Кемпер или пътуване до Сицилия...

Всичко за пътешественика
Аватар
itcome

Кемпер или пътуване до Сицилия...

Мнение от itcome »

Привет,
Да попитам директно - имате ли или наемали ли ли сте кемпер?
Решихме, докато не сме безвъзвратно остарели да си направин една 3К километрова разходка с къщичка. (Мнемо ей сега съжалявам, че записах уроци за пиано а не за китара).

Какви са подводните камъни при наемане и пътуване с такова возило. Благодаря!
Последно промяна от itcome на 10.06.13, 23:24, променено общо 1 път.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

е сега вече се пукам от завист, да знаеш!
винаги това с кемпера ми се е струвало страхотен вариант - пътуваш си, спираш си където искаш, сменяш местата, всичко си ти е с тебе - върха
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не знам, но знам, че има кемперджиски форум. Много са организирани и правят страхотни събори. Бяхме на един такъв. Срам не срам паркирах тойотата между тия чудовища и се почна. Тия определено знаят как да правят купони. Българското знаме, грамадански огън и теми от сорта от къде идва "полилей" и от кур и низ ли се състои "корниз".
Баджанака ми е кемпеджия. Знам, че е голяма краста.

Мисля, че депозита, който те карат да оставиш е астрономически. Това е защото неопитните шофьори не се съобразяват с височината на кемпера, а същевременно не карат по магистрали, нали. И има много смазани покриви от клони, скали и тунели.
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:Не знам, но знам, че има кемперджиски форум. Много са организирани и правят страхотни събори. Бяхме на един такъв. Срам не срам паркирах тойотата между тия чудовища и се почна. Тия определено знаят как да правят купони. Българското знаме, грамадански огън и теми от сорта от къде идва "полилей" и от кур и низ ли се състои "корниз".
Баджанака ми е кемпеджия. Знам, че е голяма краста.

Мисля, че депозита, който те карат да оставиш е астрономически. Това е защото неопитните шофьори не се съобразяват с височината на кемпера, а същевременно не карат по магистрали, нали. И има много смазани покриви от клони, скали и тунели.
Тойотата с колелата отгоре е по- висока от кемпер. Няма забрана за магистрали.
Изчел съм пътеписите в нашата посока.
Това с форумите - ще се регна.

Ако може, подшушни на баджанака ти за наем. Все ще се сети нещо около тази услуга... за внимаване от новобранци.
Мерси.
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Не, не, не говоря за забрана. Може да си пътуваш по колкото си искаш магистрали, но ти не го взимаш за това. Кемпер се взима за да се разположиш около рекичка, хълмче, цветенца, полянки. Пък магистралите са в липса на такива места.
Звъня.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

а аз от 2-3 години обмислям варианта да си купя
и да се махна от сф и въобще от жилището
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

WALL-E написа:а аз от 2-3 години обмислям варианта да си купя
и да се махна от сф и въобще от жилището
много скъпи били паркингите и илюзия било това, че като фейса е хипарски и парите са такива, всъщност това била по-скъпата почивка
а пък за постоянно, като го застопориш на някое твое место, де да знам, губи се идеята,а и друго си е стените да са тухлени
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Баджо каза горе долу каквото и аз. Депозита ще е 7-800 евро. Наема по 150 евро дневно ако е за един два дни или по- малко ако е за повече. Айко е над двайсет дни и до 60 евро може да стигне. Имало някакъв стар форд транзит, който може да бъде спазарен по- евтино!
На бележка ти изпращам телефона и името на баджанака. Питай го каквото те интетресува. Той неговия си кемпер не го дава, но пък е старо куче и ще ти даде акъл.

Каза да ти дам и кемперския форум. Там също можело да се ориентираш.
http://forum.kemper-club.com/
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Резервирахме си къща охльов :)
Ще е приключение :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

itcome написа:Резервирахме си къща охльов :)
а така, събирай опит и после ще споделяш ако решим някога да пробваме
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

shshtt написа:
itcome написа:Резервирахме си къща охльов :)
а така, събирай опит и после ще споделяш ако решим някога да пробваме
Разбира се... и ти да разкажеш за Лондон-а, че и той стои в опашката :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Баджо помогна ли?
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Green Light написа:Баджо помогна ли?
Все още не съм... има време, беше важно да резервирам кемпа, че е за търсено време.

Благодаря пак... ще се чуем с него :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

Къщичка на колела...

Ето линка към сто и кусур снимки от пътуването ни до Сицилия. Под всяка съм понаписaл разни неща. Ако се четат по-ред, ще се получи пътепис.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... ab12565956

а туй е самия маршрут:

Туй!

Другото което не е написано.

Още, когато вземахме кемпера и казахме че сме 6 човека, наемодателя ми сподели приятелски - ще се скарате :)
Е на косъм бяхме. Привсе, че се познаваме отдавна, всеки си имаше собствена представа за пътуването, и след като никой не може да си вдигне гащите и да си тръгне става неловко. Успяхме да запазим мира много лесно - обвинихме (негласно) 7-я за всичко :)

Няколко неща за пътуването.
1. Кемпера, дори да е за 6 човека, комфорт левъла е за 4. Само една - единствена нощ спахме вси човечета в него... след това 4 или по малко :)
2. Кемпера е свобода, удоволствие да си навсякъде... не вземайте със себе си паникьори, които като се стъмни и не сме в къмпинг изпадат в тиха ярост.
3. Привсе горните две... няма такъв кеф :)
4. Плановете не са това което са. Покрихме само около 50% от набелязаните цели за 11 дни и... слава Богу... иначе щеше да е бясно препускане. Съвет - разделете се с очаквана дестинация за сметка на 4 бири в което и да е селце :)
5. Не вземайте Роко със себе си...
6. Забраненото (и не само заради това) возене в легнало полу- течно състояние Е удоволствието... това удоволствие :)
7. Всичко е добре - когато свършва добре.

Равносметка
- очаквано шашаво пътешествие (отказахме се от евтините самолети за да можем да бръмчим с охльов)...
- все пак евтина екскурзия около 1К на човече (all-in).
- пак - винаги с план и по- малко хора :)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
windcolours

Мнение от windcolours »

itcome написа:5. Не вземайте Роко със себе си...
...а ако все пак го сторите, вземете си и свръхдози търпение и разбиране на изключително сложната и деликатна /разбирай "туткава"/южноиталианска душа :lol:
"Животът ще покаже на всеки какъв е той" Гьоте
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

windcolours написа:
itcome написа:5. Не вземайте Роко със себе си...
...а ако все пак го сторите, вземете си и свръхдози търпение и разбиране на изключително сложната и деликатна /разбирай "туткава"/южноиталианска душа :lol:
Да... общо-взето това имах в предвид :)
Кърти, чисти, извозва...
Публикувай отговор