Ами не знам какво да ти кажа... поначало Евровизията (колкото съм видяла от нея) не съвпада с представите ми за някакво високо ниво, нито пък успях да й разбера смисъла и логиката.shshtt написа:леле-мале елица и стунджи на евровизия
кисмет се казва песента, глупава ама глупава
http://www.standartnews.com/videos/watc ... a-279.html
Дреболии
Panta rhei...
- Piqndurnik
http://www.fakel.bg/index.php?t=2605
Горещо препоръчвам!
Много хора й се ядосват и я отричат, разбира се, но е адски интересно и красиво!
Горещо препоръчвам!
Много хора й се ядосват и я отричат, разбира се, но е адски интересно и красиво!
Panta rhei...
- Green Light
Благодаря!Мнемозина написа:http://www.fakel.bg/index.php?t=2605
Горещо препоръчвам!
Айде и аз да препоръчам нещо. Не горещо. Просто е любопитна.
Петър, Павел и Мария Магдалина
Барт Д. Ърман
В store.bg пише че е спрян от продажба, но предполагам, че се намира.
Този Ърман се забавлява да сравнява писанията от и за апостолите и оттам да вади заключения какво действително са вършили и какво са смятали за важно. Предполагам че целта му е подигравка или поне иронична усмивка към християнството. Но тъй като за да иронизираш нещо, трябва издълбоко да го познаваш, а той пише увлекателно, то на мен ми е много приятно да го чета, макар и без ни най- малко да усещам в себе си подигравка или ирония.
Събития. Случили са се и от тях е произлязла християнската религия. Интересно кое е началното, кое добавеното. И защо.
Офффф.. От вас разбрах, после четох коментари другаде, накрая чух и песента. Честно казано очаквах нещо по-лошо.shshtt написа:леле-мале елица и стунджи на евровизия
кисмет се казва песента, глупава ама глупава
http://www.standartnews.com/videos/watc ... a-279.html
За съжаление си го получих, когато чух и останалите две предложения, техни. Не че разбирам от музика, но просто ...
Според мен Софито беше много добре миналата година. Само не знам кой я обличаше толкова безумно.
Нооо Пайнера нали получи евро-подпомагане... Може пък...
http://s3.postimage.org/1PQgi.jpg : )))
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Най-големите мъдреци остават неизвестни, защото не пилеят краткия си живот за да рекламират мъдростта си, а за да я ползват.
Цъ, отказаха се май от подпомагането. Явно няма да е за тази година.Semiramis написа:...
Нооо Пайнера нали получи евро-подпомагане... Може пък...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
ми...модерно някакво такова...какво да му разбираме.maggot написа: Ииии, да бе, така и не разбрах кво толкова му харесват на тоя шейк.
а синът ми каза, че този учител бил много готин.
има лични впечатления.
кажете ми аз кво мисля по въпроса.
Ти си възмутена от запалената цигара.Semiramis написа:ми...модерно някакво такова...какво да му разбираме.maggot написа: Ииии, да бе, така и не разбрах кво толкова му харесват на тоя шейк.
а синът ми каза, че този учител бил много готин.
има лични впечатления.
кажете ми аз кво мисля по въпроса.като нямам впечатления.
Panta rhei...
гледах другаде и не я видях, в интерес на истината
...
а къде ми е енергията за самостоятелно мислене!?
Бе те някакви хамериканчета друсАха един самолет май с тоя шейк пак.
Пък са гледах, у австралийско уволнили некви бачкатори дето друсали меса (гадничко беше представлението, де - само заради гнусното друсане на кореми заслужават да ги уволнят, б@си
) пак на същото и се снимали и си го пуснали и те у тубата.
Кво му има на тоя шейк толкова, бе? Верно съм затъпяла!
Пък са гледах, у австралийско уволнили некви бачкатори дето друсали меса (гадничко беше представлението, де - само заради гнусното друсане на кореми заслужават да ги уволнят, б@си
Кво му има на тоя шейк толкова, бе? Верно съм затъпяла!
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Мда. И аз напоследък си мислех, че едно от изконните човешки права трябва да е правото нищо да не мислиш.Semiramis написа:не съм.
гледах другаде и не я видях, в интерес на истината
...
а къде ми е енергията за самостоятелно мислене!?
о...на това си знам отговора, ама нямам сили за анализ..май
Ама с тия протести пак ми се объркаха плановете.
Panta rhei...
ми безопасността, Маг, м? 
всички проблеми идват от това, че имаме нет

така са ни отнели даже не само правото да не мисли (въобще не съм сигурна в правотата на това изречение)
но и правото никой да не знае, че не мислим (Мнемо, мислиш ли, че съм права?)
:blum:
така са ни отнели даже не само правото да не мисли (въобще не съм сигурна в правотата на това изречение)
Semiramis написа:ми безопасността, Маг, м?
:blum:
Без даже и да се замислям, ти казвам, че си права.
Щото ако се замисля, ще взема да си отнема правото и т.н.
Panta rhei...
В поздрав и помощ на мислещи... мислещата, няма да споменавам имена. 
http://www.guardian.co.uk/music/video/2 ... NTCMP=SRCH
Panta rhei...
Благодаря. Красиво беше.Мнемозина написа:В поздрав и помощ на мислещи... мислещата, няма да споменавам имена.
Открих, че втората част всъщност е още по-хубава ако се гледа на фона на Кисмет.
един цитат по повод ...
ей така, без повод
„За да заблуди белите, които пристигнаха със сладки думи на уста, но с наточени ножове в поясите и със заредени пушки, Винету сложи ръка на сърцето си и се престори, че му прилошава. В това време хем трескаво обмисляше как да избяга, хем по какъв начин да спаси команчите.“
написано сериозно от Карл Май
ей така, без повод
„За да заблуди белите, които пристигнаха със сладки думи на уста, но с наточени ножове в поясите и със заредени пушки, Винету сложи ръка на сърцето си и се престори, че му прилошава. В това време хем трескаво обмисляше как да избяга, хем по какъв начин да спаси команчите.“
Semiramis написа:един цитат по повод ...
ей така, без повод
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
Това е малък въпрос. С еврейството има много други любопитни въпроси. Не на последно място е какво има да става.Kent написа:http://www.yaplakal.com/forum2/topic548585.html
- Piqndurnik
Цялата работа е почнала с гениалната идея на някой за създаване на свръхоръжие, с което да компенсира малочислеността на армията си. То идеи за супероръжия сигурно е имало откакто има хора. Гениалното е било във видът: нещо като компютърен вирус, който ходи по хора и с който да наложи контрол над тях. Другото гениално било, че тоя някой е успял да я реализира тая идея. Естествено, резултатът не бил точно според очакванията, но си е така с експериментите. В последствие оръжието е претърпяло, къде спонтанно, къде умишлено много изменения и са се създали много негови вариации.Green Light написа:Това е малък въпрос. С еврейството има много други любопитни въпроси. Не на последно място е какво има да става.Kent написа:http://www.yaplakal.com/forum2/topic548585.html
В по-нови дни пък други хора използват опита и с вече готова технология създават други оръжия от този тип. Едно от най-успешните вече повече от век "броди из Европа".
Наздраве 
Я на още една хитринка от тия да те науча, че ме и мързи да търся кулинарната тема.itcome написа:Аз притежавам вещите си, а не те мен- казах си и спрях да мия тигана!
"Драга редакция,
Благодарим ви за рецептата! авокадото заменихме с картофено пюре, а скаридите с пръжки от сланина, но като цяло вашата салата от авокадо и скариди много ни хареса!"
Panta rhei...
:)Мнемозина написа:Я на още една хитринка от тия да те науча, че ме и мързи да търся кулинарната тема.itcome написа:Аз притежавам вещите си, а не те мен- казах си и спрях да мия тигана!
"Драга редакция,
Благодарим ви за рецептата! авокадото заменихме с картофено пюре, а скаридите с пръжки от сланина, но като цяло вашата салата от авокадо и скариди много ни хареса!"
Кърти, чисти, извозва...
- Green Light
Жена, женаа, вика мъжът от кенефа.maggot написа:За таблетите и книгите
Какво, тоалетната хартия ли свърши?
Не, рестартирай рутера!
Тревата иска да расте
по свои вътрешни причини.
По песъчинките чете,
че скоро зимата ще мине,
и ето я, подава нос
и въздуха студен опитва,
и с тънък крак, зелен и бос,
изгнилите листа разритва.
и си расте, и си мълчи,
и под зелен мустак се смее,
и отдалече си личи,
че е заета да живее.
Мария Донева
По песъчинките чете,
че скоро зимата ще мине,
и ето я, подава нос
и въздуха студен опитва,
и си расте, и си мълчи,
и отдалече си личи,
че е заета да живее.
Мария Донева
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
maggot написа:Тревата иска да расте
По песъчинките чете,
че скоро зимата ще мине,
и ето я, подава нос
и въздуха студен опитва,
и си расте, и си мълчи,
и отдалече си личи,
че е заета да живее.
Мария Донева
Клифърд Саймък Всичко живо е трева
Защото растителният свят е единственият източник на енергия, който храни царството на животните. Само растенията могат да съберат, преработят и натрупат това, което поддържа живота. А животните могат да съществуват единствено като използуват енергията, доставена им от растителния свят. И ако растенията умишлено потънат в сън или станат негодни за ядене, те обричат живота на гибел.
Тази способност на Цветята — да се превръщат в каквото поискат, беше много опасна. В градината на Тъпър те бяха се превърнали в дървета, храсти, лози, плодове, зеленчуци. Те не само заприличваха на други растения, а действително се превръщаха в тях.
Написано от "Посредник"
Думичката азбука идва от две букви и не кои да е, а първите две в глаголицата - аз и буки.
Българската азбука е всъщност разказ за грамотността: Аз буки веди глаголи добро есть жичье... - Аз зная буквите и животът със знанието е добър... Това ни казва нашето а, б, в.
В превод от прабългарски азъ означава памет. Освен това на древния ни език алем означава първи, а ан означава бог или небе. В новата азбука Кирил и Методий поставят на челно място буквата А като символ на начало и самосъзнание. Всяка следваща буква е взета от началото на конкретна дума и четени последователно те образуват смислен текст, скрито послание на светите братя към народа, който ще се ползва от тяхното творение, давайки му да разбере защо са нужни буквите, какъв е техния смисъл и накъде ще ги поведе родното слово.
Първите азбукарчета заучавали новата азбука в текстовия й вариант и макар че отдавна сме го забравили, той и днес продължава да ни глаголи, тоест говори:"Аз буки, веди глаголати! добро ест живети дзело земля! иже (йота) како люди мислите, наш он покой. ръци слово твръдо! ук, фрът, хер! от! ща чръв! ци ша! еръ, ер, ери! ет! ен он! йен йон! юс! ят!”.Преведена на съвременен български език тази уникална азбука звучи така: "помни буквите, учи да говориш! добре е да живееш здраво на земята! защото както хора мислите, наша е той опора. изричай словото твърдо! нагоре всеки да лети! върви! избягвай червея! покорявай висотите! ти мъж, ти юноша, вие хора! човече! с ум и разум! във вярна посока и с ясно съзнание! напред! слава!“.Колко е хубава азбуката ни.
Думичката азбука идва от две букви и не кои да е, а първите две в глаголицата - аз и буки.
Българската азбука е всъщност разказ за грамотността: Аз буки веди глаголи добро есть жичье... - Аз зная буквите и животът със знанието е добър... Това ни казва нашето а, б, в.
В превод от прабългарски азъ означава памет. Освен това на древния ни език алем означава първи, а ан означава бог или небе. В новата азбука Кирил и Методий поставят на челно място буквата А като символ на начало и самосъзнание. Всяка следваща буква е взета от началото на конкретна дума и четени последователно те образуват смислен текст, скрито послание на светите братя към народа, който ще се ползва от тяхното творение, давайки му да разбере защо са нужни буквите, какъв е техния смисъл и накъде ще ги поведе родното слово.
Първите азбукарчета заучавали новата азбука в текстовия й вариант и макар че отдавна сме го забравили, той и днес продължава да ни глаголи, тоест говори:"Аз буки, веди глаголати! добро ест живети дзело земля! иже (йота) како люди мислите, наш он покой. ръци слово твръдо! ук, фрът, хер! от! ща чръв! ци ша! еръ, ер, ери! ет! ен он! йен йон! юс! ят!”.Преведена на съвременен български език тази уникална азбука звучи така: "помни буквите, учи да говориш! добре е да живееш здраво на земята! защото както хора мислите, наша е той опора. изричай словото твърдо! нагоре всеки да лети! върви! избягвай червея! покорявай висотите! ти мъж, ти юноша, вие хора! човече! с ум и разум! във вярна посока и с ясно съзнание! напред! слава!“.Колко е хубава азбуката ни.
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
Тъй.
Понеже съм напоследък малко извън света, разбирай извън работата и е време да се върна малко по малко (точният израз "да се повърна").
И като всеки един загубил навик за самоорганизиране човек преди да изляза си направих списък с нещата, които трябва да свърша, като се прибера. Какво да прегледам, на кого да се обадя, какво да прочета и т.н.
Обаче сега като се върнах - котката се е добре разположила и дълбоко заспала върху същия тоя лист.
Как, кажете ми как да го събудя горкото животно!
За щастие клавиатурата ми е свободна.
Понеже съм напоследък малко извън света, разбирай извън работата и е време да се върна малко по малко (точният израз "да се повърна").
И като всеки един загубил навик за самоорганизиране човек преди да изляза си направих списък с нещата, които трябва да свърша, като се прибера. Какво да прегледам, на кого да се обадя, какво да прочета и т.н.
Обаче сега като се върнах - котката се е добре разположила и дълбоко заспала върху същия тоя лист.
За щастие клавиатурата ми е свободна.
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
това, оная кокошка ли е?Мнемозина написа:котката се е добре разположила и дълбоко заспала върху същия тоя лист.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao