Foreign Policy

Все същите
Аватар
Sweety

Foreign Policy

Мнение от Sweety »

Попрочитам по диагонал Fiancial times sometimes
Сигурно и вие де...
Но тази ми беше интересна, защото както знаете съм фен на Ангела и най-вече защото авторът ми се струва изклучително интересен!

Ian Bremmer
December 27, 2012
20
Foreign Policy • Predictions for 2013 from the FT's A-List

World leaders will follow Merkel’s lead

In foreign policy, there are many ways to do more with less. Policy makers can, for example, use a mix of economic leverage and coercive diplomacy to get the results they want without a conflict or a trade war. In 2013, we will surely see more of these less risky, more cost-effective tactics as US, European, and Chinese officials resist entanglements abroad to focus their attention on domestic issues. But if they learnt anything from 2012, they will resist the temptation to pass off empty ultimatums as forceful foreign policy.
Consider some examples. The Obama administration has warned Syria’s Bashar al-Assad that “there will be consequences” if he uses chemical weapons to kill rebels. Leon Panetta, US defence secretary, says that “the whole world is watching”. Unfortunately, the world sees Washington drawing a red line that appears to imply that Mr Assad’s ongoing use of conventional weapons to murder his own people will not provoke a consequential response. It suspects that Mr Assad’s government will continue its fight to the finish, far more afraid that opposition forces will seize the capital than that Mr Obama will order airstrikes.
Mr Obama also says that the US will not allow Iran to develop a nuclear weapons capability. But this line was drawn mainly to protect the president’s political reputation at home. It will not persuade Iran’s leaders to renounce their nuclear plans.
The US (and the rest of the world) can take a lesson on this subject from Angela Merkel. Germany’s chancellor has carefully chosen both her words and deeds throughout the eurozone crisis. That strategy has helped keep negotiations on track while she maintains healthy approval ratings at home. Those who draw lines in the sand put their own credibility at risk.
In 2013, the US and Chinese governments will use pledges of regulatory action to gain leverage in commercial competition and to manage the risk of conflict in cyberspace. China and its neighbours will continue to trade threats over competing claims in the waters that separate them. American and European officials will demand that Iran make a deal on its nuclear programme. EU officials will insist that governments in Greece, Spain, Portugal and Italy must keep their reform processes on track. Governments in the Middle East will tell one another to mind their own business. India and Pakistan will exchange warnings over Afghanistan as Nato accelerates the drawdown of its troops there.
But only ultimatums that do not impose significant costs or risks on those who issue them will be taken seriously.
The writer is the president of Eurasia Group, a political risk consultancy, and author of ‘Every Nation for Itself: Winners and Losers in a G-Zero World’
Блажени са бедните духом
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мерси!
С две думи кучетата ще си лаят, кервана ще върви. :-) Но това ще е 2013. През следващите години Иран накрая ще добие ядрено оръжие, Палестина ще стане международно призната държава с една единствена цел - унищожението на Израел и колко ни дели от обявяването на войната?
Също така бавно и полека на фона на обедняващ Запад, до нас се надига една супер силна Турция. Огромна икономика, огромна войска.
От нас накъм далечен, близък и още по- близък изток only ultimatums that do not impose significant costs or risks on those who issue them will be taken seriously. Но какво ще стане ако ние получин ултиматум that do impose significant costs or risks?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

тая пъ меркел какво точно направи?!? прехвалена дипломатка е и се чудя на какво отгоре я кльопат немците:roll:
just perfect
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:Мерси!
С две думи кучетата ще си лаят, кервана ще върви. :-) Но това ще е 2013. През следващите години Иран накрая ще добие ядрено оръжие, Палестина ще стане международно призната държава с една единствена цел - унищожението на Израел и колко ни дели от обявяването на войната?
Също така бавно и полека на фона на обедняващ Запад, до нас се надига една супер силна Турция. Огромна икономика, огромна войска.
От нас накъм далечен, близък и още по- близък изток only ultimatums that do not impose significant costs or risks on those who issue them will be taken seriously. Но какво ще стане ако ние получин ултиматум that do impose significant costs or risks?
Благодаря и аз!
след Андрю Мар на тебе ти се кефя най-много за коментарите ти на полит теми и историическите ти истории...и не само :winkw:
миналата неделя не можах да го гледам и ми липсваше
(не успях и на bbciplayer да го дгледам заради windows телефона)

а той преди два дни взе, че получи удар! :crying:

По повод на статията някои от новите назначения във Вашинтгтон, шефа на ЦРУ и Defence Secretary се тълкуват точно в посоката кakvato описва Иън Бремер в статята
П.С. Книгите му имат много интересни заглавия също
Блажени са бедните духом
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа:Но това ще е 2013. През следващите години ....
в противовес, вчерашните приятели на турция ще им направят една чисто новичка кюрдистанска държава
там по-средата на патакламата
както преди 60-ина години сглобиха израел..
и нищо ново под слънцето
а войната е бизнес
и както пише във всеки учебник по икономика, всяка дълбока криза се решава с война..
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

bead_ написа:тая пъ меркел какво точно направи?!? прехвалена дипломатка е и се чудя на какво отгоре я кльопат немците:roll:
ами аз имам усещането, че прави нещо жената (това отделно от пристратието ми към нея като жена, пример за политик успял да покаже, че емоционалните тестостерон заредени подходи са не само ненужни, но и вредни в модерната политика)
щом успя поне досега да запази еврото, чийто курс се вдига първо спрямо долара, а сега и паунда, значи влияят се и пазарите от нея бе :winkw:
и това не е вица, който тука сме си го казвали, ама си е направо май чистата истина
и не само немците я клюпат, ами и тоя американец тука я дава за пример
за това, че ултиматумите, идващи дори от най-великите сили няма да вървят, а още по-малко празните ултиматуми

САЩ просто препоръчаха на британците да ни си мислят много много за референдум за излизане от ЕС, а Камерон беше толкоз мек и условен в речта си оня ден по повод на тоя реферндум, че някак си естествено ти идва коментара 'Нека си поиграят момчетата'
Е ще си поиграят, ама явно ще има новии повече правила -визира се Ситито

е не знам автора с това немско звучащо име, може и да обслужва някакви интереси, ама може и да не

бтв точно такива отрицателни за Меркел, като твоя бийд, бяха коментарите и към тази статия
Блажени са бедните духом
Аватар
Дон Румата Есторски

Мнение от Дон Румата Есторски »

Sweety написа:щом успя поне досега да запази еврото, чийто курс се вдига първо спрямо долара, а сега и паунда, значи ...
... за европейските производители (включително и за мен) е зле. Силна валута спрямо останалите оскъпява производството и услугите и всичко...
Ти гледа ли Шериатски патрули в Лондон ?
Би ми било интересно да разкажеш за това, ако имаш наблюдения.
Не мир дойдох да донеса, а меч. (Мат. 10:34-35)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа: САЩ просто препоръчаха на британците да ни си мислят много много за референдум за излизане от ЕС, а Камерон беше толкоз мек и условен в речта си оня ден по повод на тоя реферндум, че някак си естествено ти идва коментара 'Нека си поиграят момчетата'
Аз мисля, че е 50 на 50. Няма нищо естествено в това Англия да е в ЕС. Но може би ще се уплашат да не би да обеднеят. За самия ЕС излизането на Англия просто ще означава края. Не може да бъдат заместени такива кинти.
През 2012 г. в касите на ЕС са влезли 147 млрд. евро. 92% от тях идват от „старите" страни членки, като само 20% от Германия, 16% от Франция, 13% от Италия и 12% от Великобритания.
http://money.bg/news/id_1219731144
Това прави 16 милиарда годишно. Отделно има такси върху потреблението с други думи част от ДДСто. Предполагам не по- малко от милиард. Не, не знам, не мога да предполагам тия цифри, но със сигурност загубата ще е драстична.
Освен това с излизането на Англия просто няма начин да не се види едно германско господство, а това в дългосрочен аспект би било неприемливо за която и да е страна. Ще се наизваждат скелети от гардероби и нещата ще станат грозни и дребнави.
Има и една друга гледна точка. Камерън предлага неща, които ми изглеждат много разумни. Да спрат регулациите в бизнеса. Тоест прекомерните такива. Аз, например, не мога да продам един пирон в Германия, защото не притежавам съотвения сертификат. Това добре, предполагам, че не може куцо и сакато да се пише инженерна фирма. Но за сертификата освен квалификацията са необходими 120 хил евро. Защо? И това всъщност е за инсталатори, за производители таксата е 800 хиляди. Изискуем е от тяхната камара на инженерите в сферата на системите за сигурност. Не разбирам на база на какво и какво се цели. Тоест разбирам- запазване на статуквото и задушаване на дребосъците, но как това ще бъде от полза за растежа? Растеж би имало, ако има свободна инициатива. Така, че не мисля, че говори глупости ингилизина.
Аватар
Дон Румата Есторски

Green Light написа:...Да спрат регулациите в бизнеса. Тоест прекомерните такива. Аз, например, не мога да продам един пирон в Германия, защото не притежавам съотвения сертификат. Това добре, предполагам, че не може куцо и сакато да се пише инженерна фирма. Но за сертификата освен квалификацията са необходими 120 хил евро. Защо? И това всъщност е за инсталатори, за производители таксата е 800 хиляди. Изискуем е от тяхната камара на инженерите в сферата на системите за сигурност. Не разбирам на база на какво и какво се цели. Тоест разбирам- запазване на статуквото и задушаване на дребосъците, но как това ще бъде от полза за растежа? Растеж би имало, ако има свободна инициатива. Така, че не мисля, че говори глупости ингилизина.
Всъщност "регулациите в бизнеса" е много общо казано. Това, което ти имаш предвид, се прави за да се защити местния производител. Ти можеш да продадеш пирон, не можеш да го произведеш пряко там.
Но нищо не ти пречи да го внесеш, борейки се с квотите, а най-добре - да го произведеш като аутсорсинг. Де и ние да бяхме помислили за нещо подобно, вече е малко късничко за нас май...
Системите за сигурност са стратегически отрасъл. Едновременно и спец режим. Както и медицината, например. На теб не би ти се искало апаратът за хемодиализа, на който се лекува твой близък (не дай си Боже!) да е произведен
в някой гараж от местния аркадаш на Бай Марко. :bigsmile:
На тях пък не им се иска китайците да смачкат техните производители.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Дон Румата Есторски написа:
Green Light написа:...Да спрат регулациите в бизнеса. Тоест прекомерните такива. Аз, например, не мога да продам един пирон в Германия, защото не притежавам съотвения сертификат. Това добре, предполагам, че не може куцо и сакато да се пише инженерна фирма. Но за сертификата освен квалификацията са необходими 120 хил евро. Защо? И това всъщност е за инсталатори, за производители таксата е 800 хиляди. Изискуем е от тяхната камара на инженерите в сферата на системите за сигурност. Не разбирам на база на какво и какво се цели. Тоест разбирам- запазване на статуквото и задушаване на дребосъците, но как това ще бъде от полза за растежа? Растеж би имало, ако има свободна инициатива. Така, че не мисля, че говори глупости ингилизина.
Всъщност "регулациите в бизнеса" е много общо казано. Това, което ти имаш предвид, се прави за да се защити местния производител. Ти можеш да продадеш пирон, не можеш да го произведеш пряко там.
Но нищо не ти пречи да го внесеш, борейки се с квотите, а най-добре - да го произведеш като аутсорсинг. Де и ние да бяхме помислили за нещо подобно, вече е малко късничко за нас май...
Системите за сигурност са стратегически отрасъл. Едновременно и спец режим. Както и медицината, например. На теб не би ти се искало апаратът за хемодиализа, на който се лекува твой близък (не дай си Боже!) да е произведен
в някой гараж от местния аркадаш на Бай Марко. :bigsmile:
На тях пък не им се иска китайците да смачкат техните производители.
Контекста беше как да се върнем към растеж и как ЕС да се конкурира с китайците.
Аватар
Дон Румата Есторски

Green Light написа:Контекста беше как да се върнем към растеж и как ЕС да се конкурира с китайците.
Ок. Разбирам те, в такъв случай. Но аз пък казвам - защо да се борим с китйците? Нека правят това, което умеят най-добре: да произвеждат евтино.
А ние - да проектираме.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Green Light написа:Контекста беше как да се върнем към растеж и как ЕС да се конкурира с китайците.
Ок. Разбирам те, в такъв случай. Но аз пък казвам - защо да се борим с китйците? Нека правят това, което умеят най-добре: да произвеждат евтино.
А ние - да проектираме.
Не си прав. Стратегически производството е най- важното нещо за една икономика. (Точно англичаните опровергават това с фондовия пазар, тоест продават услуги и им пада шапката на всички други икономики от тези печалби, но мисля, че това е изключение, пък и е много крехко. Една регулация, един закон и край)
Аватар
Дон Румата Есторски

Green Light написа:Не си прав. Стратегически производството е най- важното нещо за една икономика.
Да. На наука и иновационни технологии.
Единственият ми коз пред китайците (засега).
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа: референдум за излизане от ЕС.... бяха коментарите и към тази статия
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... at_es_ako/

Виж коментарите, зАрежи статията!
Интересно настроение. И то в България, ние традиционно сме про- английски настроени. Представяш ли си настроенията във Франция, Италия и Германия?
Аватар
Дон Румата Есторски

Green Light написа:Виж коментарите, зАрежи статията!
Коментарите са динамит!:grin:
Човек може да помисли, че тия дето са ги писали са в рая. :rotfl24:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:lol::lol::lol:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

:grin:
Душици са. Тук-таме се прокрадва според мен правилната мисъл, че британците не искат да участват в четвъртия райх, който се задава. Може и да са прави, а може и да не са. Не знам кое е по-добре за овцете, които живеем на тая планета.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

от румънците с позитивен майтап :lol:

"Някои от другите остроумни реклами гласят: "Половината от жените ни изглеждат като Кейт, а другата половина - като сестра й". "Ние говорим по-добър английски от хората във всички части на Франция", "Чарлз купи къща тук през 2005 г. А Хари никога не е бил сниман гол".
:rotfl24:

а ние.. с Боб дет "Интернет радио от Долна Кремена буди 2 500 000 души от цял свят"
:-)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Sweety написа:щом успя поне досега да запази еврото, чийто курс се вдига първо спрямо долара, а сега и паунда, значи ...
... за европейските производители (включително и за мен) е зле. Силна валута спрямо останалите оскъпява производството и услугите и всичко...
Ти гледа ли Шериатски патрули в Лондон ?
Би ми било интересно да разкажеш за това, ако имаш наблюдения.
е като поевтинява валутата да не би производството и крайните цени да поевтиняват и те? пък и винаги можеш да намалиш заплатите..и малко и пеачалбата..и така :winkw:
в случая поскъпването или връщането на курса на долара там където беше преди 1.5-2год. е много добре, за да напомни на ония субекти, които искаха да катурнат еврото и преди една година предричаха крах и излизане на Гърция, че няма да им е толкоз лесно, и че все пак, колкоот и да не им вярвам, има там някакви пазарни и икономически закони и закономерности
...
за патрулите в Лондон нищо не знам никакви подробности
но ако ти се струва, че това е някакъв израз на релиогиозна и расова нетърпимост, не си на прав път...това е по-скоро вътрешен проблем на тази държава, проблем с алкохола...лол...както си и пише на края на видеото
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Sweety написа: САЩ просто препоръчаха на британците да ни си мислят много много за референдум за излизане от ЕС, а Камерон беше толкоз мек и условен в речта си оня ден по повод на тоя реферндум, че някак си естествено ти идва коментара 'Нека си поиграят момчетата'
Аз мисля, че е 50 на 50. Няма нищо естествено в това Англия да е в ЕС. Но може би ще се уплашат да не би да обеднеят. За самия ЕС излизането на Англия просто ще означава края. Не може да бъдат заместени такива кинти.
През 2012 г. в касите на ЕС са влезли 147 млрд. евро. 92% от тях идват от „старите" страни членки, като само 20% от Германия, 16% от Франция, 13% от Италия и 12% от Великобритания.
http://money.bg/news/id_1219731144
Това прави 16 милиарда годишно. Отделно има такси върху потреблението с други думи част от ДДСто. Предполагам не по- малко от милиард. Не, не знам, не мога да предполагам тия цифри, но със сигурност загубата ще е драстична.
Освен това с излизането на Англия просто няма начин да не се види едно германско господство, а това в дългосрочен аспект би било неприемливо за която и да е страна. Ще се наизваждат скелети от гардероби и нещата ще станат грозни и дребнави.
Има и една друга гледна точка. Камерън предлага неща, които ми изглеждат много разумни. Да спрат регулациите в бизнеса. Тоест прекомерните такива. Аз, например, не мога да продам един пирон в Германия, защото не притежавам съотвения сертификат. Това добре, предполагам, че не може куцо и сакато да се пише инженерна фирма. Но за сертификата освен квалификацията са необходими 120 хил евро. Защо? И това всъщност е за инсталатори, за производители таксата е 800 хиляди. Изискуем е от тяхната камара на инженерите в сферата на системите за сигурност. Не разбирам на база на какво и какво се цели. Тоест разбирам- запазване на статуквото и задушаване на дребосъците, но как това ще бъде от полза за растежа? Растеж би имало, ако има свободна инициатива. Така, че не мисля, че говори глупости ингилизина.
аз не знам дали е 50 на 50, то нищо естествено няма англичаните да са на тази планета, мен ако питаш...
Разбира се, че ти харесва какво казва Камерон за ЕС, то вероятно е направено да звучи така, че да ти харесва на тебе и на други такива като тебе в европейските държави, та да омекнат малко малко нещата и да се балансира явно негативаната позиция срещу Великобритания...
къде беше написал уолито ( тая шматка;-), как ме дразни само пак) тотална финансова война
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
А ние - да проектираме.
Не си прав. Стратегически производството е най- важното нещо за една икономика. (Точно англичаните опровергават това с фондовия пазар, тоест продават услуги и им пада шапката на всички други икономики от тези печалби, но мисля, че това е изключение, пък и е много крехко. Една регулация, един закон и край)
...или една криза както се вижда...и това с финансовата индустрия е един период от 30ина години
Блажени са бедните духом
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Sweety написа: референдум за излизане от ЕС.... бяха коментарите и към тази статия

Интересно настроение. И то в България, ние традиционно сме про- английски настроени. Представяш ли си настроенията във Франция, Италия и Германия?
прочетох ги коментарите...еми българите винаги сме прагматични в мислите си благодарение на традиционно висока обща култура
Блажени са бедните духом
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Sweety написа: къде беше написал уолито ( тая шматка;-), как ме дразни само пак) тотална финансова война
айде пак уолл-и виновен :lol:
запалих рим, наклОних кулата в пиза, троянската война и нея.. само за райхстага ме изпревариха :roll:
:blum: :kiss:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Sweety написа:
Green Light написа:

прочетох ги коментарите...еми българите винаги сме прагматични в мислите си благодарение на традиционно висока обща култура
Напоследак четох някаква статия от Каролев, в която ни повече ни по- малко се казваше, че инфлацията в Англия е много по зле отколкото в България, средната работна заплата е по- малка, а точно толкова население живее под прага на бедността, колкото и у нас. Не я четох подробно, защото не понасям Каролев, когато започне да се държи като палячо. Ще я намеря ей сега.
http://karolev.com/bac/karolev.nsf/page ... enDocument
Мисля, че при това положение бързо трябва да строим общежития за английските емигранти.
Кажи ми пак сега за връзката между високата обща култура и прагматичноста. Не знам, честно казано не ме и интересува какви глупости пишат англичаните нас, но коментарите и статиите тука просто не мога да ги чета - такива глупости са, честно.
Защо когато срещу нас стои идиот, най- бързата връзка която мозъка прави е да се държим и ние по същия начин?
(И второ. Защо трябва да противопоставяме Англия и Германия, защо непременно всичко трябва да е едно срещу друго. България има страхотна нужда да е в ЕС със сегашна Германия, която се държи по сегашния начин и от сегашна Англия, която точно така се държи, както се държи в момента. В един идеален свят, щяха да паднат прекомерните регулации за да можем да развием производство и износ, щеше да има бюджетна дисциплина за гърци и португалци... ниски лихви и за нас от ЕЦБ... И българските висшисти щяха да работят тук... Всичко върви точно към това. Само с изключение на висшистите)
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Green Light написа:
Sweety написа:
Green Light написа: http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... at_es_ako/

Напоследак четох някаква статия от Каролев, в която ни повече ни по- малко се казваше, че инфлацията в Англия е много по зле отколкото в България, средната работна заплата е по- малка, а точно толкова население живее под прага на бедността, колкото и у нас. Не я четох подробно, защото не понасям Каролев, когато започне да се държи като палячо. Ще я намеря ей сега.
http://karolev.com/bac/karolev.nsf/page ... enDocument
Мисля, че при това положение бързо трябва да строим общежития за английските емигранти.
Кажи ми пак сега за връзката между високата обща култура и прагматичноста. Не знам, честно казано не ме и интересува какви глупости пишат англичаните нас, но коментарите и статиите тука просто не мога да ги чета - такива глупости са, честно.
Защо когато срещу нас стои идиот, най- бързата връзка която мозъка прави е да се държим и ние по същия начин?
(И второ. Защо трябва да противопоставяме Англия и Германия, защо непременно всичко трябва да е едно срещу друго. България има страхотна нужда да е в ЕС със сегашна Германия, която се държи по сегашния начин и от сегашна Англия, която точно така се държи, както се държи в момента. В един идеален свят, щяха да паднат прекомерните регулации за да можем да развием производство и износ, щеше да има бюджетна дисциплина за гърци и португалци... ниски лихви и за нас от ЕЦБ... И българските висшисти щяха да работят тук... Всичко върви точно към това. Само с изключение на висшистите)
ми аз съм съгласна с повечето от коментарите на онази статия, даже имам любими...това за 40% от жените и половинките им

пове4ето от коментарите показват информираност, която е знак за високата обща култура на българина...или поне на тя които са коментирали точно тази статя. Външната политика е по-така от клубен интерес :winkw:
е прагматично е, че въпреки както казваш традиционно проанглииско ни настроение, хората си казват това, което си е, дори и да е анти англииско...
Защо да противопоствяме Англия и Германя, няма такова нещо!...не знам ти пък от къде го извади това...
прочетох я статята, благодаря...прекрасна е! и от моята гледна точка-вярна...и то без да сравнявам числа и проценти...то се вижда.
Фараж е типичня тостестеронов националист политик на които аз противопоставям Меркел...арогантен популист, абсолютно прав е Каролев да му каже Fuck off! :twisted:

Ник Клег едва ли би казал подобни неща, нека него да го питат за БГ...
нито пък оня готини старци жена и мъж в метрото, дето си говереха за едно момче българче, колко добър английски говори, nice lad...
или пък двамата младежи по ризи от съседната маса, които ядяха в Nandos след работа, и си говореха за различни видове системи (не чух какви) и колко били различни в БГ...като за пример...ми не ми се стори да ни се присмиват на системите.. :lol:
Блажени са бедните духом
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Sweety написа:...................
Суити, точно вечерта на вашия Великден ще съм в Лондон, в едно хостелче близо до центъра.На целият следващ ден също и вечерта късно потегляме с автобус за Единбург.

Чудех се, дали няма да има нещо интересно по площади и градинки по случай празника?
Къде би ми препоръчала да отидем вечерта?
Ние имаме естествено план, но какво би направила ти ако беше на наше място за през деня в Лондон?
Аватар
Sweety

Мнение от Sweety »

Russian President Putin interviewed by Andrew Marr (19Jan14)
олимпиадата и хомосексеулизма...
Андрю Мар: I' ll send the message back..
Блажени са бедните духом
Публикувай отговор