Уважаеми съклубари и родители на разните му там 7-мокласници...
имам за вас едно предложение...
както повечето от вас знаят, моят съквартирант преподава в едно училище, което за мен е прекрасно...
училището е Национално СОУ "София" (някой го знаят като бивше 151-во). Намира се на ул."Мотевидео" номера го забравих... абе, в един двор са с НБУ.
училището е с интересни профили:
1. Театър - казват, че 100% от завършилите този профил, които са кандидатствали в НАТФИЗ, са влезнали. Някои по-познати имена, които са завършили там: братята Бахарови, Ивайло... ъ... абе, този дето е в главната роля на "Под прикритие"... и още други (идете там и ще ви ги кажат

) преподават им разни преподаватели от НАТФИЗ, както и други известни режисьори и артисти...
2. "Интериорен дизайн" - тук говорим за всякакъв дизайн, както и мода. преподавателите са изтъкнати модни дизайнери, преподаватели от ВИАЗ и НБУ...
3. Журналистически профил (всъщност името е едно дълго, включващо разни думи като издателска дейност и тям подобни) - имат относително добра база за видео и фото заснемане, малка печатница (доколкото разбрах)... абе, голяма работа са...
училището има отлична база, както за обучение, така и за спорт. базата постоянно се развива, тъй като директорът е сериозен човек и успява да привлича средства от различни фондове, включително и еврофондовете.
преподавателите са подбрани както като едни от най-добрите професионалисти в областта си, така и като педагози. голяма част от тях са участвали и участват в подготовката на учебници и помагала. в училището се поощрява развитието на мисленето на учениците.
в училището се държи на дисциплината и се прави всичко възможно да се възпитават децата в нормални човешки ценности. например има неформален дрескод... на ученички, дошли с "неподходящи" (разбирай разголени и неприлични) дрехи и се обяснява кое и как е подходящо за един нормален млад човек.
още много мога да казвам, но... честно казано, знам, че сте направили своя избор за някоя елитна гимназия, но... ако случайно не се изпълни желанието ви... просто предлагам "резервен вариант"...
инак, желая на всички да влезнат в желаното от тях училище! успех!