Бе то и десет нови конституции да приемат, и всички закони да променят изоснови, докато не се спазват, оправия няма да има.
А то в момента абсолютно всеки, от най-малкия до най-големия човек в държавата нарушаваме законите по един или друг начин. И съответно така учим и децата. Ма това е, защото сме тарикати и когато някое правило не ни изнася, то не се отнася за нас.
Ей го - типичен мъничък пример, който обаче показва цялото ни "уважение" към закона - миналата седмица бяхме на кръчме. Масата до нас - пълна с възрастни и деца. Възрастните димяха като комини. Вътре.
На въпроса ни към сервитьорката дали в заведението пушенето е разрешено, отговорът беше "А, не, ама те си пушат на своя отговорност".
И кво? Да звъннеш на 119 да подадеш сигнал? Кой ще глобят? След като заведението си позволява да разрешава подобни простъпки и то преди 10 вечерта, значи има дебело гръбче.
Т.е. в случая имаме нарушаване и от обикновените хора, и от заведението, и съответно (евентуално) от отговорните служби.
Трябва да започнем да се страхуваме от неизбежността на наказанието ако ни хванат и това е единственото решение.
Как ще стане обаче това, вече не знам. В "белите" държави някак си са го измислили, значи може.
Суити, ние тука много може да си дрънкаме общи приказки, но в общи линии, знаеш - всички много разбираме от политика, коли и жени.

Важното е нещо смислено да се пръкне накрая. Аз ще споделя някъде какво си приказваме, Мнемото - другаде и от дума на дума, пък може да стигне до някоя умна глава, знам ли. Само тая надежда ни остана вече. Всичко изглежда много, много зле тук. Безнадеждно.
Щото тоя филм го гледахме с повторенията му.