Дневник

Все същите
Аватар
shshtt

210

Мнение от shshtt »

210

Само липси и недостатъчности чувствам днес.

Тегло - 90
Храна - Чай, портокалов фреш, шопска салата, 5 пържени яйца с чушки
Калории по норма /2240 / - 1450
Алкохол - 100 мл ракия
Движение - не
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - да
Аватар
shshtt

209

Мнение от shshtt »

209

Don't Move (2004) – разтърсваш филм гледах днес следобед.
Правя опити да си възстановя режима, но покрай киното имаше и алкохол. Тук нямам по-любимо нещо от това да си пусна филм на компютъра и да хапвам и пийвам гледайки.

Разколебана съм за писането на дневника и за спазването на диетата. Какъв е смисълът и от двете? Да бъда доволна в бъдеще, но не и сега?
Ще се гордея малко повече със себе си ако се справя, макар и ниското самочувствие да е нелечимо.

Тегло - 89
Храна - Чай, шопска шалата, зеленчукова супа, фъстъци
Калории по норма /2240 / - 1230
Алкохол - 200 мл ракия, 50 мл уиски
Движение - Гимнастика, асани за 1-ва чакра
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
holi_day

Re: 209

Мнение от holi_day »

shshtt написа:Разколебана съм за писането на дневника и за спазването на диетата. Какъв е смисълът и от двете? Да бъда доволна в бъдеще, но не и сега?
Ще се гордея малко повече със себе си ако се справя, макар и ниското самочувствие да е нелечимо.
от gotin
Готвач
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто

Написах едно писмо до моя позната, която спазваше диета за отслабване, отслабна 9 кг. и не може да мръдне грам повече.
Реших, че това писмо може да помогне на много хора, затова го поствам и тук.

Ако ти е интересно, мога да ти обясня защо не сваляш повече.
Първо, защото при първоначалното сваляне се свалят килограми за сметка на водата в организма, която много лесно се наваксва след това, т.е., първите 3-4 кг., колкото и да са радостни, просто не ги брой. Истинското сваляне е след тях. Ти беше свалила 9 кг., значи всъщност са 5-6 истински.
И то това сваляне е с твърде много усилия и голяма воля.
След това се "зацикля" обикновено...
Започват при равни условия да се свалят по 40-50 гр. дневно, което е нормално и правилно, но на човек му се струва твърде нищожно спрямо усилията, които полага.
Аз бих ти препоръчал следното: Временно се откажи изобщо от месото, редуцирай до абсолютния минимум мазнините, включително и скритите под някаква форма, внимавай с плодовете - съдържат захар, която веднага се лепи, (от ябълките и морковите, например), бира в никакъв случай, алкохолът е много висококалоричен, колкото повече го ограничиш, толкова по-добре, може по чаша бяло или червено вино, но не и твърд алкохол или най-лошото - бира.
В сиренето, кашкавала, прясното мляко и изобщо всички продукти на базата на прясното мляко се съдържат много голямо количество животински мазнини, а на тебе ти е целта силно да ги ограничиш.
Може да консумираш кисело мляко Верея във варианта 0,1% масленост, даже можеш да си готвиш нещо с него, например, ако искаш да хапнеш месо, можеш да си изпечеш в микровълновата или другата фурна пилешко бяло месо полято с това кисело мляко и с подправки по твой вкус.
Временно трябва да забравиш за съществуването на картофи, ориз, хляб (дори и черен, който по калоричност се отличава нищожно от белия. Препоръчва се на диабетици не защото е по-нискокалоричен, а защото е по-трудноусвояем.), всякакъв вид и род тестени изделия, макарони, всички видове паста, качамак и т.н., да не ги изброявам, че са твърде много...
Супите също трябва да ограничиш, всъщност, трябва да ограничиш супите с по-калорично съдържание, ако си готвиш нискокалорични супи, спокойно можеш да преяждаш с тях (има и такива, например с доминиращото съдържание на зеле, много малко моркови, лук, домати, без никаква мазнина, но пък с доста маскиращи нискокалоричността подправки като черен пипер, целина, соев сос, чесън, лимонов сок и т.н.).
Когато си заета по цял ден и си в движение, естествено се хаби доста енергия, коварният момент идва като се прибереш в къщи и се поотърсиш от стреса, който те е тонизирал през деня.
Като се поотпуснеш и решиш да хапнеш такъв глад се отваря, че да не дава господ...
Тогава е моментът да се ограничиш с воля, просто хапваш чиния топла (обезателно) нискокалорична супа и толкова. Става и чай, но със супата при почти същите калории имаш реалното чувство, че си яла нещо съществено. Следващото ти хранене (и последно за деня) трябва да бъде поне след 2 часа.
Може да бъде много обилна салата, много разнообразна,предимно от пресни зеленчуци, но колкото се може по-комбинирана, например маруля, пресен лук, пресен чесън, репички, листата на репичките, спанак, коприва, сурови гъби, целина - листа и глава, настъргана, малко настърган морков, по-скоро за цвят, краставици, домати и т.н.Подправянето на салатата е с няколко капки (!) зехтин, който има много голяма омазняваща способност.
Тази салата можеш да разнообразяваш с малко бяло месо на кубчета, сварено, с нискокалорично прясно сирене, с указаното кисело мляко Верея или друго нискомаслено, със сирене тофу, с бобови растения, като сварена леща, сварен боб (но и от двете по малко, като за подправка), с белтъка от твърдосварено яйце (на цялата салата - голяма купа, можеш да сложиш колкото си искаш белтъци, но само един жълтък!). Подправките могат да бъдат най-различни - от лимонов сок на воля, до черен пипер, кимион, джинджифил,изобщо пълният набор от български или екзотични подправки според вкуса ти. Оцет - ябълков, винен, балсамико също можеш да използваш за разнообразяване.
Периодически може да си позволяваш парче риба на скара, на фурна, на пара, без мазнина.
Риба също можеш да слагаш в салатата,ако обичаш, разбира се. Например от консерва риба тон, ако е със зехтин. Не е желателно, но може да използваш и осолени риби - скумрия или други, може и топлопушена, веяна, но все пак в малко количество.
Идеята е да доминират нискокалоричните зеленчуци, а добавките, каквито и да са те, да бъдат в количество като за подправки.
Изобщо, отслабването е една непрекъсната война със самия себе си.
Най-вредното е да се самозаблуждаваш, колкото си по откровена със себе си, толкова повече успехи ще постигнеш.
P.S. Не използвах нито едно емотиконче от любимите ми защото явно темата ми се е видяла абсолютно сериозна...
И сигурно е.
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

никакво отказване
покрай теб свалих 3кг
нищо са, разбира се,
но ще опитам т.нар. хранене в Зоната
ако се интересуваш от него, ще ти оставя инфо и линкове
Ф.Песоа

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:Тук нямам по-любимо нещо от това да си пусна филм на компютъра и да хапвам и пийвам гледайки.
това не прави ако искаш да отслабваш, докато гледаш нито усещаш какво си яла, нито кога си се нахранила
когато си гладна - седни и се наяж, както правят французите
яж каквото ти се яде - http://www.edna.bg/svobodno-vreme/syvet ... te-4626932
след 17:30 нищо до сутринта
пиша ти, защото знам как се чувстваш, минала съм през това
правила съм всички възможни диети, фитнеси, хапчета... само това помага
ще сваляш килограмите бавно и трайно, а през това време ще знаеш, че не си се лишила от нищо, което обичаш
за алкохола няма да пиша, аз съм върл противник, защото той променя съзнанието, паметта и поведението на тези, които системно го употребяват, но съм приела, че всеки прави това, което иска, няма как аз да спра да пия вместо някой друг
и не чети дневника на Грийн, той и сега си изглежда чудесно, ако има изобщо някакви мазнини, бързо ще ги преобразува в мускули, но пуста суета (Грийн, нали знаеш, че те обичам:kiss:)
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа: за алкохола няма да пиша, аз съм върл противник, защото той променя съзнанието, паметта и поведението на тези, които системно го употребяват, но съм приела, че всеки прави това, което иска, няма как аз да спра да пия вместо някой друг
..
Сноупринцес, аз също съм противник, всички сме. Има пиещи безобразно, има хора които наистина са много зле без да се усещат, има такива които стават неприятна компания защото влизат в един и същи филм всеки ама всеки път когато дойдат на гости. То вече и не идват.
Но една или две чашки вечер са далеч от това за което говориш.
Пък и на 40+ вече далеч не е всяка вечер, и много рядко са две чашките. Така, че не си права. Едно вино или уиски, салата, ядки или пура например с хубав филм са в реда на нещата.
(Права си обаче, че пречат на диетата.)
snowprincess написа: и не чети дневника на Грийн, той и сега си изглежда чудесно, ако има изобщо някакви мазнини, бързо ще ги преобразува в мускули, но пуста суета (Грийн, нали знаеш, че те обичам:kiss:)
Е що да не ми чете дневника, бе?! Всички ТРЯБВА да четат Гринлайт! Изобщо за какво си пускате комютрите, иначе?!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: Но една или две чашки вечер са далеч от това за което говориш.
една или две чашки са равнозначни на депресантите
как ти звучи всяка вечер по едно хапче
почнал си фитнес, физическата натовареност стимулира мозъка да произвежда хормонът на щастието, алкохол не ти трябва

"Депресантите въздействат върху централната нервна система, за да редуцират болката, напрежението и тревожността, да релаксират поведението, да го освободят от задръжки и да забавят интелектуалните и моторните реакции. В малки дози те водят до интоксикация и еуфория, но намаляват бдителността и моторната координация, както и забавят времето на реакция. Големите дози водят до завалена реч, нестабилност и дори загуба на съзнание. Основните депресанти са алкохолът, сънотворните (барбитурати), транквилантите (например либриум или валиум) и наркотици като хероин и морфин. Когато се вземат заедно, депресантите са синергистични, т. е. ефектът на два депресанта е по-голям от сбора на всеки от тях, взет поотделно. Например ако алкохолът се пие с барбитурат, ефектът е четири (а не два) пъти по-голям от този на всяко от веществата, взети поотделно."
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

holi_day написа:никакво отказване
покрай теб свалих 3кг
нищо са, разбира се,
но ще опитам т.нар. хранене в Зоната
ако се интересуваш от него, ще ти оставя инфо и линкове
давай го това хранене в зоната да го видим какво е :)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
Green Light написа: Но една или две чашки вечер са далеч от това за което говориш.
една или две чашки са равнозначни на депресантите
как ти звучи всяка вечер по едно хапче
почнал си фитнес, физическата натовареност стимулира мозъка да произвежда хормонът на щастието, алкохол не ти трябва

"Депресантите въздействат върху централната нервна система, за да редуцират болката, напрежението и тревожността, да релаксират поведението, да го освободят от задръжки и да забавят интелектуалните и моторните реакции. В малки дози те водят до интоксикация и еуфория, но намаляват бдителността и моторната координация, както и забавят времето на реакция. Големите дози водят до завалена реч, нестабилност и дори загуба на съзнание. Основните депресанти са алкохолът, сънотворните (барбитурати), транквилантите (например либриум или валиум) и наркотици като хероин и морфин. Когато се вземат заедно, депресантите са синергистични, т. е. ефектът на два депресанта е по-голям от сбора на всеки от тях, взет поотделно. Например ако алкохолът се пие с барбитурат, ефектът е четири (а не два) пъти по-голям от този на всяко от веществата, взети поотделно."
Извода е, ако нямате ракия, проверете си аптечката!
:grin:

Майтап бе, майтап!
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

snowprincess написа:
shshtt написа:Тук нямам по-любимо нещо от това да си пусна филм на компютъра и да хапвам и пийвам гледайки.
това не прави ако искаш да отслабваш, докато гледаш нито усещаш какво си яла, нито кога си се нахранила
когато си гладна - седни и се наяж, както правят французите
яж каквото ти се яде - http://www.edna.bg/svobodno-vreme/syvet ... te-4626932
след 17:30 нищо до сутринта
пиша ти, защото знам как се чувстваш, минала съм през това
правила съм всички възможни диети, фитнеси, хапчета... само това помага
ще сваляш килограмите бавно и трайно, а през това време ще знаеш, че не си се лишила от нищо, което обичаш
за алкохола няма да пиша, аз съм върл противник, защото той променя съзнанието, паметта и поведението на тези, които системно го употребяват, но съм приела, че всеки прави това, което иска, няма как аз да спра да пия вместо някой друг
и не чети дневника на Грийн, той и сега си изглежда чудесно, ако има изобщо някакви мазнини, бързо ще ги преобразува в мускули, но пуста суета (Грийн, нали знаеш, че те обичам:kiss:)
Сноу, ако твоя начин действаше при мен, досега би трябвало да съм кръшна фиданка, защото последното ми хранене за деня е до 16 ч в 90% през дните:)
Ядях много /а сега и много не ям, вижда се по калориите/ с филма на обяд и с алкохол ако се оставя на воля.
Сега обаче се ограничавам в количествата и всичко си е еднакво тъпо.

Противник си на алкохола, а хапчетата по-добър вариант ли са според теб?
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Не съм се отказала, само да ви кажа, ще вляза в ритъм и ще ги изкарам тези 200 дни пък ако ще и 2 кг да сваля.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

shshtt написа:давай го това хранене в зоната да го видим какво е :)
за мотивация
http://center-bg.com/news/lifestyle/%D0 ... B%D0%B8-25
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1544632
по-късно ще оставя няколко линка
и към книгата на д-р Бари Сиърс

ето
може би тук са доста събрани нещата
http://dreamland-bg.com/index.php?PHPSE ... pic=1053.0
http://www.bg-zonata.com/
да резюмирам не ми се струва добър вариант
май е по-добре да прочетеш
Ф.Песоа

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа: Противник си на алкохола, а хапчетата по-добър вариант ли са според теб?
:lol:
аз съм написала, че са равнозначни, ако х=у, кое е по-
по-добре е действието - ставаш отиваш и го правиш, или се научаваш да го правиш
ние очакваме, че едно или две питиета ще направят социалните връзки по-лесни, ще намалят сексуалните ни задръжки, ще ни освободят от напрежението и тревожността, или ще ни направят по-весели, по-агресивни...
ако знаем какво ни е нужно, защо ни трябва алкохол, а не го постигнем без него
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа: Сноу, ако твоя начин действаше при мен, досега би трябвало да съм кръшна фиданка, защото последното ми хранене за деня е до 16 ч в 90% през дните:)
Ядях много /а сега и много не ям, вижда се по калориите/ с филма на обяд и с алкохол ако се оставя на воля.
Сега обаче се ограничавам в количествата и всичко си е еднакво тъпо.
аз и преди ти го написах, сега отново - алкохолът ти е пречел, ядяла си много (по твоите думи), това означава много калории, пиела си алкохол - това е + още калории, тялото първо почва да разгражда калориите от алкохола и може да не му е достигала енергия след това да разгради и тези от храната
почнала си добре, не се отказвай, тялото ти е в шок и опитва в момента да си запази килограмите, но ще тръгнат надолу
едно нещо да променим в живота си - това води до промени и в други неща
няма как с по-малко калории и повече движение продължително във време да няма резултат
успех ти желая
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: (Права си обаче, че пречат на диетата.)
то остана и да не пречат
200 грама ракия е с повече калории от 200 грама свинска пържола

100 грама бадеми печени - 597 Kcal
100 грама бадеми сурови - 577 Kcal
100 грама Бейлис - 254 Kcal
100 грама Бира - 40 Kcal
100 грама Безалкохолна бира - 30 Kcal
100 грама Бърбън - 225 Kcal
100 грама Вермут - 150 Kcal
100 грама Вино бяло сладко - 90 Kcal
100 грама Вино бяло сухо - 70 Kcal
100 грама Вино розе - 62 Kcal
100 грама Вино червено - 75 Kcal
100 грама Водка - стандартна 40% алкохол - 222 Kcal
100 грама Джин - стандартен 40% алкохол - 222 Kcal
100 грама Коняк - 250 Kcal
100 грама Лешници печени - 685 Kcal
100 грама Лешници сурови - 633 Kcal
100 грама Мастика 342 Kcal
100 грама Ракия - 302 Kcal
100 грама Ром - 375 Kcal
100 грама Свинска пържола - 260 Kcal
100 грама Текила - 110 Kcal
100 грама Узо - 340 Kcal
100 грама Уиски - 286 Kcal
100 грама Фъстъци печени - 620 Kcal
100 грама Фъстъци сурови - 568 Kcal
100 грама Шам фъстък - 478 Kcal
100 грама Шампанско полусухо - 110 Kcal
100 грама Шампанско сухо - 76 Kcal
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

snowprincess написа:
shshtt написа: Противник си на алкохола, а хапчетата по-добър вариант ли са според теб?
ние очакваме, че едно или две питиета ще направят социалните връзки по-лесни, ще намалят сексуалните ни задръжки, ще ни освободят от напрежението и тревожността, или ще ни направят по-весели, по-агресивни...
а ако си мислим, че знаем какво ни е нужно, но не сме сигурни, а и не желаем да си го дадем, тогава какво правим:lol:
абе всичко е от бездействието, вкиснала съм се, ще мине
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

snowprincess написа: тялото първо почва да разгражда калориите от алкохола и може да не му е достигала енергия след това да разгради и тези от храната
аз по горната ти таблица изчислявам алкохола
и си мисля сега, че мога да намаля до минимум мезетата и даже само с треволяк да ги заместя и да си пия колкото си искам, примерно бяло винце да си взема
може по-лесно да е вместо да се стискам толкова
абе то ще си покаже без кое може и с кое не
сноу:kiss:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:
snowprincess написа:
а ако си мислим, че знаем какво ни е нужно, но не сме сигурни, а и не желаем да си го дадем, тогава какво правим:lol:
абе всичко е от бездействието, вкиснала съм се, ще мине
няма как да сме сигурни ако не сме опитали :lol: :kiss:

Веднъж ученик попитал Учителя:
- Дълго ли ще чакаме промяна към по-добро?
Учителят се замислил и му отвърнал:
- Ако чакате, ще е дълго!
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:
snowprincess написа: тялото първо почва да разгражда калориите от алкохола и може да не му е достигала енергия след това да разгради и тези от храната
аз по горната ти таблица изчислявам алкохола
и си мисля сега, че мога да намаля до минимум мезетата и даже само с треволяк да ги заместя и да си пия колкото си искам, примерно бяло винце да си взема
сноу:kiss:
ей този алкохол, бе, ти се пазариш и това е проблем, не го ли усещаш :kiss:
както си спряла цигарите, не можеш ли и алкохола, това изглежда ти е препъни камъка
замести го с нещо друго, изчисти тялото си
я, прочети това

Първият основен предупредителен знак за алкохолизъм Вече трябва да пиете повече, отколкото преди, за да се напиете? Можете ли да пиете повече от другите хора без да се напивате? Това са знаците на толерантността към алкохола, която е първият предупредителен знак за алкохолизма. Толерантността означава, че с времето ви трябва все повече и повече алкохол, за да изпитвате същите ефекти, каквито преди сте изпитвали с по-малко количество.
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

snowprincess написа: я, прочети това
кво да го чета, сноу, аз сега пия от скука и неудовлетворение, а когато съм на работа от стрес :lol:
ако съм погълната от нещо интересно въобще и не се сещам
освен това, че го правя ежедневно, не виждам друго притеснително - поотпусне ме и приключвам
случва се е и да прекалявам, но то е винаги някъде навън и на готин купон, което е все по-голяма рядкост
не мисля че съм склонна към алкохолизъм

не знам защо толкова странно ти се вижда това пиене, всичките ми приятели къркат по същия начин
с малки изключения като мъжа ми примерно, който ,ако не е за да ми прави компания, рядко ще се сети да си сипе едно
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

shshtt написа: скука и неудовлетворение, стрес
ежедневно
не мисля че съм склонна към алкохолизъм
не ми е странно, около мен също пият
когато сама разбереш, че ти е проблем, вече ще е късно
работи върху неудовлетворението си, алкохолът не помага с нищо
Изображение
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

shshtt написа:аз по горната ти таблица изчислявам алкохола
м-у алкохола и килограмите уж имало връзка,
но повечето алкохолици са кльощави,
а аз не пия, това не пречи да съм кръгла като луната
но така или иначе неправилното хранене и правилното хранене са все зависимости :grin:

изводът от всичко това е, че недостатъчно се обичаме
точно - себе си
и недостатъчно се грижим за себе си
иначе много неща не бихме си причинили
това ме подсети да пусна тема
Ф.Песоа

Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Чух за един експеримент, който ми направи впечатление. Опитни мишки. Така подреждат нещата, че центърът на удоволствието в мозъка на мишока да бъде стимулиран от електрически заряди. Да му прави кеф. Мишката сама предизвиква дразненето на центъра, като се научава да влиза в някаква кутийка. Нещо подобно. Какво се случва? Мишката, като научи този номер, прави само и единствено това. Прави си кефа. Нито яде, нито пие вода, нито се чифтосва. Прави си кефа, докато умре. По-интересното обаче – в един момент й спират тока. Тя се пробва и пробва пак да предизвика удоволствието, обаче няма. След известно време на непрестанни опити загрява, че далаверата е приключила. И тогава какво прави? Не се връща обратно в социалната сфера. Не започва да яде, не пие вода и не се чифтосва. Ляга на дъното на клетката и не мърда. Умира от липса на вода и храна след няколко дена.
Изображение
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

208

Сутринта се мерих на гладно и бях 87 кг, а вечерта 89.
Явно няма да стане тази работа с филмите и алкохола.
Не искам да си вменявам мисълта, че имам проблем с пиенето, защото ще си образувам сама такъв.
Обаче е безспорно, че ми пречи на диетата като ми раздразва апетита.

Нищо не свърших като хората днес – всичко беше отбиване на номера.
Мотах се в нета, водих празни разговори, още един загубен ден от живота.
Утре ще умра, а не знам защо съм се родила и живяла.

Тегло - 89
Храна - Чай, портокалов фреш, зелена салата, 5 яйца, зеленчукова супа, баница
Калории по норма /2240 / - 2500
Алкохол - 100 мл ракия, 300 мл бира
Движение - Гимнастика, асани за 2-ра чакра
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

счетоводство - не
това загадъчно звучи:cool:
Аватар
shshtt

207

Мнение от shshtt »

207

Дъщерята взе книжка.
Премиерът си подаде оставката.
Със синът спорихме за политика и разговора не беше приятен.
Минала нощ ме боля стомах и почти не спах, сега пак ме боли.
На английският трябва да отделям повече време, че съм зациклила от мързел.
Воденето на дневник вечер е супер досадно.

Тегло - 87
Храна - Чай,чия, зеленчукова супа, баница, 4 киви
Калории по норма /2210 / - 820
Алкохол - не
Движение - Гимнастика, асани за 3-ра чакра
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Kent написа:счетоводство - не
това загадъчно звучи:cool:
или зловещо?:grin:
Аватар
snowprincess

Re: 207

Мнение от snowprincess »

shshtt написа:Минала нощ ме боля стомах и почти не спах, сега пак ме боли.
с 5те яйца и зелената салата може да си направила жлъчна криза
Изображение
Аватар
shshtt

Re: 207

Мнение от shshtt »

snowprincess написа:
shshtt написа:Минала нощ ме боля стомах и почти не спах, сега пак ме боли.
с 5те яйца и зелената салата може да си направила жлъчна криза
добро утро!
може....обаче си спах нощес идеално, значи минало е :)
Аватар
shshtt

206

Мнение от shshtt »

206

*
Говори с него

може би трябва да ти говоря въпреки че те няма
както в онзи филм на алмодовар
за да се върнеш някой ден
когато съм готова
и мъртва за теб
въпреки че
защо ли си ми ти
не си ми нужен не
никак
никак
в отвъдното

*
Това стихотворение ме изненада. Ако го нямаше виното щеше ли да излезе?

........................................................................................................................................
Тегло - 87
Храна - Чай,чия,портокалов фреш, салата от зеле и моркови, риба, ябълка, орехи, мед
Калории по норма /2210 / - 1660
Алкохол - 50 мл ракия, 0,5 л бяло вино
Движение - Гимнастика, асани за 4-та чакра
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

205

Макар и външно с нищо незабележим, денят беше наситен с интензивни вътрешни преживявания, които обаче няма да споделям публично. Което обезсмисля писането. Лягам си, за да не пълня листа с глупости, колкото да има нещо написано.
В края на деня личните ми драми са ми дваж по-жалки. Искам само децата да са добре и ако може да нямат мъки и разочарования. Това естествено не е възможно, нито е по силите ми да ги предпазя и те ще преживеят това, което им е писано да преживеят, а аз мога само да гледам отстрани и да се моля да не ги боли много.

Тегло - 87
Храна - Чай, зелена салата , пилешки дробчета, хляб, орехи, мед
Калории по норма /2210 / - 2080
Алкохол - 100 мл ракия
Движение - Гимнастика, асани за 5-та чакра
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

204

Днес получих подарък за 8 март – степер. Беше на промоция в Лидл. Много е готин, с въжета за тежести на ръцете, мъничък и се побира под леглото. Пробвах го, идеална работа ще върши.

Тегло - 88
Храна - Чай, солени палачинки, банан
Калории по норма /2210 / - 1873
Алкохол - 0,5 л. бяло вино
Движение - Гимнастика, малко асани за 6-та чакра, степер
Мечтаене - не
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - да
Аватар
shshtt

203

Мнение от shshtt »

203

Вече десетина дни не съм писала истински в дневника. Не че няма какво да пиша, просто се крия от себе си. Това че не може да се говори за нещата е само оправдание да не казвам нищо. По добре да излъжа за нещо в стихотворение и да се разтоваря от емоциите, отколкото да лъжа като се давя в мълчание. Щом си жив лъжеш. Това е последното ми прозрение. Трябва да го правиш щом не си сам на земята и има хора които обичаш. А ако искам да продължа е наложително да си простя.
Много съм щастлива, това е факт. Е и какво сега, да си заровя главата в пясъка и до утре сутринта да се оправдавам, че въпреки това имам и други нужди, като да деформирам действителността в творчество или повече секс? Родила съм се с огромно его и борбата с него ми отнема повече от обичайното време.
Днес докато се разхождахме с мъжа ми и обсъждахме завръщането почти се скарахме от напрежение и страх, че всичко предстоящо ще е гадно. Добре, че бързо ни минава. Знаем си, че живота си върви и нямаме никакъв избор освен да намерим на какво да се радваме до края.
Днес един приятел ме попита защо не мечтая. Ми не знам защо. Не вярвам сигурно, че е възможно нещо по-добро. Дали пък мисленето как искам да бъде и как да се направя още по-щастлива не е изморителна работа, която отбягвам?

*
Обедният филм беше Легенди за страстта – разкошен.

*

Алкохолни изпарения

имам главоболие
не е изненадващо защото пих на обяд
и е добре да си легна
ще пиша може би
когато не съм толкова сита
и си позволя въпроса
липсва ли нещо
и някой
в живота ми
а после ще се откажа от стихотворението
в името на ......

като се събудя може и да се сетя

*
Изглежда да се вживявам в някакви трагични роли ми е много на сърце. Сега като се наспах и прочетох горното го виждам ясно.
А истината е, че точно днес съм в любвеобилно настроение повече от обичайното и съм котка в скута на мъжа ми.

Коя съм аз и коя поетесата знам много добре, толкова ли е страшно ако другите не го знаят?

..............................................................................................................................................
Тегло - 87
Храна - Чай, домати с моцарела, солени палачинки, портокалов фреш, банан
Калории по норма /2210 / - 1567
Алкохол - 100 мл водка, 250 бяло вино
Движение - не
Мечтаене - да
Английски - не
Счетоводство - не
Излизане - да
Аватар
shshtt

202

Мнение от shshtt »

202

Понякога и една песен може да отключи тъгата и да стъжни целия ден. Така щеше да е и днес, но гимнастиката спаси положението. Движението лекува ( не само в преносен, но и в буквален смисъл).

*
Свърших учебника по английски, но на теста не се представих добре и ще трябва да повторя втория раздел, колкото и да не ми се иска.

*
Днес не си бях обмислила добре менюто и стомахът ми се поду от ряпата, а от картофите ми е тежко. Трябва да отбягвам тези храни.

*
Иначе нищо интересно. Често през деня се сещам за тези, които ги няма. Колко много скъпи ми някога хора са излезли от живота ми и никога повече не са се върнали. Не мога да кажа, че ми липсват или ги искам обратно. Всичките са ме разочаровали необратимо. Усещам празнота.

.........................................................................................................................................
Тегло - 87
Храна - Чай, портокалов фреш, картофени кюфтета, салата от моркови, ряпа и цвекло
Калории по норма /2210 / - 1510
Алкохол - 0,50 водка, 250 бяло вино
Движение - Гимнастика, асани за 1-ва чакра, степер
Мечтаене - да
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
shshtt

201

Мнение от shshtt »

201

Сама съм днес, късно ще се прибере мъжът ми и разпускам /не че има от какво/. Ядох и пих до пръсване.

*
Гледах „Дневникът на една нимфоманка” и си припомних, че живота е един голям компромис и всеки опит да го скроиш за себе си е неуспешен.

*
Във възторг съм от Кастанеда. Доста езотерични автори съм прочела вече, но той е определено най-доброто. Може би, защото все пак може и да пише. Днес свърших „Толтекска книга на мъдростта”, а преди това „Учението на Дон Хуан”. Имам 16 негови книги и смятам да ги изчета.

Четирите споразумения със себе си или Практическо ръководство за лична свобода из Толтекска книга на мъдростта:

1. Бъди безгрешен в словото си
2. Не приемай нищо лично
3. Не прави предположения
4. Винаги прави най-доброто, на което си способен

Първото е за магията на думите и избора да е бяла или черна; второто е за въздържанието от приемане на чуждите мнения и идентификацията с тях; третото е супер полезно и касае очакванията, в смисъл че ако не правим предположения, а просто питаме ще си спестим разочарования; и четвъртото е ясно, но с едно уточнение – да правим най доброто не означава свръхсили и прекомерно старание да се влага в дейността, а напротив, умереност и вътрешен комфорт като индикатор.

Харесва ми. Не че нещо кой знае какво и ново казва, но езика е достъпен и разказа увлекателен.

..............................................................................................................
Тегло - 88
Храна - Чай, портокалов фреш, шопска салата, пържени яйца, сухари, банан
Калории по норма /2210 / - 1954
Алкохол - 0,100 ракия, 0,5 л бяло вино
Движение - Гимнастика, асани за 2-ра чакра
Мечтаене - да
Английски - не
Счетоводство - не
Излизане - не
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

200

Умирам за сладко днес, за шоколад, кутия с бонбони или бисквити, но вкъщи няма нищо освен мед.

*
Времето беше прекрасно, мъжът ми е в почивка и карахме колелета из парка. Тъкмо бяха окосили тревата и миришеше божествено. Вече е пролет, има цъфнали дървета, а по полянките бели маргаритки, жълти глухарчета и сини незабравки. Небето е бездънно, тук-там с пухкави облачета. А бе приказка. Дълго си говорихме на една пейка, а аз се бях излегнала на рамото му. На връщане се изморих и той ме дърпаше с колелото. После докато обядвахме и гледахме филм си изпуснах маслината, а той стана и ми донесе още от кухнята. Това е любовта. Всичко останало е лакомия.

..............................................................................................................................
Тегло - 88
Храна - Чай, банан, зелена салата с варени яйца и маслини, риба, орехи, мед
Калории по норма /2210 / - 2000
Алкохол - 0,6 л бяло вино
Движение - Гимнастика, асани за 3-ра чакра, колело
Мечтаене - да
Английски - да
Счетоводство - не
Излизане - да
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Сега видях че са ти писали за Зоната.

Много ми допадна тази книжка. Мисля че още я имам електронна.

Там ключовата дума е баланс. Баланса винаги е препъни камъчето и в отнишенията с околните и в отношението ти към себе си.

Като се замисля това е най-популярната диета - от ученическите столове до казармените такива. Баланс на храната в трите и основни познати ни компонента.

В четвъртък - риба :))))
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

itcome написа:Сега видях че са ти писали за Зоната.

Много ми допадна тази книжка. Мисля че още я имам електронна.

Там ключовата дума е баланс. Баланса винаги е препъни камъчето и в отнишенията с околните и в отношението ти към себе си.

Като се замисля това е най-популярната диета - от ученическите столове до казармените такива. Баланс на храната в трите и основни познати ни компонента.

В четвъртък - риба :))))
охооо имаш книжката, мятай я тогаз на мейла или у фейсбука да я прегледам:cool:
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

199

*
Изчислих от колко време сме скарани с гуруто – 24 дни. Не е много, друг път е изчезвал за повече, но сега е различно и ми е терсене.

*
Гледах „Разум и чувства” на Джейн Остин. Колко много женски истини в един стар розов роман. Макиажът няма никакво значение, когато има какво да кажеш.

*
Допуши ми се, отидох и си купих цигари и сега мъжът ми е сърдит, а аз виновна. Каза ми, че на мен не може да се разчита.Просто не ме свърта ако не нарушавам правила.
Предполагам, че няма да успея и да отслабна, тъй като не правя необходимите жертви с алкохола.
Утре сутринта ще пътуваме, през деня ще се разхождам с две познати, а вечерта сме канени на едно официално събитие. Исках да си изкарам готино с момичетата и да пием някъде кафе с цигарка без да се налага да им искам, затова ги купих. Тъпо ми е сега. Хем мразя да се чувствам виновна, хем все правя неща които ме вкарват в този филм. Какво ми става не разбирам! Как можах толкова време да не пуша, а сега пушенето да се превръща в проблем? Започвам да съжалявам, че въобще ги отказах – преди нямахме разправии за цигарите, тъй като аз откакто се познаваме си пуша, а сега.....

...........................................................................................................................................
Тегло - 88
Храна - Чай, портокалов фреш, зелена салата, маслини, пълнени яйца, шунка, сухари, банан
Калории по норма /2210 / - 2500
Алкохол - 0,7 л червено вино
Движение - Гимнастика, асани за 4-та чакра, колело
Мечтаене - да
Английски - не
Счетоводство - не
Излизане - да
Аватар
anhela

Мнение от anhela »

shshtt написа:199

...........................................................................................................................................

Счетоводство - не
Забелязвам, че това се повтаря отначалото на обратното преброяване! И тук мисля, че е абсолютното разковниче на всичко!
Опитай веднъж да е "ДАА!"
Гарантирам преминаване в 70-79 кг тегло!
Публикувай отговор