Доклада на RWE промени ли отношението ви към референдума
- Green Light
Доклада на RWE промени ли отношението ви към референдума
Доклада на RWE промени ли отношението ви към референдума?
10 милиарда евро, като цена. Подкрепена от документи, че наистина е толкова, май правят нещата ясни. Поне за мен.
Аз май ще гласувам. С не.
10 милиарда евро, като цена. Подкрепена от документи, че наистина е толкова, май правят нещата ясни. Поне за мен.
Аз май ще гласувам. С не.
аз впечатлих повече от руския експерт, който е бил в парламента
"Руският енергиен експерт по ядрена енергетика проф. Булат Нигматулин буквално взриви страстите в комисията за "Белене". Той обяви, че "Белене" ще ни струва над 12 млрд. евро и се учуди защо ни е тази централа, след като плуваме и сега в море от електроенергия."
"Кой е проф. Булат Искандерович Нигматулин? Световно известен специалист по ядрена безопасност и ядрена енергетика, автор с голяма научна продукция, директор на два научно-изследователски института, чест участник в правителствени комисии, бивш зам. министър на ядрената енергия на Русия. Към мнението на проф. Нигматулин се отнасят с внимание навсякъде по света."
http://www.bnews.bg/article-68067
"Руският енергиен експерт по ядрена енергетика проф. Булат Нигматулин буквално взриви страстите в комисията за "Белене". Той обяви, че "Белене" ще ни струва над 12 млрд. евро и се учуди защо ни е тази централа, след като плуваме и сега в море от електроенергия."
"Кой е проф. Булат Искандерович Нигматулин? Световно известен специалист по ядрена безопасност и ядрена енергетика, автор с голяма научна продукция, директор на два научно-изследователски института, чест участник в правителствени комисии, бивш зам. министър на ядрената енергия на Русия. Към мнението на проф. Нигматулин се отнасят с внимание навсякъде по света."
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Тоя седесарите го доведоха. Говори квот му кажат.latrevw написа:аз впечатлих повече от руския експерт, който е бил в парламента
Аз до оня ден все се чудех дали ГЕРБ не искат да прецакат бесепарите и заради това да говорят за 10 милиарда. Понеже първо говорехме за 3,5 милиарда. А ясно е, че само бесепарски фирми се наредиха на опашка за строеж и инженеринг. И си викам като не знам кой лъже, няма пък да гласувам.
Обаче тва писмо ме убеди. ББ говорел истината, Станишката лъже.
хахаха, Елби е пуснал това във фейса:
Лисицата:
-Гарго, ще гласуваш ли с ДА на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
..гаргата мълчи и стиска сиренцето в клюна.
-Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с ДА?
Гаргата:
-Да!
Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гаргата, замислено:
-Аз и НЕ да бях казала, все тая...
Лисицата:
-Гарго, ще гласуваш ли с ДА на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
-Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с ДА?
Гаргата:
-Да!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
- Green Light
Много готин вицlatrevw написа:хахаха, Елби е пуснал това във фейса:
Лисицата:
Гаргата:
-Да!
Магът го беше пуснала във вицове, ама колкото пъти го прочета все се хиля.
- сър Айвънхоу
Няма да гласувам, но не е заради доклада.
Преди всичко защото няма да съм където трябва за гласуване.
Но и защото ме дразни и ми пречи политическата подложка на всичко това.
Преди всичко защото няма да съм където трябва за гласуване.
Но и защото ме дразни и ми пречи политическата подложка на всичко това.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
ревнуваш нещо ли?latrevw написа:Абе, къде се изнасяте всички?
Мнемо, събра мъжете и бягате нанякъде, а?
бе, нали те продадоха на дончев, що ревеш сега, не мога да разбера?
Bella Ciao
Bella Ciao
ми щото той иска да ме връща, че и пари щял да дава на Грийна, само и само да си ме прибере :)сър Айвънхоу написа:ревнуваш нещо ли?latrevw написа:Абе, къде се изнасяте всички?
- сър Айвънхоу
ейййй, Грийна пак изкара печалба, бееее...latrevw написа:
ми щото той иска да ме връща, че и пари щял да дава на Грийна, само и само да си ме прибере :)
Bella Ciao
Bella Ciao
Нищо не промени тоя доклад.
Промени се мнението ми да гласувам изобщо, но това беше доста преди доклада.
Първо мислех да не гласувам (няма достатъчно проценти гласували, следователно няма и АЕЦ). Но после се замислих, че ако всички мислят като мен, то на урните ще идат само онези, които са ЗА. И пак ще почне една политическа пльоканица и пуканица на тема - "вижте, повечето гласуваха ЗА, значи има смисъл да се строи", така че си промених мнението и ще ида да гласувам. Вече ти е ясно как
Най-малкото, защото не желая децата ми и внуците дето още ги нямам, да живеят с още едно радиоактивно огнище от отпадъците. Парите кой колко взел и защо и как не ме интересуват толкова.
Също така не желая 70-80 годишни хора без грам собствено мнение и мисъл, да определят бъдещето ми. То на тях не им и пука - докато почне лошото, те няма да са на този свят.
Промени се мнението ми да гласувам изобщо, но това беше доста преди доклада.
Първо мислех да не гласувам (няма достатъчно проценти гласували, следователно няма и АЕЦ). Но после се замислих, че ако всички мислят като мен, то на урните ще идат само онези, които са ЗА. И пак ще почне една политическа пльоканица и пуканица на тема - "вижте, повечето гласуваха ЗА, значи има смисъл да се строи", така че си промених мнението и ще ида да гласувам. Вече ти е ясно как
Най-малкото, защото не желая децата ми и внуците дето още ги нямам, да живеят с още едно радиоактивно огнище от отпадъците. Парите кой колко взел и защо и как не ме интересуват толкова.
Също така не желая 70-80 годишни хора без грам собствено мнение и мисъл, да определят бъдещето ми. То на тях не им и пука - докато почне лошото, те няма да са на този свят.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
ааа аз такива думи не съм рекнал. Квото си е мое мое си е и на никой не го давам!latrevw написа:ми щото той иска да ме връща, че и пари щял да дава на Грийна, само и само да си ме прибере :)сър Айвънхоу написа:ревнуваш нещо ли?latrevw написа:Абе, къде се изнасяте всички?
Кой щял да дава пари?
Е! То пък оставаше да се убедиш, че Станишев говорел истината! Как си го представяш?Green Light написа:
Тоя седесарите го доведоха. Говори квот му кажат.
Аз до оня ден все се чудех дали ГЕРБ не искат да прецакат бесепарите и заради това да говорят за 10 милиарда. Понеже първо говорехме за 3,5 милиарда. А ясно е, че само бесепарски фирми се наредиха на опашка за строеж и инженеринг. И си викам като не знам кой лъже, няма пък да гласувам.
Обаче тва писмо ме убеди. ББ говорел истината, Станишката лъже.
Обаче пък ББ с документите в кашона е супер убедителен, нали...
Е колко струва, колко струва???? Еми все си мисля, че точно вие които имате бизнеси, най-добре знаете, че едно нещо може да струва 20, може и 200 лева, милиона, или милиарда..
зависи колко са големи печалбите, комисионните и фирмите...щото нали няма да се прави от нонпрофит организации...
....Та...и друг път съм го споменавала, но сега направо да попитам? Защо в цяла Европа дори и на Острова, традиционно ядрената енергетика е инициатива на десните партии (изкл. Меркер), а в Бг е обратно?
е само като си казал това за бесепарските фирми и отговора е там...така е! вярно е това...Така, че на въпроса, чии бизнес интереси би обслужвал един ядрен проект лесно се отговаря, докато отговора на въпроса дали би обслужвал националните ни интереси изисква да бъдем доста колърблайнд....трудно!
Еми мръсничко нещо е адрената енергетика, ама е и солиден бизнес в енергийния пазар. Много субекти наредени на опашката и милиардите се трупат
Блажени са бедните духом
Ами когато иде реч за промити от комунизма от незнам колко вече години мозъци, които само като видят червеното знаме си мислят, че са получили оргазъм, вече ми е достатъчно.Sweety написа:maggot написа: Също така не желая 70-80 годишни хора без грам собствено мнение и мисъл, да определят бъдещето ми. То на тях не им и пука - докато почне лошото, те няма да са на този свят.![]()
![]()
![]()
Е това не е мног демократично, ма поне е традиционно седесарско
Разбирам да е за някакъв 2-3-4 годишен период, след който нещата могат да се оправят (не че не сме били, на няколко пъти вече, свидетели как точно такова гласуване докара държавата до пълен крах), но това е нещо, което тях няма да ги засяга. Ще засегне тези след тях.
Така че, не желая да им давам шанс този път да ни прецакат за поколения напред.
Не знам колко е демократично или седесарско или каквото там искаш го наречи, но това ми е логиката. Просто е.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
От сутринтта пак имам бТВ... вече съм информиран, че инак гледах изгреви по Шоукейс от 7 до 8 :).
та Кунева рече - от тоя референдум нищо...
след това банда Социо(лози/пати) рекоха - от тоя референдум нищо...
...мисля че Магът надценява важността на точно този цирк.
http://www.segabg.com/article.php?id=633335
та Кунева рече - от тоя референдум нищо...
след това банда Социо(лози/пати) рекоха - от тоя референдум нищо...
...мисля че Магът надценява важността на точно този цирк.
Димитри ИвановИ аман от вашата демокрация, другари. Вие ни зовете на референдум за българската атомна енергетика, сякаш от нас, гласуващите, зависи нейното бъдеще. Този референдум е карикатура на демокрацията и вие сте карикатури.
http://www.segabg.com/article.php?id=633335
Кърти, чисти, извозва...
- Piqndurnik
Махни, махни, ущиножиха ме в тая тема...latrevw написа:Абе, къде се изнасяте всички?
Обаче по повод на доклада нещо ми присветна - и не можах да си доспомня - но този референдум не дойде ли точно заради една много интересна оферта от едни американци, заради които ГЕРБ бяха готови да размразят проекта?
То ще е много интересно да се навържат всичките им врътки.
А по повод на субсидията за "Пайнер" днес четох, че проектът бил одобрен и подписан от човек, който преди бил в Министерство на икономиката по времето на предишния министър Трайчо Трайков, после бил изгонен от там и сега бил съветник на Плевнелиев. Тоест - ГЕРБ са правилни винаги, виновните винаги са навреме изгонени (но следите им остават), сигурно затова сменят и здравните министри като носни кърпички и изобщо... абе много е интересно.
Panta rhei...
- Дон Румата Есторски
Ядрената енергетика е хубаво нещо, но скъпо.
Ядрената енергетика означава и развитие на наука.
Обаче ние нито парички, нито наука си имаме...
Което би направило една централа и поддръжката й още по-скъпи.
И въобще не мога да разбера защо един чисто експертен технически въпрос трябва да се политизира.
Де го Ремиус сега да обясни!
Много ме издразни тоя Нигматулин! Обслужваща сфера сме развивали!
От истината много боли ...
Ядрената енергетика означава и развитие на наука.
Обаче ние нито парички, нито наука си имаме...
Което би направило една централа и поддръжката й още по-скъпи.
И въобще не мога да разбера защо един чисто експертен технически въпрос трябва да се политизира.
Де го Ремиус сега да обясни!
Много ме издразни тоя Нигматулин! Обслужваща сфера сме развивали!
От истината много боли ...
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
- Green Light
Начи, Грийне, виж ся.
Въпроса не е "Да се развива ли ядрената енергетика в България", a "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена централа."
Въпроса не е "Да се развива ли ядрената енергетика в България", a "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на нова ядрена централа."
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
Еми аз съм за. Стига да е за нормални пари. Да се изплаща за пет аре десет години и после кеф. Изобщо да се развива, даже и в Белене да е, само да е рентабилно.maggot написа:Начи, Грийне, виж ся.
Обаче кажи ми в тойзи днешен ситуацион кел десижън мога да взема ексепт НЕ.
Мен най-ме притеснява факта, че нема сми от тая работа. Да не говорим за последващите ядрени отпадъци. Де ще ги съхраняваме И тях?Green Light написа: Еми аз съм за. Стига да е за нормални пари. Да се изплаща за пет аре десет години и после кеф. Изобщо да се развива, даже и в Белене да е, само да е рентабилно.
Пък и много ми идва нещо натиска. А като ме натискат да кажа ДА на нещо, аз веднага правя обратното.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Дон Румата Есторски
- Green Light
same here!maggot написа:Мен най-ме притеснява факта, че нема сми от тая работа. Да не говорим за последващите ядрени отпадъци. Де ще ги съхраняваме И тях?Green Light написа: Еми аз съм за. Стига да е за нормални пари. Да се изплаща за пет аре десет години и после кеф. Изобщо да се развива, даже и в Белене да е, само да е рентабилно.
Пък и много ми идва нещо натиска. А като ме натискат да кажа ДА на нещо, аз веднага правя обратното.
П.П. Ядрените отпадъци не са болка за умиране. Дано да не извадим очи с тоя референдум, като например да предрешим изобщо перспективите за ядрена енергетика в България. Ясно е, че няма да има задължителен характер, но тълкуването на "волята на народа" ще бъде убийствено просто. От сега виждам бъдещето.
Ми не.Дон Румата Есторски написа:Са, аз мразя да съм контра, предателското гласче на червейчето на съмнението и т.н., ама не ти ли се струва, че затова те натискат, ммм?maggot написа:...А като ме натискат да кажа ДА на нещо, аз веднага правя обратното.
Тук съм доста еднозначна - не, не и не. И да не ме натискаха - пак.
Едно, че вече съм си казала защо, второ, че след като нещо идва от кхмерите, значи не е за добруването на раята, а точно обратното.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Като почнат да изпускат (щото заради далаверките там нали се сещаш колко парици се спестяват точно от тия неща, тъй и тъй няма кой да проверява...) ще те питам.Green Light написа: same here!
П.П. Ядрените отпадъци не са болка за умиране. Дано да не извадим очи с тоя референдум, като например да предрешим изобщо перспективите за ядрена енергетика в България. Ясно е, че няма да има задължителен характер, но тълкуването на "волята на народа" ще бъде убийствено просто. От сега виждам бъдещето.
Но и това с тълкуването после наистина множко ще ми дойде. Е тогава ще съм готова да стрелям по всеки политически подпръцковец дето много умува без да разбира и той нищичко.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
Днес и аз зададох същия въпрос - всъщност резултатът от този референдум, ако изобщо e валиден, в какъв срок ще действа.Green Light написа:Дано да не извадим очи с тоя референдум, като например да предрешим изобщо перспективите за ядрена енергетика в България. Ясно е, че няма да има задължителен характер, но тълкуването на "волята на народа" ще бъде убийствено просто. От сега виждам бъдещето.
И ми казаха - ми до края на мандата на този парламент.
Последно промяна от Мнемозина на 25.01.13, 19:55, променено общо 1 път.
Panta rhei...
Две години.Мнемозина написа:Днес и аз зададох същия въпрос - всъщност резултатът от този референдум, ако изобщо са валиден, в какъв срок ще действа.Green Light написа:Дано да не извадим очи с тоя референдум, като например да предрешим изобщо перспективите за ядрена енергетика в България. Ясно е, че няма да има задължителен характер, но тълкуването на "волята на народа" ще бъде убийствено просто. От сега виждам бъдещето.
И ми казаха - ми до края на мандата на този парламент.Следващият може да направи нов референдум. И така.
След две години могат да свикат референдум по същия въпрос.
Между другото, ето една статия, която покрива мнението ми на 100% че и отгоре. Нямам какво повече да добавя.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...