Къщички, дворчета, тревички и птички

Все същите
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

maggot написа:Иткоме, страшно хубаво е станало! Мечта направо!
Може ли да те наема като проектант срещу ядене и пиене? :lol:
аз откакто гледах снимки в сайта твърдо съм решила да събирам другари и да ходим на арда за някой уикенд :)
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

в тази тема нямам какво да кажа, стигнах само до построяването, локалното парно, независимост от ВиК, екстрите вътре да са като в апартамент софийски но без хлебарките :lol:, пътечките, навесобеседката, сушилнята за дърва, гаража за 2 коли с канал за ремонти, оградата.. оставаше дизел/бензингенератор и сателит за интернета
имах планче за мъничко езерце хем "алпинеум" ли му викат..там с цветенцата, хем и лодки да си пускаме радиоуправляеми с децата
8 години от живота ми отидоха и 40 К у $ при 2,10 курс

ама по двора се разпореждаха бастуните, трупаха боклуци повече от строителните такива
затова и най-накрая като приоритет го бях оставил
и като всичко се направи ни разведоха за да се настанят те там
сега двора е подреден
къщата се разпада, щото не се поддържа /дори и прекрасното и евтино локално парно/

та..в тази тема /освен да ви завиждам благородно/ мога само да дам съвети за отоплението/охлаждането, водата и филтрирането от собствени източници, енергийна ефективност и автоматизиране на рутинните действия
ако ги поискате
исках да съм независим от монополите нищо, че бях свързан и към техните "услуги"
и ви се възхищавам на заедността и мерака :cool:

:clap:
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

рядко някой и излизал наглава с немските подводници и бастуните:mad:
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Kent написа:рядко някой и излизал наглава с немските подводници ..
"Няма смисъл да се жениш...
Просто намери една жена, която ще намразиш след пет години и ѝ дай апартамента си."
из "Теория на придобития житейски опит" - б.р.
:(
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

аз имам къща, не апартамент.
половин и жената има половин
мотото е - прееби бастуните
фикс идея, човече
луд съм на тая тема
луди бяхме де свирепо
ааааааааааааааааааааааааааааааааа:shocked:
имаме и последователчета:bigsmile:
п.п. бастуните омекнаха вече
мислех да им гледам сеира
ма що
ся си ги обичам, аз съм гушлив.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Kent написа:аз имам къща, не апартамент.
половин и жената има половин
мотото е - прееби бастуните
фикс идея, човече
луд съм на тая тема
луди бяхме де свирепо
ааааааааааааааааааааааааааааааааа:shocked:
п.п. бастуните омекнаха вече
мислех да им гледам сеира
ма що
ся си ги обичам, аз съм гушлив.
Кенте, ще ме скъсаш, бе, човек :lol:
Уникален!
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Kent написа: ааааааааааааааааааааааааааааааааа:shocked:
Някои хора носят щастие, където и да отидат, други - когато и да си отидат. -- О. Уайлд
:-)
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

WALL-E написа:в тази тема нямам какво да кажа, стигнах само до построяването, локалното парно, независимост от ВиК, екстрите вътре да са като в апартамент софийски но без хлебарките :lol:, пътечките, навесобеседката, сушилнята за дърва, гаража за 2 коли с канал за ремонти, оградата.. оставаше дизел/бензингенератор и сателит за интернета
имах планче за мъничко езерце хем "алпинеум" ли му викат..там с цветенцата, хем и лодки да си пускаме радиоуправляеми с децата
8 години от живота ми отидоха и 40 К у $ при 2,10 курс

ама по двора се разпореждаха бастуните, трупаха боклуци повече от строителните такива
затова и най-накрая като приоритет го бях оставил
и като всичко се направи ни разведоха за да се настанят те там
сега двора е подреден
къщата се разпада, щото не се поддържа /дори и прекрасното и евтино локално парно/

та..в тази тема /освен да ви завиждам благородно/ мога само да дам съвети за отоплението/охлаждането, водата и филтрирането от собствени източници, енергийна ефективност и автоматизиране на рутинните действия
ако ги поискате
исках да съм независим от монополите нищо, че бях свързан и към техните "услуги"
и ви се възхищавам на заедността и мерака :cool:

:clap:
Ади, и ти си на пангаро за идеи срещу пиьене и манджа :grin:
Слава богу, около нас бастуни няма. Едните си отидоха без време, другите са или надалеч, или (за сега) предимно помагат.

Нема се косиш, Суънце, след като е станало, начи е било писано. Некъф житейски урок явно. :kiss:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

shshtt написа:
аз откакто гледах снимки в сайта твърдо съм решила да събирам другари и да ходим на арда за някой уикенд :)
Маг, обожавам да умувам, повече от колкото да го правя :) Тъй като поприключихме с външния изглед или ще правим гьол или ще започвам приземния етаж...
На присемния съм се завъртял около това:
Изображение
Френска работа :) Ха ха... нъ ще го извъртя към родопско :)

Шът, аз като викам за празници не се шегувам :) За чевермето се търсят новобранци да въртят :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

влюбен съм във "френските прозорци" с достъп до градината..:shy:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

itcome написа: На присемния съм се завъртял около това:
Изображение

Шът, аз като викам за празници не се шегувам :) За чевермето се търсят новобранци да въртят :)
Откога я гледам и аз тази твоята къща, ама пусто е много далече. Да взмеме да направим една сбирка на клуба там :) Колко човека събирате там?
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

itcome написа: Маг, обожавам да умувам, повече от колкото да го правя :) Тъй като поприключихме с външния изглед или ще правим гьол или ще започвам приземния етаж...
Изображение
Аууу, мъка, мъка!
Ти си човек естет. Каквото и да измислиш, все ще е много хубаво. Харесва ми твоя вкус. И пътеката, и чешмата...
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

itcome написа:
shshtt написа:
Маг, обожавам да умувам, повече от колкото да го правя :) Тъй като поприключихме с външния изглед или ще правим гьол или ще започвам приземния етаж...
Изображение

за такъв гьол и аз съм ЗА :lol:
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

itcome написа:
shshtt написа:
Изображение

За чевермето ще ви направя едно показно и после ще изпитвам.
Камината и панорамния прозорец ще ги има в нашия хол, обаче не такива, разбира се. Това е готино, ама колкото по- го гледам, толкова по- непрактично ми се струва. Да не говорим, че тая камина струва колкото българска фондова борса.
За красиво- красиво е, ама не ти вярвам, че ще се справиш. (Ако верно вземеш да го направиш аз шти нося коктейлите цяла вечер.)
И на коктейли ще направя показно. Изобщо на срещи с мене трябва да си носите бележници. Това не само към тебе, към всички е. Има хора направо ме записват с камера правят CDта и продават. Много им върви.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Няма да са такива.
Запазваш идеята и прехвърляш към твоята обстановка и възможности.

1. Камината трябва да е с камера, да не хвърля жупел в водата.
2. Камъните - имам едни по хубави :)
3. Мястото за поставяне на дърва (тук липсва) т.е. рискуваш да се измокриш докато палиш :)
4. Водна риза на каминчето вързано за пренос на топло към водата.
3. Въздушна риза на каминчето за топлене на въздуха - инак- трай за хубост.
3.5 Нямам токова голям джам, и не мога да избия.... но може да е пак француски.
2. Влагата е голям проблем - трябват капаци за затваряне на джакузито.
1. Винаги може да направиш нещо и да си чукаш главата след това... а някой да ти е казал - аз казах ли ти :)))

Чакам те за чевермето... на мен ще ми е трето самостоятелно - винаги имам какво да уча.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Тия прозорци са си като директна покана към всичко пълзящо и подскачащо да влезе в къщата. То и при отворена врата на антрето за минути само се намъкват змии, жаби, мишки и секва друга гад, пък какво остава за стената от стъкло... Стъклото, мисля, че и зимата ще създава проблем. Изобщо строителството трябва да бъде съобразено с флората и фауната на района. Старите хора са го умеели това за разлика от нас дето "гепим" всичко футуристично и го мъчим да го приспособим към тукашният натюрел.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

глас в пустиня написа:Тия прозорци са си като директна покана към всичко пълзящо и подскачащо да влезе в къщата. То и при отворена врата на антрето за минути само се намъкват змии, жаби, мишки и секва друга гад, пък какво остава за стената от стъкло... Стъклото, мисля, че и зимата ще създава проблем. Изобщо строителството трябва да бъде съобразено с флората и фауната на района. Старите хора са го умеели това за разлика от нас дето "гепим" всичко футуристично и го мъчим да го приспособим към тукашният натюрел.
Бе и ти си прав. Като отворим вратата към верандата всичкото котка от района решава да провери какво има вътре. :lol:
Макар че големия прозорец си е як кеф.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Когато имате време, прегледайте тези клипчета, много са полезни.

http://www.youtube.com/watch?v=64HtM2jf ... CSPRYqj2k9
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Да имам градина с цветя ми е мечта.
До един от гаражите на блока в София има малко парченце земя небетонирано и там сме посадили 2 рози, един жълт и един бял храст, здравец бръшлян,
но сега като ни няма и никой не се грижи за тях.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

shshtt написа:Да имам градина с цветя ми е мечта.
До един от гаражите на блока в София има малко парченце земя небетонирано и там сме посадили 2 рози, един жълт и един бял храст, здравец бръшлян,
Нищо няма да им стане. Това, което си изброила е кораво и устойчиво. Даже и розите, ако са на повече години.

Казвала ли съм оная мъдрост - Ако искаш да бъдеш щастлив цял ден - напий се. Ако искаш да бъдеш щастлив цяла година - ожени се. Ако искаш да си щастлив цял живот - стани градинар.
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

vyara написа:
shshtt написа:Да имам градина с цветя ми е мечта.
Нищо няма да им стане. Това, което си изброила е кораво и устойчиво. Даже и розите, ако са на повече години.

Казвала ли съм оная мъдрост - Ако искаш да бъдеш щастлив цял ден - напий се. Ако искаш да бъдеш щастлив цяла година - ожени се. Ако искаш да си щастлив цял живот - стани градинар.
Това, вероятно, като начин да избягаш от жена си след като и напиването вече не помага? :lol::lol:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

vyara написа:Когато имате време, прегледайте тези клипчета, много са полезни.

Мерсаж!
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
глас в пустиня написа:Тия прозорци са си като директна покана към всичко пълзящо и подскачащо да влезе в къщата. То и при отворена врата на антрето за минути само се намъкват змии, жаби, мишки и секва друга гад, пък какво остава за стената от стъкло... Стъклото, мисля, че и зимата ще създава проблем. Изобщо строителството трябва да бъде съобразено с флората и фауната на района. Старите хора са го умеели това за разлика от нас дето "гепим" всичко футуристично и го мъчим да го приспособим към тукашният натюрел.
Бе и ти си прав. Като отворим вратата към верандата всичкото котка от района решава да провери какво има вътре. :lol:
Макар че големия прозорец си е як кеф.
Еми ние заради тоя прозорец изобщо я направихме тая къща. :-))
5,50 на 2, като 3 на два е само стъкло без всякакви греди, малки прозорчета, прозорченца и т.н. През тва съкло квот мине мине. :-)))
Вратата е с двойна комарник, там предполагам, че трябва да внимаваме, понеже вратата риш - двойна, пък комарника - единичен. Математика.
Бе да дойде само. Къв купон ще направя леле...
И няма да ми повръщате в хола!
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:...

5,50 на 2, като 3 на два е само стъкло без всякакви греди, малки прозорчета, прозорченца и т.н. През тва съкло квот мине мине. :-)))
Вратата е с двойна комарник, там предполагам, че трябва да внимаваме, понеже вратата риш - двойна, пък комарника - единичен. Математика.
...
Единично или стъклопакет? Ква е файдата като няма да се отваря? Вратата с комарника няма ли да стои неестествено?
Бе, ти си знаеш! :bigsmile:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

стъклопакет
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

vyara написа:Когато имате време, прегледайте тези клипчета, много са полезни.

Много благодаря.
Вече изгледах първото. Не че е нещо дето да не знам (за сега), но е направено много сладурско. Ще ги опапкам през уикенда. :-)
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа: Еми ние заради тоя прозорец изобщо я направихме тая къща. :-))
Бе да дойде само. Къв купон ще направя леле...
И няма да ми повръщате в хола!
Е ние преправихме само вратата за верандата, че беше единична, сега е двойна. Инак много сложни укрепващи конструкции трябваше да правим. Но пак влизат без покана. :grin:
А тия малките прозорчета и прозорченца вашите кой ще ги мие, бре, зевзек? :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:стъклопакет
Троен. С К-стъкло - енергоспестяващо. Мислехме от външната страна да сложим и някакво специално слънцезащитно, ама решихме, че с пердета и отворени джамове през лятото ще ни излезе по-евтинко :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Е ние преправихме само вратата за верандата, че беше единична, сега е двойна. Инак много сложни укрепващи конструкции трябваше да правим. Но пак влизат без покана. :grin:
Бейби.
Аватар
Глас в пустиня

мъдро
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа:
maggot написа:Е ние преправихме само вратата за верандата, че беше единична, сега е двойна. Инак много сложни укрепващи конструкции трябваше да правим. Но пак влизат без покана. :grin:
Бейби.
Бе, Бейби четеше ли тука, бе?! :roll:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

глас в пустиня написа:
Green Light написа:...

...
Единично или стъклопакет? Ква е файдата като няма да се отваря? Вратата с комарника няма ли да стои неестествено?
Бе, ти си знаеш! :bigsmile:
Тук съм в жилище, дето има такива френски прозорци-врати към терасата. Стъклопакет е, от 3 части - външни плътни врати, врати-комарник и накрая вътрешни двойни стъкла. Е ми няма такова удобно и красиво нещо. През лятото не ги затварям изобщо - така си стоя на отворено и много е приятно.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
Троен. С К-стъкло - енергоспестяващо. Мислехме от външната страна да сложим и някакво специално слънцезащитно, ама решихме, че с пердета и отворени джамове през лятото ще ни излезе по-евтинко :lol:
Ми ние бая се чудехме. Накрая избрахме от широкия стъклопакет. Глей кви работи пишешме, вместо вселената и морала, ама тва ни е интересно, са кво. Та дебел стъклопакет, кафяв цвят- ако ше е да е, повече неотваряеми части, пък което се отваря да се отваря как си иска- на нормално и на перпендек, имам предвид, разбра ме.
Леле как ме засърбя да покарвам нещата нататък.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа: Тук съм в жилище, дето има такива френски прозорци-врати към терасата. Стъклопакет е, от 3 части - външни плътни врати, врати-комарник и накрая вътрешни двойни стъкла. Е ми няма такова удобно и красиво нещо. През лятото не ги затварям изобщо - така си стоя на отворено и много е приятно.
Капаци имате демек. Много ги мислехме и много ни се искаше. Обаче много трудно можем да ги вържем с друга дограма освен най- скъпата дървена. И решихме тва да го оставим за след хеликоптерната площадка.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа:
shshtt написа: Тук съм в жилище, дето има такива френски прозорци-врати към терасата. Стъклопакет е, от 3 части - външни плътни врати, врати-комарник и накрая вътрешни двойни стъкла. Е ми няма такова удобно и красиво нещо. През лятото не ги затварям изобщо - така си стоя на отворено и много е приятно.
Капаци имате демек. Много ги мислехме и много ни се искаше. Обаче много трудно можем да ги вържем с друга дограма освен най- скъпата дървена. И решихме тва да го оставим за след хеликоптерната площадка.
да имаме капаци, но не това ме впечатли, а че комарника е вграден в сътклопакета барабар с тези капаци
не бях виждала такова нещо :lol:
Аватар
Глас в пустиня

shshtt написа:... През лятото не ги затварям изобщо - така си стоя на отворено и много е приятно.
Зимата как е?
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:
Бейби.
Защо ли бях сигурна какво ще отговориш... :lol:
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа: Ми ние бая се чудехме. Накрая избрахме от широкия стъклопакет. Глей кви работи пишешме, вместо вселената и морала, ама тва ни е интересно, са кво. Та дебел стъклопакет, кафяв цвят- ако ше е да е, повече неотваряеми части, пък което се отваря да се отваря как си иска- на нормално и на перпендек, имам предвид, разбра ме.
Леле как ме засърбя да покарвам нещата нататък.
И ние така - да се отварят навсякъде и колкото се може по-малко на брой.
И мен ме сърби, ама вече не знам кое повече - мерака, ръцете или въшките в тиквата. Б@си, а искахме да се нанесем преди коледа. Представяш ли си? Смех!
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

глас в пустиня написа:
shshtt написа:... През лятото не ги затварям изобщо - така си стоя на отворено и много е приятно.
Зимата как е?
Е ми как е - добре, но тук няма зима.
Ако е в България трябва камината да е в същото помещение, че иначе ще е студено - като на картинката на Итком ще е идеално.
Но ако там виси цялото семейство ката вечер, не е разумно такива прозорци - за кеф, стават.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

shshtt написа:да имаме капаци, но не това ме впечатли, а че комарника е вграден в сътклопакета барабар с тези капаци
не бях виждала такова нещо :lol:
Я дай снимка, че те загубих нещо! Как така в стъклопакета?
Публикувай отговор