Кемпер или пътуване до Сицилия...
Кемпер или пътуване до Сицилия...
Привет,
Да попитам директно - имате ли или наемали ли ли сте кемпер?
Решихме, докато не сме безвъзвратно остарели да си направин една 3К километрова разходка с къщичка. (Мнемо ей сега съжалявам, че записах уроци за пиано а не за китара).
Какви са подводните камъни при наемане и пътуване с такова возило. Благодаря!
Да попитам директно - имате ли или наемали ли ли сте кемпер?
Решихме, докато не сме безвъзвратно остарели да си направин една 3К километрова разходка с къщичка. (Мнемо ей сега съжалявам, че записах уроци за пиано а не за китара).
Какви са подводните камъни при наемане и пътуване с такова возило. Благодаря!
Последно промяна от itcome на 10.06.13, 23:24, променено общо 1 път.
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
Не знам, но знам, че има кемперджиски форум. Много са организирани и правят страхотни събори. Бяхме на един такъв. Срам не срам паркирах тойотата между тия чудовища и се почна. Тия определено знаят как да правят купони. Българското знаме, грамадански огън и теми от сорта от къде идва "полилей" и от кур и низ ли се състои "корниз".
Баджанака ми е кемпеджия. Знам, че е голяма краста.
Мисля, че депозита, който те карат да оставиш е астрономически. Това е защото неопитните шофьори не се съобразяват с височината на кемпера, а същевременно не карат по магистрали, нали. И има много смазани покриви от клони, скали и тунели.
Мисля, че депозита, който те карат да оставиш е астрономически. Това е защото неопитните шофьори не се съобразяват с височината на кемпера, а същевременно не карат по магистрали, нали. И има много смазани покриви от клони, скали и тунели.
Тойотата с колелата отгоре е по- висока от кемпер. Няма забрана за магистрали.Green Light написа:Не знам, но знам, че има кемперджиски форум. Много са организирани и правят страхотни събори. Бяхме на един такъв. Срам не срам паркирах тойотата между тия чудовища и се почна. Тия определено знаят как да правят купони. Българското знаме, грамадански огън и теми от сорта от къде идва "полилей" и от кур и низ ли се състои "корниз".
Изчел съм пътеписите в нашата посока.
Това с форумите - ще се регна.
Ако може, подшушни на баджанака ти за наем. Все ще се сети нещо около тази услуга... за внимаване от новобранци.
Мерси.
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
много скъпи били паркингите и илюзия било това, че като фейса е хипарски и парите са такива, всъщност това била по-скъпата почивкаWALL-E написа:а аз от 2-3 години обмислям варианта да си купя
и да се махна от сф и въобще от жилището
а пък за постоянно, като го застопориш на някое твое место, де да знам, губи се идеята,а и друго си е стените да са тухлени
- Green Light
Баджо каза горе долу каквото и аз. Депозита ще е 7-800 евро. Наема по 150 евро дневно ако е за един два дни или по- малко ако е за повече. Айко е над двайсет дни и до 60 евро може да стигне. Имало някакъв стар форд транзит, който може да бъде спазарен по- евтино!
На бележка ти изпращам телефона и името на баджанака. Питай го каквото те интетресува. Той неговия си кемпер не го дава, но пък е старо куче и ще ти даде акъл.
Каза да ти дам и кемперския форум. Там също можело да се ориентираш.
http://forum.kemper-club.com/
На бележка ти изпращам телефона и името на баджанака. Питай го каквото те интетресува. Той неговия си кемпер не го дава, но пък е старо куче и ще ти даде акъл.
Каза да ти дам и кемперския форум. Там също можело да се ориентираш.
http://forum.kemper-club.com/
Къщичка на колела...
Ето линка към сто и кусур снимки от пътуването ни до Сицилия. Под всяка съм понаписaл разни неща. Ако се четат по-ред, ще се получи пътепис.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... ab12565956
а туй е самия маршрут:
Туй!
Другото което не е написано.
Още, когато вземахме кемпера и казахме че сме 6 човека, наемодателя ми сподели приятелски - ще се скарате :)
Е на косъм бяхме. Привсе, че се познаваме отдавна, всеки си имаше собствена представа за пътуването, и след като никой не може да си вдигне гащите и да си тръгне става неловко. Успяхме да запазим мира много лесно - обвинихме (негласно) 7-я за всичко :)
Няколко неща за пътуването.
1. Кемпера, дори да е за 6 човека, комфорт левъла е за 4. Само една - единствена нощ спахме вси човечета в него... след това 4 или по малко :)
2. Кемпера е свобода, удоволствие да си навсякъде... не вземайте със себе си паникьори, които като се стъмни и не сме в къмпинг изпадат в тиха ярост.
3. Привсе горните две... няма такъв кеф :)
4. Плановете не са това което са. Покрихме само около 50% от набелязаните цели за 11 дни и... слава Богу... иначе щеше да е бясно препускане. Съвет - разделете се с очаквана дестинация за сметка на 4 бири в което и да е селце :)
5. Не вземайте Роко със себе си...
6. Забраненото (и не само заради това) возене в легнало полу- течно състояние Е удоволствието... това удоволствие :)
7. Всичко е добре - когато свършва добре.
Равносметка
- очаквано шашаво пътешествие (отказахме се от евтините самолети за да можем да бръмчим с охльов)...
- все пак евтина екскурзия около 1К на човече (all-in).
- пак - винаги с план и по- малко хора :)
Ето линка към сто и кусур снимки от пътуването ни до Сицилия. Под всяка съм понаписaл разни неща. Ако се четат по-ред, ще се получи пътепис.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... ab12565956
а туй е самия маршрут:
Туй!
Другото което не е написано.
Още, когато вземахме кемпера и казахме че сме 6 човека, наемодателя ми сподели приятелски - ще се скарате :)
Е на косъм бяхме. Привсе, че се познаваме отдавна, всеки си имаше собствена представа за пътуването, и след като никой не може да си вдигне гащите и да си тръгне става неловко. Успяхме да запазим мира много лесно - обвинихме (негласно) 7-я за всичко :)
Няколко неща за пътуването.
1. Кемпера, дори да е за 6 човека, комфорт левъла е за 4. Само една - единствена нощ спахме вси човечета в него... след това 4 или по малко :)
2. Кемпера е свобода, удоволствие да си навсякъде... не вземайте със себе си паникьори, които като се стъмни и не сме в къмпинг изпадат в тиха ярост.
3. Привсе горните две... няма такъв кеф :)
4. Плановете не са това което са. Покрихме само около 50% от набелязаните цели за 11 дни и... слава Богу... иначе щеше да е бясно препускане. Съвет - разделете се с очаквана дестинация за сметка на 4 бири в което и да е селце :)
5. Не вземайте Роко със себе си...
6. Забраненото (и не само заради това) возене в легнало полу- течно състояние Е удоволствието... това удоволствие :)
7. Всичко е добре - когато свършва добре.
Равносметка
- очаквано шашаво пътешествие (отказахме се от евтините самолети за да можем да бръмчим с охльов)...
- все пак евтина екскурзия около 1К на човече (all-in).
- пак - винаги с план и по- малко хора :)
Кърти, чисти, извозва...
- windcolours