарям до припадък: няма доказатества,че цигарите вредят!
ПП Пък това, че ракът на белите дробове не се лекува понеже не знаем какво го причинява е най-голямата смешка! Има болести, чийто причинител е ясен като бял ден, но пак си остават нелечими.
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
- windcolours
да, това като че ли е златната среда.И аз съм за. Нека има помещения и заведения, където да се пуши. И нека е скъпо там. Особено ако това ще помогне Грийна да кара по-бавно.itcome написа:
Това е.
Държавата обаче алтруистично напира да се намеси в изконното право на човек да решава как да се самопрецака. И ако в крайна сметка допуснат този прецедент и открият заведения за пушачи, тогава защо, питам аз, остава правилото за задължителното ползване на колан докато се возиш в кола. Откъде накъде. Нали и Кента трябва да живее от нещо.
По тая трамвайна линия- да вземат да направят и ваксинациите пожелателни и незадължителни.
И да спрат да ми забраняват да заспивам с дъвка в устата. Преча ли някому така?
И много други.
Последно промяна от windcolours на 23.01.13, 18:21, променено общо 2 пъти.
има такива болести, но ракът не е от тях. там точна причина не се знае. цигарите са един от факторите.windcolours написа:
ПП Пък това, че ракът на белите дробове не се лекува понеже не знаем какво го причинява е най-голямата смешка! Има болести, чийто причинител е ясен като бял ден, но пак си остават нелечими.
иначе аз съм пушач и си признавам, че ми е трудно да ги откажа. аз съм "за" забраната. и на мен ми е по-хубаво, откакто в заведенията не се пуши.
но това не означава, че някой е доказал ясно вредата от цигарите. Те винаги са добавка към други фактори, които водят до някакво заболяване. Също както прекомерното ядене, алкохола, застоелия начин на живот... който не пуши, е елиминирал единия фактор, но другите?
и естествено, че не искам детето ми да пуши. излишен и безполезен навик, зависимост, които биха му тежали цял живот. но пък и е тъпо да изкарваш някакви хора - пушачи - за безволеви, тъпи, вредни за обществото и т.н.
има истина в това, че манипулацията е голяма
- windcolours
кой твърди,че пушачите са тъпи и безволеви? Познавам доста умнички сред тях, както и такива, които при достатъчно силна мотивация спряха цигарите. Но че са вредни за хората около тях-вредни са. Кофти е да си пасивен пушач, но трябва да спра да се виждам с половината си приятели, ако твърдо искам да избягвам тютюневия дим.latrevw написа: и естествено, че не искам детето ми да пуши. излишен и безполезен навик, зависимост, които биха му тежали цял живот. но пък и е тъпо да изкарваш някакви хора - пушачи - за безволеви, тъпи, вредни за обществото и т.н.
има истина в това, че манипулацията е голяма
за манипулацията - добре де, кой в крайна сметка печели от манипулиране на общественото мнение в посока избягване на цигарите???Бих се съгласила, че тютюневите компании, ресторантьорския и развлекателния бизнес имат полза от тютюнопушенето....ама обратното??
не, бе, не ти го твърдиш, принципно говоря за нагласата.windcolours написа: кой твърди,че пушачите са тъпи и безволеви? Познавам доста умнички сред тях, както и такива, които при достатъчно силна мотивация спряха цигарите. Но че са вредни за хората около тях-вредни са. Кофти е да си пасивен пушач, но трябва да спра да се виждам с половината си приятели, ако твърдо искам да избягвам тютюневия дим.
за манипулацията - добре де, кой в крайна сметка печели от манипулиране на общественото мнение в посока избягване на цигарите???Бих се съгласила, че тютюневите компании, ресторантьорския и развлекателния бизнес имат полза от тютюнопушенето....ама обратното??
а за ползата имаше един цитат от това есе, ще го потърся и ще ти го постна, че хич ме няма в обясненията.
като цяло съм на твоята позиция, това е първото писание в обратна насока, което ми харесва.
иначе като чета във фейса и настръхвам и ме е срам, че и аз съм от племето на пушачите, как говорят тия хора, не е истина
Извинявам се за включването, ама има интерес и то голям. Преди най-силните лобита бяха тези на тютюневите компании. След доста съдебни дела срещу тях, спечелени от жалбодателите (така ли се казвашеwindcolours написа:...
Сега на ред са фармацевтичните компании. Същите лайна. Помните ли великия свински грип? Колко държави купиха ваксина? Всички. Колко милиона ваксини срещу него се продадоха? Някой осъден? Сега е същото с папилома вируса.
И тяхното време ще дойде да паднат от пиедестала, но до тогава доста ще се погаврят с хората за да ги карат да им купуват лекарствата от които нямат нужда.
И съответно в момента се правят безумни простотии само и само да си продадат дъвките, лепенките и каквото там имат за отказване от цигарите.
Не ме разбирай погрешно, отдавна съм на електронни цигари и ми е много добре. Това с пушенето в заведенията обаче не съм много съгласна. Все трябва да има местенце дето да може да се пуши, все пак това са някакви човешки права и ако някой иска да пуши - ми нека си пуши на обособено за целта място. Прав е Грийна - скоро и в домовете ни ще се промъкнат гадовете.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Може... може... фриииииидъъъъъъмммммм....Мнемозина написа:Не може в едната тема така, пък в другата иначе. Не е последователно.itcome написа:
Това е.
Това с дрането на пушачите за сметка на бюджета си го имаше още преди пълната забрана, така че не съм съгласна с теб.
И не виждам защо да няма помещения за пушене в 52-етажните административни и работни сгради.
За 52 етаж - http://m.youtube.com/watch?v=GQa4Aclp4aw
Кърти, чисти, извозва...
Айййайаййй, кво ми напомни...itcome написа: Може... може... фриииииидъъъъъъмммммм....
За 52 етаж -
Илйеван!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ееее от там е.... често си викам фрииииииидъммм....maggot написа:Айййайаййй, кво ми напомни...itcome написа: Може... може... фриииииидъъъъъъмммммм....
За 52 етаж -
Илйеван!
:)
Кърти, чисти, извозва...
Ето, виждаш ли как си права, когато си съгласна с мен?maggot написа:Извинявам се за включването, ама има интерес и то голям. Преди най-силните лобита бяха тези на тютюневите компании. След доста съдебни дела срещу тях, спечелени от жалбодателите (така ли се казвашеwindcolours написа:...
за манипулацията - добре де, кой в крайна сметка печели от манипулиране на общественото мнение в посока избягване на цигарите???Бих се съгласила, че тютюневите компании, ресторантьорския и развлекателния бизнес имат полза от тютюнопушенето....ама обратното??), изгубиха мощта и подкрепата, която имаха.
Сега на ред са фармацевтичните компании. Същите лайна. Помните ли великия свински грип? Колко държави купиха ваксина? Всички. Колко милиона ваксини срещу него се продадоха? Някой осъден? Сега е същото с папилома вируса.
И тяхното време ще дойде да паднат от пиедестала, но до тогава доста ще се погаврят с хората за да ги карат да им купуват лекарствата от които нямат нужда.
И съответно в момента се правят безумни простотии само и само да си продадат дъвките, лепенките и каквото там имат за отказване от цигарите.
Не ме разбирай погрешно, отдавна съм на електронни цигари и ми е много добре. Това с пушенето в заведенията обаче не съм много съгласна. Все трябва да има местенце дето да може да се пуши, все пак това са някакви човешки права и ако някой иска да пуши - ми нека си пуши на обособено за целта място. Прав е Грийна - скоро и в домовете ни ще се промъкнат гадовете.
Panta rhei...
- Green Light
- Green Light
Как па не ми омръзнА тва, егати! Ама всеки път до сълзи се хиля. Чай пак да си го пусна, ебаси идиотите фрииидъм ХААХАХАХАХАХАХАААААmaggot написа:Айййайаййй, кво ми напомни...itcome написа: Може... може... фриииииидъъъъъъмммммм....
За 52 етаж -
Илйеван!
докторе това сериозно ли го казваш?Kent написа:...и аз, те са кърмилци мои:shy:Тая тема ми даде да разбера, че аз всъщност подкрепям пушачите.
а и на други съсловия също
и не слушайте непушачите
не е опасно съвсем
пък и да стане нещо кардиологията вече не е пещерна
кеф ти инвазивна, кеф ти бай пас
има и тука светила
еми излиза си както трябваи както е, и както казват защитниците на непушенето
вредно си и за здравето, и за обществото, и за здравните системи именно защото пушачите не умират възнак, а след много скъпи медицински процедури
не било опасно съвсем...
Блажени са бедните духом
В спора се ражда истината! Или In vino veritas.Мнемозина написа: Ето, виждаш ли как си права, когато си съгласна с мен?
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
за кърмилците е сериозно:lol:докторе това сериозно ли го казваш?
еми излиза си както трябваи както е, и както казват защитниците на непушенето
вредно си и за здравето, и за обществото, и за здравните системи именно защото пушачите не умират възнак, а след много скъпи медицински процедури
не било опасно съвсем...
- сър Айвънхоу
Булгартабак отвръща на удара!
обаче, имало и по-страшно нещо от тютюнопушенето:
Колеги-идиоти - най-вредното нещо в света... а аз се чудех що в България има толкова много хора със сърдечно-съдови проблеми...
Колеги-идиоти - най-вредното нещо в света... а аз се чудех що в България има толкова много хора със сърдечно-съдови проблеми...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Кой беше казал, че ако спориш с идиот, има голяма вероятност той да прави същото.сър Айвънхоу написа:
Не е лесен животът.
Panta rhei...
Но не знам какво става, ако не спорищ.Мнемозина написа:Кой беше казал, че ако спориш с идиот, има голяма вероятност той да прави същото.сър Айвънхоу написа:
Не е лесен животът.
След днешния ден се налага да повторя, че много по-страшно нещо от колегите идиоти са овластените идиоти.
Panta rhei...
Sweety написа:докторе това сериозно ли го казваш?...Kent написа: ...и аз, те са кърмилци мои:shy:
а и на други съсловия също
и не слушайте непушачите
не е опасно съвсем
пък и да стане нещо кардиологията вече не е пещерна
кеф ти инвазивна, кеф ти бай пас
има и тука светила

Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Green Light
Едно от нещата на което най- много се смях в "Има ли пилот в самолета" беше плаката на Роки 55та серия, в които Силвара беше 95годишен дядо със свирепо изражение и боксови ръкавици.
На тоя филм верно ме болеше корем. Като отидох, не знаех какво да очаквам, беше изненада и по едно време клечах между седалките.
Не помня къде го гледах. Колебая се между кино Иван Вазов и една видеотека в Студентски град. Или па Лиляна Димитрова. Помните ли видеотеките?
На тоя филм верно ме болеше корем. Като отидох, не знаех какво да очаквам, беше изненада и по едно време клечах между седалките.
Не помня къде го гледах. Колебая се между кино Иван Вазов и една видеотека в Студентски град. Или па Лиляна Димитрова. Помните ли видеотеките?