Безработна тема
- сър Айвънхоу
Re: Безработна тема
мдааам...shshtt написа:Смях се много на тая статия, ама и ми се плачеше - Интервюто
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Green Light
Много приятно и смешно.
Честно казано мисля, че не са се разбрали. Може би идеята е била това да е разчупено и забавно. Аз поне така бих разбрал тези въпроси. Пък това за ябълката би разкрило някакви асоциации вероятно, стил на поведение в брейнстрорминг-а. Нали ще творят?
Както и да е.
П.П. Закъсненията ми правят лошо впечатление и не схващам какво толкова трудно има да стигнеш до сграда номер 8 в 9часа. Ориентирането, за един правяч или писач беше на web не би трябвало да е проблем.

Май се настроих на страната на фирмата хехехе. На крак о фирмички презрени, на крак о роби на труда.
Честно казано мисля, че не са се разбрали. Може би идеята е била това да е разчупено и забавно. Аз поне така бих разбрал тези въпроси. Пък това за ябълката би разкрило някакви асоциации вероятно, стил на поведение в брейнстрорминг-а. Нали ще творят?
Както и да е.
П.П. Закъсненията ми правят лошо впечатление и не схващам какво толкова трудно има да стигнеш до сграда номер 8 в 9часа. Ориентирането, за един правяч или писач беше на web не би трябвало да е проблем.
Май се настроих на страната на фирмата хехехе. На крак о фирмички презрени, на крак о роби на труда.
Green Light написа:Много приятно и смешно.
Както и да е.
хаха, за закъсненията си съвсем прав, обаче наистна е трудно да се ориентираш в бизнес парка ако сефте попадаш там
поне на мен ми беше, макар да стигнах навреме
за разчупеното и забавното - айде холан :))) на никой истински търсещ не му е забавно да си губи времето
ти ако беше на мястото на шефа и отнякое скрито място ги гледаше и слушаше тея дами, какво щеше да научиш от интервюто за кандидатката?
може ли да пише добре според твоите критерии, има ли професионални успехи и пр. и става ли за тая работа?
малко набързо, заради едното закъснение я игнорираха без наистина да я разпитат
Аз пък абсолютно отказвам срещи, ако някой ми закъснее с повече от 15 минути. Започването на срещата по-късно я прави или кратка и следователно неефективна, защото няма време за обсъждане на проблемите или идеите, или заради подобно закъснение, целия ти график се променя и съответно после теб те гледат с лошо око, че си закъснял за нещо следващо.Green Light написа:...
П.П. Закъсненията ми правят лошо впечатление и не схващам какво толкова трудно има да стигнеш до сграда номер 8 в 9часа. ....
Да не говорим за интервюта. Ако искаш да кандидатстваш за дадена работа и не знаеш къде се намира офиса, тръгваш по-ранко. Ако ще и един час преди това да си на място, по-добре да чакаш, отколкото да те игнорират от самото начало.
Инак Красита-та и аз я харесвам и я чета, а на тази статия специално се смях доста.
Добре че, не ми е подчинена.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Green Light
Добре, де, добре, не мога нищо да преценя от тези въпроси. Може и тъпи да са.shshtt написа: хаха, за закъсненията си съвсем прав, обаче наистна е трудно да се ориентираш в бизнес парка ако сефте попадаш там
поне на мен ми беше, макар да стигнах навреме
за разчупеното и забавното - айде холан :))) на никой истински търсещ не му е забавно да си губи времето
ти ако беше на мястото на шефа и отнякое скрито място ги гледаше и слушаше тея дами, какво щеше да научиш от интервюто за кандидатката?
може ли да пише добре според твоите критерии, има ли професионални успехи и пр. и става ли за тая работа?
малко набързо, заради едното закъснение я игнорираха без наистина да я разпитат
Навремето, когато времената бяха други и наемах хора, интервютата бяха абсолютно банални, без всякаква оригиналност. Къде сте работил, защо сте напуснал, можете ли това, можете ли онова, парите са токова, работата е такава, налага се работа по празници плаща се малко но допълнително, ок ли сте с тва и т.н., медицинско, трудова книжка и готово. Даже повечето и без медицинско ги наемах. Когато търсех офис мениджър исках познания по уърд и ексел и правех миниатюрен тест, защото се оказа, че хората заблуждават по този въпрос. Може би себе си, преди всичко. Ако можеш да местиш мишката, това не значи, че можеш да пишеш, а пък ако можеш да пишеш, това не е гаранция, че знаеш български. И т.н.
Бооже какви образи имаше...
Напоследък, обаче не съм в позиция да назначавам. За напоследък не ми се говори.
Бе шсе оправим...
Не е по темата, но пак е за чакането.
Миналия ден ми се наложи да посетя клиника, частна.
Отивам със записан час, 15 минути след като вече е трябвало да ме прегледат лекаря си излиза и поема нанякъде... тадъм тадъм...
5 кокошки се суетят на рецепция, и нещо работят, приказват си. Само двама пациенти сме в чакалнята.
След половин час питам - бе ей... що става?
А вие ли сте... ами той лекаря излезна за малко по спешност.
Амам аз - аз да не съм пътен знак... кажете ми.
След един час влезнах.
Европейска работа... частна :)
Бълбук!
Миналия ден ми се наложи да посетя клиника, частна.
Отивам със записан час, 15 минути след като вече е трябвало да ме прегледат лекаря си излиза и поема нанякъде... тадъм тадъм...
5 кокошки се суетят на рецепция, и нещо работят, приказват си. Само двама пациенти сме в чакалнята.
След половин час питам - бе ей... що става?
А вие ли сте... ами той лекаря излезна за малко по спешност.
Амам аз - аз да не съм пътен знак... кажете ми.
След един час влезнах.
Европейска работа... частна :)
Бълбук!
Кърти, чисти, извозва...
- hotcinnamon
Абсолютно споделям тези впечатления, преди няколко години правих интервю за офис мениджър... От около 200 CV-та препитах около 50... голямо шоу беше, окоза се, че почти никой не може да започне на компютъра едно нормално структурирано писмо, а за Ексел да не говорим, исках просто да могат да направят проста табличка и да съберат числата в клетките... Само една девойка се справи и я наехме, но от останалите имаше с огромни претенции и една папка документи за квалификация, но като седнат на компютъра... трагедия! Иначе в интернет могат да сърфиратКогато търсех офис мениджър исках познания по уърд и ексел и правех миниатюрен тест, защото се оказа, че хората заблуждават по този въпрос.
А всъщност тези банални въпроси, които задават PR специалистите са според мен за отсяване на различните отговори( въпреки, че са много дразнещи). Има хора, които отговарят абсолютно клищирано, а има и такива, които се държат по-свободно и добре импровозират. Някои отговарят и с чувство за хумор. Което би било полеьзно за някои длъжности, свързани с творчество или работа с хора :)
Хахаха и аз такива тъпи нещица ги питах разни кандидати като имах такава задача.Green Light написа:
Добре, де, добре, не мога нищо да преценя от тези въпроси. Може и тъпи да са.
Навремето, когато времената бяха други и наемах хора, интервютата бяха абсолютно банални, без всякаква оригиналност. Къде сте работил, защо сте напуснал, можете ли това, можете ли онова, парите са токова, работата е такава, налага се работа по празници плаща се малко но допълнително, ок ли сте с тва и т.н., медицинско, трудова книжка и готово. Даже повечето и без медицинско ги наемах. Когато търсех офис мениджър исках познания по уърд и ексел и правех миниатюрен тест, защото се оказа, че хората заблуждават по този въпрос. Може би себе си, преди всичко. Ако можеш да местиш мишката, това не значи, че можеш да пишеш, а пък ако можеш да пишеш, това не е гаранция, че знаеш български. И т.н.
Бооже какви образи имаше...
Напоследък, обаче не съм в позиция да назначавам. За напоследък не ми се говори.
Бе шсе оправим...
Сигурно много глупави са им се стрували въпросите ми, но разчитам предимно на интуицията си като става въпрос за психология, поради липса на задълбочени знания. А най-голяма тежест има естествено практическата задача. Хубави хора се събрахме, имах късмет :)))
Щом си остискал досега, ще изплуваш, на безработните им е по-зле, затуй не се оплаквай:blum:
/и това го казва най-голямата мрънкачка тук хахаха/
Хм, ти струва ми се секретарка си търсила, пък си понапудрила така длъжността на офис мениджър. Но така де, то всеки си влага различно съдържание в длъжностите :)hotcinnamon написа:Абсолютно споделям тези впечатления, преди няколко години правих интервю за офис мениджър... От около 200 CV-та препитах около 50... голямо шоу беше, окоза се, че почти никой не може да започне на компютъра едно нормално структурирано писмо, а за Ексел да не говорим, исках просто да могат да направят проста табличка и да съберат числата в клетките... Само една девойка се справи и я наехме, но от останалите имаше с огромни претенции и една папка документи за квалификация, но като седнат на компютъра... трагедия! Иначе в интернет могат да сърфиратКогато търсех офис мениджър исках познания по уърд и ексел и правех миниатюрен тест, защото се оказа, че хората заблуждават по този въпрос.
А всъщност тези банални въпроси, които задават PR специалистите са според мен за отсяване на различните отговори( въпреки, че са много дразнещи). Има хора, които отговарят абсолютно клищирано, а има и такива, които се държат по-свободно и добре импровозират. Някои отговарят и с чувство за хумор. Което би било полеьзно за някои длъжности, свързани с творчество или работа с хора :)
Забавно е понякога, стига да имаш време да изслушваш толкова много кандидати. Аз по телефона ги отсвирвах и повече от 2 следобеда за тази задача не съм жертвала. Щото за хубавата работа хората не идват от обявите и с тях на софра си говориш. Обикновено.
- Green Light
За кандидатсване н Ам Колеж децата пишат есе. Дават им един лист в който пише темата, всевъзможни теми имало напримр тема "Молив". (Тва е над моите арт възможности. Но пък аз съм на 45, а не на 14)... а една година листа бил празен
Имало деца, които написали есе на тема "Защо Колежа прахосва листа?"

Готино.
Готино.
- hotcinnamon
- hotcinnamon
Ами да ти кажа, търсех си човек да може да организира работата в офиса, да води кореспонденция, да комуникира по телефон, да може да организира срещи, да прави разни финансови справки, да може да обобщава работата пред ръководството, а да, и английски на някакво ниво като за телефона и за някое писмо да понапише.... А честно да ти кажа, дори да не знаят нещо , исках поне да имат желание, амбиция и да са отговорни. Обаче по мои наблюдения, точно компонента с желанието е най-зле. Младите като цяло нямат желание и амбиция, а по-възрастните не искат да се учат , смятат че всичко знаят. А нали човек трябва да се развива на всяка възраст все пак.Хм, ти струва ми се секретарка си търсила, пък си понапудрила така длъжността на офис мениджър.
Има ли подчинени твоят мениджър? или сам себе си мениджира?hotcinnamon написа:Ами да ти кажа, търсех си човек да може да организира работата в офиса, да води кореспонденция, да комуникира по телефон, да може да организира срещи, да прави разни финансови справки, да може да обобщава работата пред ръководството, а да, и английски на някакво ниво като за телефона и за някое писмо да понапише.... А честно да ти кажа, дори да не знаят нещо , исках поне да имат желание, амбиция и да са отговорни. Обаче по мои наблюдения, точно компонента с желанието е най-зле. Младите като цяло нямат желание и амбиция, а по-възрастните не искат да се учат , смятат че всичко знаят. А нали човек трябва да се развива на всяка възраст все пак.Хм, ти струва ми се секретарка си търсила, пък си понапудрила така длъжността на офис мениджър.
Ако е второто е секретарка /скъпа, щото някои наричат секретарка девойката на телефона, или някой дето им служи само за повдигане на самочувствието/.
Самата работа е гадна, затова трудно се намира човек за нея. Трябват куп качества, за да я вършиш добре, а е една от най-непрестижните в офис. Винаги си застрашен да те използват за момиче за всичко, когато няма кой друг да свърши работата. Чрез секретарката често се пести от персонал.
На младите не им е интересна подобна слугинска работа, трудно е да ги мотивираш. Старите пък са отегчени и съвсем наясно кой кой е и за какво се бори, така че трудно е да се залъгват, права си. Развиват се хора, които са имали възможност, не са били много притиснати финансово, за останалите това са празни приказки. А често и работодателите имат изисквания за неща, които не им трябват в действителност. Аз бих взела някой мотивиран за такава работа, макар и да няма знания. По-лесно е да научиш на занаят някой, отколкото да му смениш ценностната система.
- hotcinnamon
.Аз бих взела някой мотивиран за такава работа, макар и да няма знания. По-лесно е да научиш на занаят някой, отколкото да му смениш ценностната система
За това съм абсолютно съгласна. А иначе офис мениджъра имаше подчинени, да, затова трябваше и да може да работи в екип и да ръководи няколко човека, от които трябваше да обобщава резултати.
Всъщност девойката, която намерих, след това си я откраднах за друга фирма, защото се оказа съкровище :)
Извинявай, колко си годишна и колко длъжности си сменила?hotcinnamon написа:.Аз бих взела някой мотивиран за такава работа, макар и да няма знания. По-лесно е да научиш на занаят някой, отколкото да му смениш ценностната система
За това съм абсолютно съгласна. А иначе офис мениджъра имаше подчинени, да, затова трябваше и да може да работи в екип и да ръководи няколко човека, от които трябваше да обобщава резултати.
Всъщност девойката, която намерих, след това си я откраднах за друга фирма, защото се оказа съкровище :)
"Девойка" е обидна офисна квалификация, не ти прави чест да я използваш:bigsmile:
Най-сериозният си опит съм натрупала като учителка и после в собствената си фирма, но като се преместихме от провинцията в София бях принудена да се кача по всички стъпала в един офис. Познавам в детайли работата на всички и тази надменност към подчинените ми е супер неприятна.
Ако ти вменявам собствените си чувства, извинявай.
Имах в началото една пикла за началничка, дето в живота си сено на две магарета не е могла да раздели, та по-труден период в живота ми не си спомням да съм имала. Но тя не осъзнаваше, че е некадърна и генерира само хаос и всичко си беше ок - няма как да се сърдиш в този случай. Добре че шефа си я прибра вкъщи, иначе щях да напусна.
- Green Light
Да, нали?hotcinnamon написа:Много готино това за есето
Вълчицата казва на своите вълчета: „Хапете като мен“, и това е достатъчно, и зайката учи своите зайчета: „Офейквайте като мен“, и това също е достатъчно, но човек учи детето си: „Мисли като мен“, а това вече е престъпление…
Стругацки тва.
Сега го прочетох.
Една голяма смелост на учителите е да търсят и насърчават различното мислене. На Американския му се носи тази слава, не знам заслужено или не.
- Piqndurnik
абсолютно заслужено!Green Light написа: Една голяма смелост на учителите е да търсят и насърчават различното мислене. На Американския му се носи тази слава, не знам заслужено или не.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
шът, аз казвам девойка и за жени на нашата възраст. използвам го като с най-добри чувства, защото не искам да наричам никого "госпожа"shshtt написа: Извинявай, колко си годишна и колко длъжности си сменила?
"Девойка" е обидна офисна квалификация, не ти прави чест да я използваш:bigsmile:
съвсем приятелски смисъл влагам
като те чета, мисля, че се засягаш от щяло и нещяло и си много мнителна към другите, особено когато не ги харесваш
много е гадно да работиш за тъп човек, но ако пък ти си достатъчно умен има все пак начини да му хванеш цаката
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
latrevw написа:шът, аз казвам девойка и за жени на нашата възраст. използвам го като с най-добри чувства, защото не искам да наричам никого "госпожа"shshtt написа: Извинявай, колко си годишна и колко длъжности си сменила?
съвсем приятелски смисъл влагам
като те чета, мисля, че се засягаш от щяло и нещяло и си много мнителна към другите, особено когато не ги харесваш
много е гадно да работиш за тъп човек, но ако пък ти си достатъчно умен има все пак начини да му хванеш цаката
Когато към теб се обърнат с "девойко" висшестоящи или чуеш това обръщение за себе си случайно, тогава ела и ми се обади как се чувстваш:winkw:
Момичетата напускат обикновено заради отношението, а не заради работата. Виждала съм доста разплакани очи, макар да ти звучи драматично.
Възможно е да съм мнителна и горделива повече от обичайното. Просто знам за какво говоря, но както и да е :)
Последно промяна от shshtt на 11.04.13, 11:56, променено общо 1 път.
Нямам впечатления от възпитаници на колежа, но имах в екипа едно момиче от американския университет , беше ми любимка и най-добрата - изхабихме я.latrevw написа:абсолютно заслужено!Green Light написа: Една голяма смелост на учителите е да търсят и насърчават различното мислене. На Американския му се носи тази слава, не знам заслужено или не.
- hotcinnamon
Ами... в профила си написах кога съм родена... то не че не е за казване, ама не съм на 19 :)shshtt написа:
Извинявай, колко си годишна и колко длъжности си сменила?
.
Макар, че се чувствам така, и се старая да изглеждам на малко повече
Сега може да се каже, че работя за себе си, но в някои от моментите съм изпълнявала доста длъжности, които естествено не са ми били дори задължение, например комбинация от системен администратор ( за каквато ме наеха) , офис мениджър и мениджър продажби . Но съм имала късмета да попадна на много добри шефове и колективи и работата просто беше удоволствие.
Всъщност като употребих "девойка" имах предвид не обидна квалификация, а възрастта на момичето. Току-що завършила беше, без опит, но много схватлива и с много голямо желание да научи това, което трябва. Схващаше от половин дума какво трябва да направи, даваше идеи.
Извинявай, ако това ти е напомнило за някакво друго отношение, не съм имала нищо лошо предвид :)
- Глас в пустиня
тъй се случва.. колкото и сивита да съм пуснал, некви девойки HR-и и "ловци на глави" ме пращат към кръглата папка,shshtt написа:Аз по телефона ги отсвирвах и повече от 2 следобеда за тази задача не съм жертвала. Щото за хубавата работа хората не идват от обявите и с тях на софра си говориш. Обикновено.
защото не разбират какво търси работодателя и си нямат идея за позицията и що ли точно аз отговарям
единствената дет ме /нещо си ме беше харесала ама аз бех още с макето/ и ме представи на англичанино
макар да и казах позицията не е за мен
и си говорихме час с чужденецина
и чвека вика: "глей брато.. ние си търсим HVAC инженер.. тръбар, не такъв дето е автоматизатор
но исках да те видя и чуя щото ме впечатли и заинтересува
но за момента наистина не търсим такъв кат теб. исках да знам за вбъдеще ако ни потрябваш.."
та тъй. тук се работи с хора от софрата
или ако случайно някой те чуе от съседната маса...
п.п. забравих..у съседната тема- джобс.бг е кауза пердута
п.п.2
хазяйката, ми напаснали сме се с момичето и не ще да ме губи кат наемател /8 години минаха/ и ми
намери "поддръжка на офис техника", нейн познат дет от половин година си търси чвек
да инсталирга виндоувси, да мрежерува, да презарежда принтери, абе тия сис-админските глупости с елементи на офисен екстремизъм
и пуст късмет.. говорим си по телефоня с работодателя, разбираме се за среща
пращам му си-вито и се разбираме за понеделника /преди месец
понеделника звъня- мрънкя, немал време нещо, ай у Ф'торник че имал въпроси ма не са за телефон
у фторника същото..с уговорката да не го търся аз, той щел ми се обади
мина седмица.. и се замислих
/може и да е съвпадък на имена все пак/
но кат разрових.. се получи приятел на бившия тъст /и първото гадже на бившата след развода ни
там за кратко..не знам ка я е прилъгал
и ся как да се не хилиш с глас и търкаляйки се по пода
ебем ти късметя
Трябва от злото да направиш добро. Друг материал за градеж не остана...
тъй се случва.. колкото и сивита да съм пуснал, некви девойки HR-и и "ловци на глави" ме пращат към кръглата папка,
защото не разбират какво търси работодателя и си нямат идея за позицията и що ли точно аз отговарям
Съчувствам ти
Да си тесен специалист, значи да си истински специалист и това е прекрасно, но само във времена, когато професията ти е на гребена на вълната.
И аз роня сълзи по соц времената и културтрегерския рай, и за строителния бум също ми е много мъчно, ама няма да се върнат скоро.
Обаче навън ще те глътнат, ще видиш, няма да увесваш нос.
тук се работи с хора от софрата
Не тук въобще изобщо, а в администрацията, за офисните плъхове и най-приближените на шефо става дума.
Много ще се изненадам ако и по света не е като у нас, ако не говорим за някви огромни компании с хиляди офиси и човеци.
Това са ти вътрешните хора, ще пуснеш ли всеки непознат да ти пази гърба или да ти скапе бизнеса без да търсиш гаранции, препоръки, ала-бала?
Щото има и едни тънкажни ситуации със спесимени, подписи, сметки и т.н. И не само. От лош мениджмънт по-лошо няма.
Алоууу, работодателите, мъцнете тука по въпроса в час ли съм или ми е силно въображението:lol:
търси човек да инсталирга виндоувси, да мрежерува, да презарежда принтери, абе тия сис-админските глупости с елементи на офисен екстремизъм Laughting 1К заплата
и ...........ебем ти късметя нема отърване от тия бившите
Вярно си Калитко
Но това със сисадминството е като автомонтьорството и плочкаджийството - все има хляб за тези хора.
Завиждам ти, че го можеш това. Да не съм те чула вече да мрънчиш, че не те искат на работа и пр.
Избарай си едно такова си-ви и си гледай кефа. Хем надали ще те карат да им висиш у крепостта по 8 часа.
Един познат има сисадминска фирма, да го питам ли, а? Само ми кажи на бележка какво да му кажа ако искаш. То сигурно нищо няма да излезе, ама да опитаме все пак.
Съчувствам ти
И аз роня сълзи по соц времената и културтрегерския рай, и за строителния бум също ми е много мъчно, ама няма да се върнат скоро.
Обаче навън ще те глътнат, ще видиш, няма да увесваш нос.
тук се работи с хора от софрата
Не тук въобще изобщо, а в администрацията, за офисните плъхове и най-приближените на шефо става дума.
Много ще се изненадам ако и по света не е като у нас, ако не говорим за някви огромни компании с хиляди офиси и човеци.
Това са ти вътрешните хора, ще пуснеш ли всеки непознат да ти пази гърба или да ти скапе бизнеса без да търсиш гаранции, препоръки, ала-бала?
Щото има и едни тънкажни ситуации със спесимени, подписи, сметки и т.н. И не само. От лош мениджмънт по-лошо няма.
Алоууу, работодателите, мъцнете тука по въпроса в час ли съм или ми е силно въображението:lol:
търси човек да инсталирга виндоувси, да мрежерува, да презарежда принтери, абе тия сис-админските глупости с елементи на офисен екстремизъм Laughting 1К заплата
и ...........ебем ти късметя нема отърване от тия бившите
Вярно си Калитко
Но това със сисадминството е като автомонтьорството и плочкаджийството - все има хляб за тези хора.
Завиждам ти, че го можеш това. Да не съм те чула вече да мрънчиш, че не те искат на работа и пр.
Избарай си едно такова си-ви и си гледай кефа. Хем надали ще те карат да им висиш у крепостта по 8 часа.
Един познат има сисадминска фирма, да го питам ли, а? Само ми кажи на бележка какво да му кажа ако искаш. То сигурно нищо няма да излезе, ама да опитаме все пак.