Протестите

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Оня с броня написа:
Kent написа:има вече и служебно правителство:cool:

http://offnews.bg/index.php/162386/fejs ... avitelstvo
:rotfl24: уф... цвиля направо тука... :rotfl24:

а коментарите отдолу просто къртят мифки егати...
:grin::grin::grin::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24::rotfl24:
«Страдаме без страдание, желаем без желание, мислим без мисли.»
Ф.Песоа

това май е другото лице на скуката
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ф.Песоа

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Иво Инджев...

ние тук си плещим какво ли не, но... Иво казва нещата...

п.п. и обърнете внимание на цитатът от Стефан Цвайг в края на статията...

помнете ми думата: в момента се изпуска парата... после ще дойде някой, ще направи нещо... и всичко ще заспи.. за поредните няколко мандата... най-много да намалят бройката на дупетатите и да вкарат "механизъм" за отзоваването им...

та... през '97-ма резултатът беше валутния борд, който за момента ни пази от валутно ограбване...
сега... ами... и сега ще ни пуснат някое кокалче... ще спрат някое кранче за ограбване... но ще намерят други...

а относно бройката и механизма на дупетатите... що ли си мисля, че народът в момента поднася на тепсия желанията на олигарсите?... помислете... аз за поне няколко варианта за "използване" на тез благинки се сещам... а ония, дето постоянно мислят как да извлекат изгода, ще измислят още по-интересни начини на приложение...

да не говорим как се смея на "мажоритарните" избори... :grin:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Оня с броня написа:
е ми щом ти е смешно, смей се
и ти не знаеш какво искаш или мислиш, а само цитираш тоя и оня

аз също съм объркана, но ме е срам и въобще не ми е смешно
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

ударИ двеста ракия
трудно е
обаче не ми се пише още тая книга
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Kent написа:ударИ двеста ракия
трудно е
обаче не ми се пише още тая книга
аз или айвъна да пием по едно
или и двамата
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

тримата, ма утре като се прибера.:grin:
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Ф.Песоа

Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

holi_day написа:http://razuznavane.com/?p=12994
Принципно и вън от темата питам. Трябва ли да обръщаме внимание на анонимни статии в интернет? Когато отвориш нещо, не гледаш ли дали има автор?
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Оня с броня написа:Иво Инджев...

ние тук си плещим какво ли не, но... Иво казва нещата...

п.п. и обърнете внимание на цитатът от Стефан Цвайг в края на статията...

помнете ми думата: в момента се изпуска парата... после ще дойде някой, ще направи нещо... и всичко ще заспи.. за поредните няколко мандата... най-много да намалят бройката на дупетатите и да вкарат "механизъм" за отзоваването им...

та... през '97-ма резултатът беше валутния борд, който за момента ни пази от валутно ограбване...
сега... ами... и сега ще ни пуснат някое кокалче... ще спрат някое кранче за ограбване... но ще намерят други...

а относно бройката и механизма на дупетатите... що ли си мисля, че народът в момента поднася на тепсия желанията на олигарсите?... помислете... аз за поне няколко варианта за "използване" на тез благинки се сещам... а ония, дето постоянно мислят как да извлекат изгода, ще измислят още по-интересни начини на приложение...

Нищо не казва Инджев. Кръгла нула е тая статия. Дали народа прави подарък на олигарските и дали може да има управление без партии, на фона на пазете се от руснаците.
Никой не е наяско какво става. Иво Инджев също.
Смешно е да се правиш, че разбираш какво се случва, да го анализираш и да правиш изводи.

А най- смешни са ми хората, които казват казвах ли ви, че така ще стане? Първо, какво си казвал, бе пич? И второ- какво стана?

П.П. Защо се смееш на мажоритарните избори? Аз много стискам палци да се случат. Не веднага, но след внимателна промяна.
Мога да напиша какво ми се иска да стане:
Служебно правителство
Избори
Ново народно събрание с дневен ред исканията за промяна на изборния закон и съответно Конституцията. Комисии и методична работа.
И широка постоянна и шумна обществена дискусия по злободневните проблеми. Ето това дано да стане истинската промяна. Медии, неправителствени организации, църква и граждански комитети сериозно и постоянно да говорят за бедността
циганите
образованието
туризма и еколозите
...

П.П.П. Аз също го чета Инджев и много го харесвам, не бързай да мислиш, че смятам линка ти за безинтересен и да се обиждаш.
Аватар
holi_day

Мнение от holi_day »

Green Light написа:
holi_day написа:http://razuznavane.com/?p=12994
Принципно и вън от темата питам. Трябва ли да обръщаме внимание на анонимни статии в интернет? Когато отвориш нещо, не гледаш ли дали има автор?
така или иначе в темата става въпрос за протеста
а това бе капката преляла чашата - сметките за тока
винаги съм мислила, че сме прекалено търпелив народ
сега се надявам, че протестите на гнева ще доведат до нещо добро

линка оставих, з-то има хора, които мислят точно така
искат отговорност от някого
докато един бивш премиер си играе на обиден, народът е гневен
когато човек е гневен също пресилва нещата
има го и това "казах го в яда си"
Ф.Песоа

Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Green Light написа: Нищо не казва Инджев. Кръгла нула е тая статия. Дали народа прави подарък на олигарските и дали може да има управление без партии, на фона на пазете се от руснаците.
Никой не е наяско какво става. Иво Инджев също.
Смешно е да се правиш, че разбираш какво се случва, да го анализираш и да правиш изводи.

А най- смешни са ми хората, които казват казвах ли ви, че така ще стане? Първо, какво си казвал, бе пич? И второ- какво стана?

П.П. Защо се смееш на мажоритарните избори? Аз много стискам палци да се случат. Не веднага, но след внимателна промяна.
Мога да напиша какво ми се иска да стане:
Служебно правителство
Избори
Ново народно събрание с дневен ред исканията за промяна на изборния закон и съответно Конституцията. Комисии и методична работа.
И широка постоянна и шумна обществена дискусия по злободневните проблеми. Ето това дано да стане истинската промяна. Медии, неправителствени организации, църква и граждански комитети сериозно и постоянно да говорят за бедността
циганите
образованието
туризма и еколозите
...

П.П.П. Аз също го чета Инджев и много го харесвам, не бързай да мислиш, че смятам линка ти за безинтересен и да се обиждаш.
мечтите п опринцип са много положително нещо... :bigsmile:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Много се надявам и радвам на тези протести, раздавам се даже на "лидерите", които ясно че се домогват до власт, но нека.
Дано хората, като тълпа си повярва, че може да променя и че гласа на всеки, глупав или умен, пиян, всякакъв е от значение. Страшно много ми хареса това, че смъкнаха маските. Тия маскираните винаги са ме нервирали. И в гръцките протести даже. Гледам хора излезли с плакати, но по нашата телевизия не се коментира какво пише по плакатите а само кадрите с маскираните в бой с полицаите. Ония хора може би дори не са протестирали срещу ограничения или тройката, може някакав съвсем различна неправда да е било, обаче маскираните взимат думата и "лицето" на всичките гръцки протести. Страхотно стана тука, че ги елиминираха нашите. Голям кеф ми е.
Обаче гнева и пресилването не са моя начин.
Надявам се на промяна, не на революция.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Оня с броня написа: мечтите п опринцип са много положително нещо... :bigsmile:
Аз ги нямам по програма в дневника и затова компенсирам наведнъж и по много.
:grin:
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Слушах ги снощи представителите на протестиращите. Половината от тях, за жалост не мислят за последствията от това, което искат.

Няма как всичко, което се иска да стане за десетината дена, в които парламента все още ще изпълнява някакви функции.
Трябва да се избере нов парламент, да се избере програмно правителство, което вече да започне да работи по точно определени въпроси. Всичко друго е шменти капели.
Няма ли осмисляне на причините за всичко това, няма да има и резултат.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Слушах ги снощи представителите на протестиращите. Половината от тях, за жалост не мислят за последствията от това, което искат.

Няма как всичко, което се иска да стане за десетината дена, в които парламента все още ще изпълнява някакви функции.
Трябва да се избере нов парламент, да се избере програмно правителство, което вече да започне да работи по точно определени въпроси. Всичко друго е шменти капели.
Няма ли осмисляне на причините за всичко това, няма да има и резултат.
Да. Вероятно заплахата трябва да бъде "Не е ли програмно новото правителство, пак сме на улицата"

За правителството след изборите говоря.

Трия точки в програмата. Не мога да ги измисля.

Мажоритарен избор пък по- натам не ми стига на мен ума
Аватар
itcome

Мнение от itcome »

https://www.youtube.com/watch?v=gnPQBmc ... r_embedded

Исландия и опита на някои хора за пряка демокрация.
Това говорих по горе. Не да използваме готов модел, дори не и този, а да си създадем наш. Собствен.

Корупция, замайване с власт, алчност. Това са болести с които света иска да се пребори. Не само ние.

:)
Кърти, чисти, извозва...
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Със сигурност не може да съм казвала, че това ще стане, защото не съм се надявала да станат тия протести.
Обаче страшно им се зарадвах. На протестите, не на резултатите от тях.

Дано се е събудил тоя народ и да му е светнало, че политиците трябва да бъдат удряни по главата постоянно и да им се напомнят разни неща. И че това може да става очевидно само по този начин.

А, да. И е тъпо да се казва, че протестиращите не знаят какво искат. Както се видя снощи, много добре знаят. Програмно правителство до края на мандата на този парламент е разумно решение. Нереализуемо е в момента, но е разумно по принцип.
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:...

Мажоритарен избор пък по- натам не ми стига на мен ума
Мажоритарен е ОК. Стига да ги нямаше ДПС. С мажоритарния ще ги занитим в парламента. За сега.

Или двукамерен парламент.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

maggot написа: Мажоритарен е ОК. Стига да ги нямаше ДПС. С мажоритарния ще ги занитим в парламента.
да. и герб също - тия са със сигурния електорат
проблема идва после
при грубо 20% подкрепа /каквато е сега за големите партии/ тази с най голям
например 21% взима автоматично 50+1 глас и става водеща сила
т.е. да го преведа на разбираем език, останалите 80% от доверието на избирателите се неглижира
отпада възможността за коалиции и дриги образования на по-широка основа
и..самостоятелен депутат се купува много по-лесно отколкото цяла партия
та тъй.. преди да си мечтаете, прочетете по материята
пропорционалната система е измислена като наследник на мажоритарната, именно за да се избегнат
нейните недостатъци
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:lol:
Ей, черна станцио! Човек един начи чифт розови очила не може да завърти от тебе, бе!
Шегувам се.
Ще чета. Верно че имаше такива разни неща, това се обсъждаше през 20ти хехе век. Забравили сме ги.

Обаче сегашната система не струва и трябва ремонт. Ще го докарам най- много до виолетови и спирам.

Я дайте инфо за двукамарния парламент! Тоест за изборите, ако би бил двукамарен.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Green Light написа:..
Я дайте инфо за двукамарния парламент! Тоест за изборите, ако би бил двукамарен.
Ето ТУК е сбито и сравнително ясно обяснено.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:
Green Light написа:..
Ето ТУК е сбито и сравнително ясно обяснено.
Добре, това изяснява нещата за изборите. Изглежда сложнотия, но пък обещава приемственост, каквато ужасно ни липсва. А как действат? Коя камара за какво отговаря. Горната малко нещо шеф на долната ли се пада? Ратифицира, на чаша уиски, риш, или какво прави?

Добре, добре, ще си търся, разбрах.
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

:rotfl24::rotfl24:
Не ви е срам, бе, риш, нищо свято няма за вас. Аз се разграничавам от зочо, да живее революцията, ние сме на всеки километър, като победим, ще има да ни се молите за интернет, декаденти.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Green Light написа::lol:
Ей, черна станцио!
:winkw:
ми ко да направя кат работата ми е да съм интуитивист
същото е кат да проектираш сграда и системите и трябва да си я представиш,
да изучиш всички налични условия от геополитика до тенденциите в манталитета на навалицата
да се докопаш до всички възможни източници на директна и косвена информация
да изучиш "играчите" и техническите възможности на техниката към момента и тези на изпълнителите
да предвидиш всички възможни вариации на ситуациите /96% айде/ да ги оцениш по риск и по вероятност да се случат
и чак след това започваш да правиш итерации между възможните варианти така,
че хем да може да се направи, хем да осигури безопасност и комфорт, хем на поносима цена, хем от нископлатени
бачкатори в обичайно 3 пъти скъсени срокове

а през това време некои хора си мислят, че "седи тм некъф, чертае..", а то това е 10 % от работата
ама това се вижда :lol:
та и по темата.. виждаш това "дет се вижда" у приказките ми
:lol:
сори, няма как да видиш и останалото :-)

п.п. ето ти едно мнение. което може да ти е интересно :winkw:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

да ,благодаря за мнението. горе долу това е.
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

:winkw:
Днес, цял ден задаваме въпроса с какво можем да сравним Българският политик. Най - колоритният отговор:

- С презерватив. Презерватива, ограничава производството, унищожава следващото поколение и ти дава усещане за сигурност, докато в същност те прекарват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Глупости! Неграмотници, не са чели дори първия том на "Хари Потър". :lol::lol::lol:
Panta rhei...
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Този път - сериозно
" следете дали съветникът на президента Росен Плевнелиев Евгени Ангелов ще влезе в служебното правителство. Ако да – значи другарите от международното задкулисие пласират взятка."
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

maggot написа:Този път - сериозно
" следете дали съветникът на президента Росен Плевнелиев Евгени Ангелов ще влезе в служебното правителство. Ако да – значи другарите от международното задкулисие пласират взятка."
Със сигурност едно от най- големите достойнства на т.нар. десни сили в България е това, че се опъват на руснаците. Москва категорично трябва да се радва на сегашното клатене.
Настроението на самите граждани за мен е пълен мрак. Какво мислят българите за руснаците е невъзможен въпрос, това никой не го знае.
Надявам се, да са им се отворили очите. Като външна политика, и конкретно към нас, Русия е чисто зло.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Днес, 26.02.2013г. в Столична община се състоя среща с кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. На тази среща бяха обсъдени исканията на протестиращите в частта за "Топлофикация".
От страна на кмета Фандъкова бяха поети следните
ангажименти:
1. В четвъртък, 28.02.2013 ще бъде прието отпадане на
лихвите върху неплатени съобщения за фактури по прогнозно количество.
2. Днес столичният кмет ще постави въпроса пред юристите на общината, как могат да бъдат спрени всички изпълнителни дела срещу клиенти на Топлофикация до доказване легитимността на сметките.
3. Г-жа Йорданка Фандъкова изрази цялостно неудовлетворение от анализа на Топлофикация относно декемврийските сметки, поради което се е обърнала за консултация към експерти от Техническия Университет. Съвместно с учените от университета е организиран съвет, в който да бъдат включени и експерти, предложени от страна на протестиращите, както и представители на протестиращите. Това ще бъдат част от присъствалите на днешната среща адвокат Данчо Стоянов, математикът Стоян Грозданов и Янко Петров. От общината се ангажираха да имаме приети решения по краткосрочните искания в рамките на 1 месец, а именно отделяне на услугите отопление и подгряване на вода, индивидуални договори с право на прекратяване след едномесечно предизвестие, индивидуален договор на етажната собственост при ползване на отопление в общите части, както и отчитане на реално потребеното количество за месец (отпадане на прогнозни сметки)

Източника е страницата "Съпротива" във фейсбук. Влезнах да я разгледам и попаднах на това. Приемам го като доказателство за това че от протестите започва да произтича нещо положително.
Раждането на гражданското общество е само на добро.
Аватар
shshtt

Мнение от shshtt »

Green Light написа:Днес, 26.02.2013г. в Столична община се състоя среща с кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. На тази среща бяха обсъдени исканията на протестиращите в частта за "Топлофикация".
От страна на кмета Фандъкова бяха поети следните
ангажименти:..............................

Източника е страницата "Съпротива" във фейсбук. Влезнах да я разгледам и попаднах на това. Приемам го като доказателство за това че от протестите започва да произтича нещо положително.
Раждането на гражданското общество е само на добро.

еха :)
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Самуил получи инфаркт, когато видя войниците си ослепени.
Бойко получи инфаркт, когато видя народа си прогледнал.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

дано да не е поза. щото после ще има еремиев плач. видяхте ли видяхте ли....
Аватар
WALL-E

Мнение от WALL-E »

Kent написа:видяхте ли видяхте ли....
баба Ванга разпраяше..
цитирам по памет:

рахат ще е
ще минат годините и на .../не помня кви беха-изреждаше ги/.., и на змията
ще дойде достоен политик
той стои вънка.. не говори
към 60 годишен е
ще дойде и ще каже "айде стига. достатъчно си поиграхме на демокрация.."

дано не е путин :lol:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

то може да минат сто двеста бе
Аватар
fuego

Мнение от fuego »

КРАТЪК РИМУВАН ОБЗОР (25-26.02.2013)

В Парламента - Слободия -
Тия псуват се с Ония.
Боко - в Лозенец горкия
с кризисна хипертония ...

ТВ 7 Люба губи,
че Дудука я разлюби ...
"КУР" ДКВЕР декларира,
после дружно абдикира ...

Сбирки, комитети разни
гръмки фрази, тикви празни ...
Здравна каса твърдо каза
Не! и кинтите оряза ...

Президент Мандат предлага,
но от него всеки бяга -
врял картоф кой ще в ръката ?!
Свиркай си, клати мъдята ...

26.02.2013 г.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Аз съм за "революцията, и то революция народна, незабавна, отчаяна".
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

а кавичките за кво са
Публикувай отговор